• No results found

Kontroll av elektricitet handlar om att skydda sig mot elektricitet och ge olika former av stötar.

Novis 25p

Krafteffekt, Utstrålning 15, användaren är alltid elektiskt laddad vilket medför att alla som rör vid användaren riskerar att få en liten elektrisk stöt. Det får även konsekvensen att användarens hår alltid står rakt upp.

Känna el, användaren kan nu i sin omgivning känna och mäta större ström och volt urladdningar. Det går förnimma kroppar men ännu bara avgöra arten på varelsen, t ex människa, gris, fågel osv.

Varelser som är mindre än en mus ses inte. Pulserna ser användaren som små lysande nervbanor.

Det går även att t ex ta på en person direkt se om personen är vid liv genom de elektriska pulserna i kroppen. Varar 30 minuter vid aktivering och avståndet är 50m.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Tid 3 * Rum 1 * Sinne 2 + 20 + 40 + 10 + 20 = 198 Kraftåtgång: 40

Stöt, användaren kan vid beröring skicka en lättare stöt. Stöten är obehaglig men ger inga skador.

Elen går igenom vanligt ledande material men kraften mattas av snabbt. Effektivast är hud mot hud.

En stöt har alltid beröring som räckvidd.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 + 20 = 38 Kraftåtgång: 10

Jordad, användaren är nu jordad så länge som hon eller han står men fötterna på något fast t ex golv, mark men inte om hon eller han skulle stå på en flygande matta. Så länge som användaren är jordad är minskas skadan från elektricitet med 2 steg. Är användaren inte jordad minskas elektisk skada med 1 steg. Effekten är personlig och permanent.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Tid 5 * Liv 2 + 20 + 110 + 20 = 330 Kraftåtgång: (65)

Gnistrande händer, användaren kan låta händerna gnistra och spraka (syns bäst i mörkret). Effekten är rent visuell och kan inte skada någon. Oftast använder användaren det som ett sätt att varna fiender. Effekten varar i 5 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Tid 2 + 20 + 20 = 76 Kraftåtgång: 15

Elektriskt överslag, användaren kan nu bygga upp en spänning mellan sig självt och ett föremål eller en varelse. Att bygga upp spänningen tar mindre än 5 sekunder och sedan slår det ut en el- och

145 ljusbåge från händerna på användaren mot föremålet eller varelsen. Skadan är en lätt el skada.

Avståndet är 50m och sker direkt. Rustningar som leder elektricitet skyddar inget och övriga skydd halverar skadan. Mellan användaren och föremålet väljer elektriciteten att slå i det som har leder elektricitet bäst.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Rum 1 + 20 + 10 = 58 Kraftåtgång: 10

Ledande material, så fort användaren rör vid ett material vet användaren hur bra eller dåligt materialet leder ström. Beröring och direkt.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Materia 1 + 10 = 19 Kraftåtgång: 5

Känna åska, användaren kan över ett större område känna när elektricitet byggs upp inför ett åskoväder. Användaren känner även av ungefär var blixtarna kommer att slå ned. Effekten är aktiv i 30 minuter och användaren känner av området på 2000m² runt användaren.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 1 * Rum 4 * Tid 3 + 10 + 70 + 40 = 144 Kraftåtgång: 30

Elev 50p

Krafteffekt, Utstrålning 25, användarens kropp är nu laddad så att kroppen är lätt magnetisk och mindre metallföremål dras till användarens kroppsdelar som inte täcks av kläder. Detta medför att metallspån lätt hamnar i ansikte och händer.

Ladda föremål, användaren kan elektrifiera ett föremål som leder ström som användaren rör vid.

Föremålen får sådana spänningar att om någon tar i föremålet och själv är jordade mot marken går en kraftig ström genom deras kropp. Skadan är en medelsvår elektrisk skada. Föremålet är sedan urladdat. Det laddade föremålet håller sin laddning i 12 timmar sedan minskas skadan till en lätt skada och efter 24 timmar är föremålet helt urladdat. Användaren kan ladda hur många föremål sin helst.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Tid 4 + 40 + 70 = 218 Kraftåtgång: 45

Se elektriska pulser, användaren är nu så känslig för elektriska pulser att hon eller han ser människor och andra varelser med nervbanor inom 50m. Observera att det är nervbanorna hon eller han ser inte vilken person det. Det kan även vara svårt att skilja mellan olika djur. Effekten varar i 30 minuter och är personlig.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Tid 3 * Rum 1 * Sinne 2 + 40 + 40 + 10 + 20 = 272 Kraftåtgång: 55

Jorda andra, användaren kan jorda andra personer som så länge som de står men fötterna på något fast t ex golv, mark men inte om de står på en flygande matta. Så länge som mottagaren är jordad är minskas skadan från elektricitet med 2 steg. Är mottagaren inte jordad minskas elektisk skada med 1 steg. Effekten varar 30 minuter.

