• No results found

Uppföljning av åtgärder för att minska miljöpåverkan

In document Teknik- och fritidsnämnden Tid (Page 177-186)

Miljökonsekvensbeskrivning

6. Uppföljning av åtgärder för att minska miljöpåverkan

Dnr TFN/2020:336

Teknik- och servicekontoret

6. Uppföljning av åtgärder för att minska miljöpåverkan

I syfte att minska risken för att negativ miljöpåverkan uppstår till följd av avfallsplanens genomförande ska de åtgärder som redovisas följas upp. Uppföljningen har inarbetats i avfallsplanen och sker på det sätt som anges i planen för samtliga mål och åtgärder.

7. Referenser

Skriftliga källor och internet:

Håll Sverige Rent (2013) www.hsr.se

Strängnäs kommun (2012) Årsredovisning 2012, www.strangnas.se

Naturvårdsverket (2012) ”Från avfallshantering till resurshushållning - Sveriges avfallsplan 2012-2017”

Regeringen (2012) ”Nationella miljökvalitetsmål”, www.miljomal.nu Trafikverket (2009) ”Fågelsång eller inglasad balkong – om vägtrafikbuller i

tätort”, www.trafikverket.se

TJÄNSTEUTLÅTANDE

Teknik- och servicekontoret Dnr TFN/2020:318-032

2020-09-07

Administrativa enheten

1/3 Handläggare

Sofia Wall 0152- 291 37

Teknik- och fritidsnämnden

Förslag till riktlinjer för prövning av barnets bästa i

enlighet med lagen (2018:1197) om Förenta Nationernas konvention om barnets rättigheter - remissvar

Förslag till beslut

Teknik- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. anta förslag till Riktlinjer för prövning av barnets bästa i enlighet med lagen (2018:1197) om Förenta Nationernas konvention om barnets rättigheter, daterat 2020-04-01.

Beskrivning av ärendet

Förenta Nationernas (FN) konvention om barnets rättigheter

(barnkonventionen) blev lag i Sverige 2020-01-01. I och med det har förvaltningen tagit initiativ till att se över Strängnäs kommuns riktlinjer för barnchecklistor och barnkonsekvensanalyser, beslutad av kommunfullmäktige 2017-05-29 § 119, för att harmoniera riktlinjerna med lagen.

De tidigare riktlinjerna har delats upp i ett förslag till nya riktlinjer och en rutin, som kommer att beslutas av kommundirektören (KS/2020:197). Syftet med riktlinjerna är att tydliggöra kommunens förhållningssätt i barnrättsfrågor och skapa förutsättningar för att verksamheterna ska göra likartade bedömningar av när prövningar av barnets bästa ska genomföras. Rutinerna ska konkretisera och komplettera riktlinjerna med beskrivningar av kommungemensamma metoder för hur prövningar av barnets bästa ska gå till, samt beskriva den interna stödstrukturen som finns för arbetet enligt den nya lagen.

Både förslaget till riktlinjer och rutiner tar fasta på lagstiftarens önskan att lagen ska skapa en grund för ett mer barnrättsbaserat synsätt i all offentlig verksamhet.

Därför betonas barnkonventionens artikel 3.1 i de nya styrdokumenten; att prövningar av barnets bästa ska finnas med som underlag i alla beslut som direkt eller indirekt rör enskilda barn, grupper av barn eller gruppen barn i allmänhet (alla människor under 18 år).

Prövning av barnets bästa görs både i beslut som gäller enskilda barn och beslut som gäller en särskild grupp barn eller gruppen barn. Särskilt viktigt är det att göra prövningar av barnets bästa när beslutet kan förmodas eller riskerar att leda till försämringar för barnet/barnen.

