• No results found

Kontroll av gravitation och rörelse. Gravitation fungerar bäst i verkligheten.

Novis 25p

Krafteffekt, Vapen 15, användaren får en fetisch för vapen som gör att användaren känner sig naken utan vapen och har ett behov av att alltid bära med sig sitt favoritvapen.

Hoppa, användaren kan hoppa från stillastående 10m långt och med fart upp till 30m samt från stillastående 5m vertikalt. Användaren landar alltid på fötterna om det finns chans att användaren kan vända sig i luften. Så länge som användaren befinner sig på en planet vet användaren alltid vad som är upp och ner genom att aktivera effekten.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 + 40 = 67 Kraftåtgång: 15

Springa, användaren kan springa mycket fortare än vanligt. Användaren dubblerar sin normala max hastighet. Effekten är aktiv i 30 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Tid 3 * Liv 2 + 20 + 40 + 20 = 188 Kraftåtgång: 40

Känna gravitation, användaren känner alltid styrkan på gravitationen när hon eller han befinner sig på en planet i verkligheten. Användaren vet hur användaren kan även avgöra hur djupt eller högt användaren är i förhållande till marken samt vad som är upp och ned. Effekten är permanent men fungerar inte på platser där det saknas gravitation.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 2 * Tid 5 * Liv 2 + 20 + 110 + 20 = 190 Kraftåtgång: (40)

Avstyra, användaren kan påverka mindre projektiler som kastas mot användaren. Användaren måste se projektilen och ju större hastighet och vikt projektilen har desto mindre påverkas den. En kastdolk eller mindre sten kan undvikas helt medan en pil eller katapult sten bara avviker lite från sin bana.

Pilen på grund av sin hastighet och stenen på grund av sin vikt. Effekten är direkt och påverkar inom

168 50m från användaren. Användaren kan avstyra alla projektiler inom räckvidden. Hastigheten minskas inte av effekten bara riktningen. Det går inte att ändra projektilen så att den medvetet ska träffa ett annat önskat mål även om det kan bli effekten.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 2 * Rum 1 + 20 + 10 = 48 Kraftåtgång: 10

Landa, användaren kan även från höga fall klara sig, alla fallskador minskas till med -3 steg. Fall under 10m klarar hon eller han helt utan att ta skada. Effekten aktiveras alltid om inte användaren vill annat men drar kraftpoäng vid aktivering.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 + 40 = 67 Kraftåtgång: 15

Se rörelse, användaren ser rörelse inom 50m, även bakom tjocka murar och väggar. Användaren ser enbart att något rör sig, hastigheten samt rörelseenergin. Effekten är aktiv under 5 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Tid 2 * Rum 1 + 40 + 20 + 10 = 124 Kraftåtgång: 25

Elev 50p

Krafteffekt, Vapen 25, användaren börjar prata med sina vapen under vapenvård som även blir användarens favorit sysselsättning.

Rörelseskydd, användaren kan skydda sig mot anfall som mot föremål eller personer med

rörelseenergi. Den rörelseenergi som används för skada minskar användaren med -3 steg. Om skadan blir mindre än lätt står användaren kvar och påverkas inte alls. Svärd stannar, pilar faller till marken och rustande tjurar stoppas effektivt. Effekten är personlig och kan aktiveras i förväg. Effekten är aktiv i 5 minuter med berör allt som träffar användarens kropp. Det innebär att rustningar kan gå sönder. Skyddet skyddar inte mot energiskador.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Liv 3 * Tid 2 + 70 + 40 + 20 = 346 Kraftåtgång: 70

Sväva, användaren kan sväva ovan mark men inte flyga om ingen drar användaren eller om användaren får fart av något annat till exempel vinden. Användaren svävar mellan 0-2m över marken. Effekten är aktiv under 30 minuter.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 3 * Tid 3 * Liv 2 + 40 + 40 + 20 = 136 Kraftåtgång: 25

Öka gravitationen, användaren kan i ett område inom 250m öka gravitationen. Området som påverkas är 100m² men inom området påverkas allt. Gravitationen i området dubbleras, alla rörelser som görs går långsammare och det blir tungt för alla i området att röra sig. Effekten varar i 5 minuter.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 3 * Tid 2 * Rum 2 * Rum 2 + 40 + 20 + 20 + 20 = 148 Kraftåtgång: 30

169 Minska gravitationen, användaren kan i ett område inom 250m minska gravitationen. Området som påverkas är 100m² men inom området påverkas allt. Gravitationen i området halveras, alla rörelser som görs går snabbare och det blir lätt för alla i området att röra sig. Man hoppar längre och högre.

