• No results found

O R G A N F Ö R O R I E N T E R I N G S K L U B B E N S K Ä R M E N

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "O R G A N F Ö R O R I E N T E R I N G S K L U B B E N S K Ä R M E N"

Copied!
9
0
0

Loading.... (view fulltext now)

Full text

(1)

Årgång 37, nummer 2 2018-07-05

O

R G A N F Ö R O R I E N T E R I N G S K L U B B E N

S

K Ä R M E N

Skärmaren

SKÄRMENTRÄFFEN 2018

EKAREBOL

(2)

Detta nummer innehåller följande….

Redaktörens rader ... 3

Medlemsavgifter ... 4

Vi gratulerar ... 4

Klubbdräkter ... 5

Tipspromenad ... 5

VM i orientering 2019 ... 6

O-ringen 2018 ... 6

Skara Sommarland ... 7

Dalslandsläger ... 7

Höstens ungdomsverksamheten ... 9

Protokoll 2018-04-24 ... 10

Protokoll 2018-06-19 ... 12

(3)

Redaktörens rader

Att sitta inne och skriva detta nummer av Skär- maren är kanske inte så jätteinspirerande när det är så fantas- tiskt väder ute. Dag efter dag och kväll efter kväll. Strålande solsken.

Hoppas att ni som skall till Höga kusten och O-ringen orkar träna, trots värmen. Ter- rängen är ju inte helt platt där uppe, så om värmen fortsätter så får ni det lite svettigt.

Klubbens arrangemang är avklarade för i år.

Under maj månad så klarade vi av Skärmen- träffen, O-ligan och Veteran-OL.

Skärmenträffen lockade ca 350 orienterare från 45 0lika klubbar varav fem var från Nor- ge och en från Frankrike. Allt flöt på som det skulle. Även detta år var det ganska många direktanmälningar, ca 80 st. Det är en trend att många orienterare numera har lite svårt att bestämma sig i förväg om man skall ut och tävla. För 20 år sedan så hade vi med oss en pärm ut på alla tävlingar där man an- tecknade sig för nästa tävling. Numera så sköter alla detta själva på nätet och man be- stämmer sig senare och senare. Detta ska- par lite problem för arrangören som inte vet hur många kartor som man måste trycka in- för tävlingen. Vi har haft med oss en skrivare ut på tävlingsarenan för att kunna trycka ex- trakartor till öppna klasser om de tar slut.

Detta är ju inte alla klubbar som klarar och

därför få vi vara beredda på att det kanske inte alltid går att få springa Ö7, utan att det får bli en annan klass som det finns kartor kvar i.

O-ligan lockade ca 100 startande vilket är fantastiskt bra. Tävlingscentrum var vid Al- légården. Samma dag så arrangerade våra äldre gentlemän Veteran-Ol vid Ragneruds- sjöns camping med ca 85 startande.

BRA JOBBAT ALLA SOM HJÄLPT TILL ATT ARRANGERA.

I förra numret skrev jag att det inte riktigt var klart med leverantör till vårens jordför- säljning och det blev tyvärr inte heller så att vi kom till skott. Vi får ta nya tag till nästa vår. I höst har vi bestämt oss för att återupp- ta våra tipspromenader i Högsäter. Oktober och november tänker vi arrangera och vi hoppas att många ställer upp och hjälper till (se separat info längre fram i tidningen.) Lycka till i skogen i sommar.

Hälsningar redaktörn´n

P.S. Tack Linda för reportagen från Skara och Dalslandslägret.

Planerade utgivningar 2018 Redaktör:

(4)

Grattis

70 år Inger Larsson 27 augusti 50 år Annelie Johansson 12 september 10 år Ingela Glue 27 september

För 2018 0ch även 2019 har årsmötet beslutat att inte höja medlemsavgifterna utan följande gäller:

Enskild medlem, oavsett ålder, 200 kr, familjeavgift 500 kr, stödmedlem 100 kr

Familjeavgiften omfattar föräldrar, samt barn födda 1998 och senare (20 år under året). Äldre ”barn” betalar som enskild. Det är viktigt att du anger namn för samtliga som avses. Du behöver inte ange personnummer om du inte är ny medlem eftersom de redan finns inlagda i vårt medlemsregister.