2/3

Teknik- och fritidsnämnden anser att riktlinjerna är välskrivna och tydliga. Det är bra att representanter från alla kontoren fått vara med och tycka till i ett tidigt skede av framtagandet. Dessa riktlinjer tillsammans med rutinen förväntas bidra till ett ännu bättre arbetssätt internt på Strängnäs kommun och därmed att barnets bästa ska sättas i främsta rummet. Fler prövningar av barnets bästa och mer dialog med barn för att göra deras röst hörd.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Ett förändrat arbetssätt och flera av de åtgärder som kommer att krävas för att tillgodose barnets bästa kommer att kräva resurser i form av tid och ibland även investeringar eller omprioritering av resurser. Ett arbetssätt där vi inte får med allas perspektiv redan från början, riskerar att resultera i att efterjusteringar måste göras – vilket i sin tur kan medföra onödiga extrakostnader. Så att lägga resurser på åtgärder som blir bra från början kan vara mer ekonomiskt hållbart på lång sikt.

Övriga konsekvenser

Tydliga riktlinjer för när prövningar av barnets bästa i enlighet med lagen

(2018:1197) om Förenta Nationernas konvention om barnets rättigheter ska göras blir ett stöd för Teknik- och fritidsnämnden, övriga nämnder samt förvaltningen, vilket ger förutsättningar för att likartade bedömningar görs. Det hjälper

förvaltningen att uppfylla lagen och lagens intentioner. Arbetet enligt lagen är en del i strävan att uppfylla de globala målen i Agenda 2030.

 Miljökonsekvenser – Riktlinjerna förväntas inte få några direkta miljökonsekvenser.

 Folkhälsa (social hållbarhet) – Social hållbarhethandlar till stor del om välbefinnande, rättvisa, makt, rättigheter och individens behov. De nya riktlinjerna kommer att fungera som ett stöd för att bidra till just detta för barn.

 Jämställdhetskonsekvenser – Artikel 2, 3, 6 och 12 kallas för de fyra grundprinciperna och de visar vägen för hur helheten ska tolkas. Artikel två säger att ”Alla barn är lika mycket värda. Ingen får diskrimineras.”.

Förslaget till riktlinjer tar alltså upp både jämställdhetsperspektivet men också tillgänglighetsperspektivet – ingen får diskrimineras på någon diskrimineringsgrund.

 Tillgänglighetskonsekvenser – Artikel 2, 3, 6 och 12 kallas för de fyra grundprinciperna och de visar vägen för hur helheten ska tolkas. Artikel två säger att ”Alla barn är lika mycket värda. Ingen får diskrimineras.”.

Förslaget till riktlinjer tar alltså upp både jämställdhetsperspektivet men också tillgänglighetsperspektivet – ingen får diskrimineras på någon diskrimineringsgrund.

3/3

 Barnkonsekvenser – Riktlinjerna och arbetet utifrån dessa samt rutinen kommer att bidra till positiva konsekvenser för barn. Det ska resultera i fler prövningar av barnets bästa, mer dialog med barn för att göra deras röst hörd och att barnets bästa ska sättas i främsta rummet.

Uppfyllelse av mål (policy, plan, riktlinjer m.m.) Strängnäs kommuns Flerårsplan.

Agenda 2030.

Uppföljning

Ingen uppföljning krävs.

Beslutsunderlag

- Protokollsutdrag, KS § 76 Förslag till riktlinjer för prövning av barnets bästa i enlighet med lagen (2018:1197) om Förenta Nationernas konvention om barnets rättigheter, 2020-04-29

- Styrdokument, Förslag till riktlinjer för prövning av barnets bästa i enlighet med lagen (2018:1197) om Förenta Nationernas konvention om barnets rättigheter, 2020-04-01.

Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Anna Werner Sofia Wall

Kontorschef Utredare

TJÄNSTEUTLÅTANDE

Teknik- och servicekontoret Dnr TFN/2020:507-315

2020-09-02 1/4 Handläggare

Anders Ekman 0152-29472

Teknik- och fritidsnämnden

Införande av parkeringsavgifter för bilar och cyklar på Läggesta stationsområde

Förslag till beslut

Teknik- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. Anta föreslagen avgiftsmodell för stationsnära parkeringar för bil och cykel i Strängnäs kommun.

