• No results found

Ö VERSIKTLIG BESKRIVNING AV MILJÖPÅVERKAN

Nynäshamns kommun

13 Ö VERSIKTLIG BESKRIVNING AV MILJÖPÅVERKAN

Den planerade verksamheten kommer att rymmas inom det befintliga verksamhetsområdet, som har en areal av ca 38 ha. Då området redan i dagsläget tas i anspråk av den befintliga

återvinningsverksamheten samt upplag av massor för efterbehandling innefattar det ingen naturmark. Den befintliga verksamheten har tillstånd att bedrivas till 2029, varför rådande

förhållanden i stort sett kan förväntas bestå över de närmaste 12 åren. Undantaget är den del av den gamla torv-/grustäkten i områdets sydöstra del som skall ha efterbehandlats till 30:e juni 2018.

Området är beläget strax söder om väg 257, ca 6 km väster om Tungelsta, i ett glesbebyggt område med ett flertal miljöstörande verksamheter. Dessa verksamheter utgörs av en

återvinningsverksamhet (Hummeltorp, i direkt anslutning till verksamheten), en motorbana (ca 400 m västerut) samt en grustäkt (ca 1,8 km norrut). Närmsta samlade bebyggelse utgörs av Väländan, som ligger ca 3 km öster om verksamheten. Närmsta byggelse runt verksamhetsområdet utgörs av ett flertal enskilda bostadsfastigheter på ca 300–500 m avstånd.

Närmaste sjöar är Lilla och Stora Skogssjön. Då dessa är belägna i ett annat avrinningsområde

förväntas de inte påverkas av verksamheten. Verksamhetsområdet är beläget i ett avrinningsområde som saknar större vattenförekomster innan det mynnar i Kaggfjärden. Verksamhetsområdet ligger även inom Pålamalms grundvattenförekomst, samt angränsar till yttre skyddsområdet för

dricksvattentäkten Pålamalm.

Området inhyser inga särskilda intressen för friluftslivet eller gröna värdekärnor.

Nollalternativet innebär att massor som uppstår i samband med framtida samhällsbyggnad och exploatering inom regionen istället får transporteras med lastbilar till andra deponier eller avfallsanläggningar.

Nedan följer en kortfattad beskrivning av vilka miljökonsekvenser den planerade verksamheten kan förväntas medföra på denna miljö. Se MKB-dokumentet (bilaga 2) för en mer utförlig beskrivning av miljökonsekvenserna, rådande förhållanden samt nollalternativ.

Tillståndsansökan för schaktmassedeponi vid Hanvedsmossen, Boda 1:3 och Lövtorp 1:2 2017-05-22

…/enviplan/uppdrag/hassea/20468/tillståndsans.pdf 15

13.1 V

ATTEN

En av de största riskerna med denna typ av verksamhet är påverkan på yt- och grundvatten till följd av utsläpp av förorenande ämnen via urlakning/dagvattenavrinning. Då inga särskilt förorenande ämnen skall hanteras inom området och deponiverksamheten endast skall ta emot inerta massor är denna risk liten förutsatt att erforderliga försiktighetsåtgärder vidtas. Den viktigaste åtgärden är korrekt klassificering och noggrann kontroll av mottagna massor. Dessutom måste deponin vara korrekt anlagd med tätskikt och dagvattensystem. Utöver läckage från massorna kan föroreningar uppkomma i samband med återvinningsverksamheten samt vid eventuella läckage från

maskinparken. För att minimera dessa risker kommer återvinningsverksamhet och uppställning av maskiner att ske på hårdgjorda ytor. Det kommer även att etableras en särskild ”akutplatta” där massor som kräver ytterligare provtagning kan tippas. Denna yta kommer hårdgöras och förses med ett separat dagvattensystem för att säkerställa att yt- och grundvatten inte förorenas. Snö kommer att tippas på plats så att smältvattnet kan avledas till dagvattensystemet.

Dagvattenberäkningen (se teknisk beskrivning, bilaga 3) visar att avrinningen inte kommer att ändras nämnvärt utifrån dagsläget. Trots detta kommer ett nytt, uppgraderat, dagvattensystem att

etableras med en sedimentationsdam och efterföljande översilningsyta som både renar avrinnande dagvatten och är dimensionerade för att klara av de flöden som uppkommer vid s.k. 10-årsregn (bilaga 3).

