• No results found

Med flerårig erfarenhet inom handeln och övrig servicenäring samt med tio års erfarenhet som handelslärare, fortbildar jag mig inom pedagogik med betoning på den gymnasiala yrkesutbildningen. Som ett led inför forskarutbildningen genomför jag en uppsats på 80-poängsnivån där bifogade undersökning är en väsentlig del.

Undersökningen syftar till att tydliggöra relationerna mellan företag – som tar emot APU-elever från gymnasieskolans Handels- och administrationsprogram (HP) – och skolan. Sedan många år har jag upplevt att det brister i informationen från skolan om innehållet i handelskurserna, målen med APU samt villkoren för utvärdering (betygssättning) av eleverna.

För att skolan skall kunna förbättra informationen och kommunikationen gentemot företagen gäller att företagens delaktighet och engagemang i

undersökningen är av mycket stor betydelse. Frågorna är nästan

genomgående enkla att besvara genom att kryssa i alternativsvar. Som komplement till varje fråga finns utrymme att kommentera, detta är särskilt viktigt för nyansering av svarsmöjligheterna.

Vid de mindre företagen kan företagsledare och handledare vara samma person, vilket förenklar ifyllandet av enkäten. Vid de större företagen behöver flera personer (ägare/föreståndare, personalansvarig och handledare) engageras för ifyllande av enkäten, här är jag mycket tacksam om en diskussion och

samordning kan ske internt i företaget så att alla frågor blir besvarade.

Givetvis hanteras samtliga enkäter anonymt och med största sekretess. Har Ni några frågor eller synpunkter kan jag nås på tfn 040-440935 eller 0708-668842.

Tack för Er medverkan!

Handelslärare Sven-Åke Nordström Box 1546

221 01 LUND

SVEN-ÅKE NORDSTRÖM ENKÄTFRÅGOR Malmö högskola

LÄRARHÖGSKOLAN I MALMÖ 1999-10-18

Institutionen för pedagogik och specialmetodik

Avsikten med de inledande frågorna 1 till 5 är att kategorisera företaget, detta för att kunna tydliggöra krav och behov från avnämaren (företaget, handlaren). Definitioner enligt facktidskriften Supermarket.

1

. Vilken bransch hör verksamheten till?

Dagligvaror Vitvaror/hushållsmaskiner

Kläder Färg/tapet

Hemelektronik Foto

Sport Musik/CD, filmuthyrning

Skor Möbler/heminredning

Lek/hobby Varuhus (minst 20 varuområden)

Glas/porslin, present/smycke Övrig: Bok/kontorsmateriel

Kommentar

Frågorna 2 till 5 syftar även till ge en bild av hur stor organisation som en anställd i företaget har tillgång till, ange senast tillgängliga data.

2

. Precisera organisationstillhörigheten.

Om företaget handlar företrädesvis med dagligvaror, markera den huvudsakliga dagligvarugrossisten:

ICA KF D&D Bergendahls

Har ingen bindning till någon större organisation.

Om företaget tillhör företrädesvis fackhandeln, markera relevant tillhörighet: Ingår i en större organisation med minst fem butiker (filialföretag ex: KappAhl, HM, Lindex, Din Sko, Guldfynd, ONOFF etc). Ange tillhörighet

Har samarbetsavtal med större organisation om minst fem butiker (kedjetill- hörighet ex: Expert, JC, Team Sportia, Bokia, Duka, Järnia, Intersport, MIO etc). Ange tillhörighet

Ingår i en mindre organisation, med två till fyra butiker Företaget har endast en butik.

Kedjevaruhus (minst 20 varuområden, ex Åhléns, Domus).

Kommentar

Frågorna 3 till 5 avser den enskilda butiken.

3

. Antal anställda, omräknat till heltidsanställda.

0-4 5-9 10-20 fler än 20

Kommentar

4

. Årsomsättning i miljoner kronor (exklusive moms).

under 10 10-20 över 20 Vill ej/kan ej/får ej ange

Kommentar

5

. Medel avsatta per år till personalutveckling/kurser/fortbildning i kronor.

under 10 000 10 000-100 000 över 100 000

Ge gärna i kommentardelen, en antydan om storleken på de medel från central organisation som företaget har tillgång till.

Kommentar

En del av elevens utbildning förläggs till en arbetsplats (arbetsplatsförlagd utbildning APU) varvid företaget och handledaren, i samarbete med skolan, är delaktig i elevens utbildning.

6

. Skolan kan i viss utsträckning erbjuda kostnadsersättning till företagen för sin hantering av APU. Ange betydelsen av denna ersättning för företagets möjlighet att bistå med kvalificerad handledning.

Ingen betydelse Viss betydelse Stor betydelse

Kommentar

Skolan skall erbjuda handledarutbildning. Denna innehåller information om dagens gymnasieskola med moment som; organisation, programmål, kursmål, syfte med APU, betygssättning etc.