2. Upphäva beslut KF § 151, 2017-06-19, Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs.

Beskrivning av ärendet

Intäkterna som Strängnäs kommun har erhållit sedan avgifter infördes har använts för drift och underhåll av hela stationsområdet. För år 2019 uppgick intäkterna till 497 000 kronor. Intäkterna för 2020 kommer att bli betydligt lägre på grund av pandemin Covid -19 och minskat resande, vilket är en följd av

folkhälsomyndighetens rekommendation om hemarbete. År 2019 hade garaget en täckningsgrad på cirka 70 %. Utomhusparkeringarna runt stationen hade en relativt låg beläggning.

Läggesta stationsområde har idag fri parkering. Idag finns ingen regelbunden bevakning vilket har medfört både skadegörelse och inbrott på parkerade fordon samt cykelstölder.

TFN har tagit beslut att bygga ett cykelgarage vid Läggesta station, det för att motivera kommuninvånare att nyttja de fina gång- och cykelvägar som finns till Läggesta från både Mariefred och Åkers Styckebruk. Det har under åren

förkommit både skadegörelse och stölder av cyklar parkerade vid stationen, vilket ses som en orsak till det låga antalet resenärer som cyklar till och från stationen.

För att cykelgaraget ska fylla sin funktion kommer en avgift att tas ut för att man ska kunna parkera sin cykel i det låsta garaget – endast den som har erlagt betalning kommer att ha tillgång till in- och utpassering.

För att fortsätta stimulera kommuninvånare i en riktning mot allt högre grad fossilfria resor och samtidigt kunna hålla en god standard vid stationsnära parkeringar föreslås en ny avgiftsmodell för stationsnära parkering för bil och cykel i Strängnäs kommun.

2/4

Förslag på ny avgiftsmodell för stationsnära parkering för bil och cykel i Strängnäs kommun (alla belopp är inklusive moms):

 Parkeringsavgift om 35 kr/dag, 400 kr/månad för parkeringsgarage vid resecentrum i Strängnäs

 Parkeringsavgift om 25 kr/dag, 300 kr/månad för utomhusparkering vid resecentrum i Strängas

 Parkeringsavgift om 25 kr/dag, 300 kr/månad för parkering vid Läggesta station

 Parkeringsavgift om 100 kr/månaden för parkering i cykelgarage vid Läggesta station.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Den föreslagna avgiftsmodellen beräknas generera intäkter i storleksordningen 1 miljon kronor. Beräkningen bygger på följande beläggningsgrader;

utomhusparkeringen vid resecentrum 10 %, parkeringsgaraget vid resecentrum 70 %, utomhusparkeringen vid Läggesta 50 % samt cykelgaraget vid Läggesta 50 %. Intäkterna kommer att användas för drift och underhåll av båda

stationsområdena. För Läggestas del innebär det bland annat en ökad tillsyn från våra stadsvärdar och kameraövervakning samt att kommunen får en större kontroll över parkeringssituationen.

Miljökonsekvenser och folkhälsopåverkan

En avgift för bilparkeringen kan innebära att fler som ska åka med tåg alternativt buss som avgår från Strängnäs resecentrum och Läggesta station väljer att cykla eller gå. Minskad bilkörning samt en ökning av cykling och gång innebär

minskade utsläppsnivåer samt möjlighet till vardagsmotion för de pendlande.

Beslutet går i linje med kommunens miljöstrategi och folkhälsoplan. Genom byggandet av cykelgarage ökar tryggheten genom minskad risk för att få sin cykel

Beräkning parkeringsintäkter

Strängnäs resecentrum utomhusparkering 300 240 260 10% 74 880

Strängnäs resecentrum parkeringsgarage 400 320 130 70% 349 440

Lägesta station utomhusparkering 300 240 370 50% 532 800

Läggesta cykelgarage 100 80 72 50% 34 560

Summa intäkter 991 680

3/4

Tillgänglighetskonsekvenser

Cykelgaraget är placerat nära spårområdet vilket bidrar till god tillgänglighet, främst ur ett trygghetsperspektiv då området kommer vara väl upplyst, nuvarande växtlighet ses över så inga buskage hindrar sikt eller inbjuder till brottsliga handlingar.

