• No results found

Alkohol och bilkörning

In document Utlandsföddas trafiksäkerhet (Page 112-114)

5 Registerstudie – metod och resultat

7.5 Alkohol och bilkörning

I Iran råder det enligt islamsk lag totalförbud till alkohol. Hur påverkar detta informan- ternas syn på alkohol och bilkörning i Sverige?

Synen på alkohol och bilkörning

På frågan om det är acceptabelt att ibland dricka alkohol och sedan köra bil, om man själv inte känner sig påverkad, är svaret ett entydigt nej. För samtliga intervjuade råder nolltolerans för onykter körning:

IP6: Nej, det ska vara nolltolerans.

I: Inte ens om du dricker ett glas eller så och du känner dig bra... IP6: Man tror att man känner.

Alkohol – lagar, straff och övervakning

I intervjusvaren framkommer att kunskaperna om straffen för onykter körning är vaga, samtidigt som man anser att straffen ska vara hårda. När informanterna får information om straffen för onykter körning påtalar flera att straffen kanske borde vara ännu hårdare än vad som är fallet idag. Straffet på sex år för att som onykter förare ha kört ihjäl någon ses t.ex. som för milt. En informant menar också att även om den onyktra kör-

ningen inte inneburit att någon dött, så ska straffet vara hårt med tanke på att det kunde ha skett en dödsolycka.

Polisens övervakning av onykter körning skulle också kunna göras mer omfattande, menar informanterna. Flera av informanterna hänvisar i detta sammanhang till att man under alla åren i Sverige mycket sällan stoppats av polisen för alkoholkontroll:

IP3: Jag har kört bil i Sverige i sjutton år nu. Under dom sjutton åren har dom testat mig bara två gånger. Polisen. Särskilt morgonen efter luciatåget. Testa folk klockan fem på morgonen. /…/

I: Ska det vara fler poliser ute? IP3: Javisst. Javisst. Hundra procent.

Ingen av informanterna anser att det ska vara lägre straff än vad som finns idag för onykter körning. Detta gäller även i situationer där föraren kör felfritt och det endast är alkoholtestet som visar att han eller hon har druckit alkohol:

I: Jag tänkte på det vi pratade om hastighet, att där är det mer att polisen ska anpassa sig efter situationen? Men alkohol, då funkar inte det sättet?

IP1: Man väljer innan man sätter sig i bilen. Du väljer att dricka alkohol och sen sätta dig i bilen. Men när du sitter i bilen och kör i uppförsbacke, det är inte... Det går inte att jämföra.

7.5.1 Alkohol – den egna efterlevnaden

Informanterna ger en tydlig och samstämmig bild av att man aldrig ska köra onykter och deras berättelser tyder också på att de själva inte kör onyktra. Ingen av de intervjuade är helnykterister, vilket innebär att det händer att de dricker alkohol. I situationer då alkohol förekommer ser man till att få skjuts hem, tar en taxi eller undviker att dricka alkohol:

IP5: Jag tror att det är jättebra att... till och med folköl, som inte är farligt, men det är bra att inte dricka alkohol innan man kör bil. Jag menar det är inte okej, för mig. Jag gör inte det.

I: Ingenting alls?

IP5: Ingenting alls. /.../ Visst, finns det alkoholfri dryck också, jag tar den. [skratt] That’s it.

Endast en person berättar om när han kört onykter och hur olustigt det kändes under körningen. Det som informanten främst tar fasta på är den rädsla han kände inför att bli stoppad av polisen, dvs. vetskapen om att han faktiskt bröt mot lagen. Rädsla kopplad till de risker som följer med onykter körning tycks mer komma i andra hand:

IP7: Men dom som... nån gång, för tio år sen, inte nu... när jag körde från [namn på ort] till Linköping. Då tre gånger jag drack lite grann. Men hela tiden var jag rädd! Man kan inte köra bil, därför att man fuskade. Det är bedrägeri eller nånting.

I: Blev du rädd för att åka fast, eller rädd för att du inte hade kontroll? IP7: Både två. Både och. Därför att man har gjort nåt fel. Kanske ’jag måste köra försiktigt, om polisen stoppar mig, om nåt händer, jag har druckit’. Det är så. Det är mycket skillnad.

födda än utlandsfödda som kör onyktra. Förklaringen till denna skillnad ligger, menar informanterna, i den alkoholkultur som finns i Sverige, i det att man överhuvudtaget har en större vana av att dricka alkohol än t.ex. iranier:

I: Om du tänker på dom du känner, är det dina vänner från Iran eller andra länder, eller är det svenskar [som kör onyktra]?

IP2: Nej, det är svenskar som jag känner. Nej, inte andra länder, som jag känner, nej. När dom dricker, dom kör inte alls. Men jag har svenska kompisar, dom brukar ta... ja, när dom dricker några stycken öl, dom säger det spelar ingen roll. /.../

I: Vad kan det bero på, tror du, att svenskar gör så, men inte från andra länder?

IP2: Jag tror att dom [svenskarna] är mer vana att dricka.

Några av de intervjuade ser dock ingen kulturell skillnad när det gäller attityden till alkohol och onykter körning. Istället kan det handla om vilken personlig läggning man har. Följande informant menar t.ex. att onykter körning förekommer både bland svensk- födda och bland iranier, men kommer senare in på att svenskfödda nog är mer försiktiga och följer lagarna. Detta beror på att svenskfödda har kunskaperna om dessa trafiklagar, till skillnad från iranier som bor i Sverige:

I: Jag tänker på det du berättar om dina kollegor. Tänker dom likadant, tycker du?

IP1: Nej, inte alla. Inte alla faktiskt. Jag känner... att dom ibland dricker två öl och sedan sitter i bilen...

I: Jag vet inte om dom är svenskar, eller från ett annat land... IP1: Både svenskar och...

I: Det är ingen skillnad?

IP1: Nej, det är ingen skillnad. /…/ Jag tror att svenskar är mer försiktiga. Dom känner till lagarna, dom vet vad det handlar om. Men dom från till exempel Iran som jag känner, dom tror jag ’Okej, det är ingen fara, jag har bara druckit ett glas... vodka eller nånting. Det kan inte påverka mig.’

In document Utlandsföddas trafiksäkerhet (Page 112-114)