• No results found

Vård-, Äldre- och omsorgsförvaltningen (VÄO)

1. Inledning

1.5 Vård-, Äldre- och omsorgsförvaltningen (VÄO)

Nämnd

Vård-, äldre- och omsorgsnämnden är den politiska nämnd8 som ansvarar för verksamheter och insatser som rör äldre personer, personer med funktionshinder och vuxna i behov av stöd.

Förvaltning

VÄO ger äldre och personer med fysiska och psykiska funktionshinder service och omvårdnad. Förvaltningen9 ansvarar för deras dagliga verksamhet och boende på

ålderdomshem, sjukhem, gruppboende och servicelägenheter. Denna förvaltning ansvarar även för vård i hemmet samt färdtjänst. [Landskrona kommun]

Organisationsstruktur inom VÄO

Förvaltningen är uppdelad i fyra områden; Handikappomsorg, Rehabgruppen, Äldreomsorg samt Myndighetsenheten. Hela VÄO består av ca 1100 anställda och är därmed en av de två största förvaltningarna i Landskrona kommun tillsammans med Barn- och utbildnings- förvaltningen (BUN).

8 Varje kommunal förvaltning styrs av en nämnd som består av valda politiker.

9En kommun består av förvaltningar som berör olika verksamheter.

19

Vård-, äldre, och omsorgsnämnden Förvaltningschef

Ekonomienhet Utvecklingsenhet Verksamhetsstöd Personalstöd

Områdeschef

- Särskilda boenden

(äldreboende/demensboende)

- Bostäder med särskilt stöd - Daglig verksamhet

- Utflyttad dagligverksamhet - Korttidsboende/eftermiddagstillsyn - Personliga assistenter

- Specialister

Figur av Vård-, Äldre och Omsorgsförvaltningen i Landskrona, 2005.

Äldreomsorgen:

Äldreomsorgen består av särskilda boenden, korttidsvård och hemvård. Genom hemvården kan man exempelvis få hjälp med personlig omvårdnad och färdiglagad mat hemkörd.

Hemvårdens ambition är att göra det möjligt för äldre att bo kvar i det egna hemmet så länge som möjligt. I Landskrona finns bland annat 15 hemvårdsgrupper och 14 hus för äldreboende.

Inom äldreomsorgen är ca 800 anställda varav 22 är enhetschefer som ansvara för 37 olika enheter.

Handikappomsorgen:

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, ger personer som har stora funktionshinder rätt till olika typer av stöd. Målet med dessa insatser är att man vill uppnå goda levnadsvillkor. Det kan vara till exempel personlig assistans, korttidsvistelse utanför hemmet eller kontaktperson. Inom handikappomsorgen jobbar 17 enhetschefer fördelat på 28 olika enheter och totalt är ca 300 anställda.

20

Rehabgruppen:

VÄO bedriver rehabilitering inom ramen för kommunal ansvarsnivå, det vill säga för den som på grund av funktionshinder och/eller omvårdnadsbehov inte kan anlita primärvårdens

rehabilitering. Rehabilitering utförs såväl i den egna bostaden som på korttidsenheterna och särskilt boende. Deras uppgift är bland annat att bedöma och prova ut rätt hjälpmedel som exempelvis rullatorer och rullstolar till personer som har behov av det.

Myndighetsenheten:

Organisatoriskt är Myndighetsenheten en fristående enhet under förvaltningschefen.

Verksamheten består av chef, LSS-handläggare, socialpsykiatrisk handläggare, biståndshandläggare samt färdtjänsthandläggare. Det huvudsakliga målet med

Myndighetsenheten är att verka för att de människor som bor i Landskrona får den vård och omsorg de har rätt till. Detta sker individuellt, generellt och förebyggande. Målgruppen är äldre människor och människor med olika funktionshinder. I huvudsak arbetar verksamheten med ansökningar som bedöms, utreds, beslutas och följs upp.

1.5.2 Blockindelning

För att göra det möjligt att bedriva ett miljöarbete i en så stor förvaltning som VÄO, där utbildning och handledning erbjuds, delas hela organisationen in i fyra block. Där varje block motsvarar olika verksamheter:

• Block 1; Förvaltningsledningen, Barnhabiliteringen, Bemanningen, Myndighetsenheten och Sjuksköterskeorganisationen.

• Block 2; Daglig verksamhet, Utflyttad Daglig verksamhet och Rehabgruppen.

• Block 3; Äldreomsorgen.

• Block 4; Handikappomsorgen.

1.5.3 Block 2

Examensarbetet är enbart inriktat på Block 2 för att ha möjlighet att slutföra en

miljöutredning. Blocket är i sin omfattning mindre än de övriga tre blocken och anses därför bäst lämpad för vårt examensarbete. Block 2 består av tre verksamheter som var och en har lämnat in uppgifter till en gemensam miljöutredning som vi sammanställt.