Medlemsavgiften betalar du in antingen på klubbens bankgiro 525-8876 eller ge- nom att Swisha på nummer 123 079 98 17. Glöm inte att skriva medlemsavgift, samt namn, och adress till alla. Om du är ny medlem behöver vi personnum- ret med alla 10 siffror också.

Du har väl inte glömt att betala medlemsavgiften 2018 ?

(5)

Klubbdräkter

Klubben har nu tagit hem ett antal klubbtröjor och klubbjackor till försäljning.

Skärmens damsektion sponsrar kläder till ungdomarna så följande priser gäll- er:

Tipspromenad

Vi planerar att starta upp en omgång tipspromenader i Högsäter till hösten under oktober och november, totalt åtta gånger.

Vi behöver hjälp med att anordna och tänker oss att en familj per helg blir ansvariga. Söndagar med start kl. 11. 00 vid Allégården. Vi har en runda som är lagom lång som vi använt tidigare år. Man funderar ut frågorna, skriver dem, snitslar banan och hänger ut frågorna. Säljer startkorten vid starten samt rättar efteråt. Vi försöker också sälja lite fika till dem som är intresse- rade.

Ungdom (t.o.m. 20 år)

Vårt pris

Trainer jacket 300

Extreme O shirt 200

Trainer pants 300

Extreme long tights 270

Vuxen

Vårt pris

Trainer jacket 670

Extreme O shirt 360

Trainer pants 475

Extreme long tights 730

(6)

Här kommer lite information om Orienterings-VM i Östfold den 12-17 augusti 2019.

Varje dag arrangeras publiktävlingar och den 16-17 augusti (fredag och lördag) är det VM-finaler i mellandistans och stafett. Före VM arrangeras Gränsjakten i Strömstad den 10-11 augusti 2019. Första inbjudan till publiktävlingarna i VM 2019 kommer i mitten av juni, med anmälan i november. VM 2019 kommer också att fin- nas på plats på O-Ringentorget. Näst efter vårt eget VM 2016 är detta det närmaste orienterings-VM vi lär se på många år – en halvtimme från Svinesund !

VM-programmet Sarpsborg -Östfold 2019:

Mandag 12 augusti: Öppningsceremoni Sarpsborg Torg på kvällen Onsdag 14 augusti: Långdistans (eftermiddag)

Fredag 16 augusti: Mellandistans (eftermiddag) Lördag: 17 augusti: Stafett (eftermiddag)

VM:s hemsida

https://www.woc2019.no

Följ Skärmens deltagare under O-ringen på http://www.oringen.se Tävlingarna startar den 21 juli och pågår till den 27 juli.

VM i orientering i Östfold, Norge 2019

(7)

Skara Sommarland

I år var vi 15 stycken som åkte ner och bodde på campingen, varav vi fick med oss barn och vuxna ifrån två nya familjer. Klagade man på vädret i fjol då vi fick lite regn på sön- dag eftermiddag så kunde vi i alla fall inte ha något att klaga på i år, solen sken både på lördag och söndag. Vi fick senarelägga grillningen på kvällen för det var ingen som orkade grilla och äta i den värmen. En familj ifrån Åmål anslöt sig till vårt sällskap och vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat. Barnen svalkade sig i den ljumma sommar- kvällen med vattenkrig. På söndagen anslöt några fler Skärmare till vårt gäng, så sam- manlagt var vi 25 stycken Skärmare som sprang runt i parken och letade kontroller bland rutschkanor, pooler och karuseller. Efteråt blev det bad i massor och i år var ju vattnet i poolerna varmt till skillnad från andra år. Tack alla för ännu en trevlig helg på Skara sommarland!

Dalslandsläger

Helgen efter Skara sommarland så tog Thomas och jag med oss 7 ungdomar upp till Åmål för att åka på läger. Lägret som nu hade premiär riktar sig till dem som springer HD10-HD14 och nästa år går stafettpinnen över till oss, då är tanken att vår klubb ska hålla i lägret. Vi började med en orienteringsövning där dem blev indelade i grupper och grupperna var blandade mellan klubbarna, för en av tankarna med lägret är ju att dem ska lära känna varandra.

(8)

När alla sen var i mål blev det krabbfotboll. Vid flera pass delade man gruppen i två grupper, så upp till 10 år i en grupp och 11-14 år i den andra gruppen. På krabbfotbollen fick ledarna vara med och självklart var det då två ledare från OK Skärmen som kasta- de sig ner på backen, övriga ledare agerade publik och hejarklack.

