• No results found

Samhällsbyggnadsnämnden

In document Mål och budget (Page 79-90)

Ansvar och uppdrag

Samhällsbyggnadsnämnden svarar genom samhällsbyggnadsförvaltningen för kommunens fysiska planering och för det offentliga rummet. I nämndens verk-samhet ingår enheterna gata/park, stadsbyggnad och kart/mät. Även förvalt-ningsledning och förvaltningens gemensamma stödfunktioner ligger organisa-toriskt under nämnden.

Kommunens planering strävar mot en hållbar utveckling av stad och landsbygd. I nya planer och i gatu- och parkprojekt ska vi aktivt arbeta för blandade stadsdelar till form och innehåll.

Nämndens arbete utgår från ett interkulturellt förhållningssätt med strävan att öka medborgarnas delaktighet och skapa lika villkor oberoende av bak-grund, ålder och kön. Medarbetarna ska vara väl förtrogna med nämndens mål och resultat och verksamheten ska vara effektiv och rättssäker. Kom-munikation och dialog med medborgarna är centralt i nämndens arbete.

Väsentliga områden

Vid årsskiftet delas förvaltningen i en ny samhällsbyggnadsförvaltning och en ny teknisk förvaltning. Att ge den nya samhällsbyggnadsförvaltningen en op-timal organisation är en av de enskilt viktigaste uppgifterna inför 2015.

Under 2013 blev upphandlingen av Södertörns gemensamma GIS-plattform klar. Plattformen, som kommer att innebära att kommunen kan möta de ökade kraven på tillgängliga och användaranpassade geografiska data införs under 2014-2015. Plattformen kommer att kräva ett större ekonomiskt utrymme som till viss del kompenseras av effektivisering genom samverkan. Ett ökat krav på tillgång till offentliga geodata via Internet leder till minskade intäkter. Samti-digt är detta mycket positivt genom att användningen av kommunens geogra-fiska data ökar och därigenom också samhällsnyttan.

Miljonprogrammets förnyelse är ett angeläget övergripande åtagande, som både avser satsningar på det offentliga rummet för ökad trygghet och komplet-teringar av ny bebyggelse, som t.ex. 100 nya småhus i de norra stadsdelarna.

Klimatfrågan har också hög prioritet. Arbetet med den sedan tidigare planerade skredriskinventeringen bör inledas under 2015 ihop med kommunledningsför-valtningen och miljöenheten.

Flera stora detaljplanearbeten som Tumba centrum, Skårdal, Sandstugan, Riks-ten del 4 och ABC-tomRiks-ten ligger under 2014 i sena skeden och kommer under

2015 att succesivt gå över i genomförande. Viktigt är att fylla på med nya planarbeten av motsvarande format, bl.a. för att förverkliga Framtid Alby och Framtid Fittja samt Rödstuhage och Rikstens fortsatta utbyggnad.

En stadsbyggnadsstudie över Tumba med Storvreten och Dalvägen bör inledas 2015 för att knyta samman centralorten till en attraktiv stadskärna och finna mark för fler centralt belägna bostäder.

De antagna planerna lever vidare som exploateringsprojekt, som t ex utbygg-naden av Tumba centrum. Att trimma exploateringsprocessen är lika viktigt som att effektivisera plan och bygglov. Här handlar det inte minst om att säkra samarbetet mellan samhällsbyggnadsförvaltningens berörda enheter och den nya tekniska förvaltningen.

Bygglovgruppen fortsätter sitt arbete med tillsynsärenden som avser olovlig byggnation och förebyggande åtgärder för att minska antalet nya tillsynsären-den. Den kontinuerliga uppföljningen av bygglovverksamheten fortsätter. För-valtningen ska också fortsätta utveckla en guide för bygglovansökan på hemsi-dan.

