• No results found

Den nya strukturen och systemet för systematiskt kvalitetsarbetet, som byggdes upp under föregående läsår, har skapat ett tydligare sätt att följa upp att den utbildning vi erbjuder håller kvalitet. Framför allt utifrån de lagkrav som finns uppsatta men även från verksamheten egna mål. Under detta läsår arbetas det med de åtgärder som identifierades utifrån detta arbete. Tydligare mätprocesser och djupare analyser behövs för att vi ska få full förståelse för vilka parametrar vi kan påverka. Det finns även ett värde i att ha mätt samma saker under en längre tidsperiod för att kunna analysera trenden över tid.

3.3.1 Nykvarns kommun rankas bland de 30 bästa kommunerna i Sverige

Nykvarns skolor håller en jämn och hög kvalitet över åren med en hög andel elever som når kunskapskraven, höga meritvärden i årskurs 9 samt en mycket stor andel av

eleverna som kan läsa i slutet av årskurs 1.

Det som verksamheten främst identifierat i årets kvalitetsredovisning är att

skillnaderna mellan pojkars och flickors resultat är anmärkningsvärda, verksamheten behöver utveckla det pedagogiska ledarskapet och att förskolor och skolorna måste blir ännu bättre på att arbeta språkutvecklande.

3.3.1.1 Alla elever når kunskapsmålen i samtliga ämnen. I årskurser där betyg ges ska eleverna nå lägst betyg E i alla ämnen

Bakgrund: Verksamheten måste ges utrymme att förhålla sig till lärande och

kunskapstillägnande som en process. Därför är det svårt att ta varje enskild årskurs och göra en målavstämning kring, på annat sätt än som underlag för fortsatt arbete och då nedbrutet på individnivå. Det är dock viktigt att ett sådant arbete pågår och att varje skola är vaksam på om de kan se olika typer av mönster och orsakssamband.

Andelen elever som lämnar Nykvarns grundskola och nått kunskapsmålen i samtliga ämnen är hög 89,7% mot riket där andelen uppgår till 74,1%.

Analys: Andelen elever som når kunskapskraven i samtliga ämnen på grundskolan har sjunkit något men är i jämförelse med till exempel riket fortsatt hög. Verksamheten konstaterar att fler elever än året innan har nått högre betyg, förflyttat sig uppåt i betygsskalan samtidigt som fler elever inte nått måluppfyllelse. Då populationen i årskurs nio är begränsad ger enskilda elevers resultat ett markant avtryck och på individnivå är det givetvis inte tillfredsställande att lämna grundskolan utan nått kunskapskraven i samtliga ämnen. Fortsatt har 93,4% av Nykvarns avgångselever behörighet att söka ett nationellt gymnasieprogram jämfört med 82,5% i riket.

Åtgärd: Att genom fördjupad ämnesanalys på individ- och gruppnivå kartlägga inom vilka områden och kunskapskrav elever inte når måluppfyllelse. Utifrån denna analys se över undervisningens inriktning, omfattning och innehåll.

Mått Utfall Avvikelse

Andelen elever som når kunskapsmålen i samtliga ämnen i slutet av årskurs 9

89,7 % -10,3 %

3.3.1.2 Kommunens elever kan läsa i årskurs 1

Bakgrund: Måttet utgörs av bedömning av läsförståelse bland elever i åk 1 vid slutet av läsåret.

Analys: 98 % av eleverna kan läsa efter åk 1. Över tid har andelen elever som kan läsa efter åk 1 legat stabilt mellan 97-100%. Läskunnigheten bedöms med utgångspunkt av Ingvar Lundbergs metod " God läsutveckling". En del elever är läskunniga redan som fem- och sexåringar, andra som sju- och åttaåringar. Vår målbild om att alla barn är läskunniga i årskurs 1 gör att Nykvarns grundskolor arbetar strukturerat med att utveckla elevernas språk redan från förskoleklass. Att vi inte når 100 % läsförmåga med alla elever i årskurs 1 är en utmaning för oss på individnivå, inte en organisatorisk fråga. I det systematiska kvalitetsarbetet tydliggörs både målbild och uppföljning av alla skolresultat, inkluderat läskunnigheten i åk 1. Detta skapar bättre förutsättningar för

både förskolors och grundskolors arbete mot målet. Rektorer/förskolechefer och pedagoger får verktyg för att synliggöra framgångrika lässtrategier och sprida kunskapen inom organisationen.

Åtgärd: Eftersom åtgärderna inte bedöms vara av organisatorisk karaktär behöver Nykvarns skolor fortsätta att arbeta med individanpassningar för fortsatt hög måluppfyllelse.

