• No results found

7 Sektorskatalog– bedömning av penningtvätt och finansiering av terrorism

7.19 Kontorshotell och postboxföretag

Sammantagen sektorsrisk:

Sektor

Fysiska och juridiska personer som bedriver verksamhet och erbjuder ett registrerat kontor eller en postadress samt sammanhängande tjänster till fysiska eller juridiska personer.

Allmän beskrivning av sektorn och relaterade produkter eller aktiviteter

Inom sektorn finns verksamhetsutövare som erbjuder företagsadress med eller utan fysiskt kontor mot betalning. Den vanligaste kunden är småföretag samt anställda vid till exempel filialer utan eget kontor.

Postboxföretag kan erbjuda så kallade digitala postboxar. Detta innebär att post som kommer in skannas och skickas till en e-postadress som kunden har angivit. En postbox kan innebära en viss form av anonymitet, vilket också många postboxföretag använder i sin marknadsföring. Postboxföretag står inte under någon tillsyn utöver länsstyrelsernas tillsyn enligt lagen (2017:630) om åtgärder mot penning- tvätt och finansiering av terrorism. I Bolagsverkets register mot penningtvätt per den 31 december 2019, fanns 61 anmälda företag som vid registrering angett att de bedriver kontorshotell och postbox-företag. Bland dessa företag är det många som har blandad verksamhet, vilket innebär att kontorshotell och/eller postboxverksamheten endast är en del av verksamheten.

Nyckeltal Totalt hela sektorn

Antal företag Kontorshotell 40

Postbox 40 *1

Företagens omsättning 188 861 tkr *2

Företagens balansomslutning Ingen information

Antal medarbetare 114 *3

Antalet etablerade affärsförbindelser Ingen information

Totalt andel fysiska kunder Kontorshotell: 1,5 %

Postbox: 45 %

Totalt andel juridiska kunder Kontorshotell: 96 %

Postbox: 53,5 % *4

*1 Siffrorna överlappar varandra lite eftersom verksamhet kan bedrivas med både postbox och kontorshotell, eller bara en av dem.

*2 Omsättningen är högre eftersom bolagsformen enskild firma (21 %) inte är medräknat.

*3 Antalet medarbetare är högre eftersom bolagsformen enskild firma (21 %) inte är medräknat.

*4 Övriga kunder är myndigheter eller liknande.

Penningtvätt – beskrivning av riskscenario inklusive kända tillvägagångssätt (modus)

• När hotaktörer vill verka anonymt, finns ett behov av att använda sig av kontors- och postadresser som inte kan knytas till dem själva.115 Hotaktörer använder sig av dessa i syfte att ge sken av en legal verksamhet.116 Därför finns risk för att verksamhetsutövare som tillhandahåller postboxar och kontorshotell kan nyttjas som ett led i penningtvättsupplägg av hotaktörer som vill verka anonymt.

115 Brå 2011:7, s 66.

116 Brå 2015:22 s 276, 2011:7, s 133.

7.19Kontorshotell och postboxföretag

Hot – penningtvätt

Omfattning

Postboxföretag och kontorshotell förekommer ofta i anmälningar och kan vara en del i komplexa penningtvättsupplägg. Verksamhetsutövarna i denna sektor är användbara och intressanta för hot- aktörer. Anledningar till detta kan vara att de behöver ha en adress i Sverige för att registrera företag, erhålla vissa bidrag från staten samt för att skaffa bankkonto.

Förmåga hos hotaktören

Ingen särskild kunskap krävs hos hotaktören. Hotaktören kan även anlita en målvakt som står för adressen.

Anonymitet

Hur anonym hotaktören kan vara beror på hur noggrant verksamhetsutövaren har vidtagit åtgärder om kundkännedom av personen som hyr postboxen eller kontoret. Länsstyrelserna konstaterar att många verksamhetsutövare inte inhämtar någon information om kundens ekonomiska situation.

De hämtar inte heller in uppgifter om varifrån kundernas pengar kommer ifrån. Falska identiteter kopplade till samordnade adresser gör uppläggen svåra att genomskåda.

Affärsrelationerna uppges mestadels vara långvariga och återkommande. Kontakten med kunderna uppges oftast ske genom fysiska möten, vilket försvårar möjligheten att vara anonym. Långvariga relationer kan samtidigt innebära att penningtvätt möjliggörs under lång tid.

Sammanfattande bedömning

Verksamhetsutövare i sektorn är attraktiva för hotaktörer och kan utnyttjas som möjliggörare. Detta innebär att verksamhetsutövarna kan vara ett led i ett penningtvättsupplägg.

Sammanfattningsvis bedöms hotet för penningtvätt i sektorn vara betydande (3).

Sårbarhet – penningtvätt

Möjlighet att upptäcka

En majoritet av verksamhetsutövarna hävdar att de har gjort en riskbedömning av sin verksamhet.

Länsstyrelserna konstaterar dock att det är få som har gjort en riskbedömning på så sätt som lagen föreskriver. Många verksamhetsutövare uppger att de tar del av information och utbildar anställda i penningtvättsregelverket. Men då det finns en allmän okunskap om detta bedömer länsstyrelserna att de utbildningsinsatser som görs inte är tillräckliga.

Inga rapporter har kommit in från sektorn till Finanspolissektionen vid Polismyndigheten (Fipo).

Övervägande andel av verksamhetsutövarna bedömer att det inte finns något att rapportera. Detta kan vara okunskap om tillvägagångssätt som gör att verksamhetsutövarna inte inser riskerna.

Regelefterlevnad

Hälften av verksamhetsutövarna uppger att de känner till sina skyldigheter enligt penningtvättslagen.

Samtidigt finns ett flertal som inte vidtar kundkännedomsåtgärder, frågar efter pengarnas ursprung, utbildar sin personal eller tar hänsyn till alla riskfaktorer i riskbedömningen. Detta tyder på att verk-samhetsutövarna inte är införstådda med vilka krav som lagen ställer.

7.19Kontorshotell och postboxföretag

Sammanfattande bedömning

Verksamhetsutövarna är en attraktiv målgrupp för hotaktörerna och en möjliggörare för komplexa upplägg där stora belopp kan tvättas. Detta i kombination med att verksamhetsutövarna inte har tillräcklig insikt om de krav som lagen ställer, inte riskbedömer sin verksamhet enligt lag eller vidtar skärpta åtgärder för kundkännedom innebär att risken för penningtvätt ökar.

Sammanfattningsvis bedöms sårbarheten för penningtvätt i sektorn vara betydande (3).

Risk – finansiering av terrorism

I dagsläget finns inga kända modus där sektorn används för att finansiera terrorism inom ramen för avgränsningen i den nationella riskbedömningen. Sektorns risk för finansiering av terrorism har därför inte bedömts.

7.19Kontorshotell och postboxföretag