Bygglovverksamheten hör, tillsammans med bl.a. markupplåtelser och miljö-tillsyn, till de delar av förvaltningen som ofta möter näringslivet. För att suc-cessivt vässa denna service deltar dessa verksamheter i det kommunövergri-pande projektet NKI 75, som genom gemensamt förbättringsarbete ska öka kundnöjdheten hos näringslivet och därmed stärka kommunen som etable-ringsort etc.

Under 2015 kommer nämnden fortsätta att prioritera planerat underhåll och driftåtgärder. Mer tid kommer att läggas på arbete med uppföljning av driftav-tal och förbättra olika processer kopplat till både driftavdriftav-tal och myndighetsut-övning, som t.ex. schaktlov, markupplåtelser och fordonshantering. Alla sköt-selavtal går också in i en ny avtalsperiod och mycket arbete kommer att läggas även på det. Mer personalresurser kommer därmed att avsättas för att klara av de ökande volymerna

Att vårda kommunens anläggningskapital är ett stort ansvar för nämnden. Bl.a.

har Tullinges vägnät utretts och en åtgärdsplan tagits fram för upprustning från 2014 och framåt. Arbetet med trafiksäkerhet fortsätter genom att bl.a. bygga en gångbana längs Skarpbrunnavägen, Albyvägen, Malmtorpsvägen, Blickavägen och Kästadalsvägen samt nya cykelpassager vid Hågelbyleden mm. Flaggplan i Tullinge kommer att få ett ansiktslyft och det centrala gångstråket i Hall-unda/Norsborg förnyas på vissa platser. I Alby inleds förverkligandet av

stads-byggnadsidén Framtid Alby genom åtgärder för bl.a. bättre busstrafik och stadsmiljö.

Sammandrag – drift- och investeringsbudget

Miljoner kronor Bokslut

2012

Samhällsbyggnadsnämndens ram 2015 uppgår till 147,8 miljoner, en ökning med 4,0 miljoner jämfört med 2014. Ramen förutsätter en effektivisering med 0,4 miljoner.

Samhällsbyggnadsnämndens mål och åtaganden 2015

Målområde 1 Medborgarnas Botkyrka

Mål 1 Botkyrkaborna är mer delaktiga i samhällsutvecklingen

Samhällsbyggnadsnämndens mål 1:1a. Samhällsbyggnadsnämnden ska öka tillgången på geografiska data till kommunens medborgare och med-arbetare.

Samhällsbyggnadsnämndens mål 1:1b. svars- och handläggningstiden för medborgarförslag, synpunkter och felanmälningar ska förkortas.

Samhällsbyggnadsnämndens mål 1:1c. Medborgarservice på Facebook ska implementeras.

Indikatorer

- Antal unika besökare på ”Bo & bygga” på kommunens hemsida (utfall 2013=27 946 stycken).

- Inkomna medborgarförslag, antal (utfall 2013:73, kvinnor 31, män 42).

- Inkomna synpunkter, antal (utfall 2012: 29, kvinnor 17, män 9).

- Antal användare av kommunens webbkarta (2012=12395, 2013=13500).

- Andel av förfrågningar på Facebook som ska vara besvarade inom ett dygn.

Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att öka medborgarnas delaktighet i plan- och exploateringsprocessen, bl.a. genom att utveckla arbetet med dialog och kommunikation. Informationen om plan- och exploateringsprojekt ska förbätt-ras.

Mål 2 Botkyrkaborna har mer jämställda och jämlika förutsättningar och villkor Samhällsbyggnadsnämndens mål 2:1a. I Botkyrka är våra gemensamma parker, torg och vägar tillgängliga, trivsamma och trygga.

Mätbara nämndmål kommu-nens parker och lekplatser är ganska eller mycket bra.

59 % 59 % 65 % 68 %

Botkyrkaborna anser att kommu-nens gator och vägar är ganska eller mycket bra.

55 % 55 % 60 % 60 %

Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att arbeta för gott bemötande, korta hand-läggningstider och hög rättssäkerhet i bygglovhantering och annan handlägg-ning.