Jämställdhetskonsekvenser

Förslaget om införande av parkeringsavgifter i Läggesta och förändrad taxa vid Strängnäs resecentrum bedöms inte påverka jämställdhet i Strängnäs kommun på ett negativt sätt eller skapa ytterligare orättvisor, utan tvärtom gällande likaprincipen i kommunens alla orter.

Barnkonsekvenser

Förslaget om förändrad taxa bedöms inte påverka barn som grupp på ett direkt negativt sätt. Förhoppningsvis cyklar fler till och från Läggesta station – även föräldrar och barn som då får viktig motion.

Uppfyllelse av mål (policy, plan, riktlinjer m.m.)

Beslutet bidrar till att uppnå teknik- och fritidsnämndens mål som säger:

 Teknik- och fritidsnämnden tillhandahåller god infrastruktur och arbetar aktivt med beteende förändringar för en hög trafiksäkerhet, trygghet och tillgänglighet samt en hållbar miljö i alla kommundelar.

 Teknik- och fritidsnämnden arbetar för ökad användning av alternativa energikällor, minskad användning av fossila bränslen, minskat antal transporter och resor.

 Teknik- och fritidsnämnden bidrar till att bevara natur- och vattenmiljöer samt arbetar för en god miljö.

Även uppdraget att nämndens verksamheter ska utföras utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv baserat på Agenda 2030 och de globala målen kommer fram i den här åtgärden.

Uppföljning

Taxans storlek ska regelbundet följas upp för att en lämplig nivå ska hållas, utifrån kostnader för parkeringsverksamheten och beläggningsgrad.

Beslutsunderlag

Protokollsutdrag, KF § 151, 2017-06-19, Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs.

Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

4/4

För kännedom:

Kontaktcenter

Kommunikationsavdelningen SFAB

Anna Werner Anders Ekman

Kontorschef Stadsmiljö- och servicechef

TJÄNSTEUTLÅTANDE

Teknik- och servicekontoret Dnr TFN/2020:555-036

2020-09-08 1/1 Handläggare

Sofia Wall Tel. 0152-291 37

Teknik- och fritidsnämnden

Sammanträdestider 2021 för teknik- och fritidsnämnden

Förslag till beslut

Teknik- och fritidsnämnden beslutar att

1. fastställa ordinarie sammanträdesdatum för teknik- och fritidsnämnden under år 2020 till den 26 januari, 23 februari, 23 mars, 20 april, 18 maj, 15 juni, 24 augusti, 21 september, 26 oktober och 7 december,

2. sammanträdestiden ska vara kl. 16:00.

Beskrivning av ärendet

Samtliga nämnder ska inför varje nytt år besluta om tider för sina sammanträden.

Sammanträden föreslås äga rum på tisdagar och tiden föreslås vara kl. 16:00.

Ekonomiska konsekvenser och finansiering för kommunen Inga särskilda ekonomiska konsekvenser förutom sedvanliga arvoden,

reseersättningar och ersättningar för inkomstbortfall till ledamöter och ersättare.

Uppföljning Ingen uppföljning.

Underlag

Ytterligare underlag saknas.

Beslutet skickas till Kansliavdelningen

Teknik- och fritidsnämnden

Anna Werner Sofia Wall

Kontorschef Nämndsekreterare

TJÄNSTEUTLÅTANDE

Teknik- och servicekontoret 2020-09-10

1/1 Handläggare

Sofia Wall 0152-29137

Teknik- och fritidsnämnden

Rapport av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas:

1. Delegationsbeslut fattade i Lex, §§ 335-373.

2. Delegationsbeslut schakttillstånd, 2020-08-12 – 2020-09-10.

Handlingarna bifogas kallelsen till nämndens ledamöter och ersättare.

In document Teknik- och fritidsnämnden Tid (Page 177-186)