• No results found

Perspektivet invånare sätter kommunens invånare och andra personer som nyttjar Strängnäs kommuns tjänster i fokus. Det ska vara lätt att vara invånare och nyttjare av tjänster i Strängnäs kommun.

Respekt, öppenhet och ett gott bemötande, utan avkall på professionalitet, ska prägla mötet med invånare och företag, såväl i kommunens utbud av service och

välfärdstjänster som i vårt myndighetsutövande. Förhållningssättet innebär en lyhördhet för vad invånare och brukare vill, tycker och tänker och en tydlighet i vad man kan förvänta sig. Kommunikation och dialog är nyckeln till framgång.

Uthållighet och långsiktighet, samt mod att våga fatta beslut som kan vara svåra på kort sikt, skapar förutsättningar för positiva resultat i det långa loppet. Det ger också förutsättningar åt alla att delta i samhällslivet och förverkliga sina livsmål.

Kommunfullmäktiges mål

Demokratin är levande och inkluderande. Invånare, företagare och andra aktörer utvecklas i Strängnäs kommun och är medskapande och delaktiga i kommunens utveckling.

Invånare, företagare och andra aktörer såsom föreningar, församlingar, samarbetspartners, volontärer med flera ges möjlighet att vara, och är, medskapande i kommunens utveckling. Att vara medskapande i kommunens utveckling handlar om att kommunen tar tillvara på erfarenheter och synpunkter både från enskilda brukare som från dess sammanslutningar.

Socialnämndens mål

1. Socialnämnden möjliggör inflytande och delaktighet för invånare och brukare.

Socialnämnden menar att nämnden vill vara öppen gentemot invånare, brukare och även medarbetare. Det ska vara möjligt att på olika sätt ha kontakt med

nämnden, informera sig om nämndens planer och beslut. Det ska vara lätt att hitta information, bl.a. på kommunens hemsida och i sociala medier. Informationen ska vara begriplig. Brukare ska medverka i planering av sina beviljade insatser.

Medborgare ska kunna kontakta nämnden och känna att delaktighet och inflytande är möjligt.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 10, Minskad ojämlikhet.

 En del planerade förbättringsmöten, gårdsråd och fokusgrupper med brukare och anhöriga har inte genomförts p.g.a. Corona.

 Utbildning för medarbetarna gällande barnkonventionen pågår. Ett utbildningsmaterial är framtaget och används i personalmöten.

 Processer vad gäller brukares rätt att begära företräde inför nämnd har setts över och korrigerats.

 Genomgång av verksamhetens processer, rutiner och checklistor för att säkerställa att barnperspektivet finns med, pågår.

5

 Genomförandeplaner upprättas tillsammans med brukarna, för deras delaktighet i utförandet av beviljade insatser.

Prognosen är att målet delvis kommer att bli uppfyllt. Eftersom en del

förbättringsmöten inte kan genomföras då Coronapandemin sätter stopp, blir inflytande och delaktighet till viss del kringskuret. Andra delar, som

barnperspektivet, genomförandeplaner och företräde inför nämnd kommer att uppfyllas enligt plan.

Kommunfullmäktiges mål

I Strängnäs kommun erbjuds välfärdstjänster av god kvalitet som utgår från invånarnas behov.

Kommunen visar genom aktiva handlingar att invånare i Strängnäs kommun har tillgångar och kompetenser som kan bidra till att förbättra de välfärdstjänster som erbjuds.

Socialnämndens mål

2. Socialnämndens tjänster utvecklas för att ständigt hålla hög kvalitet.

Socialnämnden menar att nämndens tjänsteutbud ska vara av hög kvalitet.

Brukare och invånare ska hitta kanaler för att lämna synpunkter och delta i verksamheternas utveckling. Nämnden vill motverka undernäring inom

äldreomsorgen samt möjliggöra för personer med funktionsnedsättning att ha ett meningsfullt liv och en aktiv vardag.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 1, Ingen fattigdom, mål 2 Ingen hunger och mål 3 God hälsa och välbefinnande.

 Avvikelser sker fortlöpande och tas om hand så att kvalitén gentemot brukarna säkerställs. Process och rutin för avvikelsehantering har uppdaterats och informeras om i arbetsgrupperna. Enheter inom äldreomsorgen som p.g.a. Coronapandemin haft färre arbetsplatsträffar (APT) har inte hunnit implementera dessa som planerat. Arbetet återupptas under hösten.

