• No results found

5. RÖSTER FRÅN POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN

6.4 Tät eller gles stad

Det nordvästra av alternativen innebär en större flytt vilket under en övergångsperiod ger större avstånd. Detta kan vara negativt då risken finns att närheten och tillgänglighet till exempelvis service och social samvaro försämras. Att bo nära släkt, vänner, barn och föräldrar är någonting som enligt våra teorier värderas högt och är därför något vi anser bör tas i beaktande då man överväger att planera ett nytt område på ett större avstånd från det existerande. Närheten till andra människor, natur och centrum är enligt forskning viktigt samtidigt som möjligheten att ha ett boende som karaktäriseras av lugn och ro där man kommer bort från stadens liv och rörelse värderas högt av många. En liten stad som Kiruna ger möjlighet till detta då avstånden mellan stad och natur är små. I och med att Kiruna är en liten stad är avstånden inom hela staden små vilket ger möjlighet till en planering där avståndet mellan centrum och externa stadsdelar inte behöver vara så stora. Centrum behöver i en småstad inte heller vara så utbrett då det kan finnas utrymme för både boende, handel och service inom stadskärnan.

Kiruna stad begränsas också av de många riksintressen som finns i området, till exempel rennäringen, naturvården, kulturvården och riksintresset för ämnen och mineral som påverkar stadens möjligheter till utbredning.

Trafikstrukturer

Utformningen av en stads trafiksystem är särskilt påtagligt inom stadskärnan, därför är det av särskild vikt att trafikförhållandena fungerar väl. Idealet är en levande stadskärna som ger tillgänglighet för alla, där säkerheten är hög och hälso-, buller- och utsläppsproblemen är

minimala. Denna vision kan vara svår att uppnå då risken finns att Kiruna blir utdraget om staden flyttas västerut samt då prioritering av grönområden och parker kan bidra till en glesare struktur. För att möjliggöra detta är det viktigt att gynnsamma alternativ till bilen tas fram så att beroendet av motorfordon minskar detta måste ske i samband med att resurser för ändrade livsstilar, attityder, vanor och värderingar ges. Detta är dock svårt att uppnå då bebyggelsestrukturen har visat sig påverka cykel- och kollektivtrafikresandet. En utdragen bebyggelse kommer att bli aktuell i Kiruna under en lång tid, framförallt om det nordvästra alternativet genomförs vilket bland annat motverkar ökad tillgänglighet för alla och ett mindre bilberoende. Längre restider och avstånd mellan hållplatser har även visat sig ha en negativ inverkan på människors kollektivtrafikresande. En förtätad stadskärna anses däremot ofta ge upphov till ett mer attraktivt trafikläge och ökad tillgänglighet. Attraktiviteten kan emellertid påverkas negativt då förtätningen ofta innebär att ytor till grönområden och parker tas i besittning av bebyggelse. Detta är en fråga som vi anser gör omstruktureringen av Kiruna motsägelsefull. Problematiken ligger i ambitionen att minska bilberoendet och bygga ett nytt miljöanpassat Kiruna samtidigt som de två alternativen innebär ökade avstånd med ett ökat resande och därmed sämre tillgänglighet för t.ex. de utan bil. Rörelsehindrade är en grupp som kan påverkas mycket negativt av ökade avstånd samt oregelbunden topografi vilket främst gäller det nordvästra av alternativen. Bebyggelsens utformning, dess lokalisering och täthet har därmed inverkan på hur attraktivt och välfungerande en stads trafiksystem anses vara. Vid ett uppbyggande av en ny stad är det av stor vikt att stadens nya delar kopplas ihop med de befintliga på ett bra sätt för att de upplevda avstånden skall bli så små som möjligt. För att undvika ett framtida ökat bilberoende i Kiruna är funktionsblandning viktigt, så att det aldrig är för långt till arbetsplatser, affärsverksamheter, bostäder och andra verksamheter.

Dialogen

Angående stadens trafikstrukturer har dialogen främst förts med Banverket och Vägverket som tagit fram alternativa sträckningar för järnväg respektive europavägen. Dialogen sker också mellan kommunen och LKAB som tillsammans är ansvariga för att rekrytera rätt människor till en attraktiv stad. LKAB har givetvis stort inflytande i frågan då det är de som enligt minerallagen står som huvudfinansiärer av projektet.

Alternativen

Det nordvästra alternativet bidrar snarare till ett ökat bilberoende än ett minskat. Området ligger idag cirka fem kilometer från det nuvarande centrumet vilket under en övergångsperiod kommer att innebära ökade avstånd. Detta utgör en risk för miljön och för vissa grupper i samhället som i högre utsträckning inte har tillgång till bil samt att tillgängligheten inom Kiruna påverkas. Utsläpps- och bullerproblemen kan bli mer omfattande i och med att staden dras ut vilket är motsägelsefullt med dagens ideal. En utdragen stad innebär också motsättningar för strävandet att tillgängligheten skall vara god för alla. En delad stad riskerar att under en övergångsperiod medföra att tillgängligheten till service, social samvaro, handel m.m. påverkas av avstånden. De ökade avstånden påverkar i första hand de som inte har bil negativt, det kan röra sig om grupper som ungdomar, kvinnor och rörelsehindrade vilka tidigare identifierats som viktiga vid utformandet av en attraktiv stad. De olika lokaliseringsalternativen skiljer sig däremot inte nämnvärt åt vad det gäller centrumstrukturen, där ges liknande möjligheter till en god trafikstruktur.

Det nordvästra alternativet ger inte samma möjligheter att bygga samman den nya bebyggelsen med existerande vilket gör att ny infrastruktur måste anläggas och kostnaderna blir därför högre. Avståndet till nordväst gör att det till en början blir svårare för affärer att etablera sig så länge befolkningstyngdpunkten finns kvar i nuvarande Kiruna. Det kan därför

uppstå svårigheter i att få företagare att etablera sig i det nya Kiruna vilket i värsta fall kan leda till en utflyttning på handelssidan som resulterar i en sammantaget sämre service för hela staden. Risken är därför att avstånden ökar vilket kan medföra ett ökat bilberoende, minskad tillgänglighet, försämrad service och utflyttning på handelssidan, vilket i sin tur kan resultera i att folk flyttar från staden.

I dagsläget arbetar man med ett kombinationsalternativ med tyngdpunkt i nordöst respektive i nordväst. Detta kombinationsalternativ är mer realistiskt då det inte utesluter bebyggelse i någon av riktningarna utan istället låter marknaden och befolkningen avgöra åt vilket håll tyngdpunkten hamnar i en sorts konkurrenssituation. Därigenom låser man sig inte heller i ett tidigt skede, vilket kan vara bra då inte alla fakta om de olika alternativen finns ännu, risken är annars stor att beslut tas som man senare kan få ångra. Ett kombinationsalternativ innebär även att fördelarna i båda alternativen kan utnyttjas och strävan efter att skapa en så attraktiv stad som möjligt kan maximeras.

Related documents