146 Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Tid 3 * Liv 2 + 20 + 40 + 20 = 188 Kraftåtgång: 40

Styra strömmen, användaren kan nu styra strömmen från sig själv till valfri plats inom räckvidden.

Användaren måste stå på marken och platsen där strömmen står ut måste på något sätt vara i kontakt med marken. Materialet där strömmen slår ut måste kunna leda ström men inte alla material på vägen dit. Platsen där elen slår ut måste användaren se och kan ligga maximalt 250 meter från användaren. Elen orsakar en medelsvår skada.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Rum 3 + 40 + 40 = 161 Kraftåtgång: 30

Trigga åskan, användaren kan vid oväder då det kommer att slå ned blixtar styra de till ett specifikt område. Användaren kan inte direkt bestämma vart blixtarna ska slå ned utan bara i ett område som är 100m² stort. En blixt som slår ned i en människa gör en dödlig skada men minskas om den går via ett träd eller liknande. Spelledaren avgör skadan. Avståndet till området från användaren kan ligga 1000m från användaren och användaren måste se området dit användaren styr blixtarna.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 3 * Rum 3 * Rum 2 + 40 + 20 = 96 Kraftåtgång: 20

Gnister, är att användaren i ett område skickar ut en massa små laddningar som ganska slumpartat utlöses och gör skada. Antalet gnistor varierar mellan 10 till 110 stycken. Dock så tenderar gnistorna att drabba de med mycket metall. Området som påverkas är i grund 100m² som går (ungefär) i en likbent (60 grader x3) triangel utifrån användaren. Varje gnista orsakar en lätt el-skada. Observera att användaren inte kan styra vilka som drabbas i området, alla större saker och varelser ska beaktas och samma sak kan träffas flera gånger.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Rum 2 + 70 + 20 = 162 Kraftåtgång: 30

Lärare 100p

Krafteffekt, Utstrålning 50, användaren föredrar kläder och utrustningar av material som leder elektricitet. Alla kläder ska helst ha insydda metalltrådar för att kännas bekväma och att bara bära bomulls- lin- sidenkläder eller andra icke ledande material på sig får användaren känna sig obekväm och nervös.

Klotblixt, användaren skapar en “boll” av el som användaren skickar mot ett mål. Träffsäkerheten är låg och om större metallföremål passeras så kan bollen istället träffa dessa. Bollen är 2dm i diameter och går mycket snabbt mot sitt mål. Max avståndet från användaren är 50m och skadan en svår skada. Det går att neutralisera bollen med ett jordat metallföremål det gäller bara att inte hålla i metallföremålet när det träffar.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Rum 1 + 70 + 10 = 116 Kraftåtgång: 25

147 Nervslå, användaren kan röra en person och utsätta personens nervsystem för överbelastning.

Effekten är fysisk men personer med t ex Jordad effekten minskar effekten. Det som händer är att offrets kropp lyder dåligt under 5 minuter, det får till följd att alla fysiska handlingar halveras, t ex Vapen förmågan eller förflyttning. Avståndet är beröring och effekten är aktiv under 5 minuter.

Offrets Vilja minskar paralyseringen.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Liv 3 * Tid 2 + 40 + 40 + 20 = 262 Kraftåtgång: 50

Förbättra nervpulserna, denna effekt är personlig. Under 30 minuter förbättrar användaren nervpulserna i kroppen så att dessa går snabbare. Det får till följd att egenskaperna Vapen, Fingerfärdighet, Rörlighet och Uppmärksamhet ökar med 25 % och Styrka ökar med 10 %. Efter att effekten klingar av kan den inte göras igen om samma varelser inom 1 timme, dessutom blir användaren dåsig och svag under 30 minuter vilket innebär att Vapen, Fingerfärdighet, Rörlighet, Uppmärksamhet och Styrka halveras.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Liv 4 * Tid 3 + 20 + 70 + 40 = 346 Kraftåtgång: 70

