• No results found

Mapa okolí

In document 3 Vznik svazů vodního lyžování (Page 39-62)

Tabulka 4: CENÍK (v ceně je zahrnuto půjčení lyží a záchranné vesty)

1 jízda 40 Kč

5 jízd 140 Kč

5 jízd + wakeboard 180 Kč

1 hodinová vstupenka 300 Kč

2 hodinová vstupenka 400 Kč

1 denní vstupenka 600 Kč

7 denní vstupenka 2400 Kč

14 denní vstupenka 3600 Kč

Sezónní permanentka 8500 Kč

Pronájem vleku 1 hod. 2300 Kč

Zapůjčení wakeboardu 1 hod. 80 Kč

Zapůjčení neoprenu 1 hod. 40 Kč

Klub VL Stráž pod Ralskem

Lyžařský vlek je umístěný na vodní nádrži Horka a jeho délka dosahuje 830m a současně může lyžovat až 8 osob. Do Stráže pod Ralskem se rádi vracejí i asistenti Katedry tělesné výchovy Technické univerzity v Liberci, jelikož tu pro studenty pořádají různé kurzy a jsou s nabídkami a prostředím pro vodní lyžování spokojeni. 24

24Liberec me bavi. Liberec me bavi [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:http://www.liberec-me- bavi.cz/cs/prakticke-info/sport-v-liberci/straz-pod-ralskem-vyzkousejte-vodni-lyzovani-a-wakeboarding-opravdovou-adrenalinovou-zabavu.html

V tomto areálu se nachází Velký a malý vlek, který se liší těmito náležitostmi:

Provozní rychlost 30km/hod. přizpůsobena jezdci

Počet překážek 9 0 ks

Tabulka 6: Ceník – základní ceny permanentek – děti do 7 let zdarma

Typ a slalomových lyží a jízdu na wakeboardu, kneeboardu nebo wakeskate. Délka dráhy je 500m a šířka 50–100m a právě díky své poloze je hladina vody klidná a pro začátečníky je lyžování snazší.

Dále si můžeme před jízdou vyzkoušet nácvik stability na Indo Boardu a trenažér pro nácvik handlepassů a práce s hrazdou. Je to ideální místo pro rodinný výlet, jestliže budou rodiče dovádět na vodních lyžích, děti zatím můžou využít malé a velké trampolíny, dětské skluzavky a pískoviště. Dále se právě v areálu nachází hřiště na petanque.

Cena jízdného 35 Kč/min.

Wakeboarding i lyžování je hrazené minutovou sazbou. Pro začátečníky je to výhodná nabídka, jelikož si můžou vyzkoušet, na co stačí a dále se rozhodnout pokračovat, nebo včas skončit, a tím nepřijdou o peníze. Zapůjčení vybavení (vodní lyže, wakeboard, vesta, krátký nebo dlouhý neopren…) je v ceně. 25

Provozní doba

Nízká sezóna: 10. duben – 14 červen, 15. září – cca. listopad (dle podmínek) - Úterý, středa, pátek: 14–19 hod.

- Sobota: 10–12 hod. a 14–19 hod.

Sezóna: 15. červen – 14. září - Pondělí: 14–19 hod.

- Úterý – sobota: 10–12 hod. a 14–19 hod.

neděle, státní svátky a ostatní svátky – dráha mimo provoz

25 WaterSki. WaterSki [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z: http://www.water-ski.cz/draha-wakeboard.htm

9 Vyhodnocení dotazníkového šetření

Účelem mého dotazníkového šetření bylo zjistit, zda má dnešní společnost vůbec ponětí a zájem o celkem netradiční sport, kterým je vodní lyžování.

Dotazník jsem zadala 40 respondentům, z čehož bylo 20 žen a 20 mužů v rozmezí všech věkových kategorií. Hlavní myšlenkou mého dotazníku je zjistit, zda by se mohlo vodní lyžování více rozšířit, a zda by o něj měli sportovci zájem.

Zjišťovala jsem informace, které v dalších bodech podrobně rozepisuji a každý graf popisuji. Ve svém dotazníku jsem uvedla 12 otázek a při některých mohli dotazovaní označit více odpovědí. Dotazník jsem vyhodnotila v procentech, která jsou zaokrouhlena na celá čísla.