Efter krabbfotbollen smakade det sen bra med lunch. På eftermiddagen var det lite oli- ka stationsövningar där dem tränade på kompassriktning och även att stega sig fram till kontrollen och så tränade dem på karttecken genom memoryspel. Lite mellanmål och sen blev det promenad över till Vikenborg där vi skulle sova. Vi bäddade och gjorde i ord- ning och sedan tog vi med oss badkläderna och så var det bad i två timmar. Här delade dem också in dem i två grupper och så var ena gruppen inne i lilla bassängen och hade olika övningar och stafetter och så var den andra gruppen ute i den stora bassängen och även där hade man olika övningar och stafetter och sedan bytte grupperna plats så att alla fick prova på allt och därefter blev det fri lek/bad.

Efter en hel dag med olika övningar, lekar och bad så smakade det sen väldigt bra med grillade hamburgare. Det smakade till och med så bra så att dem fick åka och handla mer för det tog slut. Med mat i magen gick barnen sen till sängs och lite småfniss en stund hör ju läger till, men det dröjde inte länge förrän alla sov.

Söndag morgon började vi med att packa ihop alla våra saker och så körde jag och Tho- mas bort bilarna till Hanebol så sprang vi sedan tillbaka för att möta upp ungdomarna som skulle jogga bort till frukosten. Ungdomarna delades in i tre grupper, en grupp som sprang lite längre, en mellan grupp och sedan en grupp med de yngsta. Då jag var gans- ka förkyld den här helgen så tog jag hand om yngsta gruppen (de som sprang kortast) och sprang med dem bort till frukosten. Efter frukost blev det sen kostföreläsning för halva truppen, andra halvan var ute i skogen och lekte lekar och sedan bytte grupperna plats.

(9)

Ett nyttigt mellanmål efter kostföreläsningen innan det var dags för nästa övning. Den här gången fick man välja om man ville köra mountainbikeorientering eller bingoorienter- ing. Då vi inte hade några cyklar med oss så blev det bingoorientering för vår del, men Felicia som blivit väldigt förkyld under natten hade turen att få låna en cykel och cykla sakta och lugnt runt tillsammans med en kompis ifrån Åmål. Vi andra var ute i skogen och satsade på bingo och jag tror de allra flesta lyckades att få bingo. Lunchen smaka- de sen bra och därefter blev det brännbollsmatch. Åmål mot övriga och det blev en jämn match, men Åmål knep tillslut segern med två ynka poäng så nu får vi träna tills nästa år! Dusch och avslutning på en fantastiskt rolig helg!

Hösten 2018

Vi kommer att starta upp höstterminens träningar den 15 augusti kl. 18.00 vid Allé- gården och därefter följer O-ligan tre veckor i rad.

22/8 Stigsökarna (Bengtsfors) 29/8 Ed (sprint)

5/9 Åmål (Avslutning med prisutdelning och korvgrillning)

References

Related documents

Markfrågor som har att göra med kommunens mark, inlösen av mark och anläggningar för utbyggnad av gata och parkanläggningar handläggs inom kommunen av

Miljödom för vattenverksamhet kommer krävas för att vidta de åtgärder som krävs för att säkerställa dagvattennivån för Vikingshillsvägen och angränsande fastigheter..

Nacka kommun ska genom Tekniska nämnden vara huvudman för allmän platsmark, det vill säga samtlig gatumark inom planområdet som inte ligger på kvartersmark.. Blivande exploatör

Exploatören svarar för samtliga kostnader för utbyggnaden av allmän plats och kvartersmark inom detaljplaneområdet, vilket regleras i exploateringsavtal som upprättas

Då alla fönster inte lämpar sig för utanpåliggande solskyddande markiser rekom- menderar vi att man istället monterar invändiga solskyddsgardiner typ Draper

Vi bevakar och stödjer utvecklingen av gruv- och stålindustrin, och arbetar med att sprida kunskap till medlemmarna kring den framtida och moderna näringens behov, möjligheter

Dessa gemensamhetsanläggningar utgörs av mark och/eller anordningar för kommunikation inom kvartersmark samt gemensamma parkeringsplatser, områden för sophantering eller andra

Möjlighet finns att köpa till mer mark i anslutning till byggnationen.. Läge