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att genomföra aktiviteter för att öka trygg-heten och renhållningen av våra gator, torg, parker, etc.

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att i samarbete med tekniska nämnden arbeta för tillgänglighet som mänsklig rättighet. Hinder, såväl strukturella som fysiska, ska avlägsnas för att undvika diskriminering på grund av bristande tillgänglighet.

Mål 3 Botkyrkaborna är friskare och mår bättre Mätbara nämndmål Botkyrkaborna är ganska eller

mycket nöjda med tillgången till naturområden i närheten av sin bostad.

84 % 84 % 87 % 87 %

Botkyrkaborna är ganska eller mycket nöjda med kommunens friluftsområden.

76 % 76 % 80 % 80 %

Målområde 2 Framtidens jobb

Mål 5 Botkyrka attraherar fler företag, särskilt inom miljö, hälsa och kreativa näringar

Antal feriepraktikplatser ska öka. 10

Nöjd kundindex (NKI) avseende

bygglov ska öka. 38 38 50 50

Nöjd kundindex (NKI) avseende kommunens service till företag enligt SBA/SKL:s undersökning ska öka.

66 66 67 67

Kommentar: NKI-mätningar har hittills utförts under jämna år och publicerats under ojämna år.

Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att arbeta för ett bättre näringslivsklimat, genom ett gott bemötande, korta handläggningstider och hög rättssäkerhet i bygglovhanering och annan myndighetsutövning. Tätare NKI-mätningar ska göras inom projekt NKI 75 (varje månad).

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att tillsammans med miljö- och hälso-skyddsnämnden och tekniska nämnden arbeta för att kommunens företagsom-råden blir mer attraktiva.

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att erbjuda 10 ungdomar feriepraktikplat-ser sommaren 2015, under förutsättning att behövliga handledarresurferiepraktikplat-ser kan tryggas.

Målområde 3 Välfärd med kvalitet för alla

Mål 7 Botkyrkas äldre lever ett mer aktivt liv och får den vård och omsorg de behöver

Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att skapa planberedskap för kommunala äldreboenden och särskilda boenden.

Målområde 4 Grön stad i rörelse

Mål 8 Fler företag och hushåll är fossilbränslefria och energieffektiva Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att i samarbete med bl.a. miljö- och hälso-skyddsnämnden, tekniska nämnden, markägare och SRV-återvinning, arbeta för att minska nedskräpning och dumpning av avfall i naturen.

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att i samarbete med bl.a. Miljö- och hälso-skyddsnämnden arbeta för ett hållbart resande.

Mål 9 I Botkyrka byggs fler attraktiva bostäder för ökad variation och mer le-vande stadsmiljöer

Mätbara nämndmål

Utfall 2012

Utfall 2013

Mål 2014

Mål 2015 Antal lägenheter i antagna

detalj-planer 70 90 940 500

Indikator

- Antal färdigställda lägenheter (2012=98 och 2013=162).

Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att i nya detaljplaner verka för en trygg boendemiljö och en blandad bebyggelse till form och innehåll.

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att verka för fungerande stråk, t ex gång och cykelvägar, inom och mellan kommunens stadsdelar.

Målområde 5 Kultur och kreativitet ger kraft

Mål 10 Kommunen stimulerar kreativitet och entreprenörskap Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att skapa förutsättningar för kreativitet och entreprenörskap genom lokaler i nya planer och genom handläggning av bygg-lov och upplåtelser.

Mål 11 Fler Botkyrkabor har möjlighet att uppleva och skapa kultur Åtagande

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att skapa förutsättningar för spontan kultur och idrott.

Målområde 6 En effektiv och kreativ kommunal organisation Mål 12 Effektiv organisation med ökad kvalitet och rätt kompetens Indikatorer

- Nöjd medarbetarindex (utfall 2012=64 %, kvinnor: 69 %, män: 59 % och utfall 2013=66 %, kvinnor: 68 %, män: 64 %).