7

. Hur betydelsefullt är det att en sådan handledarutbildning erbjuds företaget? Ingen betydelse Viss betydelse Stor betydelse

Kommentar

8

. Om en sådan utbildning erbjuds som heldagskurs, hur stor betydelse har en kostnadsersättning till företaget, för handledarens deltagande?

Ingen betydelse Viss betydelse Stor betydelse

Kommentar

9

. Om en sådan utbildning erbjuds som heldagskurs, hur stor betydelse har det faktum att handledaren är frånvarande från sina ordinarie arbetsuppgifter för att delta i kursen?

Ingen betydelse Viss betydelse Stor betydelse

Kommentar

10

. Vilken betydelse har det att en handledarutbildning i stället genomförs på

företaget, via ett eller flera besök av handelslärare och studierektor?

Ingen betydelse Viss betydelse Stor betydelse

Kommentar

Handelsläraren är skyldig att tillsammans med administrationsläraren, utifrån ett rimligt underlag betygsätta eleven i kursen Handel och Administration på 280 poäng, varav 240 utgörs av APU. Detta innebär att handelsläraren måste ha hjälp av handledaren vid värderingen av elevens prestationer.

11

. Anser du att handledaren idag är tillräckligt insatt i kursmålen och betygskriterierna, för att kunna värdera i vad mån eleven uppnår de färdigheter och den förståelse som efterfrågas där?

Nej, absolut inte Något, men inte tillräckligt Inte fullt tillräckligt Ja! Kommentar

12

. Anser du att handledaren som yrkesman kan värdera elevens prestationer; ”att vara en duktig medarbetare i företaget”?

Nej Tveksamt Ja, med tvekan Ja!

Kommentar

Följande egenskaper/kunskaper kan vara viktiga för arbete inom servicenäringen.

13a

. Markera hur viktig respektive egenskap/kunskap är, via den femgradiga skalan från inte viktigt 1, till mycket viktigt 5.

13b

. Markera när företaget förväntar sig att eleven skall lära sig dessa egenskaper/kunskaper, via följande förkortningar:

A. Under uppväxttiden, före valet av HP B. I den skolförlagda delen på HP C. På APU delen

D. Vid färdigutbildning på företaget efter gymnasietiden, via anställning. 1 2 3 4 5 A B C D

Har servicekänsla Har positiv attityd

Har organisationsförmåga Har lätt att ta kontakt Är social

Har produktkunskap Tar ansvar

Har känsla för kvalitet Är artig mot kunderna Hittar själv arbetsuppgifter Frågar efter fler arbetsuppgifter Håller tiderna

Är ärlig

Klarar minst tre instruktioner utan att glömma någondera Klarar tilldelade uppgifter utan att du behöver efterkontrollera Är inte frånvarande annat än då frånvaron är väl befogad

Kan utföra flera moment samtidigt Visar intresse att lära nytt

Är lönsam/effektiv ”säljare”

Kommentar

Eleven skall genomföra fyra APU-perioder om totalt 15 veckor under sina tre år på HP.

14

. Ange de moment som du anser vara mest väsentliga att eleven lär sig under APU-perioderna.

15

. I vilken utsträckning tror du att dina APU-elever, efter avslutad gymnasieutbildning, kommer att arbeta inom din bransch?

Inte alls Mindre än ett år Ett till fem år Mer än fem år Kommentar

Det finns många olika nivåer av kompetens hos elever som nyexaminerade kommer ut från det offentliga skolväsendet.

16

. Nedan följer exempel på fem olika kategorier av sökandes skolbakgrund, detta för att kunna tydliggöra hur ”långt” en kompetens motsvarande HP räcker: a) 16 år med endast hyfsade betyg från grundskolan, är energisk och gladlynt b) 19 år med dåliga betyg från HP och dåliga APU-betyg samt inga referenser

c) 19 år med goda betyg från HP och goda APU-betyg samt goda referenser (extrajobb) d) 19 år med medelgoda betyg från SP-E (före detta E-linjen)

e) 21 år med goda betyg från SP-E samt minst 60 poäng marknadsföring. Markera med en eller flera av bokstäverna a till e vilka kategorier av sökande som kan tänkas bli kallade till intervju om följande tjänster:

Butiksmedarbetare med enklare sysslor Butiksmedarbetare med beställningsansvar Butiksmedarbetare med säljansvar, resultatansvar Säljare med delvis provisionslön

Avdelningsansvarig i större butik eller butiksansvarig i mindre butik Intern chefsutbildning till varuhusledning eller till större butik.

Kommentar

17

. Till vilken nivå – grund för rekrytering – anser du att skolan skall utbilda en elev på HP, sett ur ditt perspektiv som företrädare för företaget ?