• No results found

CASTELLUMAKTIENS UTVECKLING SEDAN BÖRSINTRODUKTIONEN 23 MAJ 1997 TILL OCH MED 31 JANUARI 2006

In document Årsredovisning 2005 (Page 40-50)

Byggrätter och potentiella projekt

CASTELLUMAKTIENS UTVECKLING SEDAN BÖRSINTRODUKTIONEN 23 MAJ 1997 TILL OCH MED 31 JANUARI 2006

PRESSMEDDELANDEN

2006-01-26 Castellums förvaltningsresultat förbättrades med 11% och utdel-ningen föreslås höjas till 10,50 kronor

2005-12-16 Castellum investerar och förvärvar för drygt 200 Mkr 2005-11-21 Ny ledningsgrupp i Castellum 2006

2005-10-20 Castellums förvaltningsresultat förbättrades med 9%

2005-10-14 Castellum förvärvar och investerar för 117 Mkr samt säljer för 40 Mkr 2005-08-16 Castellum investerar för 150 Mkr

2005-07-19 Förbättrat förvaltningsresultat och VD-skifte i Castellum 2005-07-13 Castellum investerar för 146 Mkr och säljer för 24 Mkr 2005-05-23 Castellum förvärvar för 233 Mkr och säljer för 81 Mkr 2005-04-20 Castellums förvaltningsresultat förbättrades med 9%

2005-04-15 Castellum förvärvar för 145 Mkr och säljer för 27 Mkr 2005-03-23 Ordinarie bolagsstämma i Castellum AB

2005-03-04 Castellum säljer fastigheter för 168 Mkr och förvärvar för 94 Mkr 2005-02-16 Förslag till bolagsstämman i Castellum AB

2005-02-09 Castellums årsredovisning fi nns nu på hemsidan 2005-01-27 Castellum föreslår höjd utdelning till 9,50 kronor 2005-01-10 Castellum säljer bostadsfastigheter för 128 Mkr

www.castellum.se

Samtliga pressmeddelanden, kvartalsrapporter och årsredovisningar, såväl på svenska som på engelska, finns tillgängliga direkt efter offentliggörandet på www.castellum.se. På hemsidan finns funktion för bl a prenumeration av pressmeddelanden och kvartalsrapporter. Där visas även övrig information om Castellum såsom fastighetsbeståndet och fortlöpande uppdatering av Castellums aktiekurs.

Bolagsstyrning

Bolagsstyrning

Bolagsstyrning omfattar olika beslutssystem genom vilket ägarna direkt och indirekt styr bolaget. God transparens i informationen gentemot ägare och kapitalmarknad bidrar till att beslutssystemen fungerar effektivt och att olika ägargrupper har god insyn i bolagets verksamhet. Bolagsstyr-ningen har utvecklats genom lagstiftning, rekommendationer s k koder och genom självreglering.

Svensk kod för bolagsstyrning

Syftet med koden är att skapa goda förutsättningar för utövande av en aktiv och ansvarskännande ägarroll. För att uppnå detta syftar kodens regler till att skapa en tydlig roll- och ansvarsfördelning mellan de olika lednings- och kontrollorganen. Därutöver strävar koden mot transparens i informa-tionen gentemot ägare och kapitalmarknad samt värnar om aktiebolags-lagens likabehandlingsprincip. Koden är avsedd att utgöra ett led i själv-regleringen inom det svenska näringslivet. Den bygger på principen följ eller förklara, vilket innebär att samtliga regler inte alltid måste följas och det innebär inte något brott mot koden att avvika från en eller flera enskilda regler om motiv finns och förklaras. Castellum tillämpar koden.

Castellum avviker dock från punkten, ”offentliggörande av ledamöterna i valberedningen”, vilket enligt koden skall ske sex månader före stämman.

Bolagsstämman 2005 beslutade, i enlighet med tidigare tillämpad ordning, att en valberedning skulle utses efter utgången av tredje kvartalet, vilket medför bättre aktualitet vad avser ägarförhållandet och en större spridning, då valberedningen publiceras i tredje kvartalsrapporten. Detta innebar att publicering av valberedningens sammansättning skedde cirka fem månader före stämman. Dessutom kan nämnas att mot bakgrund av bl a införande av IFRS och avsaknad av riktlinjer för revisorsgranskningen har

”Kollegiet för Svensk Bolagsstyrning” under slutet av 2005 gjort ett utta-lande som innebär att det är tillfylles om bolaget i årsredovisningen 2005 enbart beskriver hur den interna kontrollen är organiserad.