 För att cheferna ska äga processen för att ta hand om inkomna synpunkter och klagomål krävs att de får utbildning, vilket planeras.

 Arbetet med att se över verksamheternas processer och rutiner samt göra dessa mer kända och tillgängliga för medarbetarna pågår.

 För mer meningsfull vardag för personer med funktionsnedsättning har samarbete inletts med kommunens fritidsverksamhet. Aktiviteter för brukarna har dock inte kommit igång än, p.g.a. Coronapandemin.

 Aktiviteter för minskad nattfasta har delvis genomförts genom att enheter har sett över sina arbetssätt. En riktad utbildning för nattpersonal har inte genomförts, men planeras för hösten.

 Sjukvårdens kvalitetsregister kommer att användas mer frekvent, för att säkerställa god kvalitet för patienterna. BPSD-ombud (Svenskt register för Beteendemässiga och Psykiska Symptom vid Demens) har utbildas. Målet är

6

att alla brukare på särskilda boenden med demenssjukdom, ska vara registrerade i registret och att bemötandeplaner ska vara upprättade och uppföljda, i syfte att minska beteendemässiga symptom.

 Ett utvecklingsprogram för äldreomsorgen håller på att tas fram.

 Planeras för att ta fram ett utvecklingsprogram för funktionshinderomsorgen.

Prognosen är att målet delvis kommer att bli uppfyllt. Planerade aktiviteter har genomförts, helt eller delvis alternativt stoppats p.g.a. Coronapandemin.

Även om aktiviteter kommer att sättas igång under hösten är tiden alltför knapp för att kunna ta igen det som har fått vänta.

Socialnämndens mål

3. Det är lätt för invånarna att förstå och använda sig av socialnämndens

tjänsteutbud.

Socialnämnden menar att det ska vara lätt att nå socialtjänsten per telefon, internet eller på annat sätt. Språket som nämnden använder ska vara anpassat efter invånarna. Att ansöka om insatser ska inte vara krångligt.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 16, Fredliga och inkluderande samhällen.

 Kontaktcenter och Myndighet har utvecklat sitt samarbete och fastställ arbetsformer. Medborgarnas tillgänglighet till handläggarna har blivit bättre.

 Alla verksamheter arbetar aktivt med att se över sin information på hemsidan.

 Grad av läsbarhet på webbsidor är en automatiserad mätning (LIX) som görs på kommunens webbsidor. Mätning av socialnämndens sidor i augusti 2020 visar att 45 procent av texterna är svårlästa och att 55 lättlästa. Kommunens målsättning är att allt ska vara lättläst.

 Andelen som gjort elektronisk ansökan om försörjningsstöd var i juni: 72 %, juli 71 % och augusti 75 %.

 Den kommunala hemtjänstens enheter har infört en gemensam E-post-brevlåda. Då brukarna inte med säkerhet vet vilket område de hör till, blir det enklare genom att skicka sitt meddelande till "hemtjänsten".

 Jobbtorg planerar att ändra sina telefonnummer, så att det endast finns ett nummer in, i syfte att förenkla för medborgarna.

Prognosen är att målet delvis kommer att bli uppfyllt. Många aktiviteter har genomförts och kommer att genomföras under hösten. Hemsidorna är delvis svårlästa och andelen elektronisk ansökan till försörjningsstöd skulle kunna vara högre.

7

Samhälle

Perspektivet Samhälle beskriver kommunens roll som hållbar samhällsbyggare tillsammans med civilsamhället, företagen och andra aktörer. Perspektivet vänder sig mot invånare, företag och föreningar som är verksamma i kommunen och vad som görs för att det ska vara lätt att bo, leva och verka i Strängnäs kommunen.

Kommunfullmäktiges mål

Strängnäs kommun är en förebild för sitt aktiva arbete kring

hållbarhetsfrågor med Agenda 2030 som bas. Tillsammans utvecklas vi med människor som vill bo och leva i, verka i och besöka vår kommun.

För Strängnäs kommun är ett hållbart samhälle en mycket viktigt fråga. Hållbarhet avser social- miljömässig- och ekonomisk hållbarhet som utgår från Agenda 2030 och de globala målen. Genom ett strategiskt arbete och medvetna aktiviteter gör vi, tillsammans andra aktörer, Strängnäs kommun till en förebild inom området.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för att leda det strategiska arbetet med Agenda 2030.

