• No results found

Företagens fokus på sociala och miljömässiga aspekter

4. Hållbarhetsredovisning i praktiken

4.1. Delstudie i privata företag

4.1.1. Företagens fokus på sociala och miljömässiga aspekter

I detta avsnitt bildar vi oss en uppfattning om företagens syn på hållbarhetsredovisningens olika aspekter. Förutom de ekonomiska aspekterna lägger olika företag olika stort fokus på de miljömässiga och sociala aspekterna i sitt arbete. Härmed vill vi ta reda på vilken av aspekterna som störst fokus läggs på samt vilka bakomliggande orsaker detta har.

Små företag

Alternativ Värme AB har inte någon miljöansvarig på sitt företag utan ser det istället som varje enskild medarbetares ansvar att i det dagliga arbetet leva upp till företagets miljöpolicy. Företaget har dock under de senaste två åren utökat sin kundkrets, från ett fokus på privatkunder till att leverera även till offentliga kunder, såsom kommunen och landstinget. I dessa offentliga upphandlingar ställs krav på Alternativ Värme att leva upp till vissa miljöpolicys, vilket alltså tvingar företaget till att arbeta mer aktivt med vissa miljöfrågor. Tom North, företagets VD, menar dock att de i sitt företag anser sig vara miljömedvetna i och med deras val av produkter. Han menar vidare att Sverige länge varit ledande i miljöfrågor när det gäller uppvärmning och är störst i världen när det gäller tillverkning av pelletsutrustningar som på ett miljövänligt sätt värmer hus. Alternativ värme följer lagstiftning och andra krav och försöker i det dagliga arbetet vara ett föredöme genom att minska direkt miljöbelastning vid t.ex. utbildning, anskaffning och resor. Vidare nämner North den sociala aspekten av hållbarhetsredovisning. Genom att företagets leverantörer alla finns inom Sveriges gränser anser han inte att det finns något större behov av att fokusera på sociala aspekter, eftersom allt sådant kontrolleras genom lagstiftningen. Dock menar han att om eventuella missförhållanden skulle framkomma hos någon leverantör så skulle detta få konsekvenser på deras affärsförbindelser.

Gila Control System AB är ett företag som sätter miljön i fokus, då hela deras affärsidé går ut på att ha energieffektiva anläggningar med låga livscykelkostnader, där hänsyn till miljön tas i

alla led. Då det är ett småföretag som arbetar utifrån knappa resurser finns inte möjligheten till att ha en heltidsanställd som ansvarar för miljöfrågor, utan det är Bodil Anjar som utöver sitt ansvar som VD även ansvarar för miljöfrågor. De har börjat se affärsnyttan av att arbeta för miljön och miljöarbetet i företaget handlar om att ta ett steg i taget. Just nu ligger fokus på att miljöcertifiera företaget efter ISO 14001 samt kvalitetscertifiera enligt ISO 9001, och nästa år kommer företaget även att redovisa miljömål och miljöresultat. De sociala aspekterna läggs inte lika mycket fokus på, detta då deras intressenter främst kommer från Tyskland och frågorna angående det sociala blir då inte så aktuella eftersom det även i dessa länder styrs av lagstiftning. Hade de istället handlat mycket med länder i Asien tror Anjar att de sociala aspekterna hade fått större fokus.

Vid intervju med Vatten och samhällstekning AB: s VD, Stefan Ljung, framgår det att företaget arbetar både med miljöfrågor och sociala frågor. Det är dock miljöfrågorna som störst fokus läggs på eftersom deras arbetsområde är inom miljön. Företaget har två anställda som ansvarar för miljöarbetet. Ljung förklarar vidare att det är miljöfrågorna som är deras stora arbetsområde, de har miljömål som de sätter upp och de försöker genomföra förbättringar för varje år som går. De är även klimatneutrala, vilket betyder att de kompenserar företagets miljöpåverkan genom utsläppsrätter. VOS AB har ett miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO 14001 och de använder ett kvalitetsledningssystem som är utformat enligt ISO 9001. Trots att störst fokus ligger på miljöfrågor tar de även hänsyn till etiska normer som de arbetar efter i sin policy. De har antagit etikregler som används till vägledning för medarbetarnas yrkesutövning och bedriver även ett systematiskt arbetsmiljötänkande.

Medelstora företag

Vår respondent på Kalmarhem, Marie Dellve, arbetar som projektledare och miljösamordnare där hon just nu lägger stor fokus på hållbar utveckling och hållbart boende. Dellve förklarar att de lägger stor fokus på miljöfrågor inom företaget, speciellt vikiga aspekter är då energi, el- och vattenförbrukning samt avfallshantering. Kalmarhem har en miljöchef som ansvarar för miljöarbetet men samtidigt jobbar alla medarbetare mer eller mindre med det i praktiken. För Kalmarhem är det således viktigt att alla som arbetar inom företaget och all inhyrd personal har miljön i fokus i sitt dagliga arbete. För att uppnå detta bedriver dem en så kallad ”Kalmarhem-skola” där Kalmarhems entreprenörer, som de skriver ramavtal med för till exempel bygg- eller målningsarbete, bland annat får lära sig om förhållandet i arbetsmiljön,