Bolagsstyrningsrapport enligt koden utgörs av avsnittet bolagsstyrning, sidorna 40-47. Detta avsnitt är en del av förvaltningsberättelsen och ingår således i den sedvanliga revisionen av årsredovisningen.

Bolagsordning

Bolagets firma är Castellum Aktiebolag och bolaget är publikt (publ).

Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Göteborg.

Bolaget har till föremål för sin verksamhet att – direkt eller indirekt genom hel- eller delägda bolag – förvärva, förvalta, utveckla och försälja fast egendom och värdepapper samt att bedriva annan därmed förenlig verksamhet.

Bolagsordningen som i övrigt innehåller uppgifter om bl a aktiekapital, antal styrelseledamöter och revisorer samt bestämmelser om kallelse och dagordning för årsstämman finns i sin helhet att tillgå på bolagets hemsida.

Bolagsstämma 2005

Enligt aktiebolagslagen är bolagsstämman det högsta beslutande organet i ett aktiebolag. Bolagsstämman utser styrelse och revisorer, samt fattar beslut bland annat om ändringar i bolagsordningen och om förändring av aktiekapitalet.

Senaste ordinarie bolagsstämma ägde rum den 23 mars 2005 i Sten-hammarsalen, Konserthuset i Göteborg. Vid stämman representerades drygt 200 aktieägare, vilka företrädde 24,7% av antalet aktier.

Bolagsstämman fastställde räkenskaperna för 2004 och beviljade styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för 2004 års förvalt-ning. Utdelning till aktieägarna fastställdes i enlighet med styrelsens förslag till 9,50 kronor per aktie.

Stämman beslutade att styrelsen skall bestå av sju styrelseledamöter och ingen suppleant samt att styrelsen skall erhålla ett fast arvode om 1 050 000 kronor, att fördelas enligt styrelsens beslut. Till styrelse valdes Jan Kvarnström, Marianne Dicander Alexandersson, Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Mats Israelsson, Lars-Erik Jansson, Stig-Arne Larsson och Göran Lindén. Anders Wikström, verksam som advokat inom Mannheimer Swartling Advokatbyrå, har under året fungerat som styrelsens sekreterare.

Vid det efterföljande konstituerande styrelsemötet omvaldes Jan Kvarn-ström till styrelsens ordförande.

Bolagsstämman beslutade även att bemyndiga styrelsen, att – i syfte att justera bolagets kapitalstruktur – dels förvärva egna aktier som motsvarar högst 10% av samtliga aktier i bolaget, dels ge styrelsen mandat att kunna överlåta samtliga egna aktier som bolaget innehar.

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma den 23 mars 2005 fi nns att tillgå på bolagets hemsida.

Valberedning

Bolagsstämman 2005 beslutade att en valberedning skulle inrättas inför 2006 års ordinarie bolagsstämma för att framlägga förslag till antalet styrelseledamöter, val av styrelseledamöter, inklusive styrelseordförande, samt ersättning till styrelseledamöterna. Vidare beslutades att valbered-ningen skulle inrättas genom att styrelsens ordförande skulle kontakta de tre största ägarna vid utgången av det tredje kvartalet 2005 och be dem utse en ledamot vardera till valberedningen och att de sålunda utsedda ledamöterna, tillsammans med styrelsens ordförande som samman-kallande, skulle utgöra valberedningen. Det beslutades även att val-beredningen inom sig skulle utse ordförande. Den valberedning som sålunda inrättats består av Lars Öhrstedt, AFA Sjukförsäkrings AB, Laszlo Szombatfalvy, Pernilla Klein, Tredje AP-fonden, samt styrelsens ordförande Jan Kvarnström. Lars Öhrstedt är valberedningens ordförande.

Valberedningen har hållit tre stycken protokollförda möten, varav ett per telefon. Vid mötena har valberedningen behandlat samtliga de frågor som det åligger valberedningen att behandla enligt Koden för bolagsstyr-ning. Valberedningen har bl a bedömt om den nuvarande styrelsen uppfyl-ler de krav som kommer att ställas på styrelsen till följd av Castellums situation och framtida inriktning, bl a genom att ta del av den utvärdering som har skett av styrelsens arbete.