Till följd av områdets geologiska förhållanden (se avsnitt 8.3.2 i MKB, bilaga 2), och det faktum att det angränsar till ett vattenskyddsområde, bedöms påverkan på grundvatten utgöra den största risken med verksamheten. MKB presenterar därför ett antal olika åtgärder gällande verksamhetens utformning och drift som skall säkerställa att den inte medför negativ påverkan på varken yt- eller grundvatten (se avsnitt 8.3 bilaga 2). Förutsatt att dessa efterlevs bedöms verksamheten kunna bedrivas utan negativ påverkan på vatten.

13.2 B

ULLER

Buller kommer att alstras från de tunga transporterna samt kross-, flis-, sorterverk och lastmaskiner inne i området. Buller genereras både från den planerade verksamheten samt från den likartade verksamheten på den intilliggande fastigheten Hummeltorp 1:4, varför även kumulativt buller måste beaktas. Tidigare bullermätningar har visat att inga riktvärden överskrids och för att ytterligare sänka nivåerna har bolaget uppfört en bullervall i verksamhetsområdets nordvästra del (se karta K1).

Den planerade verksamheten kommer inte medföra ökade maximala bullernivåer då maskinparken blir densamma. Däremot kommer den ökade omfattningen samt etablering av deponin att medföra ökade drifttider, vilket kan öka den ekvivalenta bullernivån.

För att belysa bullersituationen från både den egna verksamheten och de båda verksamheterna tillsammans har en bullerutredning genomförts (bilaga 8). Resultatet visar att bullersituationen vid omkringliggande fastigheter klarar nuvarande tillstånds begränsningsvärden för industribuller.

Trafikbuller från transporterna, inklusive övrig allmän trafik på länsvägen, medför dock att det nationella riktvärdet överskrids vid en fastighet med ca 3 dBA. Detta förhållande gäller dock oavsett om verksamheten vid de två anläggningarna är i drift eller inte, då det är bostadshusets avstånd från vägen som avgör.

Ytterligare en bullerutredning avseende den fortsatta verksamheten vid anläggningen har utförts av samma företag. Denna visar att förutsatt att föreslagna bullerreducerande åtgärder vidtas kommer

Tillståndsansökan för schaktmassedeponi vid Hanvedsmossen, Boda 1:3 och Lövtorp 1:2 2017-05-22

…/enviplan/uppdrag/hassea/20468/tillståndsans.pdf 16

verksamheten att kunna genomföras utan att gällande miljökvalitetsnormer för buller vid bostadshus överskrids. Detta uppnås framförallt genom en anpassning av arbetstider samt uppförande av en bullervall kring de mest bulleralstrande arbetsmomenten. Bullerutredningen visar att friluftsområdet Lida ligger utanför verksamhetens influensområde.

13.3 B

IOLOGISK MÅNGFALD

Det aktuella verksamhetsområdet utgörs till största delen av tidigare områden för torv- och grustäktverksamhet som sedan har återfyllts med schaktmassor och nu tjänar som process- och upplagringsyta för återvinningsverksamheten. Någon egentlig kvarvarande ursprunglig naturmark finns inte därför inte inom området. Däremot har en återvegetering skett på naturlig väg i den sumpmark som bildats i och med tidigare torvbrytning i den östra delen av de båda fastigheterna (karta K1, bilaga 4).

En naturvärdesbedömning genomfördes för att utreda huruvida det förekommer skyddsvärd natur i denna sumpmark samt i de skogsområden som angränsar till verksamhetsområdet.

Naturvärdesbedömningen visar att de delområden som kommer tas i anspråk av den planerade verksamheten mestadels utgörs av fuktig ruderatmark. Dessa områden är kraftigt påverkade av den tidigare torvtäkten, då torvlagret brutits och marken därmed ligger under den tidigare marknivån.

Trots detta anses dessa områden hysa vissa naturvärden som kan bidra med variation på lokal nivå.

Däremot har de ett lågt bevarandevärde då de är störda och inte utgör en naturlig miljö. Utöver den mark där torv brutits förekommer även en mindre bergsklack med tall, gran och björk. Detta område bedömdes inte hysa några särskilda naturvärden (bilaga 7), och kommer att gå förlorat till följd av deponiverksamheten.

Delar av den omgivande marken kan däremot anses hysa vissa, men inte höga, naturvärden. Dessa områden kommer dock inte tas i anspråk av den planerade verksamheten utan utgör istället en buffertzon mellan verksamheten och dess omgivning.