Svets, användaren kan hålla i två metallföremål, som leder ström, och ladda dessa med motsatta poler. Sedan kan användaren svetsa ihop dessa. Strömmen är mycket stor och det blir en mycket hög värme och starkt ljus syns där svetsningen sker. Den metall som lättast smälter är den som smälter ihop med den andra. Fogen är sedan stark men kan så klart brytas. Det går även att svetsa igenom metall på detta sätt eller svetsa bort metallbitar. Effekten är aktiv i max 5 minuter eller tills användaren avbryter effekten.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Materia 2 * Tid 2 + 70 + 20 + 20 = 254 Kraftåtgång: 50

Förbättra nervpulserna andra, rör någon som vill förbättra sina nervpulser. Vill inte mottagaren så måste användarens vilja övervinna mottagarens Vilja eller Fysik. Under 30 minuter förbättras mottagarens nervpulser i kroppen så att dessa går snabbare. Det får till följd att egenskaperna Vapen, Fingerfärdighet, Rörlighet och Uppmärksamhet ökar med 25 % och Styrka ökar med 10 %.

Efter att effekten klingar av kan den inte göras igen om samma varelser inom 1 timme, dessutom blir mottagaren dåsig och svag under 30 minuter vilket innebär att Vapen, Fingerfärdighet, Rörlighet, Uppmärksamhet och Styrka halveras.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Liv 4 * Tid 3 + 20 + 70 + 40 = 346 Kraftåtgång: 70

Mästare 150p

Krafteffekt, Utstrålning 75, användarens kropp är elektriskt uppladdad och börjar lysa svagt i mörker av allt små urladdningar som hela tiden sker runt användarens kropp. Detta medför att nästan alla andra undviker kroppskontakt med användaren.

Blå trådman, användaren kan nu skapa en varelse av elektricitet. Varelsen är i lika lång som

användaren och ser ut som ett nervsystem som lyser svagt blått. Trådmannen kan anfalla genom att

148 röra vid någon vilket ger en lätt skada. Varje gång en trådman anfaller minskas dess fysik med 5. Om trådmannens fysik minskas till 0 förintas nervsystemet. En trådman förstörs med vatten eller metall som är i kontakt med marken men är annars osårbar mot andra former av skada. Håller någon i metallen som är i kontakt med marken tillfogas en medelsvår el skada. Trådmannen lyder användarens order men komplicerade order fungerar inte. En trådman är bara aktivt i 24 timmar sedan upplösas det i intet. Trådmän kan bara gå eller springa, kan tala (sprakande) och är helt outtröttlig. En blå trådman skapas 5 m framför användaren och har ursprungligen Fysik 25.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 4 * Energi 3 * Själ 3 * Tid 4 + 70 + 40 + 40 + 70 = 972 Kraftåtgång: 195

Rinnande metall, om användaren håller en bit metall, som leder ström, i handen, max 100gram så kan användaren värma denna med elektricitet och stöta iväg den. Metallen värms mellan

användarnas händer och smälter helt i en liten sfär av blå elektricitet. Metallen stöts sedan bort från händerna på användaren mot ett mål men precisionen är ganska dålig, halverat skjutvapen värde.

Räckvidden är 50m. Järn smälter vid ca 1500 grader C och då bränner den igen det mesta, även de som tål värmeskada blir skadade av sådan hetta. En annan nackdel är att om användaren tappar koncentrationen innan hon eller han har stött bort metallen får användaren den på händerna, vilket orsakar en svår brännskada. Det tar 30 sekunder att värma metallen 250 grader så användaren kan värma något till maximalt 2500 grader C.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Energi 4 * Tid 2 * Rum 1 + 70 + 70 + 20 + 10 = 458 Kraftåtgång: 90

Zombie, användaren kan kasta en liten “livgivande” elboll max 50 meter bort mot en nyligen avliden varelse som maximalt är i samma storlek som en människa. Kroppens nervbanor måste vara

någorlunda intakta för att effekten ska fungera. Varelsen “vaknar” då som en sorts zombie men har inget eller mycket litet minne av sitt riktiga liv. Allt Zombien kan göra är att följa sin grundläggande instinkt aggression. Det får effekten att Zombien anfaller närmaste varelse även användaren om Zombien kan. Användaren har ingen kontroll över zombien och effekten varar i 30 minuter. Varje död kan bara “väckas” till liv en gång, därefter är nervbanorna förstörda. En Zombie har Fysik 25, Styrka 15, Vapen 10 och Uppmärksamhet 10. Den påverkas inte av psykiska attacker eller magi som påverkar sinnet. Det är helt outtröttlig och har ingen smärta. En Zombie tål som max 1 Dödlig, 2 Svåra, 3 Medelsvåra och 4 lätta skador.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Liv 4 * Tid 3 * Rum 1 + 70 + 70 + 40 + 10 = 622 Kraftåtgång: 125