Vidare har valberedningen fastställt kravprofi l för en ny styrelseledamot som valberedningen bedömt bör rekryteras och genomfört en systematisk

dess bolagsledning respektive större aktieägare i Castellum, har valbered-ningen inhämtat information om föreslagna styrelseledamöter.

Vid bedömningen av ersättningen till styrelsen har valberedningen bl a beaktat utvecklingen av styrelsearvoden för börsbolagens styrelser sedan år 2003, då nuvarande styrelsearvoden i Castellum fastställdes.

Slutligen har valberedningen – i syfte att Castellum skall kunna full-göra sina informationsskyldigheter gentemot aktieägarna – informerat Castellum om hur valberedningens arbete har bedrivits, vilka förslag valberedningen har enats om samt lämnat information om föreslagna styrelseledamöter.

Inför årsstämman 2006

Inför årsstämman den 23 mars 2006 föreslår styrelsen:

– en utdelning om 10,50 kronor per aktie,

– att genomföra en aktiesplit 4:1, innebärande att en gammal aktie ersätts med fyra nya,

– ett förnyat mandat för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier,

– att anta en ny bolagsordning med anledning av bland annat föreslagen aktiesplit och den nya aktiebolagslagen.

Inför årsstämman föreslår valberedningen:

– att antalet styrelseledamöter skall vara sju utan suppleanter, – att arvodet till styrelsen skall vara 1 600 000 kronor, varav 400 000 kronor till styrelsens ordföranden och 200 000 kronor till envar av de övriga styrelseledamöterna. Beloppen inkluderar ersättning för arbete.

– att omval skall ske av styrelseledamöterna Jan Kvarnström, Marianne Dicander Alexandersson, Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Mats Israelsson, Stig-Arne Larsson och Göran Lindén, att nyval skall ske av Christer Jacobson som styrelseledamot, samt att Jan Kvarnström skall omväljas som styrelsens ordförande.

– att stämman beslutar att en ny valberedning inför 2007 års årsstämma skall utses och att styrelsens ordförande ges i uppdrag att kontakta de tre största ägarna vid utgången av tredje kvartalet 2006 och be dem utse en ledamot vardera till valberedningen, samt att de tre sålunda utsedda ledamöterna tillsammans med styrelsens ordförande skall utgöra valberedningen.

Styrelsen

Castellums styrelse skall enligt bolagsordningen bestå av minst fyra och högst åtta ledamöter med i förekommande fall högst två suppleanter.

Styrelsen har under 2005 bestått av sju ordinarie ledamöter och inga suppleanter. Styrelsen arbetar enligt en fastställd arbetsordning med instruktioner om arbetsfördelningen mellan styrelsen och verkställande direktören.

Styrelsens ansvar

Enligt den svenska aktiebolagslagen och styrelsens arbetsordning ansvarar styrelsen för att upprätta övergripande, långsiktiga strategier och mål, fastställa budget och affärsplaner, granska och godkänna bokslut, samt fatta beslut i frågor rörande investeringar och betydande förändringar i Castellums organisation och verksamhet. Styrelsen utser också bolagets verkställande direktör och fastställer lön och annan ersättning till bolagets verkställande direktör.

Styrelsen

Jan Kvarnström Styrelseordförande

Född 1948, civilekonom, Financial Executive Program (Harward Business School).

Medlem i högsta ledningen för Dresdner Bank AG, med särskilt ansvar för om-strukturering och avveckling av icke strategiska verksamheter. Har varit verksam i olika företagsledande positioner i bl a Bonnier-gruppen, PK-banken (nu Nordea), Securum, Esselte och 3i. Andra uppdrag: styrelseledamot i Posten AB och Svensk-Tyska Handelskammaren. Aktieinnehav: 400

Marianne Dicander Alexandersson

Född 1959, civilingenjör. Verkställande direktör i Kronans Droghandel AB.

Ledande befattningar inom Kronans Droghandel sedan 1997. Andra uppdrag:

styrelseledamot i Svensk Handel och Chalmers Tekniska Högskola. Aktieinnehav: 0

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist

Född 1954, civilingenjör. Senior Partner i Enhancer. Ledande befattningar inom Volvo Personvagnar samt avd. chef på Svenskt Näringsliv. Andra uppdrag:

styrelseledamot i Finnveden AB och SinterCast AB. Aktieinnehav: 200

Mats Israelsson

Född 1940, civilingenjör och företagsekonom. Egen verksamhet i Mats Israelsson Konsult AB. Arbetat som konsult och VD inom konsultföretag inriktade på projektledning respektive management, med specialisering på fastigheter.