Na můj dotazník odpovídalo 20 žen a 20 mužů. Chtěla jsem, aby odpovědi byly co nejvíce objektivní a ne jednostranné, a proto jsem dbala na stejný počet mužů a žen.

Graf: 1 Jaké je Vaše pohlaví?

50%

50% MUŽI

ŽENY

Graf: 2 Jaký je Váš věk?

Na druhém grafu je znázorněno, v jakých věkových kategoriích dotazovaní odpovídali. Jak můžeme v přiloženém grafu vidět, ve věku 17 a méně neodpovídal ani jeden z dotazovaných, nejvíce byla zastoupena skupina věkového rozmezí 18–34 let.

Graf: 3 Které ze zimních a letních sportů provozujete min 3x za sezónu? Možnost označit více odpovědí. Celkový počet odpovědí - 151

Ve výše přiloženém grafu můžeme vidět sportovní vyžití dotazovaných. Sporty byly vybrány záměrně podle jednotících kritérií – prostor, přírodní a materiální podmínky, tradice, obliba. Z počtu 40 dotazovaných, byla nejčastější odpovědí na letní sporty cyklistika, naproti tomu ze zimních sportů převládalo lyžování a snowboarding.

Podle mého názoru byla vybrána cyklistika z důvodu nízkých nákladů na tento sport, a dále díky přívětivým přírodním podmínkám a možnostem v České republice jako jsou cyklostezky a rozvinutý cykloturismus. V této otázce mohli dotazovaní vybrat více než jednu odpověď.

Graf: 4 Slyšeli jste o vodním lyžování?

Z grafu číslo 4 je patrné, že všichni, kteří odpovídali na můj dotazník, o sportu vodní lyžování slyšelo. Podle mého názoru je důvodem věkové složení a celkový zájem a povědomí o vodních sportech i sportech obecně. Valná většina dotazovaných byla ve věkovém rozmezí 18–24, jednalo se o velmi aktivní jedince, kteří mají povědomí o novodobých a netradičních sportech, i přestože je dosud sami nevyzkoušeli.

Graf: 5 Kde jste se dozvěděli o vodním lyžování?

Z výše přiloženého grafu vyplývá, že nejvíce dotazovaných, se o tomto sportu dozvědělo od svých přátel a známých, zároveň i televize a internet se staly velmi častým zdrojem informací o vodním lyžování.

100%

ANO NE

4%

32%

28%

36%

TISK TELEVIZE INTERNET PŘÁTELÉ

Graf: 6 Považujete tento sport za nebezpečný?

Z povědomí dotazovaných vyplývá, že valná většina nepovažuje vodní lyžování za příliš nebezpečný sport, naproti tomu druhou nejčastější odpovědí bylo naopak, že spíše považují tento sport za nebezpečný, ale rádi by ho vyzkoušeli. Tato odpověď je do jisté míry ovlivněna věkem a pohlavím dotazovaných. Jak je známo, tak tento sport nepovažuje za nebezpečné především mladší, věková generace.

Graf: 7 Chtěli byste tento sport vyzkoušet?

I přesto, že tento sport není velmi rozšířený, tak je velmi divácky atraktivní, a chtělo by ho vyzkoušet 37 ze 40 dotazovaných. Zjistit, zda by dnešní společnost měla o sport zájem, byl hlavní záměr mého dotazníku.

7%

22%

5%

53%

13%

ANO SPÍŠE ANO NEVÍM SPÍŠE NE NE

92%

8%

ANO NE

Tento graf je zobrazením odhadu dotazovaných, co se týče finanční náročnosti vodního lyžování za den. Naprostá většina se domnívá, že tento sport vychází na 300–

700 Kč za den. Reálné ceny se liší podle lokality i jednotlivých středisek, například ve středisku Hlučín vyjde celodenní lyžování na 600 Kč a ve Stráži pod Ralskem na 500 Kč.

Graf: 9 Kolik byste byli ochotni za tento sport zaplatit za den?

