• No results found

Analýza a výpočet bodu zvratu pro rok 2022

6 Vlastní návrh na řízení nákladů

6.2 Analýza a výpočet bodu zvratu pro rok 2022

Společnost zajímá analýza a výpočet bodu zvratu pro rok 2022, protože do tohoto období je plánována dlouhodobá strategie podniku Grafitec 500+, která je zaměřena především na zvýšení počtu zaměstnanců. Značný nárůst mzdových nákladů tak ovlivní fixní náklady, ale v případě změny pohledu na mzdové náklady výrobních dělníků i náklady variabilní.

Fixní náklady ovlivňuje také projekt na úsporu nákladů na vytápění, který má být dokončen v červenci roku 2017, přičemž půlroční úspora na topení ve výši 30 % není v plánovaných fixních nákladech pro rok 2017 započítána.

Variabilní mzdové náklady nelze přesně vypočítat, protože není znám přesný počet výrobních dělníků. Rozdělení mzdových nákladů mezi variabilní a fixní náklady je tedy provedeno podle stejných poměrů jako v roce 2017. Plánovaná výše celkových mzdových nákladů je 326,3 mil. Kč, kterou tvoří variabilní mzdové náklady výrobních dělníků ve výši 165 434 100 Kč a fixní mzdové náklady ostatních zaměstnaců společnosti ve výši 160 856 900 Kč. Celkové fixní náklady jsou za stávajícího řízení mzdových nákladů očekávány ve výši 419,2 mil. Kč. Změnou pojetí mzdových nákladů výrobních dělníků, kterou se zabývá celá kapitola, se fixní náklady sníží na úroveň 253 765 900 Kč.

Celkovou úroveň variabilních nákladů v roce 2022 nelze předpokládat, neboť není znám plán výroby tiskových jednotek. Variabilní mzdové náklady je nejprve nutné rozdělit mezi tiskové jednotky a ostatní produkty a služby jako v předchozím případě pomocí podílu na tržbách. Tiskové jednotky tvoří 73 % tržeb, proto variabilní mzdové náklady jim přisouzené budou ve výši 120 766 893 Kč, a ostatní produkty a služby 27 % tržeb, proto na ně zbývá 44 667 207 Kč variabilních mzdových nákladů.

Po dohodě s konzultantem ceny materiálů a produktů či služeb jsou zachovány jako v roce 2017, jelikož nelze předpokládat jejich vývoj a jiné ekonomické, či politické faktory, které by společnost ovlivnily. Jedinou předpokládanou změnou je meziroční nárůst mezd, který je zohledněn.

Tiskové jednotky

Cena jedné tiskové jednotky je na stejné úrovni jako v roce 2017, protože nelze přesně předpokládat změnu cen. Cena jedné tiskové jednotky je 2,8 mil. Kč.

Variabilní náklady na jednu tiskovou jednotku se skládají z:

- nákladů na materiál, jejichž hodnota je totožná s rokem 2017, jelikož se nepředpokládá změna cen, která se rovná 1,7 mil. Kč,

- mzdových nákladů výrobních dělníků ve výši 0,4 mil. Kč (výpočet viz níže).

Variabilní náklady na jednu tiskovou jednotku tedy představují 2,1 mil. Kč.

Mzdové náklady výrobních dělníků v roce 2017 činí 53 327 749 Kč a v roce 2022 120 766 893 Kč, jedná se tedy o nárůst ve výši 126 %. V letošním roce má společnost v plánu vyprodukovat 155 tiskových jednotek, proto lze určit jednotkové variabilní mzdové náklady na 0,344 mil. Kč. V roce 2022 je možné očekávat nárůst variabilních mzdových nákladů na jednotku také o 126 %, proto variabilní jednotkové mzdové náklady výrobních dělníků činí 0,433 mil. Kč.

Ostatní produkty a služby

Plánovaná výše příjmů z ostatních produktů a služeb je ve shodné výši s rokem 2017 tedy 163,8 mil. Kč.

Celkové variabilní náklady na tyto produkty a služby se skládají z:

- nákladů na materiál, jejichž hodnota je totožná s rokem 2017, jelikož se nepředpokládá změna cen, která se rovná 61,2 mil. Kč,

- mzdových nákladů výrobních dělníků ve výši 44,7 mil. Kč.

Celkové variabilní náklady plánované produkce ostatních produktů a služeb činí 105,9 mil. Kč.