Socialnämndens mål

4. Socialnämnden utvecklar sitt samarbete med andra nämnder, myndigheter, frivilligorganisationer och företag.

Socialnämnden menar att den vill satsa på ett gott samarbete med det omgivande samhället. Bl.a. med frivilligorganisationer som har intresse av det som pågår inom nämndens ansvarsområde.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 11, Hållbara städer och samhällen.

 Samarbete kring kommunens ungdomar har under sommaren genomförts som närvaro på kvällar och helger av socialsekreterare som tillfälligt fungerat som fältarbetare, tillsammans med Team ungdom, ordningsvakter och ideella föräldra-initiativ.

 Likriktning av föreningsbidrag mellan kontoren har ännu inte fått någon utformning. Hanteringen ligger kvar på varje kontor.

 Samordnad individuell plan (SIP) ska användas för brukare som har insatser från olika huvudmän, från sjukvård och socialtjänst. SIP används inte i någon större utsträckning inom socialnämndens verksamheter. Personal skulle ha utbildats, vilket försenats p.g.a. Coronapandemin.

 Socialnämnden samarbetar med frivilligorganisationer bl.a. inom hemtjänsten, där en förening vänt sig till socialkontoret efter att ha genomfört en egen brukarundersökning som bl.a. visade på ensamhet.

Planen var att socialkontoret tillsammans med föreningsrepresentanter skulle genomföra en DMO-slinga (delkatighetsmodellen) för att analysera och hitta åtgärder mot ensamhet. P.g.a. Coronapandemin har mötet skjutits upp.

 Jobbtorgs företagskontakter som leder till att personer kan bli av med försörjningsstöd och lämna socialtjänsten pågår som planerat.

8

Prognosen är att målet delvis kommer att bli uppfyllt. Samverkan kring barn och ungdomar, liksom Jobbtorgs företagskontakter fungerar väl.

Genomförande av aktiviteter kring föreningsbidragen, SIP-ar och

brukarundersökning har skett i mindre utsträckning och det finns en osäkerhet kring hur mycket som kan hämtas upp under årets återstående månader.

Socialnämndens mål

5. Socialnämnden verkar för att avskaffa våld i nära relationer.

Socialnämnden menar att nämnden arbetar för att undanröja våld i nära

relationer, med ett särskilt fokus på hedersförtryck, oavsett kön. Kunskap om våld och hedersförtryck ska finnas i verksamheten.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 5, Jämställdhet.

 Utbildningar i våld i nära relationer har genomförts både i fysisk och digital form. Merparten av socialnämndens medarbetare är utbildade. De som återstår kommer att genomgå digital utbildning under hösten. Inom Myndighet har en grupp handläggare utsetts, att hålla kontakt med specialister i ämnet, för att utgöra ett stöd till övriga inom Myndighet.

Prognosen är att målet kommer att nås. Den omfattande utbildningsinsatsen har och kommer att genomföras som planerat.

Socialnämndens mål

6. Socialnämnden minskar verksamheternas negativa klimatpåverkan.

Socialnämnden menar att den vill arbeta aktivt för att öka hållbarhet i syfte att nå angivna klimatmål. Nämnden vill minska matsvinn och avfall, garantera

återvinning av avfall, om möjligt handla närodlat och prioritera miljövänligt producerade varor.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 13, Bekämpa klimatförändringarna.

 Medvetenhet kring matsvinn fortsätter att påverka äldreboendena, på så sätt att enheterna försöker minska svinnet.

 I hemtjänstens planering används en funktion för miljörutter för att minska resandet. Antal bilar ses över. Liksom användande av alternativa fordon.

 Verksamheterna källsorterar, vilket sker i samarbete med fastighetsägarna.

 En positiv Corona-effekt är att digitala möten används i större utsträckning, vilket minskar resandet. Exempelvis genomförde äldreboendenas

ledningsgrupp alla sina möten digitalt under våren och har nu övergått till att fortlöpande hålla vartannat möte digitalt.

9

 Medarbetarna har minskat sitt fysiska deltagande i konferenser.

Prognosen är att målet kommer att nås. En positiv Corona-effekt är att digitala system och möten har börjat användas i snabbare takt än planerat.

Medvetenhet om matsvinn, resande mm är hög och aktiviteter pågår inom de påverkansmöjligheter som verksamheterna har.

