• No results found

År 2014 är målet att

• Pilotförsök med biogas i färjor är igång.

• Kommunala och regionala handlingsplaner för att öka biogasanvändningen är framtagna.

• 50 procent av den offentliga fordonsflottan är biogasfordon.

• Det finns 10 tunga dual fuel-fordon i Skåne.

• Det finns 5 dual fuel-traktorer i Skåne.

• Pilotförsök med småskaliga gasapplikationer pågår i 5 villaområden och 5 flerbostadsområden.

• 20 procent av hushållen väljer biogas framför andra bränslen vid nybilsköp.

Åtgärd 4.1: Kommuninventering (steg 2)

Det är viktigt att i den kommunala inventeringen även inventera framtida behov av biogas.

Hur mycket biogas skulle kunna användas till uppvärmning, el, i industrin eller till fordonsgas? Framkomna resultat infogas i det planeringsunderlag (GIS-verktyg) som tas fram i regionen (åtgärd 5.5).

Ansvarig: Kommunerna i samverkan med Biogas Syd, genomförs tillsammans med steg 1.

Tidsplan: 2011-2013

Åtgärd 4.2: Initiera och starta pilotförsök med nya användningsområden för biogas

Biogas används idag som fordonsgas (vanliga fordon samt bussar) och för el och uppvärmning. Konvertering av tunga fordon för att kunna köra på biogas och diesel har varit av intresse länge men ännu inte kommit igång som pilotförsök i Skåne. De tunga fordonen är många och den samlade sträckan de kör är lång, vilket gör att en marknad för tunga fordon är mycket intressant. Volvo kommer under 2011 lansera sin nya biogaslastbil. Vidare finns behov att stimulera teknik för att generera el och värme av biogas i privata hushåll. Att framtidens färjor går på flytande biogas. Även arbetsmaskiner som används i kommunal och regional förvaltning bör undersökas om och hur dessa kan drivas med biogas. Biogas Syd bör involveras och hjälpa nyckelaktörer identifiera vad som behövs, eventuella hinder och möjliga resurser för att starta ett pilotförsök. Vidare hjälpa till i utvecklingen och ansöka om finansiering till dessa pilotförsök.

Ansvarig: Trelleborgshamn, E ON, Biogas Syd, Trafikverket Tidsplan: Start oktober 2010

version 2 2011:1

Åtgärd 4.3: Kartlägga rutterna för de tunga fordonsflottorna i Skåne En utredning kring de viktigaste transportrutterna i regionen genomförs. Baserat på detta väljs strategiska platser för placering av depåer och rastställen. Åkerierna involveras från start för att få med deras önskemål och erfarenheter kring lämpliga lokaliseringar.

Ansvarig: Trafikverket Tidsplan: 2011-2012

Åtgärd 4.4: Invånarkampanj Vision 2020

En kampanj för att belysa biogasens fördelar som fordonsbränsle riktad till invånarna i Skåne.

I kampanjen involveras kända personer som tar sig fram i biogasbil genom Skåne. Media och beslutsfattare inbjuds att åka med. Fordonsproducenter involveras i kampanjer.

Ansvarig: Biogas Syd Tidsplan: 2012-2014

Åtgärd 4.5: Biogasmarknaden i Skåne – en ekonomisk framtidsstudie En utredning kring förutsättningarna för vad som krävs för att göra biogasen konkurrenskraftig i Skåne genomförs. Där utreds de ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningarna.

Ansvarig: Biogas Syd Tidsplan: 2012-2014

version 2 2011:1

Utveckling

År 2014 är målet att

• 25 kommunala handlingsplaner för lokal biogasutveckling finns framtagna.

• Skåne upplevs som ett föredöme vad gäller potentialberäkningar och planeringsunderlag för biogas och ett flertal län och regioner i Sverige har år 2013 påbörjat liknande arbete.

• Skåne som ett världskänt forskarcentrum inom biogas är etablerat.

• Skåne arrangeras utbildningar inom biogasområdet på alla nivåer från gymnasieskola till forskarutbildning.

Åtgärd 5.1: Kommunala handlingsplaner för att öka biogasproduktionen (steg 3)

När inventeringen av det framtida biogasbehovet, inom produktion och användning, är slutförd, ska kommunerna ta fram handlingsplaner för att stimulera en ökad biogasutveckling.

Exempelvis kan det vara att starta upp en gasproduktion vid vatten och avloppsverken och vid denna möjliggöra att fler restprodukter kan tas emot. Det kan även innebära att en inköpspolicy tas fram för att öka antalet biogasfordon i kommunen eller att kommunen finansierar en gasinfrastruktur. Handlingsplanerna bör innehålla mål och åtgärder för att öka produktionen och användningen av biogas. Den bör innehålla information om var biogasanläggningar kan etableras i kommunen och vilken roll kommunen bör ha i framtida satsningar. De kommunala handlingsplanerna och dess åtgärder bör antas politiskt i respektive kommun.

Ansvarig: Kommuner

Tidsplan: Januari 2012 - December 2014

Åtgärd 5.2: Forskningsplan för biogas

Inom samtliga områden finns ett behov och intresse att starta upp olika forskningsprojekt. I Skåne finns en bra samverkan mellan forskning och näringsliv och i många projekt delfinansieras forskningen av medel från näringslivet. Detta bör fortsätta och vidareutvecklas.

