• No results found

003.4

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "003.4"

Copied!
2
0
0

Loading.... (view fulltext now)

Full text

(1)

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

Kf 2011-03-24, § 39 Blad 1(2)

003.4

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN

Gäller fr o m 2011-05-01.

Utöver det som föreskrivs i kommunallagen, andra lagar och i gemensamt nämndsreglemente för Marks kommun gäller bestämmelserna i detta reg- lemente.

VERKSAMHETSOMRÅDE

Krisledningsnämnden har till uppgift att utöva den ledningsfunktion som enligt lag är kommunens uppgift vid extraordinära händelser i fredstid.

Med extraordinär händelse avses en sådan händelse som avviker från det normala, innebär en allvarlig störning eller överhängande risk för en all- varlig störning i viktiga samhällsfunktioner och kräver skyndsamma insat- ser av en kommun eller ett landsting.

Uppgifter med hänvisning till författning

1 §

Krisledningsnämnden ansvarar för de uppgifter som kommunen har enligt följande lagar:

1. Lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap.

Övriga uppgifter

2 §

På krisledningsnämnden, som nämnd träder i funktion först i samband med den extraordinära händelsen.

Det är enligt lag krisledningsnämndens ordförande som bedömer när en extraordinär händelse medför att nämnden ska träda i funktion och då be- slutar att så ska ske. Nämndens ordförande får enligt lag också besluta på nämndens vägnar i ärenden som är så brådskande att nämndens avgö- rande inte kan avvaktas. Sådana beslut ska därefter snarast anmälas till nämnden. Har ordföranden i krisledningsnämnden förhinder träder vice ordföranden in i dennes ställe.

Krisledningsnämnden får fatta beslut om att överta hela eller delar av verksamhetsområden från övriga nämnder i kommunen i den utsträckning som är nödvändig med hänsyn till den extraordinära händelsens art och omfattning.

När förhållandena tillåter det går uppgifterna tillbaka till nämnderna, efter beslut av krisledningsnämnden eller kommunstyrelsen.

(2)

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

Kf 2011-03-24, § 39 Blad 2(2)

003.4

Delegering från kommunfullmäktige

3 §

1. Krisledningsnämnden får på begäran lämna hjälp till andra kommuner och landsting som drabbats av en extraordinär händelse i fredstid. Om hjälp har lämnats har kommunen rätt till skälig ersättning av den andra kommunen eller landsting.

2. Krisledningsnämnden får under en extraordinär händelse i fredstid lämna begränsat ekonomiskt stöd till en enskild som drabbats av händel- sen.

SAMMANSÄTTNING Nämnden

4 §

Krisledningsnämnden består av 5 ledamöter och 5 ersättare.

Utskott

5 §

Inom krisledningsnämnden ska det inte finnas något utskott.

SAMMANTRÄDEN Tidpunkt

6 §

Ordförande, eller vid ordförandens förhinder vice ordförande, bedömer när en extraordinär händelse medför att nämnden ska träda i funktion och sammanträda. När såväl ordföranden som vice ordföranden har förhinder övergår skyldigheten att sammankalla nämnden till någon av nämndens övriga ledamöter.

Kallelse

7 §

Kallelsen kan ske skriftligt eller muntligt. Kallelsen ska innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet och bör åtföljas av en ärendelista.

Öppna sammanträden

8 §

Nämndens sammanträden ska inte vara offentliga.

________

References

Related documents

Ledamöter och ersättare i arbetsutskottet väljs för samma period.. Natur- och tekniknämnden har att ta

Godkänt dokument, 2018-01-02,

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott bereder ärenden på nämndens vägnar som ska behandlas i nämnden och fattar beslut i enskilda ärenden på delegation i

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott bereder ärenden på nämndens vägnar som ska behandlas i nämnden och fattar beslut i enskilda ärenden på delegation i

Enligt kapitel 3 i vallagen ska det på varje röstmottagningsställe finnas så många röstmottagare som behövs för att röstmottagningen ska kunna genomföras.. För varje

Enligt kapitel 3 i vallagen ska det på varje röstmottagningsställe finnas så många röstmottagare som behövs för att röstmottagningen ska kunna genomföras.. För varje

Maria Busk, administratör Therese Rihpa, administratör Frida Mattson Wallin, administratör Malin. Victor Wallén, teamledare Bygg § 28

ge valhandläggaren i uppdrag att, tillsammans med fastighetschefen, se till att fastighetsberedskapen kallas in till valkansliet under valdagen. ge valhandläggaren i uppdrag