Verksamhetsbeskrivning av Block 2

Daglig verksamhet och den Utflyttade dagliga verksamheten har som syfte att ge en varierad daglig verksamhet för personer som inte har arbete eller utbildar sig. Målet är även att tillgodose utveckling av arbetsförmågan och förbereda individen för eventuell delaktighet i arbetslivet. Verksamheten riktar sig till vuxna individer med förståndshandikapp, autism eller en förvärvad hjärnskada.

Daglig verksamhet även kallat Dagcenter omfattar tre enheter Borgmästargatan, Varggatan och Pilgläntan. Borgmästargatan bedriver en affärsverksamhet i form av försäljning av begagnade leksaker samt hantverk gjort av bland annat läder, broderi, trä som tillverkas inom dagcenter. Varggatan är den största enheten och har sju olika inriktningar. De tillverkar bland annat fågelholkar, klädhängare, ljus samt utför sinnesträning och gymnastik. Pilgläntans verksamhet är inriktad på färg och form. Där utförs trädgårdsarbete, keramikarbete, screentryckning på tyg, vävning av mattor, teckning och målning av tavlor.

21

Utflyttad daglig verksamhet omfattar dels Caféverksamhet. Där bakas och säljs fikabröd och smörgåsar. Stabs verksamhet består av ett snickeri som tillverkar träprodukter och en datagrupp som utför uppgifter till föreningar i form av reklambladskopiering. Det ingår även en servicegrupp som sorterar återvinningsmaterial och gör inköp till caféerna. Läderman tillverkar slipsar, flugor och skärp på ett företag. De enskilda platserna är också en företagsintegrerad verksamhet som är förlagd ute på företag.

Rehabgruppen ska enligt hälso- och sjukvårdslagen erbjuda habilitering, rehabilitering och hjälpmedel till personer över 20 år. Rehabgruppen består av arbetsterapeuter, sjukgymnaster, rehabiliteringsassistenter och heminstruktörer. Gruppen arbetar för att bibehålla vårdtagarens funktions- och aktivitetsnivå, självständighet och livskvalitet för att öka möjligheten att bo kvar i sitt hem.

1.5.4 Målet med miljöutredningen

Miljöutredningen är en del av kravstandarden och en förberedelse för att arbeta med ledningssystemet. I utredningen fastställer man den aktuella miljöposition och skapar en gemensam grund för det kommunala miljöledningssystemet. Arbetet går ut på att inventera och analysera miljöpåverkan inom samtliga kommunala verksamheter. Årets miljöutredning kommer därför att utgöra ett viktigt avstamp och en nulägesbeskrivning av förvaltningen. Till hösten ska övergripande och detaljerade miljömål samt handlingsplaner skapas för

verksamhetens miljöaspekter. Genom aspekterna får verksamheten reda på vilka områden som påverkar miljö mest och var åtgärder måste göras. I utredningen ska det undersökas hur förvaltningen lever upp till lagar och andra krav inom miljöområdet.

Miljöutredningens resultat kommer att styra det fortsatta arbetet och det är därför viktigt att den genomförs omsorgsfullt, utan att man för den skull kör fast i detaljer och småsaker.

Ledningen inom förvaltningen har som mål att alla ska vara delaktiga och uppleva miljöarbetet som en naturlig del i vardagen.

1.5.5 Framtida miljöarbete

När miljöutredningen är klar för hela VÄO och de betydande miljöaspekterna är identifierade, kommer förvaltningen att upprätta övergripande och detaljerade miljömål för dessa aspekter.

Miljöledningssystemet följer sedan ordningen i PDCA-cykeln.

• För att inte miljöledningsarbetet ska avstanna så ska ledningsgruppen träffas kvartalsvis och diskutera miljöarbetet.

• Miljöredovisningen lämnas in årligen den 15: e mars till miljöförvaltningen som då kan sammanställa miljöpåverkan för alla förvaltningar i kommunen, genom så kallade gröna nyckeltal. Gröna nyckeltal kan även användas för att jämföra Landskona kommuns miljöpåverkan i förhållande till andra kommuners påverkan.

• Innan miljöredovisningen lämnas in så ska ledningen ha en genomgång av miljöarbetet.

• Medel till miljöåtgärder skall avsättas i påföljande årsbudget. Budgeten för 2006 är redan planerad och därmed har inte pengar till miljöförbättrande åtgärder på VÄO reserverats. [Ledningsmöte, 2005]

Ett miljöledningsdiplom delas ut då en förvaltning eller verksamhet uppfyllt kommunens kravstandard. Genom framtida kompletteringar av Landskronas kravstandard är en ISO 14001-certifiering eller EMAS-registrering möjlig. [Intranätet]

22

Related documents