I přes vysoký zájem vyzkoušet vodní lyžování, více než polovina dotazovaných není ochotna zaplatit nad 500 Kč a pouze jeden by investoval 1000 a více.

50%

Graf: 10 Kde jste tento sport vyzkoušeli?

Z tohoto grafu vyplývá, že nejnavštěvovanějším střediskem v ČR je Stráž pod Ralskem. Domnívám se, že je to z důvodu, že většina dotazovaných se nejčastěji pohybuje ve Středočeském a Libereckém kraji. Tři z dotazovaných vyzkoušeli tento sport v Hlučíně. Z dalších vybraných českých středisek nebylo v odpovědích uvedeno ani jedno. Dva dotazovaní vyzkoušeli vodní lyžování u moře. Zbylých 27 respondentů tento sport nikdy nevyzkoušelo.

Graf: 11 Přivítali byste nová střediska v ČR?

V této otázce jsem zjišťovala, zda má dnešní společnost zájem o nová střediska vodního lyžování. Domnívám se, že záporné odpovědi nevznikly v důsledku nezájmu o sport, ale spíše kvůli tomu, že dotazovaní jsou toho názoru, že by další střediska

Graf: 12 Jaký pocit ve Vás tento sport vyvolává?

Většina odpovědí směřuje spíše k zábavě a adrenalinu. Třetí nejčastější odpovědí je, že si dotazovaní spojují vodní lyžování s letní dovolenou. Na strach a nebezpečí v této souvislosti pomýšlí pouze 7% odpovídajících. Z daných odpovědí mohli dotazovaní opět vybrat více možností.

44%

35%

10%

3% 4% 4%

ZÁBAVA ADRENALIN DOVOLENÁ STRACH NEBEZPEČÍ KOLEKTIV

Závěr

Cílem mé bakalářské práce bylo shrnout informace o sportu vodní lyžování a dokázat pomocí metodických postupů, že tento sport nemusí být jen pro odvážlivce, ale dá se jednoduchým způsobem naučit i děti. Velkou pozornost jsem věnovala, jak jsem již zmiňovala, metodice a technice jízdy, jelikož mým tématem je výuka.

Nastudovala jsem literaturu, která byla k vodnímu lyžování dostupná, a čerpala jsem i z vlastních zdrojů závodníků Martiny Zlatohlávkové a Adama Sedlmajera.

Bohužel k tomuto tématu nebylo napsáno mnoho literatury, a proto jsem byla nucena pracovat spíše s informacemi sepsanými nadšenci tohoto atraktivního sportu. Dále jsem konzultovala metodické cvičení se studenty, kteří absolvovali kurz vodního lyžování ve Stráži pod Ralskem, a využila jsem jejich praktických poznámek. Také jsem ve své práci použila cenné odborné rady pana Mgr. Jana Charouska, který se sám vodnímu lyžování věnuje, a když se mi nedostávaly dostačující informace, navedl mě správným směrem. Pro tento sport, zvláště u mladých začátečníků, je důležitá motivace a povzbuzení, jelikož vodní lyžování nepatří ke sportům, který půjde na první vyzkoušení. Je k tomu zapotřebí mnoha trpělivosti, píle a hlavně stálé zkoušení.

Nakonec jsem se věnovala praktické části, ve které jsem se zaměřila na otázky typu, zda má o tento sport veřejnost zájem, zda vědí, jak je finančně náročný, na jaká místa se obrátit, zda by měli zájem o nová střediska v ČR a další zajímavé otázky, které jsem důkladně vyhodnotila v grafech. Otázky byly vyhodnoceny v procentech, která byla zaokrouhlena na celá čísla. V dotazníku se totiž objevily i otázky, na které respondenti mohli reagovat více než jednou odpovědí.

Během vyhodnocování dotazníku jsem narazila na zajímavé odpovědi a názory, za které jsem byla ráda, jelikož jsem se setkala spíše s pozitivním přístupem k tomuto sportu. Výsledkem práce bylo zjištění, že o tento sport mají lidé zájem a rádi by ho vyzkoušeli. Já sama jsem vodní lyžování vyzkoušela právě ve Stráži pod Ralskem a velmi ho doporučuji. Po sepsání této bakalářské práce se budu vodnímu lyžování věnovat více, a ráda bych s tímto tématem pokračovala v navazujícím studiu ve své diplomové práci.