Veškeré údaje, na základě kterých bude vypočítán bod zvratu pomocí tabulky, jsou

Zdroj: Vlastní zpracování v souladu s interními materiály.

Hrubá rentabilita tiskové jednotky

Relativní příspěvek na úhradu tiskové jednotky je 25 %. Tiskové jednotky přispívají na výnosy 25 % ze své ceny, což představuje 0,7 mil Kč. Relativní příspěvek tiskové jednotky za úhradu za stávajícího řízení je v roce 2017 a 2022 shodný, jelikož se nepředpokládá změna cen. Změnou variabilních mzdových nákladů výrobních dělníků se tak relativní příspěvek v roce 2022 sníží z 39 % na 25 %. výrobních dělníků je opět proveden pomocí tabulky. Tabulka 23 je zpracována na základě údajů z Tabulky 22. Výpočet vychází z předpokladu, že se může měnit pouze objem tiskových jednodnotek, nikoliv objem ostatních produktů a služeb. Příjmy z vedlejšího podnikání jsou v plánované výši roku 2017, jelikož není zpracován jiný plán na nadcházející roky.

Pokud společnost bude považovat mzdové náklady výrobních dělníků za variabilní náklady, bod zvratu bude dosažen při prodeji 270 tiskových jednotek za předpokladu

dodržení výše příjmů z ostatních produktů a služeb. Za této situace by společnost měla dosahovat celkových příjmů ve výši 926,2 mil. Kč. Jedná se o přibližný bod zvratu, jelikož výsledky jsou zobecněny (několikanásobné zaokrouhlování při postupných výpočtech).

Kdyby společnost pohlížela na mzdové náklady výrobních dělníků jako na variabilní, snížil by se objem tiskových jednotek při dosažení bodu zvratu. V případě, že společnost eviduje veškeré mzdové náklady jako fixní, by v roce 2022 bylo dosaženo bodu zvratu při prodeji 273 tiskových jednotek za předpokladu očekávaných příjmů z vedlejšího podnikání. Pokud by společnost zavedla variabilní mzdové náklady, prodej 270 tiskových jednotek za plánovaného příjmu z ostatních produktů a služeb by znamenal pro společnost v roce 2022 bod zvratu, kdy vynaložené náklady jsou uhrazeny.

V tabulce je oranžově vyznačena situace společnosti, kdy je dosaženo bodu zvratu v roce 2022 za podmínky změny řízení mzdových nákladů.

Tab. 23: Výpočet bodu zvratu pomocí tabulky pro rok 2022 při změně řízení mzdových nákladů (údaje v mil. Kč)

Tiskařské stroje - jednotky Ostatní produkty a služby SOUHRN

PU Příjmy

Zdroj: Vlastní zpracování v souladu s interními materiály.

Návrh autorky by do řízení nákladů přinesl mnoho změn. Kompletně by se změnily struktury variabilních a fixních nákladů. Při analýze bodu zvratu by to znamenalo reálnější pohled na variabilní náklady, jelikož výrobní dělníci se přímo podílejí na zhotovování produktů.

Výpočet bodu zvratu pro letošní rok je reálnější, neboť je znám skutečný plán objemu produkce, cen i nákladů. Rok 2022 je pouze orientační a slouží pro prvotní plánování, jelikož nezohledňuje změny cen a jiných faktorů, které mohou značně ovlivnit příjmy i náklady.

Zařazení mzdových nákladů výrobních dělníků mezi náklady variabilní by způsobilo snížení celkových fixních nákladů, což je cílem téměř každého podnikatelského subjektu.

Jelikož společnost KBA-Grafitec s.r.o. již dlouhodobě eviduje mzdové náklady jako fixní, změna řízení těchto nákladů by nebyla jistě jednoduchá. Ekonomický ředitel si několika důvody opodstatňuje nynější způsob řízení nákladů. Ve většině z nich je možno s ním souhlasit, proto je nutné zvážit, prozkoumat a porovnat veškeré výhody a nevýhody změny řízení mzdových nákladů.

Společnosti bude návrh na změnu řízení nákladů předložen.

Závěr

Tématem diplomové práce byla problematika řízení variabilních a fixních nákladů podnikatelského subjektu, za tímto účelem byla vybrána společnost KBA-Grafitec s.r.o.