Effekten varar i 5 minuter.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 3 * Tid 2 * Rum 2 * Rum 2 + 40 + 20 + 20 + 20 = 148 Kraftåtgång: 30

Rörelsepuls, användaren inom 250m påverka någon som rör sig och de den en kraftig rörelsepuls.

Rörelseenergin fördubblas under ett kort ögonblick vilket kan vara förödande. Själva pulsen gör ingen skada men effekterna kan bli svåra för den som drabbas. Det är alltid en enhet som påverkas,

exempelvis om pulsen träffar en häst så är det egentligen bara hästen som påverkas men ryttaren följer med av effekten. Om ryttaren påverkas kommer ryttaren troligen åka över hästen. För mycket tunga enheter är effekten inte alltid en fördubbling utan kan vara mycket mindre. Effekten är direkt.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Rum 2 + 40 + 20 = 114 Kraftåtgång: 25

Balans, användaren har alltid perfekt balans eftersom användaren alltid känner av gravitationen och rörelseenergin. Att stå på en drakes svanstipp och slåss samtidigt som draken flyger i strid är inga problem för användaren.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Tid 5 * Liv 2 + 40 + 110 + 20 = 440 Kraftåtgång: (90)

Lärare 100p

Krafteffekt, Vapen 50, användaren har svårt att sitta still utan måste ständigt vara i rörelse. Först när användaren går, springer, jobbar, slåss och annat fysiskt arbete med rörelse är användaren nöjd. Att sitta stilla är svårt och stressande för användaren.

Balans andra, användaren kan röra vid någon och göra så att personen för en stund har perfekt balans då personen under varaktigheten känner av gravitationen och rörelseenergin. Att stå på en drakes svanstipp och slåss samtidigt som draken flyger i strid är inga problem för personen under varaktigheten. Effekten vara i 30 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Tid 3 * Liv 2 + 40 + 40 + 20 = 262 Kraftåtgång: 50

Nollgravitation, användaren kan i ett område inom 250m ta bort gravitationen. Området som påverkas är 5m² men inom området påverkas allt. Gravitationen i området blir noll vilket gör att allt i området blir viktlös och kommer att sväva över marken. Så länge som det påverkade inte kan dra sig någonstans så kommer det flyta där mer eller mindre hjälplös. I området påverkas hon eller han av vindar och liknande men väl utanför området så dras offret ned mot marken när offret exempelvis blåser ut ur området. Effekten är fysisk och effekten varar i 5 minuter. Att tänka på är att det alltid är området som påverkas som i sin tur påverkar det i området.

Dimensioner: Verkligheten

170 Magi: 2 * Energi 4 * Tid 2 * Rum 1 * Rum 2 + 70 + 20 + 10 + 20 = 152

Kraftåtgång: 30

Ladda projektil, användaren kan ladda en projektil med rörelseenergi som sedan aktiveras av en rörelse. Aktivering måste ske inom 30 sekunder efter laddningen och effekten gör att det dubblerar hastigheten vilket medför att skadan ökar med +1. Användaren måste röra vid projektilen som ska laddas som inte får väga mer än 5kg.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Tid 1 * Materia 2 + 40 + 10 + 20 = 124 Kraftåtgång: 25

Skjuta energi, användaren kan nu från sina händer skjuta iväg en puls av koncentrerat rörelseenergi.

Strålen är röd och skadar allt men rustning skyddar som vanligt. Skadan är medelsvår. Räckvidden är inom 50 meter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 3 * Rum 2 + 40 + 20 = 116 Kraftåtgång: 25

Antigravitationsflygning, Genom att påverka gravitationen under sig kan användaren sväva sakta framåt över marken. Maximala höjden är 100m medan maximala hastigheten är 30km/h om användaren inte använder annat som för användaren framåt till exempel vind. Enbart användaren själv kan flyga på detta sätt och användaren kan maximalt bär 1,5 gånger sin egen vikt. Effekten är aktiv i 30 minuter. Effekten fungerar i alla dimensioner men bara där det finns starkare gravitation.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Liv 2 * Tid 3 + 40 + 20 + 40 = 316 Kraftåtgång: 65

Tyngd, användaren kan påverka ett föremål inom 50m och öka tyngdkraften enbart på det föremålet med 20 gånger, dvs. föremålet blir 20 gånger tyngre. Effekten påverkar inte levande varelser direkt men väl kläder och annat. Med föremål avses saker som hör ihop, t ex ett vagnshjul men inte hela vagnen, ett svärd men inte svärdet och skölden osv. Effekten varar i 5 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Materia 2 * Tid 2 * Rum 1 + 40 + 20 + 40 + 10 = 254 Kraftåtgång: 50

Mästare 150p

Krafteffekt, Vapen 75, användaren börjar bli paranoid. Ständigt är användaren orolig för att någon ska hoppa på användaren och därför försöker alltid användaren vara i närheten av eller hålla någon form av vapen. Användaren funderar dessutom alltid på tänkbara anfallssituationer beroende på vart användaren befinner sig. Det hela är stressande och jobbigt för användaren.

