• No results found

Undersökningen i sin helhet med alla frågor representerade. Alla respondenter har inte svarat på alla frågor, utan det har besvarat frågor som gäller för just deras barn i förhållande till vilken årskurs barnet går i just nu:

Välkommen till vår enkät till dig som är förälder till en dotter med NPF-diagnos. Det är viktigt för oss, för att vår undersökning ska bli så exakt som möjligt att du svarar ärligt och utförligt på samtliga frågor, glöm inte bort att vi är intresserade av er upplevelse som föräldrar och det är viktigt för oss att era svar berör hela barnets skolvistelse.

Du kommer att få en fråga om var någonstans i skolsystemet ditt barn befinner sig från förskola upp till gymnasiet. Därefter kommer du få svara på frågor som leder fram till den skolform ditt barn har idag. Går ditt barn exempelvis på gymnasiet kommer du få svara på frågor gällande förskola, lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet samt gymnasiet. Går ditt barn däremot i förskolan kommer du endast besvara frågor gällande förskolan.

Tack för din medverkan. 1. Du är förälder till en:

 Flicka

 Pojke

2. Har ditt barn fått diagnos?

 Ja

 Nej

3. När uppmärksammades svårigheterna för ditt barn? Vem var det som först uppmärksammade svårigheterna, skolan eller i hemmet? Vad var det som uppmärksammades?

4. Vem var det som initierade en utredning för ditt barn? 5. I vilken årskurs går ditt barn idag?

 Förskola

 Förskoleklass - årskurs 3

 Årskurs 4 - årskurs 6

 Årskurs 7 - årskurs 9

 Gymnasiet

6. Hur upplever du som förälder att ditt barn får eller har fått stöd i förskolan? (Inkludera hela förskoletiden samt förskolans alla moment från det att barnen kommer på morgonen till dess att barnen hämtas på eftermiddagen)

7. Hur upplever du som förälder att samverkan har fungerat mellan hem och förskola? (Beskriv din delaktighet i ditt barns förskolevistelse, samt i

68

8. Hur upplever du som förälder att pedagoger i förskolan har pratat eller pratar om ditt barn och beskrivit ditt barns förskoletid? (Ta både upp saker som personalen har beskrivit fungerar bra respektive mindre bra)

9. Hur upplever du som förälder att ditt barns relation med andra barn och pedagoger fungerar/har fungerat i förskolan?

10. Beskriv om det finns något som förskolan kunde ha gjort annorlunda för att ditt barns förskoletid skulle vara/varit bättre

11. Hur upplever du som förälder att ditt barn får eller har fått stöd i årskurs F- 3? (Inkludera hela dagen, eventuell fritidsvistelse, raster och lunch)

12. Hur upplever du som förälder att samverkan har fungerat mellan hem och skolan i årskurs F-3? (Beskriv din delaktighet i ditt barns skoltid samt i

utformandet av eventuellt stöd)

13. Hur upplever du som förälder att lärare/fritidspedagoger och övrig personal i skolan i årskurs F-3 har pratat eller pratar om ditt barn och beskrivit denna skoltid? (Ta både upp saker som personalen har beskrivit fungerar bra respektive mindre bra)

14. Hur upplever du som förälder att ditt barns relation med andra barn och pedagoger fungerar/har fungerat i skolan i årskurs F-3?

15. Hur upplever du som förälder att ditt barns närvaro har varit i skolan i årskurs F-3? (Beskriv också vad frånvaron oftast har berott på)

16. Beskriv om det finns något som skolan kunde ha gjort annorlunda för att ditt barns tid i årskurs F-3 skulle vara/varit bättre.

17. Hur upplever du som förälder att ditt barn får eller har fått stöd i årskurs 4- 6? (Inkludera hela dagen, eventuell fritidsvistelse, raster och lunch)

18. Hur upplever du som förälder att samverkan har fungerat mellan hem och skolan i årskurs 4-6? (Beskriv din delaktighet i ditt barns skoltid samt i

utformandet av eventuellt stöd)

19. Hur upplever du som förälder att lärare/fritidspedagoger och övrig personal i skolan i årskurs 4-6 har pratat eller pratar om ditt barn och beskrivit denna skoltid? (Ta både upp saker som personalen har beskrivit fungerar bra respektive mindre bra)

20. Hur upplever du som förälder att ditt barns relation med andra barn och pedagoger fungerar/har fungerat i skolan i årskurs 4-6?

21. Hur upplever du som förälder att ditt barns närvaro har varit i skolan i årskurs 4-6? (Beskriv också vad frånvaron oftast har berott på)

22. Beskriv om det finns något som skolan kunde ha gjort annorlunda för att ditt barns tid i årskurs 4-6 skulle vara/varit bättre.

69

23. Hur upplever du som förälder att ditt barn får eller har fått stöd i årskurs 7- 9? (Inkludera hela dagen, eventuell fritidsvistelse, raster och lunch)

24. Hur upplever du som förälder att samverkan har fungerat mellan hem och skolan i årskurs 7-9? (Beskriv din delaktighet i ditt barns skoltid samt i

utformandet av eventuellt stöd)

25. Hur upplever du som förälder att lärare och övrig personal i skolan i

årskurs 7-9 har pratat eller pratar om ditt barn och beskrivit denna skoltid? (Ta både upp saker som personalen har beskrivit fungerar bra respektive mindre bra)

26. Hur upplever du som förälder att ditt barns relation med andra barn och pedagoger fungerar/har fungerat i skolan i årskurs 7-9?

27. Hur upplever du som förälder att ditt barns närvaro har varit i skolan i årskurs 7-9? (Beskriv också vad frånvaron oftast har berott på)

28. Beskriv om det finns något som skolan kunde ha gjort annorlunda för att ditt barns tid i årskurs 7-9 skulle vara/varit bättre.

29. Hur upplever du som förälder att ditt barn får eller har fått stöd i gymnasiet? (Inkludera hela dagen, raster och lunch)

30. Hur upplever du som förälder att samverkan har fungerat mellan hem och gymnasieskolan? (Beskriv din delaktighet i ditt barns skoltid samt i

utformandet av eventuellt stöd)

31. Hur upplever du som förälder att lärare och övrig personal i

gymnasieskolan har pratat eller pratar om ditt barn och beskrivit denna skoltid? (Ta både upp saker som personalen har beskrivit fungerar bra respektive mindre bra)

32. Hur upplever du som förälder att ditt barns relation med andra barn och pedagoger fungerar/har fungerat i gymnasiet?

33. Hur upplever du som förälder att ditt barns närvaro har varit i gymnasiet? (Beskriv också vad frånvaron oftast har berott på)

34. Beskriv om det finns något som skolan kunde ha gjort annorlunda för att ditt barns tid i gymnasiet skulle vara/varit bättre.

70