• No results found

Kompetensförsörjning

In document årsredovisning 2017 Trafikverkets (Page 74-78)

Syftet med Trafikverkets kompetensförsörjningsarbete är att säkerställa att vi har rätt kompetens på rätt

plats, i rätt tid och till rätt kostnad. Våra medarbetare ska bidra till attraktiva livsmiljöer och god livskvalitet

samt ge medborgare och näringsliv goda möjligheter att genomföra sina resor och transporter.

kompetens. Vi vänder oss till studerande och yrkesverksamma med bland annat informationssatsningar, möten med våra medarbetare, tävlingar och arbetsmark-nadsmässor. För grundskole- och gym-nasieelever är det svårt att se om våra aktiviteter har lett till att de har valt en teknisk vidareutbildning. För unga yrkesverksamma civil- och högskolein-genjörer bedömer vi att intresset för oss som arbetsgivare ökar, se tabell 56.

Trafikverkets rankning i under-sökningsföretaget Universums mät-ning Karriärbarometern 2017 bland yrkesverksamma civilingenjörer och högskoleingenjörer är högre än tidigare. Bland studerande behöll vi exakt samma placering i Företagsbarometern 2017 som föregående år. I undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017, som är våra egna medarbetares svar i Karriär-barometern 2017, placerar vi oss sedan tre år tillbaka på topp 50.

Sammanta-get tyder det på att vi har nått önskade målgrupper och att våra budskap har uppfattats som attraktiva, speciellt bland de yrkesverksamma civil- och högskole-ingenjörerna under 40 år.

Vårt mål är att stärka relationen med studerande och andra personer på väg in i arbetslivet, genom personliga kontakter. De långsiktiga relationerna bidrar till att öka kännedomen om oss som arbetsgivare, och vår förhoppning är att de i framtiden söker våra lediga tjänster. Under 2017 tog vi emot 374 (337) sommarjobbare, studentmedarbetare, praktikanter och examensarbetare.

Under året utökade vi vår närvaro i det digitala yrkesnätverket Linkedin, och vi ökade även aktiviteten i andra so-ciala medier. Syftet är att vi tillsammans ska inspirera till aktivitet hos potentiella medarbetare i våra nätverk genom att sprida nyhetsuppdateringar och lediga tjänster vidare. Detta tillsammans med

Kompetensförsörjning

Under 2017 har Trafikverket utvecklat prognosarbetet för framtida resurs- och kompetensbehov. Trafikverket har även tagit initiativ till utvecklad samverkan med branschen i frågor om kompe-tensförsörjning. Vi bedömer att våra åtgärder är ett steg i rätt riktning för att nå syftet med Trafikverkets kompetens-försörjningsarbete på både kort och lång sikt. Det senaste årets åtgärder har krävt både dialog och samverkan, vilket i sin tur har ökat medvetenheten, engage-manget och kunskapen för kompetens-försörjning, både på Trafikverket och inom hela branschen.

ATTRAHERA

Trafikverket arbetar för att öka intresset för och kunskapen om tekniska yrken, i syfte att säkerställa tillgången till rätt

Resultatredovisning

Kompetensförsörjning

riktade rekryteringskampanjer och personliga e-postutskick har resulterat i att vi har nått kandidater till svårre-kryterade befattningar och att flera av kampanjerna och e-postutskicken har lett till anställning. Likaså har antalet följare på Linkedin ökat med över 6 000 till drygt 23 000 under året, vilket tyder på att vi uppfattas som intressanta och attraktiva.

REKRYTERA

En del i att säkerställa rätt kompetens för att nå verksamhetens mål är en strukturerad och noggrann rekryte-ringsprocess. Under året ökade antalet rekryteringar, se tabell 58. För att möta upp detta har vi förändrat vårt arbets-sätt. Vi arbetar bland annat mer med volymrekryteringar för samma typ av tjänst, vilket möjliggör effektivare rekry-teringsprocesser.

Trafikverkets samarbete med Trygg-hetsrådet och Ericsson har resulterat i att Trafikverket anställt före detta medarbetare från Ericsson. Denna rekryteringssatsning är ett led i att hitta nya målgrupper att rekrytera från. Trafikverkets stora rekryteringsbehov

Tabell 56

Rankning av Trafikverket

2017 2016 2015 2014

Karriärbarometern (unga yrkesverksamma)*

Civilingenjör 14 19 21 29

Högskoleingenjör 20 23 22 15

Företagsbarometern (studenter)

Civilingenjör 44 44 38 28

Högskoleingenjör 31 31 25 22

Sveriges Bästa Arbetsgivare

(yrkesverksamma) 42 38 46 63

* unga yrkesverksamma är personer under 40 år med akademisk bakgrund och 1–8 års arbetslivserfarenhet de närmaste åren har sin grund i ökad

verksamhetsvolym, ett pågående teknik-skifte och stora pensionsavgångar.

UTVECKLA OCH BEHÅLLA

Ledarskap

Trafikverket har fastställt en ledarskaps-filosofi som ligger i linje med styrfiloso-fin och värderingarna. Ledarskapsfilo-sofin beskriver det beteende som vi vill se hos våra ledare och visar ett tydligare ställningstagande till hur Trafikverket ser på ledare.