Nollrörelse föremål, användaren kan inom 250m få en projektil eller ett föremål i rörelse som användaren ser (dvs. inte i normala fallet t ex en pil) att stanna och eventuellt falla ned där den stannade. Vikten på projektiler får maximalt vara 250kg. Effekten är direkt, om föremålet väger mer minskas hastigheten väsentligt.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Rum 2 * Materia 2 + 70 + 20 + 20 = 254 Kraftåtgång: 50

171 Nollrörelse varelse, användaren kan inom 250m få en varelse i rörelse som användaren ser att stanna. Vikten på varelsen får maximalt vara 250kg. Effekten är direkt, om varelsen väger mer minskas hastigheten väsentligt.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Rum 2 * Liv 2 + 70 + 20 + 20 = 254 Kraftåtgång: 50

Vibrera sönder, användaren kan vibrera sönder ett material eller varelse. Skadan som uppkommer är en dödlig skada men måste byggas upp under 30 sekunder. Användaren måste dessutom röra vid det som ska vibreras sönder. Om föremål påverkas brukar materian spricka sönder av vibrationerna som har en tendens att sprida sig vidare.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 5 * Tid 1 * Liv 2 + 110 + 10 + 20 = 230 Kraftåtgång: 50

Nollgravitation stort område, användaren kan i ett område inom 250m ta bort gravitationen.

Området som påverkas är 200m² men inom området påverkas allt. Gravitationen i området blir noll vilket gör att allt i området blir viktlös och kommer att sväva över marken. Så länge som det

påverkade inte kan dra sig någonstans så kommer det flyta där mer eller mindre hjälplös. I området påverkas hon eller han av vindar och liknande men väl utanför området så dras offret ned mot marken när offret exempelvis blåser ut ur området. Effekten är fysisk och effekten varar i 5 minuter.

Att tänka på är att det alltid är området som påverkas som i sin tur påverkar det i området.

Dimensioner: Verkligheten

Magi: 2 * Energi 4 * Tid 2 * Rum 3 * Rum 2 + 70 + 20 + 40 + 20 = 246 Kraftåtgång: 50

Exalterad 200p

Krafteffekt, Vapen 100, användaren är paranoid och vidtar extrema åtgärder för att ingen ska komma för nära användaren då användaren alltid fruktar det värsta i alla situationer. Användaren får svårt att sova och vistas i sällskap. Användaren litar i princip inte på någon och livet för användaren blir svårt och stressande.

Vätskedra, användaren kan dra i vätska, även sådan som finns i levande varelser. Effekten för varelser är hemsk och blir att exempelvis blodet börjar tränga ut genom huden mot användaren.

Effekten ger en dödlig skada och det finns egentligen inget skydd mot effekten. På andra vätskor så kan användaren suga 1dl vätska mot sig, den flyger då som en boll mot användaren. Vätskan måste vara måste vara innesluten i något som kan släppa igenom vätska, så en flaska fungerar inte.

Avståndet för skada är inom 250m och användaren måste se offret.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 5 * Materia 3 * Rum 2 + 110 + 40 + 20 = 440 Kraftåtgång: 90

Vibrerande kropp, genom att sätta sin kropp i rörelse kan användaren vibrera sig igenom alla kända oorganiska material. När användaren gör detta blir användaren immun mot alla fysiska attacker men inte för eld, ljus, värme, köld och elektricitetsattacker. I denna form så är hela användaren suddig och en betraktare kan bara ana användaren konturer. Det tar ungefär 30 sekunder per 50cm material som användaren ska vibrera igenom. När användaren omvandlar sin kropp omfattas detta även av

172 alla kläder men inte av ryggsäckar eller vapen och liknande. Effekten är aktiv i 5 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Materia 4 * Liv 4 * Energi 4 * Tid 2 + 70 + 70 + 70 + 20 = 1382 Kraftåtgång: 275

Blixten, användaren kan springa mycket fort och kan komma upp i en hastighet av 500km/h.

Användaren kan även stanna snabbt samt göra tvära kast. Effekten är aktiv i 30 minuter.

Dimensioner: Alla

Magi: 9 * Energi 4 * Tid 3 * Liv 4 + 70 + 40 + 70 = 612 Kraftåtgång: 120