Medarbetare

Medarbetarperspektivet riktar sig till medarbetare och ledare inom Strängnäs

kommunkoncern. Medarbetare företräder Strängnäs kommun och utför sitt arbete på ett sätt som stärker invånarnas förtroende för kommunen.

Strängnäs kommun ska ta tillvara medarbetarnas kompetens för att skapa mer kvalitet i tjänsterna till invånaren. Oavsett beslutsnivå ska chefer och medarbetare aktivt arbeta för förbättrad samverkan och helhetsperspektiv, bygga tillitsfulla relationer samt säkerställa att varje nivå kan, vill och vågar ge tjänster till kommunens invånare, företagare och besökare.

Kommunfullmäktiges mål

Strängnäs kommun har stolta och kompetenta medarbetare som

tillsammans utvecklas och skapar moderna och attraktiva arbetsmiljöer.

Strängnäs kommun är attraktiv som arbetsgivare med moderna och välfungerande arbetsmiljöer med hög frisknärvaro. Medarbetare har god kompetens och gott bemötande och ges möjlighet till kompetensutveckling och interna karriärvägar.

Strängnäs kommun tar tillvara på medarbetarnas kompetens för att skapa mer kvalitet i tjänsterna till invånaren. Oavsett beslutsnivå arbetar chefer och

medarbetare aktivt för förbättrad samverkan och helhetsperspektiv. Ledarskapet och medarbetarskapet präglas av tillit och bidrar till starkt medledarskap och kreativitet som säkerställer att varje nivå kan, vill och vågar ge tjänster till kommunens

invånare, företagare och besökare.

Socialnämndens mål

7. Socialnämndens medarbetare har hög frisknärvaro.

Socialnämnden menar att det ska vara hälsosamt att arbeta inom socialnämndens verksamheter och att sjukfrånvaron ska vara låg.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 3, God hälsa och välbefinnande.

 Sjukfrånvaron för socialkontoret under perioden januari tom augusti 2020 var 11,2 % (10,1 % år 2019).

 Sjukfrånvaron under mars och april var extremt höga, orsakade av Coronapandemin. Se diagram 6.

 Under augusti månad 2020 var socialkontorets sjukfrånvaro 6,5 %, den lägsta nivån för en enskild månad sedan 2015.

 Sjukfrånvaron ser olika ut inom olika verksamhetsområden och enheter. Se diagram 7.

10

 Enhetscheferna har intensifierat arbetet med rehabilitering för

långtidssjukskrivna, med stöd av HR-avdelningen, vilket resulterat i att medarbetare har fått hjälp med att komma vidare. Se diagram 8.

Prognosen är att målet delvis kommer att bli uppfyllt. Vårens höga

sjukskrivningstal har gått ner till normala och till och med låga nivåer under sommaren. Arbetet med långtidssjukskrivna pågår och har intensifierats.

Socialnämndens mål

8. Socialnämndens medarbetare är involverade i arbetsplatsernas

utveckling för attraktiva arbetsmiljöer och hög kompetens.

Socialnämnden menar att den är mån om sina medarbetare, och vill att var och en har en personlig kompetensutvecklingsplan. Alla ska regelbundet och inom

arbetstidens förläggning delta i arbetsplatsträffar i syfte att medverka i arbetsmiljöarbetet.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 8, Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt.

 Kompetensutveckling via digitala utbildningar genomförs i större utsträckning än planerat tack vare Coronapandemin.

 En digital samarbetsyta med samlat material för introduktionsutbildning har utvecklats i samarbete med Forskning och utveckling (FOU) i Sörmland. Alla vikarier inom vård och omsorg hänvisas till samarbetsytan där de får

överblick och tar del av information och utbildning i egen takt och utifrån sitt arbetsschema.

 Medarbetarnas förmåga att använda digitala system har fått en skjuts under våren, då man har varit hänvisad till dessa metoder.

 Kommunens arbetsmiljöundersökning HME (Hållbart Medarbetar Engagemang) kommer att genomföras tidig höst 2020 och resultaten kommer sedan att användas i enheternas planering för arbetsmiljöarbetet 2021.

 Heltid som norm pågår enligt plan.

 Alla tillsvidareanställda medarbetare har haft möjlighet att delta i ett

utvecklingssamtal med sin chef, vilket har genomförts för de flesta. I samtalet ingår en kompetensutvecklingsplan.

 Det saknas en kompetenskartläggning för kontoret som helhet.

 En kompetensförsörjningsplan, som utgår från kommunens kompetensförsörjningsstrategi håller på att tas fram.