I början av projektet tas en forskningsplan fram i samverkan mellan näringsliv och universitetet. En tvärvetenskaplig och mångfasetterad forskningsbas krävs och flera olika lärosäten och institutioner ingår i arbetet. Inför framtagande av planen arrangeras en workshop där nyckelaktörer tillsammans med universiteten diskuterar och planlägger regionens biogasforskning, hur denna kan finansieras och när den kan genomföras. Det är viktigt att forskningen inte bara har ett tekniskt perspektiv, utan också tittar på området ur ett systemperspektiv när det gäller systemintegrering, klimatprestanda, resurseffektivitet, innovationskraft, entreprenörskap, ekonomiskt potential, sociala faktorer med mera.

Forskningsplanen är långsiktig och sträcker sig precis som färdplanen till år 2020. Planen uppdateras varje år och inför den årliga uppföljningen anordnas en konferens där resultat från pågående forskning presenteras och nya forskningsprojekt diskuteras.

version 2 2011:1 Ansvarig: Lunds Universitet

Tidsplan: 2011-2014

Åtgärd 5.3: Utveckling av forskningscentrum för biogas

Många av de pågående forskningsprojekten kräver test i labbskala, i storskala och i fält. Idag förläggs dessa försök både på Lunds Universitet, SLU och ute hos markägare och anläggningsägare. Detta innebär att försök som pågår ute hos anläggningsägare inte är möjligt att tillgå för andra intressenter och branschaktörer. Utveckling av ett forskningscentrum som drivs av Lunds Universitet, men samfinansierad av det privata näringslivet är av intresse och bör utredas. Förslag ges på hur ett sådant kan se ut och samfinansieras. I centrumbildningen bör så väl teknisk expertis som ekonomiskt, politiskt och juridiskt sakkunniga och beteendevetare ingå.

Ansvarig: Lunds Universitet Tidsplan: 2011-2014

Åtgärd 5.4: Framtagande av GIS -databas som planeringsunderlag för biogasutveckling

För att kunna planera en framtida utveckling och utvidgning av biogasen krävs bra underlag kring möjliga substratkällor och aktörer, befintligt och planerat gasnät och framtida marknad.

Målet är att ta fram ett GIS-verktyg som ska användas som planeringsunderlag för framtida biogassatsningar. Befintlig information och information från de kommunala inventeringarna läggs in i GIS-databasen. Planeringsunderlaget läggs ut på en gemensam hemsida och kompletteras och utnyttjas av regionens aktörer.

Ansvarig: Biogas Syd och Länsstyrelsen i Skåne län Tidsplan: 2010 - December 2014

Åtgärd 5.5: Stimulera och verka för ett skånskt innovatum

I Skåne finns ett flertal organisationer som verkar inom biogasområdet såsom SBHub, Invest in Skåne och Cleantech Inn Sweden. Dock framkommer många idéer och innovationer som är av intresse för biogasutvecklingen men som av aktören själv aldrig kommer att bli en affärsidé eller patentlösning. Dessa idéer behöver samlas upp och få kraft och stöd för att kunna vidareutvecklas och kommersialiseras. Biogas Syd har en viktig roll i att bidra i arbetet med ett Skånskt innovatum med avseende på de delar som rör målen för färdplanen. Ett gott exempel på detta är Göteborg stad som bildat Innovatum Teknikpark. Deras vision är att bli ett internationellt erkänt utvecklingscentrum inom tre fokusområden (Produktionsteknik, Audiovisuell teknik och Energi- och miljöteknik). En analys behöver genomföras för att utreda om och hur ett sådant innovatum kan bildas i eller utanför någon av de befintliga organisationerna i Skåne.

Ansvarig: Region Skåne Tidsplan: 2012-2013

version 2 2011:1

Åtgärd 5.6: Utbildning

För närvarande pågår en process inom Sveriges energisystem som syftar till att fokusera på alternativa källor som komplement till dagens mer fossilt baserade. Biogas är ett intressant alternativ med stor potential, som kan utnyttjas bland annat till fordonsbränsle. För att lyckas med denna omställning krävs det kompetensförsörjning till biogas- och kretsloppsbranschen.

Fortfarande är biogasens unika möjligheter att få dubbla och ibland trippla miljöeffekter inte alltid kända. Biogasen jämförs oftast rakt av med andra förnybara energislag såsom etanol och dess indirekta effekter tas inte fram i en sådan analys. Det finns ett behov på olika utbildningsnivåer, vilket omfattar korta mer praktiska utbildningar och längre mer teoretiska på universitetsnivå. De framtida utbildningarna ska ha en tydlig förankring i branschen, vilket ger möjligheter för studenter att knytas till moment under praktiska realistiska förhållanden.

Det är viktigt i detta arbete att alla parter kan vara delaktiga och bidra med sina respektive erfarenheter och kompetenser.

Det behövs en kartläggning av utbildningsaktiviteter, befintliga och nya som är på gång, inklusive utbildning på olika nivåer. Även en analys av arbetstillfällen kring en utbyggnad av biogasområdet är viktigt.

Ansvarig: Högskolan i Kristianstad Tidsplan: Start 2011.