• No results found

Lyžařský areál Benecko

In document Title of the Thesis in English (Page 26-29)

3. Představení podniku

3.2 Lyžařský areál Benecko

Lyžařský areál Benecko se může pyšnit svými ideálními podmínkami pro rodiny s dětmi.

Areál je vhodný jak pro úplné začátečníky, tak pro mírně pokročilé, až pro profesionální sjezdaře. Otevírací doba areálu je posunuta od těch ostatních o hodinu déle tedy od 9:00 do 17:00, večerní lyžování probíhá v hodinách od 18:00 do 21:00. V mezičase se sjezdovky nově upravují. Pro lepší představu je uvedena mapa areálu níže. (Benecko Info, 2019).

Vleky a sjezdovky

Na obrázku lze vidět mapu areálu Benecko. Celkově se zde nachází 13 vleků + jedna lanovka a celkem 5,5 kilometrů sjezdovek. Pohyb po celém areálu je snadný skrze propojení všech vleků mezi třemi hlavními oblastmi: Havrland, Family Aréna a oblast v okolí lanovky Kejnos pro zdatnější lyžaře. V oblasti Havrland naleznete vyžití především pro ty nejmenší, kde návštěvníci naleznou 40 metrů dlouhý dětský pás, 115 metrů dlouhý vlek Jesen a ski hřiště plné dětských atrakcí, pro rodiče je zde připraven skibar, odkud spokojeně vidí na své ratolesti. Další oblastí areálu je Family Aréna, která je dokonalou komplexní oblastí pro celou rodinu. Skládá se z dětské sjezdovky, kde si děti pohodlně odpočinou na 100 metrovém pojízdném pásu, který je využíván i návštěvníky snowtubingu. Hned vedle je vlek Zvon pro začátečníky a méně pokročilé, který se napojuje na vlek Cinkáč, ten se větví do tří sjezdovek obtížnosti modré (800 metrů), červené (500 Obrázek 3: Mapa areálu Benecko

Zdroj: (Infobenecko.cz, 2019)

metrů) i černé. Poslední oblasti je pak v okolí čtyřsedačkové lanovky Kejnos se střední obtížností, kdy samotná lanovka měří 850 metrů. Hned vedle lanovky nalezneme sjezdovku s názvem Liška, která se pyšní svou černou barvou a vysokou obtížností (550 metrů). Za zmínku pak stojí sjezdovka HSK (320 metrů), Macher 1 (350 metrů), Macher 2 (450 metrů), Barka (150 metrů), Krakonoš (160 metrů), Vyhlídka (250 metrů), Sychrov (144 metrů) a ještě druhý snowtubing. Většina sjezdovek je sjízdných po celou zimu díky umělému zasněžování (Benecko Info, 2019).

Jiné zimní aktivity

Mimo lyžařské a snowboardové tratě Benecko nabízí i perfektně upravené běžecké tratě.

Díky nadmořské výšce těsně nad hranicí inverzní roviny mohou návštěvníci spatřit tento meteorologický jev a užít si tak slunný výlet s nepopsatelným výhledem. Díky výhodné poloze, ve které se Benecko nachází, nabízí jedny z nejlepších podmínek pro běžecké lyžování v ČR. Jedná se o komplexní systém, ve kterém je začleněno několik různě kilometrových okruhů, které se postupně vrací buď zpět nebo pokračují na další trasy:

směr Žalý, Vrchlabí, přes Rovinka na Horní Mísečky a přes hřebeny Krkonoš až na Zlaté návrší, ze kterého je to jen kousek k prameni Labe. Celý tento komplex se nazívá Krkonošskou magistrálou a tvočí tak ideální podmínky na poznání českých hor v zmních dnech, ať už pěšky, na saních nebo na běžkách. Celkově se jedná o 100 km upravovaných lyžařských tras (Benecko Info, 2019).

Mimo další Benecko nabízí i sáňkařskou dráhu. Doporučuje se zaparkovat na parkovišti u hlavní stanice lanovky Kejnos, odkud se snadno dostanete po silnici k hotelu Zlatá Vyhlídka a po červené turistické trase až na rozhlednu Žalý, ze které je to jen pár metrů do Herlíkovic. Možností je i občerstvení v Horské boudě Žalý, kam lidé rádi vyráží na domácí borůvkové knedlíky. Cesta na Žalý není díky serpentýnám nijak obtížná a zvládne ji opravdu každý, celkově se jedná a trasu okolo 1,6 kilometrů. Sáňky je nutno si vzít s sebou nahoru vlastní, pokud nemáte, lze si je půjčit v kterékoli z lyžařských půjčoven nebo zakoupit v obchodě Skalka (Benecko Info, 2019).

16:00. Pro vnitřní aktivity Benecko zřídilo dílničku Šikovné ruce, kde si děti mohou vyrobit vlastní suvenýry a rodiče to mohou využít jako takový hlídací koutek. Mimo pondělí je otevřena každá den od 9:30 do 15:00 (Benecko Info, 2019).

Parkování

V areálu jsou čtyři hlavní parkoviště, kdy centrální je jako jediné placené. Cena se pak pohybuje kolem 50,- Kč na 3 hodiny nebo 100,- Kč na den. S parkováním po více dní se cena snižuje. Další tři parkoviště jsou zdarma. Bohužel kapacita parkovišť neodpovídá návalu turistů v hlavní sezoně, proto dochází k přetížení hlavních příjezdových silnic, kdy neohlední motoristé nedbají na pokyny na cedulích a parkují, kde se jim zamane (Benecko Info, 2019).

Karta hosta

Díky kartě hosta mohou návštěvníci Benecka čerpat řadu slev a výhod po celý pobyt.

Pokud se ubytují v zařízení, které je členem Sdružení ubytovatelů Benecko, stačí pouze vyplnit kontaktní údaje a karta je hotová a funkční. Slevy, které karta hosta nabízí, je možné uplatnit od prosince počáteční sezony do dubna. Například sleva 25% na vícedenní permanentky v celé vedlejší sezóně (do 21. 12., od 10. 3.) a hlavní sezóně v období od 2. 1.

- 2. 2. Další slevu si připravila Půjčovna ski sport Lachman 5-30% při zapůjčení dětského lyžařského/snowboardového setu na 1-6 dní a sleva 10% při zapůjčení lyžařského/snowboardového setu pro dospělé na 6 dní. Dále pak Skicentrum Husky nabízí slevu 15% při zapůjčení jakéhokoli lyžařského/snowboardového setu na 3 a více dní. V půjčovně a ski school Miraski lze uplatnit slevu 10% při zápůjčce vybavení na 2 a více dnů nebo při zakoupení 3 a více hodin lyžařské školičky. Sportcentrum Skalka zprostředkovává slevu 20% na vybrané polední menu do jeho vyprodání, Sportovní centrum Jilemnice nabízí pro příznivce karty hosta slevu 25% na vstup do bazénu, sauny a solné jeskyně ve Sportovním centru Jilemnice a poslední sleva je v obchodu a dílničce Šikovné ruce, kde každý dostane magnetku zdarma a lapač snů k vyrábění nad 300,- Kč. Tyto slevy jsou uvedeny na stránkách areálu Benecko pro zimní sezonu 2018/19 (Benecko Info, 2019).

In document Title of the Thesis in English (Page 26-29)