• No results found

Utveckling nära kunden

In document Kommande rapporter från Elanders (Page 30-33)

V I N J E T T O R D

panjer, seminarier etc. Arbetet dokumenteras i koncer-nens databas för marknadsplanering som är tillgänglig för och används av hela marknadsorganisationen.

Marknadsgruppen träffas löpande och dess medlem-mar har en tät dialog kring medlem-marknadsplaneringsfrågor som rör koncernen eller något av kundsegmenten.

Inköpsarbete

Elanders är en stor aktör och en attraktiv partner för branschens globala leverantörer. Det ger oss möjligheten att påverka och förändra – en möjlighet som vi använder optimalt.

Inköpsarbetet bedrivs i ett nätverk bestående av ett antal inköpsgrupper, var och en för specifika varu- och tjänsteområden. Arbetet samordnas och leds av den ansvarige för inköpsfunktionen inom Infologistics, som rapporterar till koncernledningen.

Ambitionen är att på lämpliga områden successivt gå ifrån lokala leverantörsavtal med målet att teckna avtal med globala aktörer som ”preferred suppliers”. Förutom sänkta kostnader ger detta också stora logistiska för-delar.

Strukturerade upphandlingar med så kallade RFI, Request for Information och RFQ, Request for Quo-tation, enligt modell från bland annat bilindustrin, tillämpas.

Human resources

Elanders har en central personalfunktion som agerar med samlad specialistkunskap som ger struktur och samordning i personalfrågor inom koncernen.

Syftet med funktionen är att konsekvent driva personalfrågor i enlighet med koncernens och led-ningsgruppens direktiv. Funktionen leds av HR-chefen i koncernens största enhet. Det dagliga arbetet med human resources, som närmare beskrivs på sidan 41, be-drivs i de operativa enheterna och stöds av den centrala personalfunktionen som också ansvarar för koncernens ledarutveckling. Kompetensförsörjningen stöds också av segmentsteamen och de operativa cheferna, som utifrån affärsplanerna identifierar tillgänglig och relevant kom-petens i de olika segmenten och verksamheterna samt behov av utveckling och komplettering. Koncernens intranät används flitigt och systematiskt för erfarenhets-utbyte och utbildning.

Logistik

I takt med att Elanders globalisering fortskrider och att våra tjänster innehåller en tilltagande andel logistik har en befattning i koncernen inrättats; en logistikchef i moderbolaget, som har det övergripande ansvaret för

koncernens interna logistik såväl som utveckling av de tjänster som innehåller logistik. Logistikchefen ansvarar också för att utvecklingen av dessa tjänster sker under affärsdrivna former och att de dokumenteras på ett ef-fektivt sätt.

Teknik

Teknikfrågorna hanteras av specialister i de operativa enheterna. Specialisternas erfarenheter och kompetens utväxlas genom databaser kopplade till koncernens intranät och utnyttjas regelmässigt av inköpsansvariga, som hanterar koncernens försörjning av produktions-utrustning. Specialisterna är representerade i ESDB och konsulteras också av segmentsteamen i samband med frågor som rör tekniska möjligheter att erbjuda nya tjänster.

Miljö och kvalitet

Alla operativa enheter i Elanders är certifierade en-ligt ISO 9001 och ISO 14001. Arbetet med kvalitet och miljö bedrivs i ett koncernövergripande råd, där kvalitets- och miljösamordnare från de olika operativa enheterna har ett väl utvecklat, dokumenterat och regelbundet samarbete som närmare beskrivs på sidan 37. Målsättningarna för arbetet fastställs av koncernled-ningen. Uppfyllelsen av miljömålen mäts regelbundet i koncernens miljöräkenskaper av vilka utdrag finns på sidan 39. Ett arbete pågår för att uppnå en liknande harmonisering av kvalitetsarbetet, som idag fortfarande främst målsätts, bedrivs och följs upp på de operativa enheterna inom ramverket för de kvalitetslednings-system som alla operativa enheter har. Detta arbete beskrivs närmare på sidan 40.

En viktig aktivitet är utvärderingen av anpassning till ISO-standarden för civilt offsettryck, innebärande bland annat kontroll av färgstyrningen för att undvika risken för oförutsägbara tryckresultat. Elanders i Östervåla och Elanders i Falköping har under 2006 anpassat sina tryckprocesser enligt den standarden. Samma standard kommer att införas i samtliga tillämpliga enheter för att säkerställa en jämn och hög kvalitet, när uppdrag flyttas mellan olika produktionsanläggningar för att av miljö-skäl producera så nära mottagaren som möjligt.

IT

För Elanders spelar IT en central roll för framgång.

