• No results found

Vyhodnocení otázek

In document BAKALÁŘSKÁ PRÁCE (Page 33-43)

4. Specifikace dotazovací akce

4.2 Vyhodnocení otázek

Otázka č. 1: Koupil/a byste si reklamní tričko s potiskem loga Fakulty textilní?

Otázka směřuje ke studentům Fakulty textilní, zda jsou ochotni si zakoupit tričko s potiskem Fakulty textilní. Respondenti mají na výběr z moţností: ano, ne, nevím. Vyhodnocením se zjistí četnost odpovědí na uvedené varianty.

Obrázek 8 Otázka č. 1 [12]

Obrázek č. 8 ukazuje, ţe triko s potiskem loga Fakulty textilní by si koupilo 51% dotazovaných bez ohledu zda triko viděli, či nikoliv. Variantu ne zvolilo 33% respondentů a pro variantu nevím se rozhodlo 16% všech dotazovaných. Je moţné, ţe varianta nevím bylo zvolena, protoţe respondenti neviděli tričko.

Otázka č. 2: Koupil/a byste si kšiltovku s potiskem loga Fakulty textilní?

Poloţenou otázkou byla snaha zjistit, jestli výběr tohoto druhu reklamního předmětu byl správný a jaký je zájem o jeho koupi. Kšiltovka je zboţí, které si nepořídí kaţdý a je z tohoto pohledu dost problematickým sortimentem.

Obrázek 9 Otázka č. 2 [12]

Kšiltovku s potiskem loga Fakulty textilní by si nekoupilo 66% oslovených studentů.

Pro koupi kšiltovky by se rozhodlo 19% studentů a na otázku nevím odpovědělo 15% dotazovaných. Lze tak předpokládat, ţe o kšiltovku bude v porovnání s tričkem menší zájem, ale v nabídce reklamních předmětů by se objevit měla. Své zákazníky si určitě najde.

Otázka č. 3: Koupil/a byste si deštník s logem Fakulty textilní?

Cílem otázky je zjistit zda by deštník měl být zařazen do portfolia reklamních předmětů.

Očekávání od toho typu reklamního předmětu nebylo velké. Výsledky jsou ale zajímavé.

Obrázek 10 Otázka č. 3 [12]

Vyhodnocením poloţené otázky se ukázalo, ţe deštník s logem by bylo ochotno si koupit 43% dotazovaných. Koupi tohoto typu reklamního přemětu by odmítlo 40% respondentů.

Odpověď nevím byla zvolena u 17% dotazovaných.

Otázka č. 4: Koupil/a byste si fleecovou mikinu s logem Fakulty textilní?

Vloţením této otázky byla snaha zjistit zda budou studenti ochotni zakoupit i jiný reklamní předmět, který je ve vyšší cenové hladině neţ ostatní.

Obrázek 11 Otázka č. 4 [12]

Pro koupi fleecové mikiny, která je vhodná do chladnějšího období, se rozhodlo 31% dotazovaných. Fleecovou mikinu by si, podle výsledků, nekoupilo 49% dotázaných respondentů. Odpověď nevím zvolilo 20% dotázaných.

Otázka č. 5: Koupil/a byste si brašnu do školy s logem Fakulty textilní?

Otázka byla poloţena respondentům, aby se zjistilo jestli budou ochotni koupit brašnu do školy na kaţdodenní nošení.

Obrázek 12 Otázka č. 5 [12]

Vyhodnocením odpovědí se zjistilo, ţe studentskou brašnu do školy by si koupilo 39% respondentů. Brašnu by si naopak nekoupilo 39% dotázaných. Počet ochotných a neochotných ke koupi studentské brašny je velmi podobný. Odpověď nevím zvolilo 22% dotázaných.

Otázka č. 6: Kde byste preferovali nákup reklamních předmětů?

Cílem poloţení této otázky bylo zjistit jaké místo by studenti preferovali pro nákup reklamních předmětů, aby bylo vybráno co nejvhodnější místo pro prodej a místo bylo co nejpřístupnější studentům.

Byla navrţena čtyři různá místa prodeje a to:

Prodejna skript Internet

Katedra hodnocení textilií Areál studentských kolejí Jinde

Obrázek 13 Otázka č. 6 [12]

Vyhodnocení odpovědí ukázalo, ţe nejraději by studenti nakupovali reklamní předměty v prodejně skript a to 63%. 25% dotázaných by uvítalo nákup prostřednictvím internetu.

Na KHT by rádo zakoupilo předměty 5% dotázaných. V areálu kolejí by nakoupilo 3% dotazovaných a pro nákup jinde by se rozhodlo 3% respondentů.