Den årliga, systematiska bedömning-en av chefer är uppdaterad och bygger på ledarskapsfilosofin. Det finns fem

program för chefsutveckling, som vi no-minerar kandidater till. Nomineringen genomförs inom ramen för den systema-tiska chefsbedömningen. Detta arbete görs för att utveckla våra chefer och vår organisation. Det är även ett sätt att visa att vi jobbar med karriärutveckling inom myndigheten, vilket ska bidra till att vi är attraktiva som arbetsgivare.

Mångfald och inkludering

Mångfald innebär olikheter som gör oss till unika individer som sammantaget skapar ett större ”vi” och ett framgångs-rikt Trafikverk. För att fungera som en kompetent samhällsutvecklare som

strä-Resultatredovisning

Kompetensförsörjning

var mot ett jämställt transportsystem arbetar vi för en öppen, inkluderande kultur där vi värdesätter varandras olik-heter, och samspelet skapar jämlikhet, gemenskap och innovation.

Målområde kompetensförsörjning – att arbeta målinriktat med personal-sammansättning: Regeringen har gett

Sveriges myndigheter i uppdrag att erbjuda praktikplatser till nyanlända arbetssökande samt personer med funktionsnedsättning. Uppdraget löper under perioden 1 april 2016–31 december 2018 och Trafikverket har beslutat att erbjuda 600 praktikanter plats under den perioden.

Från och med uppdragets start har 322 (114 kvinnor och 208 män) nyan-lända arbetssökande samt personer med funktionsnedsättning praktiserat hos oss runtom i landet. Arbetet med praktik i staten är ett led i vårt mång-faldsarbete. Detta är ett sätt för oss att bredda rekryteringsbasen, visa på vår attraktivitet som arbetsgivare och skapa större möjligheter att få tillgång till rätt kompetens.

För att bygga kompetens och trygg-het i handledarrollen och möjliggöra en värdefull praktikperiod går handledarna en utbildning som främjar mångfald och inkludering.

Målområde skapa inkluderande Trafikverkskultur – inkluderande synsätt:

Under 2017 startades en webbaserad utbildning med syfte att öka medveten-het om och förståelse för mångfald, inkludering och diskriminering. För att ge chefer kunskap och verktyg för att skapa en mer inkluderande kultur har en kurs startats som handlar om diskrimi-neringslagen, mångfald och inkludering.

Därigenom strävar vi mot en attraktiv arbetsplats som är fri från diskrimine-ring.

Arbetsmiljö och hälsa

Trafikverket identifierar och åtgärdar risker i medarbetarnas arbetsmiljö, och varje år följs det systematiska arbetsmil-jöarbetet upp via skyddskommittéerna, där de skattar sitt arbete. Ett genomsnitt av uppföljningen hamnade på 4,1 på en 5-gradig skala.

Under året har Trafikverket drivit ett antal arbetsmiljöprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle. Ett handlar om att skaffa ökad kunskap om hur våra aktivitetsbaserade kontorslösningar (AB-kontor) påverkar våra medarbetare. I projektets slutrapport visas att den upplevda generella hälsan inte föränd-rades av kontorsbytet. Andelen positiva till AB-kontor ökade vid tolvmånaders-mätningen jämfört med andelen positiva före bytet. Medarbetare från cellkontor upplevde större försämringar i sin ar-betsmiljö jämfört med de som kom från kontorslandskap.

Dagens teknik ger oss möjlighet att arbeta gränslöst när det gäller plats och tid. Ett forskningsprojekt har under-sökt för- och nackdelar och tagit fram hälsofrämjande lösningar som förstärker det positiva och minskar det negativa i en ökande digitalisering. Man har också tittat på hur vi kan hitta återhämtning för medarbetare som arbetar flexibelt eller schemalagt. Rapporter har tagits fram där resultat från en enkätunder-sökning sammanställts och analyserats. Dessa ligger till grund för det fortsatta forskningsarbetet i organisationen.

Ytterligare ett forskningsprojekt har

drivits tillsammans med Stressforsk-ningsinstitutet om dynamisk belysning kopplat till skiftarbete. Syftet är att öka livskvaliteten och stärka säkerheten samt förebygga den ohälsa som våra skiftarbetande medarbetare kan råka ut för under arbetslivet. Hittills i projektet kan vi se vad som är viktigt att ta höjd för i specifikationerna för belysningen i de operativa lokalerna på våra trafikcen-traler, exempelvis att allmänbelysningen ska vara centralstyrd och kunna styras enligt ett ljusschema.

Efter en trend med ökande varo mellan 2013 och 2015 har sjukfrån-varon planat ut de senaste åren, se Tabell 57. Trenden för långtidssjukfrånvaron för kvinnor har brutits och vi kan se en minskning under 2017. Utvecklingen av sjukfrånvaron följer trenderna i samhäl-let i övrigt och ligger under nivån för statliga myndigheter 2016.

Förutom analyser inom varje organi-satorisk del kommer Trafikverket även att analysera långtidssjukfrånvaron och kvinnors högre sjukfrånvaro ur ett Trafikverksperspektiv.