Elektricitet immun, användaren är nu nästan immun mot elektricitet. Alla skador som uppkommer av elektricitet (även värme skador) minskas med 3 steg. Permanent effekt som inte drar någon extra kraft.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 5 * Tid 5 * Liv 2 + 110 + 110 + 20 = 690 Kraftåtgång: (140)

149 Exalterad 200p

Krafteffekt, Utstrålning 100, användarens kropp är radioaktiv och att vara inom 5 m av användaren ger en lätt skada var 5:e minut. Detta medför att nästan alla andra undviker användaren som snabbt blir mycket isolerad och snabbt dessutom avskydd och fruktad.

Levandeblixt, användaren kropp blir som ren elektrisk energi. Alla kläder och all utrustning blir även det elektricitet men användaren kan inte använda svärd och andra föremål i denna form. Till

utseendet ser användaren ut som en levande kropp av elektricitet men man kan skönja drag av användaren. I denna form flyger användaren fram i ett regna av gnister. Alla som rör användaren får kraftiga stötar som är mycket obehagliga. I denna form rör sig användaren väldigt fort, upp till 350km/h men användaren kan inte röra sig över vatten som är bredare än 1 meter. Användaren tar 1 steg lägre skada av vanliga vapen samt 2 steg mindre av elektricitet, värme och eld attacker. Vatten tvingar användaren att stanna eller återgå till sin normala form. Användaren kan koncentrera sig och låta det stråla allt starkare ström från sin kropp och efter cirka en minut börjar elektriciteten orsaka skada. Strömmen ger en skada en lätt skada var 30:e sekund. Efter 1 minut börjar papper brinna, efter 3 minuter börjar trä brinna. Strålningen omfattar ett stort område (ca 1km). Effekten är aktiv under 5 minuter och sedan måste den förnyas. Om kraftpoängen tar slut så omvandlas användaren automatiskt tillbaka till sin ursprungsform.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Materia 4 * Liv 4 * Energi 4 * Tid 2 + 70 + 70 + 70 + 20 = 1382 Kraftåtgång: 275

Åskfågel, användaren kan skapa en Åskfågel. Varelsen är som en stor örn av elektricitet. Användaren kan bara ha en aktiv Åskfågel åtgången och skulle användaren skapa en ny upplöses den aktiva.

Åskfågeln har alltid följande värden Styrka 15, Fysik 15, Rörlighet 35, Uppmärksamhet 35, Vapen 10.

Åskfågeln tål 5 lätta skador, 4 medelsvåra skador och 3 svåra skador. Den är även immun mot alla former av eld, ljus och elektricitet. Åskfågeln är helt outtröttlig, den lyder sin skapare men har en egen vilja och kan tala med sprakande klingande ton. Skulle användaren dö kommer Åskfågeln att finns kvar i alla evighet tills den förintas. Dränks den i vatten dödar det Åskfågeln och av regn är den försvagad och efter 5 minuter får den en lätt skada. Den flyger lika snabbt som en större örn och orsakar en lätt el skada vid beröring. Elektricitet som blixtar läker fågeln. Åskfågeln kan inte skapas i regn, på vatten och skapas 5 m framför användaren. Användaren kan när som helst upplösa sin egen Åskfågel.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Energi 3 * Själ 4 * Tid 5 + 70 + 40 + 70 + 110 = 2450 Kraftåtgång: 490

Vandrande blixt, användaren skickar ut en blixt som söker sig från användaren till ett målområde max 250m från användaren via slumpvist valda punkter. Punkterna är främst saker med metall eller saker som sticker upp. Mellan vilka punkter blixten hoppar mellan kan användaren inte styra. Fram till målet hoppar den 1-10 gånger och vid varje ”stopp” orsakar den en lätt el skada. Varje stopp tar 1 sekund, målområdet är 5m² stort och allt inom det området tillfogas en svår el skada.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Energi 3 * Rum 2 * Rum 1 + 70 + 40 + 20 + 10 = 356 Kraftåtgång: 70

150