Otázka č. 7: Jaké jiné textilní výrobky s logem Fakulty textilní byste uvítal/a v nabídce?

Poloţením této otázky byla snaha zjistit jaké textilní výrobky by ještě bylo vhodné zařadit do sortimentu. Aby se dalo zjistit o které předměty se jedná, byly respondentů navrţeny čtyři varianty textilních předmětů.

Ručník Šátek

Kravata

Zimní rukavice

Obrázek 14 Otázka č. 7 [12]

Po vyhodnocení jednotlivých odpovědí bylo zjištěno, ţe pro koupi ručníku by se rozhodlo 53% dotázaných. Šátek by si zakoupilo 27% dotázaných. Pro zakoupení kravaty k obleku se rozhodlo 12% dotazovaných. Zimní rukavice by si zakoupilo 8% dotazovaných.

Otázka č. 8: Pokud jste nevybrali v otázce č. 7 odpověď, napište jaký jiný TEXTILNÍ výrobek byste uvítali?

Tato otázka byla zvolena jako doplňující k předchozí otázce č. 7, kde byly odpovědi navrţeny. V této otázce byla moţnost odpovědět zcela podle svého vlastního uváţení, aby se ukázalo zda předměty navrţené v předchozí otázce byly vhodnou volbou.

Obrázek 15 Otázka č. 8 [12]

Na poloţenou otázku odpovědělo celkem 10 respondentů a kaţdý z nich měl jiný návrh.

10% respondentů by uvítalo osušku. Dalších 10% by mělo zájem o zakoupení ţupanu.

Bylo zjištěno, ţe 10% respondentů by si chtělo zakoupit ponoţky. U 10% respodentů se projevil zájem o koupi spodního prádla. Bylo vyhodnoceno, ţe 10% respondentů by preferovalo tašku z přírodních materiálů. 10% dotazovaných se rozhodlo koupit ručník a šátek, i kdyţ tato moţnost byla na výběr jiţ v předchozí otázce. 10% dotázaných projevilo zájem o termohrnek, přesto ţe v otázce bylo uvedeno „jiný textilní“ výrobek. Dalších 10% respondentů uvedlo ţe by mělo zájem o propisku, která také není typickým textilním výrobkem. O odznak, broţ podle výsledků, projevilo zájem dalších 10% dotázaných, není ale uvedeno o jaký textilní odznak, broţ by se mělo jednat. Další zanamenaná odpověď zněla

„více z uvedených“ která byla zjištěna u zbylých 10% dotázaných, ovšem bez bliţší specifikace o co by se mělo jednat.

Otázka č. 9: Jsem studující…

Poloţenou otázkou byla snaha zjistit kolikátým rokem student studuje na Fakultě textilní.

Moţnosti výběru byly celkem čtyři: 1. ročníku, 2. ročníku, 3. ročníku, studuji déle jak 3 roky.

Obrázek 16 Otázka č. 9 [12]

40% studentů se zařadilo do 1. ročníku z celkového počtu dotazovaných. Studentů 2. ročníku odpovídalo 24% ze všech respondentů. Do kategorie 3. ročník se přihlásilo 25% dotázaných. Studentů, kteří studují déle jak 3 roky bylo 11% z celkového počtu respondentů.

Otázka č. 10: Jsem ochoten propagovat Fakultu textilní nošením oděvů s logem?

Poloţením otázky byla snaha zjistit, zda jsou studenti vůbec ochotni k nošení oděvů s logem.

Nošením právě reklamních předmětů je moţnost zviditelnit Fakultu textilní.

Obrázek 17 Otázka č. 10 [12]

Zpracováním odpovědí se podařilo zjistit, ţe 69% dotázaných by bylo ochotno nosit oděvy s logem. 13% dotázaných odpovědělo, ţe by nebylo ochotno nosit oděvy s logem. Variantu nevím vybralo 18% z celkového počtu dotázaných. Lze tudíţ říci, ţe většina dotázaných by byla ochotna nosit oděv s logem Fakulty textilní.

Otázka č. 11: Jste muţ, nebo ţena?

Nakonec dotazníku bylo potřeba zjistit kolik z celkového počtu respondentů bylo muţů a kolik ţen.

Obrázek 18 Otázka č. 11 [12]

Do kategorie muţ se přihlásilo 25% respondentů. Mezi ţeny se zařadilo 75% z celkového počtu dotázaných.

In document BAKALÁŘSKÁ PRÁCE (Page 33-43)

Related documents