PERSONALSTRUKTUR

Trafikverkets personalstatistik framgår av tabell 58. Det genomsnittliga antalet tillsvidareanställda har fortsatt att öka och andelen kvinnor har ökat till 39 procent. Andelen personal- och konsultkostnader i förhållande till Trafikverkets justerade verksamhets-volym har inte ändrats under året, 14 (14) procent. Antalet chefer fördelat på män och kvinnor redovisas i tabell 59. Målet är att inget kön ska ha en andel på mindre än 40 procent, vilket uppfylldes 2017.

Resultatredovisning

Kompetensförsörjning

Tabell 59 Chefer

2017 2016 2015 2014 2013 Ledamöter i Trafikverkets ledningsgrupp

(tidigare direktion) 14 14 13 13 13

– varav kvinnor, procent 43 43 62 46 38

– varav män, procent 57 57 38 54 62

Antal chefer 570 549 526 496 499

– varav kvinnor, procent 44 43 40 38 37

Tabell 58 Personalstatistik 2017 2016 2015 2014 2013 Antal tillsvidareanställda 7 050 6 652 6 432 6 342 6 313 – varav kvinnor 39 % – varav män 61 %

Antal tidsbegränsat anställda 1 067 839 752 740 691

Totalt antal anställda (vid årets slut) 8 117 7 491 7 184 7 082 7 004 Årsarbetskrafter, egen personal (vid

årets slut)

7 135 6 607 6 377 6 257 6 283

– varav kvinnor 38 %

– varav män 62 %

Årsarbetskrafter, konsulter* (vid årets slut) 1 553 1 414 1 457 1 215 1 124 – varav kvinnor 50 % – varav män 50 % Antal nyanställningar 803 573 501 421 461 – varav kvinnor 46 % – varav män 54 %

Antal avgångar, tillsvidareanställda 424 353 412 389 387

– varav pensionsavgångar 141 51 177 148 172

Personalomsättning 6,2 % 5,4% 6,5% 6,2% 6,1%

Antal tillsvidareanställda (genom-snitt)

6 891 6 566 6 392 6 324 6 302

– varav kvinnor 39 % 38% 37% 37% 36%

– varav män 61 % 62% 63% 63% 64%

Antal tidsbegränsat anställda (genomsnitt)

1 012 840 752 703 671

Totalt antal anställda (genomsnitt) 7 903 7 406 7 144 7 027 6 973 Andel personal- och

konsultkostna-der av justerad verksamhetsvolym**

14 % 14 % 15 % 14 % 14 %

* Konsulter anlitas för att klara variationer i uppdrag och för att täcka luckor vid personalförändringar.  ** Verksamhetsvolym exklusive bidrag, extern uppdragsverksamhet etc.  

Tabell 57

Sjukfrånvaro, procent

2017 2016 2015 2014 2013

Totalt 3,6 3,6 3,5 3 2,6

– varav långtidssjukskrivna (60 dagar eller mer) 52,8 51,9 52,1 48,3 43,2 Kvinnor 4,8 5,3 5,2 4,2 4 Män 2,8 2,6 2,5 2,2 1,9 29 år eller yngre 3,2 3,3 2,6 2,1 2,3 30–49 år 3,6 3,8 3,7 3,1 2,7 50 år och äldre 3,7 3,6 3,4 2,9 2,6

Resultatredovisning

Intern styrning och kontroll

Trafikverkets interna styrning och kontroll syftar till att verksamheten genomförs enligt instruktion,

regle-ringsbrev och verksamhetskrav. Kraven innebär att verksamheten ska utföras effektivt samt enligt gällande

rätt och andra förpliktelser. Vi ska ha en tillförlitlig och rättvisande redovisning och god hushållning med

statens medel. Riskhantering och revisioner är verktyg i arbetet med den interna styrningen och kontrollen.

Hantera verksamhetens hot och möjligheter

Säkerställa kontinuitet i kritisk verksamhet Säkerställa relevant förmåga Hantera inträffade händelser

Trafikverkets risk- och sårbarhetsanalys (RSA) har utvecklats med utökat innehåll samt förbättrad process för framtagande och beslut. Olika analyser sammankopp-las i större utsträckning med RSA som det övergripande dokumentet med årlig sammanställning i oktober. Analyserna avser t.ex. hotbild, informationssäkerhet, säkerhetsskydd och kontinuitetsplane-ring (förebyggande planekontinuitetsplane-ring av åtgärder vid ett avbrott i kritisk verksamhet).

fade händelser bedöms och åtgärder beslutas. Verksamhetsansvarig värderar, med stöd av direktivets kriterier för värdering, om risken eller den inträffade händelsen ska lyftas till överliggande organisatoriska nivå. De största riskerna dokumenteras i respektive enhets verk-samhetsanalys. Från enheternas analy-ser hämtas underlag till en övergripande verksamhetsanalys av Trafikverkets största hot och möjligheter, som hålls aktuell under året.

Både interna och externa revisioner är en del av den interna styrningen och

In document årsredovisning 2017 Trafikverkets (Page 74-78)