Seznam literatury

Co je vodní lyžování. CWSF [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.cwsf.cz/co-je-vodni-lyzovani-str-26.html

O stránce. CWSF [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z http://www.cwsf.cz/cwsf/main/about/what.html

Pravidla. CWSF [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.cwsf.cz/cwsf/main/Pravidla/cluny.html, 2008

Pro veřejnost. CWSF [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.cwsf.cz/vodni-lyzovani-pro-verejnost-str-6.html HUDÁK, R., KACHLÍK, D., Memorix anatomie. 1. vyd. Praha

KOSTELEC. Kostelec u Jihlavy [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.kostelec-u-jihlavy.cz/historie-vodniho-lyzovani-v-kostelci/d-1215/p1=1010 Stráž pod Ralskem. Liberec mě baví [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.liberec-me-bavi.cz/cs/prakticke-info/sport-v-liberci/straz-pod-ralskem-vyzkousejte-vodni-lyzovani-a-wakeboarding-opravdovou-adrenalinovou-zabavu.html

Mergental, F. Vodní lyžování zdravotně postižených. Diplomová práce, Praha:

UK FTVS, 2004

Nálepa, S. Vodní lyžování. Praha: ÚV ČSTV, 1973

Lyžování. RSPORT [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.rsport.cz/index.php?action=10202&id_detail=208&id_p=106

O klubu. SKI Hlucin [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z: http://www.ski.hlucin.com Tips for the Skier. The Water Skier, n. 1., (March/ Apríl 2008), str. 23

Wakeboard. WaterSki [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.water-ski.cz/draha-wakeboard.htm

WaterSki. WaterSki [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.water-ski.cz/

Technika. WaterSki [online]. 2014 [cit. 2015-04-14]. Dostupné z:

http://www.water-ski.cz/technika.htm

ZLATOHLAVKOVA, M., Vodní lyžování jako současný moderní sport, Praha 2009

Seznam ilustrací

Obrázek 1: Vodní vlek ... 17

Obrázek 2: Slalom ... 19

Obrázek 3: Triky Olgy Pavlové ... 20

Obrázek 4: Evropský pohár v disciplíně skok ... 21

Obrázek 6: Záchranná vesta ... 22

Obrázek 5: Krátký neopren ... 22

Obrázek 7: Dlouhý neopren ... 22

Obrázek 8: Helma ... 22

Obrázek 9: Rukavice ... 23

Obrázek 10: Lyžař chce zastavit ... 24

Obrázek 11: Vše v pořádku ... 24

Obrázek 12: Loď se může otočit ... 24

Obrázek 13: Lyžař je po pádu v pořádku ... 24

Obrázek 14: Snížit rychlost ... 24

Obrázek 15: Zvýšit rychlost ... 24

Obrázek 16: Lyžař končí, zpět na molo ... 25

Obrázek 17: Rekreační a slalomové lyže ... 25

Obrázek 18: Párové vodní lyže značky Devocean Lynx 16 ... 25

Obrázek 19: Základní postoj při rozjíždění ... 28

Obrázek 20: Pomůcka při výuce pro zlepšení koordinace a stability ... 28

Obrázek 21: Jízda na jedné lyži ... 31

Obrázek 22: Jednoruční slalomový oblouk ... 33

Obrázek 23: Správný postoj čelem ... 34

Obrázek 24: Správný postoj z profilu ... 34

Obrázek 25: Špatný postoj z profilu ... 34

Obrázek 26: Špatný postoj z profilu 2 ... 34

Obrázek 27: Držení hrazdy na triky ... 35

Obrázek 28: Držení hrazdy na slalom, skoky ... 35

Obrázek 29: Mapa okolí ... 39

Zdroje k ilustracím Obrázek 1:

AUTOR NEUVEDEN. Wakemerkur [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://wakemerkur.cz/historie/

Obrázek 2:

Mergental, F. Vodní lyžování zdravotně postižených. Diplomová práce, Praha:

UK FTVS, 2004 Obrázek 3:

AUTOR NEUVEDEN. IWSF [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.iwsf.com/cableECT00/ECTFinals.htm Obrázek 4:

AUTOR NEUVEDEN. Karvinsky denik [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://karvinsky.denik.cz/galerie/gal-haka-vodni-lyze-terlicko0727.html?mm=4640682 Obrázek 5:

AUTOR NEUVEDEN. Vesele plavani [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.veseleplavani.cz/kratky-neopren/1048-kratky-neopren-modry.html Obrázek 6:

AUTOR NEUVEDEN. Kitestore [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.kitestore.cz/neopren/dlouhy-neopren-ocean-pro-velikost-s/

Obrázek 7:

AUTOR NEUVEDEN. Konig [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.konig.cz/plovaci-vesty/plovaci-vesta-shock-vodni-lyze-wake.htm Obrázek 8:

AUTOR NEUVEDEN. Boatpark [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.boatpark.cz/vodacka-helma-shred-ready-standard-fullcut-z4272/

Obrázek 9:

AUTOR NEUVEDEN. Snowboard [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.snowboard-zezula.cz/mystic-neo-rash-glove-black/pn-59038 Obrázek 10–16:

Vlastní fotografie

Obrázek 17:

Mergental, F. Vodní lyžování zdravotně postižených. Diplomová práce, Praha:

UK FTVS, 2004 Obrázek 18:

AUTOR NEUVEDEN. Marinesport [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.marinesport.cz/store/goods-DLynx-163-parove-vodni-lyze-devocean-lynx-165.html

Obrázek 19:

AUTOR NEUVEDEN. Skiwakepark [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.skiwakepark.cz/?page=vodni-vlek-navod Obrázek 20:

AUTOR NEUVEDEN. Dobryden [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.dobryden.cz/wp-content/uploads/ly%C5%BEe-vodn%C3%AD.jpg Obrázek 21:

AUTOR NEUVEDEN. Ceskolipsky denik [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW: http://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_region/vodni-vlek-ve-strazi-uz-vozi-zacatecniky-a-deti-20140712.html

Obrázek 22:

Teorie Adama Sedlmajera Obrázek 23–28:

Vlastní fotografie Obrázek 29:

AUTOR NEUVEDEN. Planstudio [online]. [cit. 15.4.2015]. Dostupný na WWW:

http://www.planstudio.cz/

Přílohy

Nevyplněné zadání dotazníku

1) Jaké je Vaše pohlaví?

a) žena b) muž

2) Jaký je Váš věk?

a) 17 let a méně d) 35 – 44 let

b) 18 – 24 let e) 45 – 54 let

c) 25-34 let f) 55 – 64 let

3) Které ze zimních a letních sportů provozujete min. 3x za sezónu? Vyberte 3 nejčastější v každém období.

Zimní Letní

a) lyžování a) potápění

b) bruslení b) vodní lyžování

c) hokej c) beach volejbal

d) běžkování d) cyklistika

e) snowboarding e) fotbal

f) skialpinismus f) tenis

4) Slyšeli jste o sportu vodní lyžování? (Jestliže ano, odpovídáte dále, jestliže ne, děkuji za vyplnění dotazníku).

a) ano b) ne

5) Kde jste se o něm dozvěděli/slyšeli?

a) tisk c) internet

b)televize d) přátelé

6) Považujete vodní lyžování za nebezpečný sport?

a) ano, je velmi nebezpečný d) spíše ne

b) spíše ano, ale rád(a) bych ho vyzkoušel(a) e) ne, není nebezpečný c) nevím

7) Měli byste zájem zkusit tento sport?

a) ano b) ne

8) Jaká si myslíte, že je finanční náročnost za den?

a) 200–300 Kč. d) 700–900 Kč.

b) 300–500 Kč. e) 900 a více

c) 500–700 Kč.

