• No results found

Klarläggande uttalande om slutrapporten om handlingsplanen METSO

Skogsindustrin rf har aktivt deltagit i utformningen av METSO-planen och har stött de försök som genomförts ända från processens början. Principerna i METSO, det vill säga tillvägagångssätten som grundar sig på frivillighet från skogsägarnas sida,

utredningen av skyddsvärdena på de befintliga skyddsområdena och ökningen av dem med specialåtgärder samt utvecklingen av naturvården i ekonomiskogar med innovativa samarbetsprojekt, har enligt industrins mening varit en bra och fruktbar utgångspunkt. Skogsindustrin vill delta i ett på METSOs principer baserat utvecklande av den biologiska mångfalden i Södra Finlands skogar både som virkesköpare och som skogsägare. Under försöksperioden av METSO har också dessa åtgärder frivilligt börjat vidtas.

Som ett klarläggande uttalande om slutrapporten om METSO II-planen konstaterar Skogsindustrin rf följande:

1 De naturvetenskapliga urvalskriterierna

Den nya METSO-planens mest kritiska punkter utgörs av de för omfattande naturvetenskapliga urvalskriterierna.

I arbetsgruppen motiverades de omfattande naturvetenskapliga urvalskriterierna med att det är frivilligt att delta i handlingsplanen. De omfattande kriterierna möjliggör ett större utbud av METSO-objekt, men beslutet om att erbjuda objekt tas dock alltid av skogsägaren.

I METSO II-arbetsgruppen konstaterades att urvalskriterierna inte får vara

bestämmande och normativa. I rapporten konstateras bl.a.: ”Arbetsgruppen anser att de naturvetenskapliga kriterierna tagits fram för att stödja beslut som fattas för

tryggandet av mångfalden både i skyddsområden och i ekonomiskogar, men att de inte är avsedda att tillämpas som strikta regler.” För att undvika eventuella konflikter önskar Skogsindustrin att detta tydligt skrivs in i statsrådets beslut. Det är viktigt att alla aktörer förbinder sig till METSO-kommissionens beslut och de diskussioner som fördes i arbetsgruppen. I dessa diskussioner fastslogs urvalskriteriernas styrande inverkan vid val av objekt och den för acceptansen av planen viktiga frivillighet för skogsägarna att själva besluta om de vill erbjuda sina marker.

Urvalskriterierna får inte bli ett hinder för hållbart skogsbruk. Denna princip är viktig för att METSO och frågorna som gäller biologiskt mångfald ska upplevas som positiva bland skogsägarna även framöver och planen inte ska uppfattas som konfliktskapande.

2 Naturvården i ekonomiskogar

Naturvård i ekonomiskogar är en central och kostnadseffektiv metod vid skyddet av den biologiska mångfalden i Södra Finlands skogar. Utvecklingen av naturvården i

ekonomiskogar bör fortsätta i METSO-handlingsplanen på ett innovativt sätt och man borde fästa särskild uppmärksamhet vid denna i alla ägargruppers skogar. Alla grupper av skogsägare borde ha lika möjligheter att få stöd för naturvård i ekonomiskogar.

Forskningsresultat och praktisk erfarenhet talar för att naturvården i ekonomiskogar har en stor betydelse bl.a. vid skyddet av de levande organismer som är beroende av rötskadade träd och vid skyddet av arter som är specialiserade på olika livsmiljöer. Till exempel olika typer av sparträd i kombination med hyggesbränning på lämpliga ställen har visat sig vara effektiva metoder.

Möjligheten för ekonomiskogsmiljön att bevara den biologiska mångfalden på såväl kort som lång sikt bör beaktas i METSO-planen.

3 Arbetsgrupperna som ska bildas

Man bör fästa särskild uppmärksamhet vid sammansättningen av arbetsgrupperna som ska bildas, eftersom den är avgörande för om man i praktiken kommer att lyckas

genomföra planen.

Till arbetsgruppen Naturvetenskapliga urvalskriterier bör personer sakkunniga i biodiversitet och praktiskt skogsbruk utses. Till arbetsgruppens ansvarsområde bör också höra testning av om urvalskriterierna fungerar och lämpar sig i praktiken. Den arbetsgrupp som följer upp planen ska arbeta så att den positiva hållningen till METSO-planen bibehålls i alla intressentgrupper under hela den tid som planen genomförs. Detta förutsätter bland annat att man tar tag i problem och löser dem genast när de uppkommer.

4 Frivilligheten och den positiva inställningen till skyddet av den biologiska mångfalden

Det är viktigt att principen om frivillighet bibehålls under hela den tid som planen genomförs. På det sättet förblir aktörernas inställning till att bevara och öka den biologiska mångfalden positiv och kan till och med bli positivare. Genomförandet av planen bör för sin del främja de positiva erfarenheterna av naturvård och den allmänna acceptansen vad gäller skyddet av den biologiska mångfalden i skogsnatur.

Skogsindustrin förbinder sig för egen del till att informera om principerna i METSO och om frågor som gäller den biologiska mångfalden i skogsnatur på sina egna interna utbildningsdagar, i sina kontakter med skogsägare samt bl.a. i de egna

kundtidningarna. Anders Portin

Direktör

Bilaga 6

Förslag om lag om ändring i miljöbalken Härigenom föreskrivs i fråga om miljöbalken

att 31 kap. 6 § ska ha följande lydelse

Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse

31 kap.