hållbart boende samt hur kunderna bäst bemöts. Dellve förklarar hur viktigt det är att få med sig kunden i miljöarbetet för att nå de uppsatta målen. Kalmarhem är inte ISO-certifierade utan använder sig istället av ledningssystemet FR2000. Detta system innehåller krav på ett integrerat ledningssystem för kvalitet, miljö, kompetensförsörjning, hälsa och säkerhet. FR2000 utgår bland annat från ISO 9001, ISO 14001 och arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Anledningen till att de använder sig av FR2000 är att det är anpassat till fastighetsbranschen vilket gör att det passar deras verksamhet. På senare tid har även de sociala frågorna fått ett allt större utrymme, Dellve framhäver att denna del är mycket viktig både när det gäller förhållandet till kunderna men även förhållandena i arbetsmiljön. Förhållandet till kunderna är viktigt eftersom utan kunderna klarar företaget inte av att nå sina miljömål. För att förbättra förhållandet i arbetsmiljön för Kalmarhems anställda satsas det på friskvård, sponsring med träningskort samt friskvårdstimme med mera.

Kärnhem har inte en speciell person som arbetar med miljöfrågor, utan ansvaret ligger på alla med huvudansvar på ledningsgruppen. Henrik Swahn, regionchef på Kärnhem Sydost, menar att det i en liten organisation är svårt att ha en person som enbart arbetar med miljöfrågor, det krävs mer resurser för det. Kärnhem har för närvarande ingen uttalad miljöpolicy, men en konsult håller på att arbeta fram detta. Dock ligger företagets fokus på miljö inom alla led i företaget, ett exempel är genom att alltid ansluta till fjärrvärme där det är möjligt. Trots att deras arbete mer handlar om att driftoptimera husen under hela dess livscykel snarare än under själva produktionen, ligger även fokus på att använda närproducerat trä och resurser vid husbyggandet. Sålunda är det för Kärnhem de miljömässiga aspekterna mest fokus läggs på.

Stora företag

Kalmar Energi menar att det för deras egen skull är viktigt att ta hänsyn och värna om miljön vilket är anledningen till att de producerar energi från förnybara källor och tillverkar bränsle utifrån rena biobränslen. De är ISO-certifierade enligt 14001 och 9001 som omfattar miljö- respektive kvalitetsansvar. Enligt Carolin Svensson, projektingenjör/miljösamordnare, arbetar alla medarbetare ständigt med miljöfrågor, till exempel har deras säljare stor miljömedvetenhet så att de kan berätta för kunderna var elen kommer ifrån. I företagets årsredovisning framgår det att miljöarbetet även är ett sätt att vara en god arbetsgivare och de försöker förmedla känslan för miljöansvar till alla inom företaget. Exempel på detta är hur delar av deras bilburna personal utbildas i ”Ecodriving”. Trots att företaget försöker involvera all personal i miljöarbetet är det företagsledningen som har det formella ansvaret för dessa

frågor. Miljöfrågor är således en viktig faktor för Kalmar Energi, men de arbetar inte i lika hög grad med sociala frågor så som barnarbete. Detta beror på att risken är liten att det skulle finnas något område inom verksamheten där de köper av en leverantör som använt sig av barnarbete eller brutit mot de mänskliga rättigheterna. I deras årsredovisning visar de dock att sociala frågor såsom medarbetarnas arbetsvillkor är viktiga frågor för dem. Där framgår att de arbetar med jämställdhetsfrågor där ett mål är att såväl organisationen, löneförhandlingarna och arbetssättet ska präglas av jämställdhet. Kalmar Energi arbetar således starkt med miljöfrågor och berör även sociala frågor inom organisationen. Deras arbete inom dessa områden redogörs i årsredovisningen där de har flera sidor dedikerade till deras miljöarbete där de redogör för miljönyckeltal och en enskild sida åt hur de arbetar med sociala frågor.

Alwex Transport lägger stort fokus på miljö och trafiksäkerhet i sitt dagliga arbete. Då de är ett transportföretag och därmed har stor påverkan på miljön i form av den verksamhet de bedriver anser de att det är viktigt att uppmärksamma miljöarbetet. Sedan år 2000 har företaget upprättat en detaljrik årsrapport avseende miljöfrågor. Denna upprättades tre år i rad och skickades ut till företagets kunder. Rapporten var mycket detaljerad och krävde därmed mycket resurser, vilket fick till följd att företaget sedan upphörde med denna rapport. Kundundersökningar som företaget gjorde visade att kunderna inte uppmärksammade huruvida miljöarbetet är bra eller dåligt. Alwex berättar att även de sociala frågorna i företaget uppmärksammas då vissa stora kunder kräver detta. Samtidigt menar Tina Forsell, miljö- och kvalitetssamordnare, att de sociala aspekterna ofta kommer i skymundan då detta till stora delar regleras enligt lag i Sverige. År 2001 blev Alwex både miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 samt ISO 9001. Peter Hildingsson är miljö-, kvalitets- och systemchef på Alwex, och han menar att ISO-certifieringen dock inte gett några direkta effekter i form av ökat kundtryck, men säger samtidigt att det skulle sända ut fel signaler om dem inte miljö- och kvalitetscertifierade sig. Många kunder kräver istället att vissa faktiska krav ska vara uppfyllda istället för att visa upp ett certifikat. Hildingsson menar även att ett ISO-certifikat inte behöver betyda så mycket, eftersom företag där kan välja att hålla en låg nivå, eftersom certifikatet bara visar förbättringsarbete istället för faktiska nivåer.