- Sjukfrånvaro (utfall 2012=2,6 % och 2013=4,25 %, kvinnor: 4,25 %, män: 1,66 %).

- Personalomsättning tillsvidareanställda (utfall 2012:18 %, kvinnor:17

%, män:20 % och utfall 2013=12 %, kvinnor: 13 %, män: 11 %).

- Antal avgjorda bygglovärenden (utfall 2012=540 och utfall 2013=628).

- Antal avgjorda bygglovärenden inom tio veckor (utfall 2012=80 % och utfall 2013=96 %).

Åtaganden

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att fortsätta arbetet med att kvalitetssäkra och effektivisera förvaltningens handläggning. Ärendeflödet ska vara i balans, t.ex. avseende inkomna och avgjorda bygglovärenden.

Samhällsbyggnadsnämnden åtar sig att fortsätta arbetet med att förnya och modernisera förvaltningens lokaler för att kunna erbjuda en bra arbetsmiljö för medarbetarna.

Mål 13 Fossilbränslefri kommunal organisation senast 2015

Samhällsbyggnadsnämnden mål 6:13a. Energiförbrukningen för kommu-nens gatubelysning ska minska.

Mätbart nämndmål

Samhällsbyggnadsnämndens ekonomiska ram 2015 uppgår till 147,8 miljoner, en ökning med 4 miljoner jämfört med 2014 vilket är oförändrat jämfört med flerårsplanen. Ramen förutsätter en effektivisering motsvarande 0,4 miljoner.

Pris-och löneökningar

I den ekonomiska ramen ingår kompensation för pris- och löneökningar med 3,1 miljoner.

Volym-och ambitionsförändringar

För att komensera för ökade kapitalkostnader till följd av investeringar tillförs 3 miljoner. Ramen ökar även med 1,5 miljoner motsvarande delårseffekt för personalförstärkning inom exploateringsverksamheten. I beloppet ingår en förstärkning av controllerfunktionen.

Arrendeintäkterna räknas upp med 1 miljon avseende Södra Porten.

Medel för underhåll av rulltrappor, belysning m m vid Tunnelbanestationerna i Alby och Hallunda/ Norsborg enligt avtal med SL finns 2015 avsatt till kom-munfullmäktiges förfogande. Det anslag om 2 miljoner som 2014 inrymdes i samhällsbyggnadsnämndens budget avgår därmed.

Övriga förändringar

Medel för kommunannonsen, 90 tusen kronor, som tidigare belastat nämnden, har överförts till kommunstyrelsens budget. Ny prislista för IT medför en kostnadsminskning med 260 tusen kronor.

Investeringar

Projekt, miljoner kronor Bokslut 2013

Budget 2014

Budget 2015 Fastighetsförvärv -

ospecifice-rat -3,0

Träd i centrala Tullinge -1,0

GC-väg Albyvägen -1,0

Kästadalsvägen gångbana -0,6

Nejlikevägen /Hörs gångstig -0,6

Reparation Flottsbron -5,2

Blickavägen gångbana -1,0

Tillgänglighet busshållplatser -1,5

Belysningsprogram -1,0

Gångbana Gårdsvägen -1,0

Cykelparkering Kronan +

Pump i Tumba -0,2

Cykelpassager Hågelbyleden -2,0

Gång- och cykelbana

Skarp-brunnavägen -3,6

Malmtorspvägen- gångbana

mm -5,0

Hundrastgårdar -0,3

Fastighetsförvärv - ospecificerat

För att kommunen ska kunna agera snabbt när ett intressant investeringsprojekt dyker upp måste en summa motsvarande ett större enbostadshus eller ett par tomter finnas tillgängligt, utan att beslutet måste ända upp till kommunfull-mäktige.

Gata/park

Träd i centrala Tullinge

Detta projekt fick medel redan 2014. Det avser grönkompensationsåtgärder för de träd som eventuellt måsta tas ned vid ombyggnationer av Huddingevägen i centrala Tullinge. Vi anser att det är bra att avsätta ytterligare 500 000 kr. Pro-jektet är beroende av ett nära samarbete med Trafikverket.

