• No results found

Stadsbyggnadsnämnd

In document SUNDSVALLS KOMMUN. Årsredovisning (Page 82-85)

Stadsbyggnadsnämnden ansvarar för kommunens fysiska översikts- och detaljplanering, bygglovsprövning och byggtillsyn, mätnings- och kartverksamhet, trafikfrågor, mark, exploaterings- och bostadsfrågor, väghållning, parkförvaltning.

Stadsbyggnadsnämnden redovisar överskott

Resultatet för stadsbyggnadsnämnden är ett överskott på 7,2 miljoner kronor. Överskottet beror till största delen på lägre kostnader för vinterväghållningen på grund av liten snömängd, högre bygglovsintäkter samt kvarvarande medel i två MRP-uppdrag. Verksamheten har haft ett antal större bygglovsärenden under året, bland annat Norra Kajen, Inre hamnen och Birsta.

Verksamheterna bostadsanpassning, infrastruktur och park redovisar underskott. Kostnaderna för saneringar har varit högre än budget. På grund av iordningsställande av skogsvägar med anledning av stormen Ivar har också kostnaderna överstigit budget med 2,5 miljoner kronor. Vinterväghållningen redovisar ett överskott på 9,4 miljoner kronor.

verksamhetens nettokostnad, mnkr

Budget

2015 Utfall

2015 Utfall

2014 Budget- avvikelse

Stadsbyggnadsnämnd -226,1 -218,8 -229,4 7,2

bostadsanpassning -11,1 -15,1 -15,3 -4,0

infrastruktur -49,4 -41,1 -46,3 8,3

väghållning -145,6 -136,0 -141,4 9,6

park -18,1 -19,8 -20,4 -1,7

kollektivtrafik -4,2 -4,0 -4,1 0,1

administration och övrigt 4,0 -1,0 -0,3 -5,0

politisk verksamhet -1,7 -1,8 -1,6 -0,1

Investeringar under året

Stadsbyggnadsnämnden har en investeringsbudget på 153,8 miljoner kronor. Investeringsmedel från tidigare år är 309 miljoner kronor. Utfallet för 2015 är -159,7 miljoner kronor. Investeringar som Bergsåkersbron, Sundsvalls Vardagsrum, Inre hamnen, kajer står för den största delen av investerings-kostnaderna under året.

Inre hamnen, kajer - kajupprustning selångersån

Förutom nya kajer ger även satsningarna en ökad trygghetskänsla genom ny belysning längs gång- och cykelvägarna, möjlighet för människor att komma närmare vattnet, ytterligare ökad kajsäkerhet och bättre tillgänglighet för funktionshindrade. Upprustning av lilla fisktorget och Olof Palmes Torg inklusive trappning ned mot Selångersån ingår i entreprenaden men finansieras i projektet Sundsvalls vardagsrum.

Bergsåkersbron

Nya bron öppnades i november. Den gamla bron kommer att rivas 2016. Därefter kommer MRP-uppdraget avslutas.

Sundsvalls stenstad (vardagsrum)

För Oasen och magasinsparken är upprustningarna är avslutade. Hedbergska parken är invigd. Den stora upprustningen av Stora torget startar våren 2016 och beräknas vara klart sent 2016. Arbetet vid Olof Palmes torg är avslutat och invigning och slutbesiktning är genomförd.

Exploateringar

Kostnaden för exploateringar uppgår till 81 miljoner kronor och kommer i ett senare skede att täckas i upprättade exploateringskalkyler. Exempel på några exploateringar är Korsta/Petersvik, Kubikenborg vid Kumo Norra kajen, Stockviks industriområde, Nolby industriområde, Inre hamnen.

Attraktiv arbetsgivare

Stadsbyggnadsnämnden har 166 tillsvidareanställda och 7 visstidsanställda. Nämnden har tagit fram ett övergripande mål för upprätthålla att vara en attraktiv arbetsgivare:

”Attraktiv arbetsgivare innebär att stadsbyggnadskontoret och lantmäterikontoret ska ha en väl fungerande verksamhet med kompetenta, engagerade och friska medarbetare. Förvaltningens personalpolitik ska bedrivas utifrån ett jämställdhetsperspektiv.”

Kommunfullmäktige beslutade i februari 2015 om koncernplan för arbetsmiljö, hälsa och jämnställdhet. Koncernplanen har resulterat i en aktivitetsplan för 2016 på nämndsnivå.