Podnik je dceřinou společností koncernu Koenig & Bauer AG, který se specializuje na výrobu tiskařských strojů. Řízení nákladů se řadí mezi důležité strategické činnosti v rámci podnikání, které ovlivňují další vývoj a zvyšování hospodárnosti a výkonnosti společnosti.

Při charakterizování řízení nákladů ve společnosti byl kladen důraz především na variabilní a fixní náklady. Stěžejním tématem se tak stala analýza a výpočet bodu zvratu. Společnost tím získala důležité informace o potřebném objemu vyráběných produktů a služeb v potřebném množství, aby byly uhrazeny celkové spotřebované náklady. Od této skutečnosti se pak dále odvíjí výše zisku.

Při rozboru variabilních a fixních nákladů byly zjištěny následující skutečnosti. Společnost řadí všechny mzdové náklady do fixních nákladů, což není v souladu s teoretickými aspekty uváděnými v odborné literatuře, že do fixních nákladů patří mzdové náklady technicko-hospodářských pracovníků, nikoliv výrobních dělníků. Tato skutečnost pak způsobuje, že fixní náklady společnosti jsou neúměrně vysoké. Náklady společnosti se průměrně rozdělují na 55 % variabilních nákladů a 45 % fixních nákladů. Vedení podniku si toho je vědomo, ale strukturu fixních nákladů si obhajuje tím, že v případě žádných zakázek nemůže společnost propustit výrobní dělníky. Jejich mzdy proto řadí mezi fixní náklady, které nesouvisí s objemem produkce.

Následně byla provedena analýza bodu zvratu na rok 2017, jelikož ji společnost neměla na letošní rok vypracovanou. Analýza bodu zvratu poskytla vedení společnosti informace o minimálním požadovaném objemu prodeje tiskových jednotek při plánovaných tržbách za ostatní produkty a služby. Aby společnost pokryla veškeré fixní náklady, musí prodat minimálně 118 tiskových jednotek. Tento cíl v letošním roce bude pravděpodobně naplněn, jelikož má společnost v plánu vyprodukovat 155 výše zmíněných jednotek.

Nedostatkem této analýzy je plánovaný objem fixních nákladů na rok 2017. V červenci letošního roku má být totiž ukončen projekt na úsporu nákladů při vytápění. Společnost

v plánu nákladů na rok 2017 s touto skutečností nepočítá. Náklady na vytápění jsou proto uvedeny v plné výši a nepočítá se s jejich snížením. Fixní náklady jsou tedy vzhledem ke skutečnosti nadhodnocené.

Jelikož společnost používá dlouhodobou strategii GRAFITEC 500+, jejímž cílem je dosažení celkového počtu zaměstnanců 500, což je v porovnání se stávajícím počtem zaměstnanců téměř dvojnásobek, musí společnost v tomto časovém horizontu do roku 2022 přizpůsobit své řízení nákladů. Jak již bylo zmíněno, mzdové náklady všech pracovníků společnost započítává mezi náklady fixní, čímž je značně ovlivněna analýza bodu zvratu příštích období. Dále tedy autorka zpracovala analýzu bodu zvratu pro rok 2022. Díky navýšení mzdových nákladů bude společnost muset prodávat minimálně 273 tiskových jednotek při stávajícím plánu tržeb za ostatní produkty a služby (odpovídající roku 2017), aby uhradila celkové fixní náklady, s nimiž se počítá v roce 2022. V tomto výpočtu je již započítána úspora na vytápění ve výši 30 %. Tato analýza bodu zvratu je pouze orientační, protože nezohledňuje ekonomické a finanční aspekty daného období.

Ceny materiálů, produktů a služeb jsou ve shodné výši jako v roce 2017, jelikož nelze předpokládat jejich vývoj. Jediným pravděpodobným započítaným faktorem je meziroční nárůst mzdových nákladů o 3 %. Výpočet bodu zvratu pro rok 2022 by mohl být přínosem společnosti při plánování produkce tiskových jednotek, neboť nárůst počtu zaměstnanců určitě povede i ke zvýšení výrobních kapacit. Společnost KBA-Grafitec s.r.o. čeká minimální požadovaný objem produkce tiskových jednotek. Výsledky byly porovnány s výsledky za stávajícího řízení nákladů a v obou případech se jednalo o dosažení bodu zvratu při nižším objemu prodaných tiskových jednotek. Ve všech případech se očekával příjem z ostatních produktů a služeb ve stejné plánované výši, neboť pro následující roky není zpracován plán vývoje očekávaných tržeb z vedlejšího předmětu podnikání.

