• No results found

Enhetlighet

In document Polisens ledningscentraler (Page 92-95)

5. Centraliseringar

5.2 Problematiska antaganden och utmaningar

5.2.1 Enhetlighet

En viktig utgångspunkt vid tillskapandet av regionledningscentralerna är att verksamheten ska bli så enhetlig som möjligt. I den övergripande verksamhetsbeskrivningen av regionledningscentralerna konstateras att likartade ärenden kan få olika prioriteringar beroende på var händelsen har inträffat (hur långt bort från centralorten som händelsen har inträffat). Bedömningen grundar sig på polisens förutsättningar att i rimlig tid kunna ta sig till platsen för att kunna göra ett ingripande40. Allmänheteten har därigenom fått olika grad

av service beroende på var man varit bosatt i landet. En grundläggande princip som betonas är att RLC ska göra enhetliga prioriteringar av den händelsestyrda verksamheten41. Att uppnå denna enhetlighet måste

betecknas som en stor utmaning. Regionerna har stora olikheter. Det gäller geografin:

Bild 75. Region nord jämfört med region Stockholm.

40 A035.491/2015 RLC-programmet. Övergripande verksamhetsbeskrivning för polismyndighetens regionledningscentraler (RLC)

vid införandet, 2015-04-16, bilaga 2, sidan 3

41 A035.491/2015 RLC-programmet. Övergripande verksamhetsbeskrivning för polismyndighetens regionledningscentraler (RLC)

Men det finns också stora skillnader vad gäller typen av ärenden:

Bild 76. Några olika typer av uppdrag42.

Även om det handlar om samma typ av ärenden ställs operatörerna dessutom för skilda kravbilder. I vissa områden och miljöer krävs exempelvis flera patruller för att göra ett ingripande med anledning av en misshandel och om dessutom inte en patrull avsätts för att bevaka polisbilarna är risken stor att de får däcken sönderskurna. I andra områden behövs bara en patrull, men de har långt till närmsta förstärkning och måste hantera situationen efter dessa förutsättningar.

Bild 77. En misshandel i tunnelbanan i en förort kontra en liknande misshandel i glesbygd ställer helt olika krav.43

I den övergripande verksamhetsbeskrivningen av regionledningscentralerna konstateras att arbetsbelastning i städerna, men också avståndet från stationeringsorten, påverkar i vilken utsträckning ingripandepatruller uppehåller sig och agerar i polisområdets ytterområden44. Det påtalas att RLC

fortlöpande ska samverka med yttre befäl om det ska ske några omdisponeringar av patruller och att RLC måste utveckla sin taktiska ledningsförmåga för att säkerställa att akuta/skyndsamma ingripanden kan utföras över den geografiska ytan45.

Det finns anledning att notera att även om det finns lediga resurser i del av en region som skulle kunna omfördelas till en annan del av regionen tar det med tanke på stora avstånd tid att omfördela resurser från

42 Foto: Polismyndigheten. 43 Foto: Polismyndigheten.

44 A035.491/2015 RLC-programmet. Övergripande verksamhetsbeskrivning för polismyndighetens regionledningscentraler (RLC)

vid införandet, 2015-04-16, bilaga 2, sidan 11.

45 A035.491/2015 RLC-programmet. Övergripande verksamhetsbeskrivning för polismyndighetens regionledningscentraler (RLC)

en plats till en annan. Olika delar av regionerna kommer därför i realiteten inte ha den verksamhetsmässiga närhet i det minutoperativa arbetet som olika texter kopplat till regionindelningen kan ge intrycket av. I andra områden går det å andra sidan mycket snabbt att omfördela resurser.

Tröskelvärdet för när patrull beordras på ett icke prioriterat ärende i ett storstadsområde är betydligt högre än i ett landsortsområde46. Intervjuer pekar på att detta förhållande fått stora konsekvenser när stora

centraler tagit över mindre områden. En anpassning har i de flesta fall skett till den stora ortens sätt att prioritera ärenden. Det kan nämligen vara svårt för operatörer att hålla reda på att patruller ska skickas på vissa ärenden i ett område men inte i ett annat område. Vissa typer av ärenden som patruller tidigare skickats på i mindre orter som kontroll av fordon, anmälningsupptagning och brottsplatsundersökning vid inbrott i företagslokaler skickas de sällan eller aldrig längre på. Detta trots att det inte funnits några andra ärenden i området vid aktuell tidpunkt när samtal inkom till ledningscentralen. Patruller får därför ofta åka och vänta på arbetsuppgifter eller försöka initiera egna aktiviteter. Att få de typer av ärenden som de tidigare fick var inte bara bra för motivationen för personalen, utan upplevdes vara av betydelse för att bygga relationer och tillit i lokalsamhället. En strävan efter enhetlighet när verksamheten tagits över av stora centraler gör att landsbygdens och mindre orters särskilda behov och lägre belastningsgrad inte beaktas och utnyttjas i samma utsträckning som tidigare.

Även om det finns en strävan att uppnå en enhetlighet som har påverkat sättet att ta sig an mindre akuta ärenden gör nuvarande tillgänglighet av patruller att inkomna akuta ärenden ändå behandlas annorlunda beroende på var de inträffat i landet. En jämförelse av bemanning i förhållande till den geografiska ytan åskådliggör tydligt att förutsättningarna skiljer sig åt mellan olika regioner och områden. I samband med att exempelvis en rattfyllerist hade voltat i ett bostadsområde i Rossön i norra Jämtland fick bemanningen, som inte på något sätt var onormal, stor uppmärksamhet i media när förhållandet åskådliggjordes genom att området placerades över södra Sverige47. Även om det i det aktuella fallet hade kunnat gå att använda patrull

från angränsande län åskådliggör bilden att det i vissa delar av Sverige är en mycket låg bemanning. Förhållandet har stor betydelse för arbetssituationen i ledningscentralerna i vissa regioner.

46 B A035.491/2015 RLC-programmet. Övergripande verksamhetsbeskrivning för polismyndighetens regionledningscentraler

(RLC) vid införandet, 2015-04-16, bilaga 2, sidan 2.

47 Exempelvis Expressen 25 september, 2016: ”Håkans omtalade bild om bristen på poliser” www.expressen/nyheter/hakans-

Bild 78: Polisbilar i Jämtland en fredag.48

Sammanfattningsvis kommer det vara en utmaning att uppnå ett av de viktigaste målen med omorganisationen – att så långt det är möjligt erhålla en enhetlighet. Med tanke på stora olikheter och helt skilda förutsättningar kanske det ur ett medborgarperspektiv istället är viktigare att skapa goda möjligheter för flexibla och situationsanpassade lösningar framför en strävan att uppnå en enhetlighet?

In document Polisens ledningscentraler (Page 92-95)