Vid anläggning av deponin bör den kvarstående torvtäktkanten tätas med leriga massor för att förhindra dränering av den kvarvarande mosseskogen kring verksamhetsområdet. En sådan tätning av den befintliga torvtäktskanten kan förväntas medföra positiva effekter för den biologiska

mångfalden genom att de ursprungliga hydrologiska förhållandena inom omgivande mosseskogar till viss del återställs. I dagsläget medför den otäta torvtäktkanten att vatten från mosseskogarnas översta marklager läcker ut och bildar blöta områden inom verksamhetsområdet. Tätning med leriga massor och efterföljande utfyllnad med deponimassor kan förväntas skapa en barriär som tål ett stort vattentryck, vilket kommer resultera i att mer vatten hålls kvar i mosseskogens marklager. Detta efterliknar till högre grad de hydrologiska förutsättningar som rådde innan Hanvedsmossen bröts ur.

Tillståndsansökan för schaktmassedeponi vid Hanvedsmossen, Boda 1:3 och Lövtorp 1:2 2017-05-22

…/enviplan/uppdrag/hassea/20468/tillståndsans.pdf 17

13.4 L

ANDSKAPSBILD

,

KULTURMILJÖ

,

REKREATION OCH FRILUFTSLIV Den planerade deponiverksamheten kommer att påverka områdets topografi då

verksamhetsområdet kommer höjas med upp med 12–13 m. Om en bullervall anläggs på toppen av deponin kan höjningen komma att bli ytterligare ca 10 m under driftsfasen. När även

återvinningsverksamheten avslutas kommer denna bullervall att schaktas ut.

Efter avslutad deponering kommer en relativt jämn höjdplatå att ha skapats. På sikt kommer återvegetering att möjliggöra en god återanpassning till omgivande mark (se 3D illustration av verksamheten, bilaga 15).

Under den aktiva driften (ca 20 år) kommer verksamheten påverka upplevelsen av det omgivande landskapet genom visuell påverkan, samt genom spridning av buller, viss damning mm. Därmed kan rekreationsvärdet i omgivande mark förväntas minska, främst under de perioder då den bullrande krossningen, flisning och skutknackningen pågår. Denna påverkan är givetvis störst i områdets direkta närhet och avtagande med ökat avstånd från verksamheten. Då den omgivande marken inte nyttjas för friluftsaktiviteter i någon betydande grad förväntas den totala effekten på människors upplevelse av landskapet och möjlighet till rekreation att bli relativt liten.

Då det inte förekommer några fornlämningar eller andra objekt av kulturhistoriskt intresse inom verksamhetsområdet kommer verksamheten inte påverka kulturmiljövärden.

Verksamhetens påverkan på landskapsbild, rekreation och friluftsliv måste sättas i relation till den påverkan som redan finns i närområdet till följd av andra verksamheter. Där den angränsande verksamheten (Hummeltorps Torvindustri AB inom Hummeltorp 1:4) redan har upplag i nivå med den höjd till vilken deponin planeras. Eftersom den föreslagna deponin planeras få samma sluthöjd som upplagen inom Hummeltorp 1:4 kommer det höjdområde som bildas till följd av deponeringen att hänga ihop mellan fastigheterna, och därmed inte utgöra en enskild topp i landskapet.

Sammantaget bedöms den planerade verksamhetens påverkan på landskapsbilden inte medföra en betydande försämring av kultur-, rekreations- eller friluftsvärden då verksamheten bedrivs inom ett verksamhetsområde som ligger relativt långt ifrån bostadshus och dessutom angränsar till likartade verksamheter.

13.5 T

RAFIK

Eftersom den typ av verksamhet som planeras innefattar stora volymer material medför den även en relativt stor mängd transporter. Antalet transporter och transportintensitet per dygn som kan väntas uppstå i samband med verksamheten blir beroende på tillgången av massor. Bolaget kommer att ansöka om en maximal hantering på 1 250 000 ton per år vilket innefattar 700 000 ton inert deponiavfall, 300 000 ton återvinningsmassor, 200 000 ton jord och 50 000 ton träbränsle. Denna driftomfattning medför att det beräknade antalet transporter blir ca 125 enkeltransporter per arbetsdag, baserat på ca 250 arbetsdagar och en medellast på 40 ton per bil. Ca 20 % av transporterna bedöms dock kunna utgöras av returlass.