Andra uppdrag: styrelseordförande i Forsen Projekt AB samt styrelseledamot i Atrium Fastigheter AB, Kungsleden AB, Akademiska Hus i Stockholm och Veidekke Bostad AB. Aktieinnehav: 6 000

Stig-Arne Larsson

Född 1943, teleingenjör och företagsekonom. Företagsledarutbildning INSEAD.

Egen verksamhet i Sal Ventures AB. Ledande befattningar inom telekom och IT, bl a inom Telia AB. Andra uppdrag: styrelseordförande i Generic Mobile AB samt styrelseledamot i Generic Sweden AB. Aktieinnehav: 500

Göran Lindén

Född 1944, fi l.kand. ekonomi. Har varit verkställande direktör i ABBA AB, BCP AB, Fortos AB, Swedish Match AB och vVD i Procordia AB samt ledamot av koncern-ledningen i AB Volvo. Andra uppdrag: styrelseordförande i Insplanet AB, Procordias pensionsstiftelse, Gurlitta AB, Flodins Filter AB, Retail House Oy och Västanå Slott AB samt styrelseledamot i Wicanders Förvaltnings AB, Cycleurope AB, Pricer AB, Alpha Sweden AB och Plockmatic Int. AB. Aktieinnehav: 0

Lars-Erik Jansson

Lars-Erik Jansson avgick som verkställande direktör den 31 december 2005 och lämnade vid samma tidpunkt även styrelsen.

Jan Kvarnström

Marianne Dicander Alexandersson

Mats Israelsson

Göran Lindén Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist

Stig-Arne Larsson

Styrelsens arbetsordning

Styrelsens arbetsordning fastställs årligen. I arbetsordningen beskrivs styrelsens arbetsuppgifter, samt ansvarsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. Arbetsordningen föreskriver också att styrelsen skall ha ett revisionsutskott och ett ersättningsutskott som utgörs av samt-liga styrelseledamöter som inte innehar anställning i bolaget. Ordförande i utskotten skall vara styrelsens ordförande.

Styrelsens ordförande

Styrelsens ordförande ansvarar bland annat för att tillse att styrelsens ledamöter, genom verkställande direktörens försorg, fortlöpande får den information som behövs för att kunna följa bolagets ställning, resultat, likviditet, ekonomiska planering och utveckling. Det åligger ordföranden att fullgöra uppdrag lämnat av bolagsstämman beträffande inrättande av valberedning och att delta i dess arbete.

Styrelsens arbete under 2005

Castellums styrelse har under år 2005 haft nio sammanträden varav ett konstituerande sammanträde. Enligt gällande arbetsordning skall styrelsen hålla minst fem ordinarie styrelsemöten per kalenderår.

Styrelsemöten hålls i anslutning till bolagets rapportering, varvid års-bokslut och förslag till vinstdisposition behandlas i januari, delårsårs-bokslut i april, juli och oktober samt budget för nästkommande år vid december månads möte.

Vid vart och ett av de ordinarie styrelsemötena behandlas förekom-mande frågor av väsentlig betydelse för bolaget såsom förvärv och försäljningar av fastigheter samt investeringar i befi ntliga fastigheter.

Vidare informeras styrelsen om det aktuella affärsläget, såväl hyres- och fastighetsmarknad som aktie- och kreditmarknad.

Bland de ordinarie ärenden som styrelsen behandlat under 2005 kan vidare nämnas affärsplan, företagsgemensamma policies, övergripande strategiplan, arbetsordning för styrelsen, kapitalstruktur och fi nansierings-behov, redovisningsfrågor samt bolagets försäkringssituation. Årlig ut-värdering av styrelsens arbete har skett.

Ersättning till styrelsen

Till styrelsen har utgått arvoden om 1 050 tkr (1 050) i enlighet med bolagsstämmans beslut. Därav har styrelsens ordförande erhållit 300 tkr (300) och övriga 5 (5) ledamöter, exklusive verkställande direktören, 150 tkr (150) vardera. Någon ersättning utöver styrelsearvode har ej utgått.