Mått Utfall Avvikelse

Andel elever som kan läsa i årskurs 1 98 % -2 %

3.3.1.3 Genomsnittliga meritvärdet för åk 9 ska ligga 10 poäng över riket.

Bakgrund: Meritvärdena ligger stabilt över tid och den stora majoriteten har förflyttat sig uppåt i betygsskalan samtidigt som fler elever inte nått måluppfyllelse och betyg i alla ämnen.

Analys

 Meritvärdet är fortfarande högt i förhållande till riket, mer än 10 poäng över.

240,6 p jämfört med riket 223,5 p. Nykvarn har jämförelsevis goda skolmiljöer, hög andel kompetenta och behöriga medarbetare som sammantaget ger

mycket goda förutsättningar för goda skolresultat.

 Kommunen har sjunkit med 1,8 meritpoäng jämfört med förra året. Här är den troliga orsaken att statistiken i år har räknat med samtliga elever vilket inte gjorts tidigare år.

 Även att skillnaden mellan pojkar och flickors meritvärden har ökat, det skiljer 32 meritpoäng. Det finns i dagsläget ingen entydig bild av orsaken till detta utan det blir snarare ett arbete som behöver belysas ytterligare framöver.

Meritvärde åk 9 - källa: Skolverket SIRIS

Åtgärder

 Fördjupade diskussioner ute på skolenheterna kring de stora skillnaderna i måluppfyllelse mellan pojkars och flickors måluppfyllelse och betygsresultat.

Här behöver skolorna bland annat granska hur bedömningskompetensen ser ut. Är bedömningen likvärdig och finns det andra sätt att fånga utfallet än de som redan används.

 Följa de aktuella betygen i åk 7 och 8 för att kunna säkerställa högre måluppfyllelse generellt sätt och specifikt för pojkar.

 Aktualisera kvalitetsarbetet på ett djupare plan både på grupp- och individnivå för att rektor ska få underlag för att kunna styra resurser och insatser

 Öka kvaliteten i undervisningen genom att skapa strukturer för didaktiska samtal bland pedagoger för att diskutera metoder, strategier och bedömning för att öka kvaliteten.

Mått Utfall Avvikelse

Meritvärde för slutbetyg i årskurs 9 240,6 7,1

3.3.2 Kommunen skall ha Sveriges bästa skola

Även då Nykvarns skolor håller en jämn och hög kvalitet över åren är det viktigt att tänka på att samtliga rankningar bygger på olika typer av jämförelsetal. Här behöver vi hitta förbättringsytor som ger utfall på det totala resultatet. Det som verksamheten identifierat i årets kvalitetsredovisning är att skillnaderna mellan pojkars och flickors resultat är anmärkningsvärda, verksamheten behöver utveckla det pedagogiska ledarskapet och att förskolor och skolorna måste blir ännu bättre på att arbeta språkutvecklande.

I SKL:s Öppna jämförelser är det just en jämförelse mellan kommunerna som genomförts. I detta fall innebär det att Nykvarns meritpoäng fortsatt ligger på en hög nivå, även om kommunen sjunkit med 1,8 meritpoäng sedan förra mätningen. I de öppna jämförelserna tar SKL även in mätetal kring andelen elever som är behöriga att söka till ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet samt andelen elever som uppnått kunskapskraven i alla ämnen. Dessa mätvärden jämförs sedan med kommunens socioekonomiska struktur, det vill säga en sorts mätvärde om ett förväntat resultat utifrån barn och elevers förutsättningar. Dessa utgörs av:

 Föräldrarnas utbildningsnivå

 Elevernas kön

 Andelen nyinvandrade elever

 Behov av ekonomiskt bistånd

 Andelen elever med okänd bakgrund.

Sammantaget betyder det att resultaten ger Nykvarn en första plats i Stockholms län och en femte plats i riket.

Lärarförbundet gör dessutom en egen rakning för att se vilken kommun som de anser vara bästa skolkommun. Även i den rankningen kom Nykvarn bra till och toppar rankningen i Stockholms län, detta med motiveringen: Kommunen får utmärkelsen för att ha givit lärare, skolledare och elever förutsättningar för framgång i skolan.

Åtgärder:

 Ytterligare analyser för att hitta de förbättringsytor som ger utslag på det totala resultatet.

 Fortsätta att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet Ranking bland Sveriges kommuner

Källa 2014 2015 2016 2017

Placering enligt Sveriges Kommuner och

Landsting (SKL) 5 2 4 5

Related documents