• No results found

Uppehållstillstånd för näringsverksamhet

4 Nuvarande reglering

4.3 Uppehållstillstånd för näringsverksamhet

En tredjelandsmedborgare som önskar komma till Sverige och starta eller driva företag kan ansöka om uppehållstillstånd för att bedriva näringsverksamhet. Precis som med uppehållstillstånd för arbete är huvudregeln att uppehållstillståndet för att bedriva näringsverksam- het ska ha beviljats före inresan till Sverige.

4.3.1 Bakgrund

Enligt 5 kap 5 § andra stycket UtlL får uppehållstillstånd beviljas en utlänning som har sin försörjning ordnad på annat sätt än genom anställning. Regleringen infördes ursprungligen på 1980-talet i då- varande utlänningsförordning42 men fördes sedan över till 1989 års utlänningslag43. Av äldre förarbeten44 framgår att man med denna grupp främst har avsett personer som uppbär pension, egna före- tagare och fria yrkesutövare. De närmare förutsättningarna för att beviljas uppehållstillståndet har dock inte varit reglerade utan har framgått av myndighetspraxis.

42 31 § utlänningsförordningen (1980:377). 43 4 § utlänningslagen (1989:529).

44 Prop. 1983/84:144, Regeringens proposition om invandrings- och flyktingpolitiken, s. 78 f. och prop. 2004/05:170, Ny instans- och processordning i utlännings- och medborgarskapsärenden, s. 279.

SOU 2021:5 Nuvarande reglering

Av tidig myndighetspraxis gällande uppehållstillstånd för att bedriva näringsverksamhet framgick att det bl.a. krävdes att före- tagsplanerna skulle vara realistiska. Utlänningen skulle därför nog- grant kunna redogöra för och dokumentera sina företagsplaner. Upp- gifter av betydelse kunde vara t.ex. referenspersoner eller garanter, branschvana, marknadsutsikter m.m. Sökanden skulle vidare kunna visa att han eller hon hade försörjning för minst ett år framåt. Efter två år genom s.k. ”uppskjuten invandringsprövning” medgavs han eller hon i regel att få stanna i landet, om företagaren under denna tid hade visat att han eller hon kunde försörja sig som egen företagare.45

År 2008 fick 5 kap 5 § andra stycket UtlL sin nuvarande utform- ning genom tillägget att utlänningen som ska bedriva näringsverksam- het ska ha förmåga att bedriva den aktuella verksamheten. Samtidigt förtydligades det i 5 kap. 10 § UtlL att ett tidsbegränsat uppehålls- tillstånd får beviljas den som avser att arbeta genom att bedriva när- ingsverksamhet. Båda ändringarna följde av Migrationsverkets praxis.46 Under Kommittén för arbetskraftsinvandrings (KAKI) arbete hade det visserligen framförts önskemål om förbättringar rörande regelverket för uppehållstillstånd för näringsidkare som bl.a. ansågs vara otydligt. Kommittén ansåg dock att det inte fanns några vägande skäl för att införa större förändringar i reglerna avseende invandring av näringsidkare till Sverige. Däremot föreslog kommittén att det för utlänningar som avser att förvärva en del av en befintlig rörelse, utöver ovan ställda krav för nyetablering eller uppköp, även skulle krävas att förvärvet innebar ett ägande på minst 50 procent av rörel- sen och att personen ska vara ekonomiskt verksam i företaget. Den sökande ska vidare ha någon ledningsuppgift i företaget och/eller tillföra företaget kompetens som är nödvändig för företagets över- levnad eller expansion.47 Regeringen valde dock att inte gå vidare med förslaget eftersom det ansågs kunna bidra till ett ogynnsamt före- tagarklimat i landet och verka menligt i konkurrensen om arbets- kraften.48 Genom praxis har dock kravet funnits kvar.49

45 SOU 1982:49, Invandringspolitiken – Bakgrund, s. 158. 46 Prop. 2007/08:147 s. 56.

47 SOU 2006:87 s. 182 ff. 48 Prop. 2007/08:147 s. 41. 49 MIG 2008:24.

Nuvarande reglering SOU 2021:5

86

4.3.2 Aktuell reglering

För att få uppehållstillstånd för att starta och driva eget företag krävs således enligt 5 kap. 5 § andra stycket UtlL att utlänningen har sin försörjning ordnad och förmåga att bedriva den aktuella närings- verksamheten. Av 5 kap. 10 § samma lag framgår att uppehållstill- ståndet får tidsbegränsas. Den som kunnat försörja sig på verksam- heten kan efter två år få permanent uppehållstillstånd.50

De närmare kraven är i princip desamma som tidigare framgått av myndighetspraxis och som återfinns i förarbeten51 och praxis52. Av dessa framgår att det måste göras en företagsekonomisk värdering för att bedöma om företagsplanerna är realistiska och att företaget enligt en professionell bedömning kan förväntas uppnå en tillfreds- ställande lönsamhet. Av kravet på att utlänningen måste ha en reell förmåga att driva den aktuella verksamheten är det grundläggande att inga tveksamheter föreligger vad gäller tillgång till kapital för etablering eller köp av företaget. För att företagsplanerna ska anses som realistiska måste sökanden inte bara visa att han eller hon kan försörja sig på inkomsterna från näringsverksamheten. Sökanden måste även visa att han eller hon har ett verkligt och bestämmande inflytande över företagets verksamhet. Därmed ställs som krav att ägandet av företaget uppgår till normalt minst 50 procent och att utlänningen är ekonomiskt verksam i bolaget genom en lednings- funktion och/eller att han eller hon tillför kompetens som är nöd- vändig för bolagets överlevnad eller expansion.

Detta innebär att Migrationsverket vid prövningen av om uppe- hållstillstånd ska beviljas ställer krav på att utlänningen har bransch- erfarenhet och erfarenhet av att driva eget företag. Utlänningen ska vidare ha det avgörande ansvaret över företaget. Dessutom krävs att utlänningen har relevanta språkkunskaper och att företagets tjänster eller varor ska produceras och/eller säljas i Sverige samt att det finns kundkontakter och/eller nätverk i Sverige. Slutligen måste utlän- ningen ha tillräckliga medel för sin och i förekommande fall familjens försörjning under två år samt visa ett trovärdigt underlag till budget och en noggrann redogörelse för affärsplanen.

Uppehållstillstånd för utländska egna företagare beviljas fortfarande med s.k. uppskjuten invandringsprövning. Detta innebär att utlän- 50 Prop. 1983/84:144 s. 79 och prop. 2007/08:147 s. 22.

51 Prop. 1983/84:144 s. 79, Prop. 2007/08:147 s. 56 f., SOU 2006:87 s. 186 f. 52 MIG 2008:24.

SOU 2021:5 Nuvarande reglering

ningen beviljas ett tidsbegränsat uppehållstillstånd för en prövo- period om vanligtvis två år, under vilken tid utlänningen har att visa att han eller hon kan försörja sig på inkomsterna från företaget. Om utlänningen under perioden visar att försörjningsförmåga genom företaget föreligger och kan förväntas fortsätta föreligga, kan han eller hon därefter beviljas permanent uppehållstillstånd, eftersom försörj- ningen då kan anses ordnad. Migrationsverket gör då en genomgång av företaget för att se om det går med vinst och om det har en bestående verksamhet och fortlevnadsförmåga. Utifrån detta bedöms om utlänningen kan försörja sig på inkomsterna men även om före- taget följer god redovisningssed och har de tillstånd som kan krävas för verksamheten.53

Related documents