Styrelsens sammansättning, antal möten och närvaro under 2005 i Castellum AB

Deltagande/Av totalt antal möten

Namn Invald/Avgick Oberoende Styrelsemöten Revisionsutskott Ersättningsutskott

Jan Kvarnström, ordförande 1994 Ja 9 av 9 2 av 2 7 av 7

Marianne Dicander Alexandersson 2005 Ja 4 av 7 0 av 2 4 av 7

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist 2003 Ja 9 av 9 2 av 2 6 av 7

Mats Israelsson 1997 Ja 8 av 9 2 av 2 6 av 7

Stig-Arne Larsson 1997 Ja 9 av 9 2 av 2 7 av 7

Göran Lindén 1999 Ja 8 av 9 2 av 2 7 av 7

Lars-Erik Jansson, verkställande direktör 2000/2005 Nej 9 av 9

Gunnar Larsson 1996/2005 Ja 2 av 2 1 av 1 1 av 1

Ersättningsutskott

Ersättningsutskottet skall handlägga frågor om främst ersättning och incitamentsprogram till verkställande direktören och övriga ledande befattningshavare. Ersättningsutskottet skall sammanträffa minst två gånger om året. Under 2005 har utskottet sammanträtt sju gånger.

Revisionsutskott

Revisionsutskottets uppgift är att ta ansvar för bolagets interna kontroll, redovisningsprinciper, riskhantering, finansiella rapportering, revision samt bereda frågor om val av revisorer och ersättning till dem samt säkra en kvalificerad oberoende granskning av bolaget. Revisionsutskottet skall sammanträffa med bolagets revisorer minst två gånger om året. Under 2005 har utskottet sammanträtt två gånger varav en gång med revisorerna närvarande.

Intern kontroll

Castellum är en decentraliserad småskalig organisation med ett 30-tal anställda i respektive dotterbolag. I koncernen råder en klar ansvarsför-delning och inbyggda kontroller, varför behov av en särskild enhet för internrevision inte anses föreligga. Intern kontroll och resultatuppföljning sker på flera nivåer i koncernen, såväl på fastighetsnivå som på dotter-bolagsnivå, samt på koncernnivå.

Intern kontroll omfattar samtliga bolag inom Castellum och innefattar metoder och aktiviteter för säkerställande av tillgångarna, kontroll av noggrannhet och tillförlitlighet i rapporteringen, främjande av effektivitet samt för att säkerställa att givna riktlinjer följs.

Samtliga dotterbolag rapporterar kvartalsvis, i enlighet med en standard-iserad rapporteringsrutin, både legal och operativ rapportering. Varje bolag konsoliderar sina enheter och rapporterar till Castellum AB. Rapporter-ingen utgör grunden för koncernens konsoliderade rapportering.

Samtliga dotterbolag har en egen självständig ekonomiorganisation som bland annat tillser att det finns kontrollrutiner, att koncernens riktlinjer, handböcker och policys följs och att de finansiella rapporterna är korrekta, kompletta och levereras i tid.

Den finansiella rapporteringen avseende halv- och helår samt den interna kontrollen, kvalitetssäkras dessutom genom att bolagets externa revisorer utför revision, såväl på dotterbolagsnivå som koncernnivå.

Styrelsens kontroll utövas genom revisionsutskottet, som bland annat följer upp Castellums självbedömning av den interna kontrollen samt genom diskussioner med bolagets revisorer.

Revision

Castellums revisorer väljs av bolagsstämman för en period om fyra år.

Innevarande period inleddes 2003 och nästa val av revisorer sker därför i samband med ordinarie bolagsstämma 2007. Bolagets revisorer är Caj Nackstad, verksam inom KPMG, Ingemar Rindstig, verksam inom Ernst

& Young samt Conny Lysér, revisorssuppleant, verksam inom KPMG, samtliga är auktoriserade revisorer.

Caj Nackstad Född 1945.

Revisor i bolaget sedan 1994.

Företagsledning

I juli 2005 meddelades att verkställande direktören Lars-Erik Jansson kommer att att gå i pension vid årsskiftet 2005-2006 och att vid samma tidpunkt även lämna styrelsen. Vid styrelsesammanträde den 19 juli utsågs dåvarande Ekonomi- och Finansdirektören, tillika vice VD, Håkan Hell-ström, till ny verkställande direktör från och med den 1 januari 2006.

Med anledning härav har Henrik Saxborn anställts som vice verk-ställande direktör med ansvar för affärsutveckling. Henrik Saxborn till-träder sin anställning under februari 2006. Vidare har Ulrika Danielsson, tidigare controller, tillträtt som ekonomidirektör och Anette Engström tidigare fi nanschef, tillträtt som fi nansdirektör.