I dagsläget trafikeras väg 257 varje dag av ca 250 tunga fordon i vardera riktningen, varav ca 70 härrör från den befintliga verksamheten. Om deponin etableras och återvinningsverksamheten utökas förväntas den tunga trafiken på väg 257 öka till ca 300 transporter per dygn, varav ca 125 härrör från verksamheten. Verksamhetens andel av den tunga trafiken på väg 257 skulle då utgöra ca

Tillståndsansökan för schaktmassedeponi vid Hanvedsmossen, Boda 1:3 och Lövtorp 1:2 2017-05-22

…/enviplan/uppdrag/hassea/20468/tillståndsans.pdf 18

40 %. Sammantaget skulle den tunga trafiken på väg 257 öka med ca 50 transporter per dag, vilket motsvarar en ökning med ca 20 %.

Genom att nyttja samma transportvägar som den befintliga verksamheten kommer transporter genom bebyggda områden att i största möjliga mån kunna undvikas. Dessutom innebär nyttjandet av en befintlig transportled att det är lättare att förutse vilka störningar som kan uppkomma och hur dessa kan motverkas.

13.6 U

TSLÄPP TILL LUFT

Utsläpp till luft förväntas huvudsakligen uppkomma i form av damning och utsläpp av dieselavgaser.

Dessa utsläpp uppkommer i samband med interna och externa transporter, skutknackning, krossning, sortering, upplag och flisning. Damning från massor under in- och uttransporter samt utschaktning är liten, då dessa i princip alltid är mer eller mindre fuktiga när de anländer. Dock uppkommer damning från fordonsrörelserna och upplagen vid torra förhållanden.

I dagsläget medför inte de luftföroreningar som bildas till följd av den befintliga verksamheten några kända olägenheter för närboende eller andra som vistas i närområdet. Omgivande skog visar inte heller, med undantag för infartsvägen till de båda anläggningarna, några synliga spår av damning från verksamheten.

Förutsatt att kross- och sorterverk är försedda med fullgoda dammsugare bör dammspridningen kunna reduceras så pass mycket att den inte medför negativa konsekvenser i omgivande mark. Inte heller gällande riktvärden för utsläpp av kväveoxider kan förväntas överskridas i samband med den ansökta verksamheten.

13.7 R

ISK

Då verksamheten inte innefattar hantering av giftiga eller explosiva ämnen bedöms ingen vidare utredning av detta nödvändig då riskerna associerade med verksamheten kommer att vara mycket låga.

Områdets geologi innebär att undergrunden inte är sättningsbenägen då den nästan uteslutande består av friktionsmaterial (se Utredning av markbeskaffenhet, bilaga 10). Därmed bedöms områdets geotekniska förutsättningar medföra att undergrunden lämpar sig för den belastning som etablering av deponin innebär, utan risk för betydande sättning eller kalvning.

I samband med utfyllnad av verksamhetsområdets sydöstra del kommer den befintliga mindre bergsklacken sprängas bort för att jämna ut marken. Denna sprängning kommer kunna genomföras vid en enstaka salva och genomföras i enlighet med gängse praxis vid sprängning, varför riskerna med denna bedöms vara små.

Tillståndsansökan för schaktmassedeponi vid Hanvedsmossen, Boda 1:3 och Lövtorp 1:2 2017-05-22

…/enviplan/uppdrag/hassea/20468/tillståndsans.pdf 19

13.8 S

AMMANTAGEN BEDÖMNING

Sammanfattningsvis bedöms de negativa konsekvenserna av den planerade verksamheten vara begränsade och inte medföra att gällande miljökvalitetsnormer överskrids. Då liknande verksamhet redan bedrivs på platsen är konsekvenserna delvis redan kända, vilket gör att bedömningen av miljökonsekvenser är relativt säker. Vidare är det fördelaktigt att samla eller utöka befintliga

miljöstörande verksamheter för att undvika att jungfrulig mark tas i anspråk, eller att störningarna får en för stor geografisk spridning. Det aktuella området har dessutom pekats ut som ett område som lämpar sig för storskalig masshantering i Botkyrka kommuns översiktsplan, varför den planerade verksamheten även ligger i linje med denna plan.

För att verksamheten skall kunna bedrivas utan betydande störningar på miljö och människors hälsa krävs dock att de åtgärder som föreslås i MKB efterlevs i största möjliga utsträckning, varför de inkorporerats i villkorsförslag och verksamhetens tekniska utformning. Dessutom skall påverkan övervakas kontinuerligt genom löpande kontroller för att säkerställa att inga oväntade negativa konsekvenser uppkommer. Samhällsnyttan av den planerade verksamheten bedöms vara så pass betydande att de risker och förändringar som verksamheten medför kan anses vara motiverade.