6 §

Ersättning som avses i 4 § skall minskas med ett belopp som motsvarar vad fastighetsägaren är skyldig att tåla utan ersättning.

Ersättning som avses i 4 § ska minskas med ett belopp som motsvarar vad fastighetsägaren är skyldig att tåla utan ersättning om beslutet gäller 1. beslut att inte medge dispens enligt 7 kap. 11 § andra stycket, andra meningen inom

biotopskyddsområde.

2. beslut att inte medge tillstånd enligt 7 kap, 28a- 29b §§ inom särskilda skyddade områden. 3. förelägganden eller förbud enligt 12 kap. 6 § fjärde stycket som rör viss verksamhet.

METODER

AV

2EDOVISNING

i˜˜>ÊÀ>««œÀÌÊÕÌ}ŸÀÊÀi`œÛˆÃ˜ˆ˜}Ê>ÛÊÀi}iÀˆ˜}ÃÕ««`À>}iÌÊ »œ“«iÌÌiÀ>˜`iʓi̜`iÀÊۈ`ÊÎÞ``Ê>ÛÊÛBÀ`ivՏÊ˜>ÌÕÀ»°Ê >ÌÕÀÛFÀ`ÃÛiÀŽiÌʜV…Ê-Žœ}ÃÃÌÞÀiÃi˜Ê…>ÀÊLi`Ÿ“ÌʜV…Ê vŸÀiÏ>}ˆÌÊۈŽ>Ê`i>ÀÊ>ÛÊ`iÌÊw˜B˜`Î>ÊLˆœ`ˆÛiÀÈÌiÌëÀœ‡ }À>““iÌÊiÌÜÊܓÊBÀʏB“«ˆ}>Ê>ÌÌʈ˜ÌÀœ`ÕViÀ>ʈÊ-ÛiÀˆ}iÊ Ãœ“ÊŽœ“«i“i˜ÌÊ̈ÊLiw˜Ìˆ}>Ê>ÀLiÌÓi̜`iÀ° ,i`œÛˆÃ˜ˆ˜}i˜Êˆ˜˜i…FiÀÊi˜ÊLiÎÀˆÛ˜ˆ˜}Ê>ÛÊvŸÀ…F‡ >˜`i˜ÊˆÊˆ˜>˜`ÊÀiëiŽÌˆÛiÊ-ÛiÀˆ}iʘBÀÊ`iÌÊ}BiÀÊΜ}Ã‡Ê œV…Ê“ˆŸ«œˆÌˆŽÊÃ>“ÌÊÎÞ``Ã>ÀLiÌiÌʈÊ`iÊLF`>ʏB˜`iÀ˜>°Ê BÀivÌiÀÊ}ŸÀÃÊi˜Ê}i˜œ“}F˜}Ê>ÛÊ`iÌÊw˜B˜`Î>ÊLˆœ`ˆÛiÀȇ ÌiÌëÀœ}À>““iÌÊiÌÜʓi`ÊLi`Ÿ“˜ˆ˜}>ÀÊ>ÛʏB“«ˆ}…iÌi˜Ê >ÌÌʈ˜ÌÀœ`ÕViÀ>ʓi̜`i˜ÊˆÊ-ÛiÀˆ}i° i`ÊÕÌ}F˜}ë՘ŽÌÊvÀF˜ÊÕ««`À>}iÌʜV…ÊLi`Ÿ“˜ˆ˜}‡ >À˜>Ê>ÛÊiÌÜ]ʟÛÀˆ}ʏˆÌÌiÀ>ÌÕÀʜV…ÊiÀv>Ài˜…iÌʅ>ÀÊ£{Ê vŸÀÏ>}Ê̈ÊFÌ}BÀ`iÀÊvœÀ“ՏiÀ>ÌÃ°Ê iÊvŸÀiÏ>}˜>ÊFÌ}BÀ`iÀ˜>Ê Li`Ÿ“ÃʜV…ÊŽœ˜ÃiŽÛi˜Ã>˜>ÞÃiÀ>ð >ÌÕÀÛFÀ`ÃÛiÀŽiÌʜV…Ê-Žœ}ÃÃÌÞÀiÃi˜ÊLi`Ÿ“iÀÊ>ÌÌÊ`iÊ vŸÀÏ>}ÊܓʏB“˜>ÃʈÊÀ>««œÀÌi˜Ê̈Ã>““>˜ÃÊLˆ`À>ÀÊ̈Ê vŸÀLBÌÌÀ>`ʓFÕ««vޏiÃiʜV…ÊŽœÃ̘>`ÃivviŽÌˆÛˆÌiÌ]Ê̈ÊiÌÌÊ vŸÀLBÌÌÀ>ÌÊÃ>“>ÀLiÌΏˆ“>Ìʓi>˜Ê“>ÀŽB}>Ài˜ÊœV…Ê“Þ˜‡ `ˆ}…iÌi˜ÊÃ>“ÌÊ̈Ê>ÌÌʓ>ÀŽB}>Ài˜ÊLˆÀÊi˜Ê“iÀÊ>ŽÌˆÛÊ«>ÀÌÊˆÊ “ˆŸ“FÃ>ÀLiÌiÌ° )33. .ATURVÌRDSVERKET 4EL