Aktivitetsplanen redovisas som en bilaga till ärendet verksamhetsplanen 2016. Nämndens förvaltning har genomfört ett antal aktiviteter under året i hälsofrämjande syfte. Exempelvis hälsoprofilbedömning och utbildning i hälsa och stress.

Sjukfrånvaron ligger på 5,07 % i nov 2015. I januari låg den på 4,18 %. En anledning till den ökande sjukfrånvaron är en ökad andel långtidsfrånvaro. Sjukfrånvaron ökar både i kommunen och i landet. Under 2016 kommer vi utifrån aktivitetsplanen fokusera på långtidsfrånvaro och upprepad korttidsfrånvaro för åtgärder.

Personalkostnaderna något lägre

Personalkostnaderna är något lägre i jämförelse med budget. Detta trots att timvikariekostnaden ökat jämfört med budget. Den lägre personalkostnaden beror på vakanta tjänster under året, medan den högre kostnaden för timvikarier beror på den ökande sjukfrånvaron. Sjukfrånvaron har ökat med 1

% vilket också gjort att kostnaden ökat, men inte i samma proportion, då det är långtidsfrånvaron som ökat mest. Vad gäller lönekostnadsutvecklingen har vi följt löneavtalen och kommunstyrelsens rekommendationer.

Foto: Sundsvalls kommun

Avfallsplan

Åtgärderna enligt avfallsplan finansieras enligt ett beslut av Kommunfullmäktige i maj 2011. Beslutet baseras bland annat på den planering och prognos som stadsbyggnadskontoret upprättade januari 2011.

Budgeten för 2015 var 30 miljoner kronor och utfallet blev 2015. Avvikelsen mot budget beror på att entreprenadarbetena med Lomyrans soptipp skjuts fram till 2016 och 2017 samt att vissa arbeten vid Hillstamon utreds vidare med avseende på behov och utförande. Dessutom var anbudssummorna för åtgärderna av tippar i Matfors och Selånger lägre än beräknat. Sammantaget bedömer stadsbyggnads-kontoret att den ursprungliga tidplanen och budgeten enligt kommunfullmäktiges beslut kommer att hållas.

Ökade drift och investeringskostnader – en utmaning

De utmaningar som har identifierats är såväl verksamhetsmässiga som ekonomiska. Ökningen av asylsökande kommer att innebära ett ökat tryck på verksamheten för bygglov. Ökat behov och intresse på bostadsmarknaden, innebär behov av att öka planberedskapen med färdiga detaljplaner för att bidra till igångsättning av bygg/fastighetsprojekt. Verksamheten har också stora komplexa projekt att hantera som ombyggnad av väg 562, E14, resecentrum, sundsvallspusslet, norra kajen, södra kajen och inre hamnen. Verksamheten påverkas också av en konkurrensutsatt arbetsmarknad vad gäller rekrytering av medarbetare.

hög underhållsskuld för vägar

Nämndens bedömning av främsta ekonomiska utmaningar som påverkar verksamhetens driftkost-nader är ökat underhåll av vägar, broar med mera. Den totala underhållsskulden uppgår till 415 miljoner kronor. Det innebär ett kostnad på cirka 30 miljoner kronor under 14 år för att komma tillrätta med den totala underhållsskulden.

Minskade intäkter för skogen på sikt

De senaste årens stormskador har medfört att nämnden på tre år tagit ut en avverkningsvolym som motsvarar sju normalår. För att säkra en långsiktigt hållbar skogsförvaltning måste de gjorda överuttagen kompenseras av mindre avverkningsvolymer under ett flertal år framåt. Detta kommer att leda till minskade intäkter. De ökade naturreservatsbildningarna bidrar också till att minska mängden produktionsskog och gör att skogsintäkterna på sikt kommer att ligga på en lägre nivå än de gjort historiskt.

Investeringsbehov för vägar och kajer

Investeringsbehovet är i snitt cirka 150 miljoner kronor/år utslaget på en längre tidsperiod.

Investeringsbehovet är löpande och kontinuerligt och omfattar åtgärder i de kommunala anläggningarna som till exempel vägar, broar, kajer, parker, skog, kollektivtrafik samt upprustning av stadsdels- och kommundelscentra. För att möjliggöra exploateringar/bostadsbyggande på södra kajen krävs investeringar i kajer och industrispår. Finansieringsbehovet analyseras i analysarbetet i mål och resursplan, MRP 2017-2020.

Foto: Sundsvalls kommun

In document SUNDSVALLS KOMMUN. Årsredovisning (Page 82-85)

Related documents