9) Kolik jste ochotni za tento sport zaplatit za den?

a) do 500 Kč. c) 800–1000 Kč.

b) 500–800 Kč. d) 1000 a více

10) Kde jste tento sport vyzkoušeli?

a) Stráž pod Ralskem e) Ústí nad Labem

b) Hlučín f) Havířov

c) Kostelec g) v zahraničí u moře

d) Ostrava h) nevyzkoušel(a)

11) Přivítali byste nová střediska v ČR?

a) ano b) ne

12) Co ve Vás tento sport vyvolává? Možnost více odpovědí

a) zábavu d) strach

b) adrenalin e) nebezpečí

c) dovolenou f) kolektiv

Přeložený dotazník pro cizince

1) Sex

a) female b) male

2) Age

a) 17 and less d) 35–44

b) 18–24 e) 45–54

c) 25–34 f) 55–64

3) Which winter and summer sports do you do at least 3 times a season? Choose three you do the most.

Winter Summer

a) skiing a) diving

b) skating b) water skiing

c) ice-hokey c) beach volleyball

d) cross-country skiing d) cycling

e) snowboarding e) soccer

f) ski touring f) tennis

4) Have you heard of the sport water skiing? (If yes, keep answering, if no, thank you for filling the questionaire).

a) yes b) no

5) Where have you heard of it?

a) press c) internet

b) television d) friends

6) Do you consider water skiing dangerous?

a) yes, it is very dangerous d) not really

b) kind of, but I would like to try it e) no, it isn´t dangerous c) I don´t know

7) Are you interested in trying this sport out?

a) yes b) no

8) Estimate the daily expanses for this sport:

a) 7–11 € d) 25–33 €

b) 11–18 € e) 33 and more

c) 18–25 €

9) How much would you be willing to pay for this sport a day?

a) up to 18 € c) 30–37 €

b) 18–30 € d) 37 and more

10) Where have you tried this sport?

a) Stráž pod Ralskem e) Ústí nad Labem

b) Hlučín f) Havířov

c) Kostelec g) abroad, in a sea

d) Ostrava h) never tried

11) Would you welcome new water skiing centres in the Czech Republic?

a) yes b) no

12) What does this sport evoke in you?

a) fun d) fear

b) adrenaline e) danger

c) vacation f) collective

Jeden z vybraných vyplněných dotazníků

1) Jaké je Vaše pohlaví?

a) žena b) muž

2) Věk

a) 17 let a méně d) 35–44 let

b) 18–24 let e) 45–54 let

c) 25–34 let f) 55–64 let

3) Které ze zimních a letních sportů provozujete min. 3x za sezónu? Vyberte 3 nejčastější v každém období.

Zimní Letní

a) lyžování a) potápění

b) bruslení b) vodní lyžování

c) hokej c) beach volejbal

d) běžkování d) cyklistika

e) snowboarding e) fotbal

f) skialpinismus f) tenis

4) Slyšeli jste o sportu vodní lyžování? (Jestliže ano, odpovídáte dále, jestliže ne, děkuji za vyplnění dotazníku).

a) ano b) ne

5) Kde jste se o něm dozvěděli/slyšeli?

a) tisk c) internet

b)televize d) přátelé

6) Považujete vodní lyžování za nebezpečný sport?

a) ano, je velmi nebezpečný d) spíše ne

b) spíše ano, ale rád(a) bych ho vyzkoušel(a) e) ne, není nebezpečný c) nevím

7) Měli byste zájem zkusit tento sport?

a) ano b) ne

8) Jaká si myslíte, že je finanční náročnost za den?

a) 200–300 Kč. d) 700–900 Kč.

b) 300–500 Kč. e) 900 a více

c) 500–700 Kč.

9) Kolik jste ochotni za tento sport zaplatit za den?

a) do 500 Kč. c) 800–1000 Kč.

b) 500–800 Kč. d) 1000 a více

10) Kde jste tento sport vyzkoušeli?

a) Stráž pod Ralskem e) Ústí nad Labem

b) Hlučín f) Havířov

c) Kostelec g) v zahraničí u moře

d) Ostrava h) nevyzkoušel(a)

11) Přivítali byste nová střediska v ČR?

a) ano b) ne

12) Co ve Vás tento sport vyvolává? Možnost více odpovědí

a) zábavu d) strach

b) adrenalin e) nebezpečí

c) dovolenou f) kolektiv

In document 3 Vznik svazů vodního lyžování (Page 39-62)

Related documents