GC-väg Albyvägen

Detta är sträckan från nya fritidsgården ner mot Hangaren. Det finns i stort sett färdiga bygghandlingar och vi söker statsbidrag i september.

Kästadalsvägen gångbana

Beviljat medborgarförslag om gångbana i Tullinge.

Nejlikevägen/Hörs gångstig

Beviljat medborgarförslag om gångstig med belysning i kommungränsen Tull-inge/Huddinge

Reparation Flottsbron

Den gamla ”militärbron” vid Flottsbro i Tullinge behöver totalförnyas. Projek-tering under 2014. Nämnden har tidigare beslutat i frågan om bron ska förnyas eller helt bytas ut.

Blickavägen gångbana

Beviljat medborgarförslag om gångbana i Tullinge Tillgänglighet busshållplatser

Vi ökar takten i tillgänglighetsanpassning av kommunens busshållsplatser Belysningsprogram

Vi fortsätter förnyelsen och energieffektiviseringen av gatubelysning bland annat genom utbyte till LED lampor.

Mälarpromenaden- sista

etappen -1,0

GC-stråk Hallunda Norsborg -6,0

Etableringsplatser

driftentre-prenader -1,0

Totalt - 28,2 - 28,9 35,0

Gångbana Gårdsvägen

Beslut togs under 2013. Avsikten var att genomföra projektet under 2014. Men p.g.a. problem med markåtkomst så drar projekteringen ut på tiden. Vi skjuter därför på genomförandet till 2015 och avsätter extra medel eftersom genomfö-randet troligen blir dyrare än de tidigare kalkylerna som gjordes.

Cykelparkering Kronan + Pump i Tumba

Detta projekt grundas delvis på ett beviljat medborgarförslag. Det gäller nya ramlåsningsställ för cyklar i kvarteret Kronan, vid trappan som leder upp till gångbron i Tumba centrum. Detta är ett allmänt stråk, men projektet ska ge-nomföras tillsammans med Botkyrkabyggen, som äger marken. Vi ska också anlägga en cykelpumpstation någonstans i anslutning till

pendeltå-get/bussterminalen i Tumba.

Cykelpassager Hågelbyleden

Längs med Tumbavägen/Hågelbyleden – mellan Vretarna och Eriksberg, så ska vi anlägga säkrare och tydligare cykelpassager där cykelväg korsar bilväg.

Gång- och cykelbana Skarpbrunnavägen + timglashållplats

Fjärrvärme schaktas just nu längs med Skarpbrunnavägen. Vid återställning passar vi på att bygga en ny gångbana och tillgänglighetsanpassa busshållsplat-sen. Det är viktigt av kostnadsmässiga skäl att samordna detta.

Malmtorspvägen- gångbana och cykelväg

VA-enheten lägger ned ny huvudvattenledning i Malmtorpsvägen, samt byter ut alla serviser på Poppelvägen och Videvägen. Då passar vi också på att bygga en ny gång- och cykelväg m.m. Samhällsbyggnadsnämnden bör då gå in och anslå medel för de förbättringsåtgärderna. Viktigt av kostnadsmässiga skäl att samordna detta i tiden.

Hundrastgårdar

Förnyelse av kommunens hundrastgårdar fortsätter Mälarpromenaden

Färdigställande av sista etappen GC-stråk Hallunda Norsborg

Vi hoppas på ett lite mer omfattande statsbidrag för att påbörja etapp 1 med förbättring av stråket.

Etableringsplats driftentreprenader

Vi behöver iordningsställa en yta som är möjlig att upplåta till våra driftentre-prenörer. Viktigt och efterlängtad åtgärd för beställare liksom utförare. Detta avser ett litet område vid Skyttbrink

In document Mål och budget (Page 79-90)