• No results found

11.1 Bilaga 1 – intervjuguide

Frågor till socialsekreterare med särskilt uppdrag Din roll:

a. Vad är din yrkesroll?

b. Hur har, eller kommer, ditt arbetssätt att förändras i och med din delaktighet i förändringsprocessen?

Införandet av Combine:

a. Hur arbetar du med Combine under implementeringen? b. Hur kommer det sig att du tog dig an det?

c. Vad har du fått för information/utbildning/introduktion inför införandet av Combine?

d. Under hur lång period har du särskilda arbetsuppgifter och hur kombinerar du den med dina redan befintliga?

Organisationens införande:

a. Socialförvaltningen har valt att använda sig av redan befintlig kompetens inom organisationen, alltså socialsekreterare, vad tycker du om det tillvägagångssättet? b. Vad har varit bra samt mindre bra med detta sätt att arbeta på i en

organisationsförändring?

c. Finns det något du saknat i processen som kunde gjorts annorlunda?

Frågor till projektledare Din roll:

a. Vad är din yrkesroll?

b. Vad har du för roll/arbetsuppgifter i den pågående organisationsförändringen?

a. Kan du berätta vad införandet av Combine innebär för berörd socialförvaltning? b. Hur länge är det tänkt att införandet av Combine ska pågå?

c. Hur arbetar ni för att involvera socialsekreterare i förändringsprocessen? d. Vad är de så kallade * roll i det hela?

e. Hur förbereder ni * inför deras nya arbetsuppgifter?

Organisationens införande:

a. Hur upplever du detta arbetssätt vid en stor organisationsförändring? b. Vad har ni gjort för att tillgodose den arbetskraft som försvinner i och med

superavändarnas nya uppgifter?

c. Finns det något du saknat i processen som kunde gjorts annorlunda?

11.2 Bilaga 2 – informationsbrev

Information och förfrågan om att delta i en studie om pågående implementering av verksamhetssystemet Combine

Den här studien genomförs som en del av socionomutbildningen, Jönköping University. Studien har som övergripande mål att undersöka hur en pågående implementering av det nya verksamhetssystemet Combine inom socialförvaltningen i berörd kommun går till. Vidare har studien ett fokus på att undersöka implementeringens påverkan på verksamhetens

organisation och medarbetare.

I studien avser vi att undersöka projektledares samt socialsekreterare med särskilt uppdrags roller och arbetsuppgifter, det vill säga de personer inom socialförvaltningen som fått i uppgift att arbeta med implementeringen av organisationsförändringen. Forskarna som genomför studien kommer att analysera och presentera materialet i form av en

kandidatuppsats.

Vad innebär det för dig?

En digital intervju kommer att genomföras med dig tillsammans med en av studiens forskare under november 2020. Vi forskare avser inte att åka till din fysiska arbetsplats på grund av rådande pandemi Covid19. Intervjuerna kommer att anpassas efter de omständigheter, krav och begränsningar som intervju situationerna rymmer. Mötet kommer att hållas via den

digitala kommunikationstjänsten Zoom Video Communications, vars mötesinställningar vi forskare kommer att ansvara för. Du kommer att erhålla en möteslänk via mail. Intervjun kommer att spelas in efter inhämtat samtycke i syfte att möjliggöra en tydlig analys.

Intervjuguiden som kommer att användas bygger på semistrukturerad intervju, vilket innebär att vi kan komma att ställa följdfrågor vid behov.

Intervjuerna kommer att göras med ett antal personer från projektledningen men även så socialsekreterare med särskilt uppdrag som är involverade i processen. Intervjuerna beräknas ta max 1 timme och kommer efter mötet att transkriberas till text. Deltagandet är helt frivilligt och Du kan när som helst avbryta din medverkan utan närmare motivering.

Den information som du lämnar kommer att behandlas säkert och förvaras så att ingen

obehörig kommer att få ta del av den. Redovisningen av resultatet kommer att ske så att ingen individ kan identifieras. Resultatet kommer att presenteras i form av en kandidatuppsats. Materialet som samlas in i studien förvaras, digitalt och i pappersform, så att det bara är åtkomligt för forskarna som deltar i uppsatsskrivandet vid Hälsohögskolan i Jönköping. Du kommer ha möjlighet att ta del av intervjun genom att få en utskrift av den.

Ansvarig för studien är Almedina Besic och Julia Düring socionomstudenter vid

Hälsohögskolan i Jönköping. Har Du frågor om studien är Du välkommen att höra av dig till någon av oss.

Med denna information så frågar vi härmed om Du vill delta i denna studie. Om du samtycker ber vi dig skriva under den bifogade samtyckesblanketten.

Med vänliga hälsningar

Almedina Besic, socionomstudent

haal1515@student.ju.se

Julia Düring, socionomstudent

11.3 Bilaga 3 – samtyckesblankett

Samtycke till deltagande i forskningsstudie om införandet av ett nytt verksamhetssystem inom socialförvaltningen i Jönköping kommun.

Nedan ger du ditt samtycke till att delta i den studie där vi undersöker hur socialförvaltningen i Jönköping kommun implementerar det nya verksamhetssystemet Combine, samt hur

organisationen valt att använda sig av befintlig kompetens. Vänligen läs igenom informationen noggrant och ge sedan ditt medgivande genom att skriva under med din namnteckning längst ned.

Medgivande

Jag har tagit del av informationen kring studien och är medveten om hur den kommer att gå till och den tid den tar i anspråk. Jag har fått tillfälle att få mina frågor angående studien besvarade innan den påbörjas och vet vem jag ska vända mig till med frågor. Jag är medveten om att deltagandet i denna studie är helt frivilligt och har blivit informerad om varför jag har blivit tillfrågad och vad syftet med deltagandet är. Jag är också medveten om att jag när som helst under studiens gång kan avbryta mitt deltagande utan att jag behöver förklara varför.

Jag ger härmed mitt medgivande till att:

 Delta i studien genom:

- En enskild intervju där jag besvarar frågor om implementeringen av det nya verksamhetssystemet samt min roll i processen.

- Intervjun kommer att spelas in.

 Hälsohögskolan i Jönköping lagrar och bearbetar den information samlas in under studien. Endast forskarna som är inblandade i studien har tillgång till materialet.

Jönköping den … / … 2020

……… ……… Namnteckning Namnförtydligande

Related documents