Společnost by tedy měla uvažovat o transformaci mzdových nákladů výrobních dělníků

Dle předložených interních materiálů lze konstatovat, že společnost precizně eviduje nejen všechny náklady, ale i ostatní účetní položky. Rozbory tržeb a nákladů má zpracované v přehledných tabulkách v programu MS Excel, které velice usnadňují orientaci v dané problematice. Samozřejmostí jsou plány výroby tiskových jednotek na nadcházející období, kde jsou náklady rozčleněny a vyčísleny velice podrobně.

Přesto autorka v závěru doporučuje řízení variabilních a fixních nákladů zpřesnit způsobem uvedeným v textu výše. Pomoci by mohlo rovněž zavedení kalkulace variabilních nákladů. Ta by mohla tvořit doplňkový nástroj ke stávajícím způsobům řízení nákladů v podniku. Zároveň by vyžadovala přesné a správné rozdělení celkových nákladů na variabilní a fixní.

Seznam použité literatury

[1] FIBÍROVÁ, Jana, Libuše ŠOLJAKOVÁ a Jaroslav WAGNER. Nákladové a manažerské účetnictví. Praha: ASPI, 2007. ISBN 978-80-7357-299-0.

[2] POPESKO, Boris.Moderní metody řízení nákladů: Jak dosáhnout efektivního vynakládání nákladů a jejich snížení. Praha: Grada Publishing, 2009.

ISBN 978-80-247-2974-9.

[3] FIBÍROVÁ, Jana, Libuše ŠOLJAKOVÁ, Jaroslav WAGNER a Petr

PETERA.Manažerské účetnictví: nástroje a metody. 2., aktualiz. a přeprac. vyd. Praha:

Wolters Kluwer, 2015. ISBN 978-80-7478-743-0.

[4] LAZAR, Jaromír. Manažerské účetnictví a controlling. Praha: Grada Publishing, 2012.

ISBN 978-80-247-4133-8.

[5] KRÁL, Bohumil et al. Manažerské účetnictví. 3., dopl. a aktualiz. vyd. Praha:

Management Press, 2010. ISBN 978-80-7261-217-8.

[6] SYNEK, Miloslav et al. Manažerská ekonomika. 5., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3494-1.

[7] DRURY, Colin. Management and Cost Accounting. 7th Edition. London: Cengage Learning EMEA, 2008. ISBN 978-1-84480-566-2.

[8] HRADECKÝ, Mojmír, Jiří LANČA a Ladislav ŠIŠKA.Manažerské účetnictví. Praha:

Grada Publishing, 2008. ISBN 978-80-247-2471-3.

[9] KBA-Grafitec s.r.o.: Historie společnosti [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

http://kba-grafitec.cz/historie-spolecnosti

[10] Koenig & Bauer: Gesichte [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

https://www.kba.com/unternehmen/geschichte/

[11] Interní materiály společnosti

[12] KBA-Grafitec s.r.o.: Produkty a služby [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

http://kba-grafitec.cz/tiskarske-stroje

[13] KBA-Grafitec s.r.o.: Produkty a služby [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

http://kba-grafitec.cz/presna-strojirenska-vyroba

[14] KBA-Grafitec s.r.o.: Produkty a služby [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

http://kba-grafitec.cz/inzenyring

[15] KBA-Grafitec s.r.o.: Produkty a služby [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

http://kba-grafitec.cz/servis-tiskarskych-stroju

[16] KBA-Grafitec s.r.o.: Produkty a služby [online]. 2017 [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

http://kba-grafitec.cz/podpora-vyrobcu-strojirenskych-zarizeni

[17] SEDLÁČEK, Michal. Orlický týdeník. Rychnov nad Kněžnou: A-PRESS, 2017, (Speciál únor 2017).

[18] KAMPF, Rudolf, Peter MAJERČÁK a Pavel ŠVAGR. Application of Break-Even Point Analysis. Databáze Proquest Central: Univerzitní knihovna TUL [online]. [cit. 2017-04-18]. Dostupné z:

https://search.proquest.com/docview/1814350544/fulltextPDF/4B9E2BB444574877PQ/1?

accountid=17116

Related documents