 Inom funktionshinderomsorgen har medarbetare med den nya högskoleutbildningen "stödpedagog" börjat anställas. För att öka kompetensen inom verksamheten.

 En pågående satsning för kompetensförsörjning inom äldreomsorgen handlar om att utbilda personer som har försörjningsstöd till vårdbiträden.

Utbildningen genomförs i samverkan med vuxenutbildningen och med ekonomiskt stöd från europeiska socialfonden (ESF) i projektet LIKES.

11

 Den statliga satsningen Äldrelyftet, som innebär att anställda inom äldreomsorgen erbjuds utbildning till vårdbiträde eller undersköterska på arbetstid, börjar nu genomföras i kommunen.

Prognosen är att målet kommer att nås. Metoder för kompetensutveckling har utvecklats med hjälp av digital teknik, tack vare Coronapandemin. Därigenom har digitaliseringen fått en skjuts. Arbetet med förbättringar i arbetsmiljön får hjälp av resultat från HME mätning under hösten.

Ekonomi

God hushållning och långsiktig ekonomisk hållbarhet ska råda i hela

kommunkoncernen och verksamheterna ska bedrivas ändamålsenligt och effektivt.

Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för kvalitetsutveckling i verksamheter, såväl hos kommunala och privata regin samt bolag.

Kommunfullmäktiges mål

Tillsammans utmanar vi rådande arbetssätt och strukturer. Vi använder våra resurser effektivt och ekonomin är långsiktigt hållbar för dagens och kommande generationer.

Inarbetade arbetssätt och strukturer behöver utmanas för att möta de ekonomiska utmaningarna, både kortsiktiga och långsiktiga. Strängnäs kommun fortsätter att lägga grunden för en långsiktigt hållbar ekonomi med fokus på miljö och klimat, framtida finansiell handlingsfrihet och framtida kompetensförsörjning. Resurser i form av personal, skattemedel och mark behöver användas effektivt och utmanas, bland annat genom digitaliseringens möjligheter, ständiga förbättringar i en innovativ miljö.

Socialnämndens mål

9. Socialnämnden använder resurser effektivt, utmanar rådande arbetssätt och bedriver innovativt arbete bl.a. med hjälp av digital teknik.

Socialnämnden menar att den i första hand beviljar lösningar på hemmaplan och i andra hand via externa placeringar. Nämnden använder sig av digital teknik och säkerställer att sådan kompetens finns i verksamheten.

Socialnämnden ansluter sig till Agenda 2030 mål 12, Hållbar konsumtion och produktion.

 Fler externt placerade brukare inom LSS får sina insatser i kommunen. Även institutionsplacerade ungdomar erbjuds i högre utsträckning insatser i kommunens egen regi.

 Verksamheterna väntar på införande av digital teknik, i form av fler E-tjänster, digital dokumentation, E-signering, läkemedelsfördelare mm.

 Ipads har införskaffats till äldreboendena under våren, i syfte att användas av brukare för kontakt med anhöriga under besöksförbudet.

12

 Som en effekt av Coronapandemin har digitala utbildningar tillkommit, vilket upplevs som effektivt och har kommit för att stanna.

 Planering pågår för att få bättre kontroll över produktionskostnader i verksamheten.

 Inom hemsjukvård och rehabilitering pågår översyn av hjälpmedelskostnader.

 Inom vård- och gemensamma insatser har brist på legitimerad personal bidragit till behov av mer samplanering mellan enheterna, vilket genomförts och resulterat i färre personaltimmar.

 Hemtjänsten jobbar för att få sin ekonomi i balans och hade bättre siffror i jämförelse med året innan, fram till effekterna av Coronapandemin. Ett system väntas bli uppgraderat, vilket kommer att underlätta.

 Nämnden håller på att ta fram en konkurrensplan för 2021, med förutsättningar för konkurrensutsättning av delar av verksamheten.

 En organisationsförändring, som innebär tillskapande av ett nytt

verksamhetsområde har genomförts. All legitimerad personal är samlad under det nya verksamhetsområdet Hemsjukvård. Verksamhetschef har rekryterats och tillträtt.

Prognosen är att målet delvis kommer att bli uppfyllt. Arbetet med hemtagning och digitala utbildningar går bra. Utveckling pågår vad gäller

produktionskostnadskontroll, hemtjänstens kostnader samt digitalisering.

13