IT stöder såväl huvudprocessen som de flesta av stöd-processerna och är avgörande för utvecklingen av våra affärer och interna processer. Koncernens övergripande IT-strategi innebär att de system som används i de operativa enheterna ska stödja och vara anpassade till

V I N J E T T O R D

verksamhetens processer. Koncerngemensamma appli-kationer används endast för koncernens infrastruktur, groupware, intranät samt den operativa och finansiella koncernmässiga rapporteringen. Elanders strävar dock efter att använda enhetliga applikationer i takt med att gamla system byts ut. Arbetet med IT-frågor i de opera-tiva enheterna stöds av ett koncerngemensamt IT-råd.

Rådet består av representanter från koncernens opera-tiva enheter och en medlem av koncernledningen som fastställer målsättningarna för arbetet. Rådet träffas vid behov i protokollförda möten och arbetar med förbätt-ringar och samordning i koncernens IT. Rådet bedriver också, i samarbete med en medlem av inköpsnätverket, upphandlingar av hårdvara och applikationer. Under året arbetade rådet i olika konstellationer med förberedande aktiviteter för ett koncerngemensamt affärssystem. Un-der året hade koncernen direkta kostnaUn-der som rör dessa områden om cirka 5 Mkr.

Intern och extern kommunikation Koncernens interna kommunikation bedrivs främst genom intranätet. Koncernens nyheter publiceras på intranätet och sänds ut via e-post. En ny befattning för intern och extern kommunikation har inrättats i moder-bolaget under 2006. Därifrån insamlas information från koncernens samtliga enheter och distribueras till all personal i form av såväl tryckta som digitala nyhetsbrev, personaltidning och information via intranätet.

Den externa kommunikationen sköts av moderbola-get, där koncernchefen och ekonomidirektören ansvarar för investerarrelationer och kontakter med media. Den nya kommunikationstjänsten ansvarar för koncernens

externa webbplats och intranät i nätverk med webb-ansvariga i de operativa enheterna.

Ekonomi och finans

Koncernens ekonomiarbete bedrivs i de operativa enhe-terna och de ansvariga är med få undantag medlemmar av enhetsledningarna. I koncernstaben för ekonomi och finans bedrivs arbetet med koncernens finans- och risk-hantering, sammanställning och analys av den finansiella rapporteringen, upprättande av ekonomisk rapportering till koncernledning, styrelse och marknad samt utveck-ling av gemensamma policys för ekonomistyrningen i koncernen. Ekonomiarbetet bedrivs också i nätverk där koncernens ekonomichefer träffas för att utbyta erfaren-heter och driva gemensamma frågor. Målsättningarna för ekonomiarbetet fastställs av styrelsens revisionsutskott, koncernledningen och ekonomidirektören.

Elanders varumärke

I Elanders utveckling har varumärket och företagets image en avgörande roll som bärare av budskapet om koncernens erbjudanden. Koncernen genomför med hjälp av utomstående specialister med jämna mellan-rum vamellan-rumärkesundersökningar i syfte att analysera sin position. Dessutom genomförs kundundersökningar lö-pande. Undersökningarna har hittills visat att kundernas uppfattning är att Elanders står för kompetens, kraftfull-het och tryggkraftfull-het. Det innebär att varumärket har styrka och trovärdighet att framgångsrikt bära budskapet om de förändringar som hänger samman med visionen att Elanders ska vara en internationellt ledande infomedia-koncern.

V I N J E T T O R D

Grafiska Innovationspriset

Tidningen Aktuell Grafisk Informa-tion, AGI tilldelade Elanders Grafiska Innovationspriset. Motiveringen löd:

”Elanders har med sina DNA-styrda kataloger på ett viktigt sätt ökat säkerheten i de fordon som produceras hos våra stora tillverkare. Genom att koppla sig till servicenäten säkrar man att nya service-böcker som trycks alltid är på rätt språk och beskriver exakt rätt utrustning i fordonet.”

The supplier of the year

Elanders har tagit emot Inter IKEA System Catalogue Procure-ment BV:s pris Supplier of the Year Award. Bedömningarna av leverantörerna görs utifrån krite-rierna Product Quality, Service/Mind Set, Development (Product & Service), Strategic co-operation, Price/Value for money, Sustainability och Delivery Precision.

Q1– Fords kvalitetsutmärkelse Denna utmärkelse kan tilldelas leverantörer som har certifikat, sköter sina leveranser, uppnår bra poäng i Fords interna utvärdering av leveran-törer och blir rekommenderad av ”sin”

inköpare. Elanders har fått utmärkel-sen som leverantör till Volvo Car.

International IPN Company of the Year Award

The International Printers Network utsåg Elanders till Årets bolag med motive-ringen ”ett medlemsföretag som ständigt för utvecklingen framåt och utvidgar International Printers Network”.

”Bästa redovisningen” 2005

Elanders utsågs till vinnare i OMX prestigefyllda årsredovisningstävling

”Bästa redovisningen”. Årsredovis-ningen 2005 fick också en topplace-ring (nr 2) i Aktiespararens bedöm-ning av börsbolagens årsredovisbedöm-ningar.

In document Kommande rapporter från Elanders (Page 30-33)

Related documents