Verkställande direktören i dotterbolaget Fastighets AB Corallen, Göran Mårtensson, gick i pension under hösten 2005. Till ny verkställande direktör från och med den 1 oktober 2005 har utsetts Claes Junefelt.

Verkställande direktören i dotterbolaget Fastighets AB Brostaden, Nils Pers, har lämnat bolaget och övergått till annan verksamhet. Till ny verk-ställande direktör, från och med februari 2006, har utsetts Anders Nilsson, vars tidigare befattning i bolaget var fastighetschef.

Verkställande direktören

Verkställande direktören ansvarar för att sköta bolagets löpande förvalt-ning och att leda verksamheten i enlighet med styrelsens riktlinjer och anvisningar samt ansvarar för att styrelsen erhåller information och nödvändigt beslutsunderlag.

Verkställande direktören är föredragande vid styrelsemöten och skall tillse att styrelsens ledamöter löpande tillställs den information som behövs för att följa bolagets och koncernens ställning, resultat, likviditet och utveckling.

Principer för ersättning och andra anställningsvillkor

Castellum skall ha de ersättningsnivåer och anställningsvillkor som erfordras för att rekrytera och behålla en ledning med god kompetens och kapacitet att nå uppställda mål. Marknadsmässighet skall således vara den övergripande principen för ersättningar och andra anställningsvillkor för bolagsledningen. Fast lön betalas för ett fullgott arbete.

Därutöver kan rörliga ersättningar också erbjudas, som belönar tydligt målrelaterade prestationer i enkla och transparenta konstruktioner. Bolags-ledningens rörliga ersättning skall generellt inte överstiga den fasta lönen.

Bolagsledningens rörliga ersättning skall bero av i vilken utsträckning i förväg uppställda mål uppfyllts. Bolagsledningens ersättning enligt bonus- och incitamentsprogram bestäms av i vilken utsträckning uppställda mål uppnåtts avseende i huvudsak förvaltningsresultat, fastighetsförsäljningar, utvecklingen av företagsimage, personalutveckling och kundtillfredsstäl-lelse samt aktiekursutvecklingen, såväl i nominella tal som jämfört med fastighetsindex.

Bolagsledningens icke-monetära förmåner skall underlätta lednings-medlemmarnas arbetsutförande och motsvara vad som kan anses rimligt i förhållande till praxis på marknaden.

Bolagsledningens pensionsvillkor skall vara marknadsmässiga i förhål-lande till vad som generellt gäller för motsvarande befattningshavare på marknaden och skall baseras på avgiftsbestämda pensionslösningar.

Uppsägningslön och avgångsvederlag för en medlem av bolagsledning-en skall sammantaget inte överstiga 24 månadslöner.

För ytterligare information angående ersättning till företagsledningen, se not 11, sidan 68.

Håkan Hellström

Anette Engström

Henrik Saxborn

Tage Christoffersson

Ulrika Danielsson

Bengt Arne Johansson

Claes Junefelt Företagsledning 2006

Håkan Hellström Verkställande direktör, Castellum AB.

Född 1956, civilekonom. Tidigare verksam som auktoriserad revisor. Anställd sedan 1994 bl a som ekonomi- och fi nansdirektör och vice VD. Verkställande direktör sedan 2006. Aktieinnehav: 21 000.

Henrik Saxborn Tillträder under februari 2006 som vice verkställande direktör med ansvar för affärsutveckling.

Född 1964, civilingenjör. Tidigare erfarenhet från förvaltning och förvärv av fastigheter. Aktieinnehav: 1 000.

Tage Christoffersson Verkställande direktör, Eklandia Fastighets AB.

Född 1952, gymnasieutbildning samt fastighet/ekonomi på KTH. Har varit verksam inom fastighetsbranschen sedan 1976. Anställd sedan 1994 och verkställande direkör i Eklandia sedan 1995. Aktieinnehav: 10 200.

Ulrika Danielsson Ekonomidirektör, Castellum AB.

Född 1972, civilekonom. Erfarenhet inom ekonomi- och controllerfunktion.

Född 1972, civilekonom. Erfarenhet inom ekonomi- och controllerfunktion.

In document Årsredovisning 2005 (Page 40-50)

Related documents