• No results found

Budgetbeslut – att-satser

In document 2 0 1 6 (Page 190-195)

11 (70)

SAMMANFATTNING LF BESLUT MÅL OCH BUDGET 2016

LS 1312-1542

Satsningarna inom hälso- och sjukvården ska bidra till att lösa behovet av lokaler och nya vårdplatser, vilket är en av förutsättningarna för att

realisera visionerna i Framtidsplanen. Nya Karolinska Solna tas successivt i drift från 2016 och investeringar genomförs vid de övriga akutsjukhusen i länet enligt intentionerna i den tioåriga investeringsplanen.

Inom kollektivtrafiken görs satsningar på ökad kapacitet och kvalitet.

Planeringen för den största utbyggnaden av tunnelbanan sedan 1970-talet har tagit fart. Stora investeringar görs därutöver på Citybanan, en

uppgradering av tunnelbanans röda linje, samt på utbyggnad och

upprustning av befintliga lokalbanor. Samtidigt sker ett kontinuerligt och i kostnader räknat omfattande underhåll av infrastrukturen.

Under 2016 väntas Stockholms läns landsting och kommunerna inom regionen inleda förhandlingar med staten om en ytterligare utbyggnad av kollektivtrafiken för att skapa förutsättningar för regionens fortsatta expansion efter 2025, med sikte på år 2035.

Stockholms läns landsting arbetar tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen med program 3R Framtidens vårdinformation.

Det gemensamma förändringsarbetet ska bland annat etablera

standardiserad informationsteknik och skapa förutsättningar för aktivare patientmedverkan, enklare kommunikation med vården för invånarna och ge det IT-stöd som behövs för den framtida nätverkssjukvården. Satsningar i nya IT-lösningar som ska stödja vårdens kontinuerliga utveckling och höja informationssäkerheten kommer att genomföras.

3. Budgetbeslut – att-satser

På fullmäktigemötet den 16–17 juni fattades beslut om ett antal så kallade att-satser (delbeslut). De slutliga att-satserna framgår av Beslut att-satser i SLL Mål och budget 2016

I landstingsstyrelsens (alliansens) förslag till budget ingick ett förslag på 52 att-satser. Av dessa att-satser fattades beslut om samtliga, med undantag för de två att-satser (nummer 7 och 9) som avser förändrade trafiktaxor. I stället fattade fullmäktige beslut enligt oppositionspartiernas förslag till taxor.

En mer utförlig beskrivning om vad de olika att-satserna innebär finns i SLL Mål och budget 2016. När det gäller att-satserna nummer 32, 38–39, 41–43 och 48–50 följer beskrivningen nedan.

12 (70)

SAMMANFATTNING LF BESLUT MÅL OCH BUDGET 2016

LS 1312-1542

3.1 TioHundra

Den så kallade Tiohundraverksamheten bedrivs i projektform sedan 2006 och till och med 2015. Det övergripande målet med detta samarbete mellan landstinget och Norrtälje kommun är att skapa mer sammanhängande vårdkedjor mellan hälso- och sjukvården respektive omsorgen för Norrtäljeborna.

Att-sats 32

Att fortsätta bedriva den så kallade TioHundraverksamheten även efter 2015 samt uppdra åt landstingsstyrelsen att under året utreda och vid behov återkomma med förslag på beslut om eventuella förändringar i styrningen av verksamheten i enlighet med landstingsdirektörens kompletterande planeringsunderlag.

3.2 X2 AB

Landstingsfullmäktige beslutade vid ett sammanträde den 4 december 2012 (§ 195 LS 1201-0190) att godkänna att AB Storstockholms Lokaltrafik, SL, tecknar och förvärvar aktier i X2 Kollektivtrafik AB, X2, som utvecklar system och metoder som är till nytta för kollektivtrafikbranschen, såväl privata som offentliga företag och regionala kollektivtrafikmyndigheter.

Exempel på en sådan utveckling är ett biljett- och betalsystem som

möjliggör bokning av paketerade biljetter för flera kollektivtrafikföretag och en gemensam betalning för dessa. Utvecklingsverksamheten bedrivs med medel som tillskjuts av ägarna och intressenter som önskar få del av utvecklingsresultaten. Bolaget är icke vinstdrivande. AB Storstockholms Lokaltrafik, SL, är också delägare i bolaget Samtrafiken Sverige AB, Samtrafiken, vars verksamhet liksom X2:s bedrivs för att främja kollektivtrafikbranschen.

Avsikten är att den utvecklingsverksamhet som X2 bedriver ska överlåtas till bolaget Samtrafiken. Ersättningen för verksamheten kommer att motsvara kostnaden för att sedan avveckla SL:s innehav i det bolaget.

Avvecklingen kommer att ske genom en försäljning av aktierna, alternativt genom en likvidation av X2. Eventuellt kan en viss avvecklingskostnad behöva täckas av ägarna och det ska i så fall ske inom trafiknämndens budget. Ytterligare tillskott eller bidrag till bolaget kommer inte att behövas eftersom utvecklingsverksamheten upphör genom överlåtelsen.

Anledningen till förslaget att överlåta verksamheten i X2 till Samtrafiken är att ägarna – som i stor utsträckning är desamma som för X2 – önskar endast en gemensam arena för utveckling och annat samarbete i branschen.

13 (70)

SAMMANFATTNING LF BESLUT MÅL OCH BUDGET 2016

LS 1312-1542

Att-sats 38 och 39

Att godkänna att AB Storstockholms Lokaltrafik vidtar nödvändiga åtgärder inklusive att fatta de beslut som krävs för att överlåta verksamheten i X2 Kollektivtrafik AB till bolaget Samtrafiken AB samt avveckla AB

Storstockholms Lokaltrafiks innehav i x2 Kollektivtrafik AB.

Att eventuella kostnader till följd av avvecklingen och som är relaterad till AB Storstockholms Lokaltrafiks ägarandel av X2 Kollektivtrafik AB ska rymmas inom trafiknämndens budget.

3.3 Flytt av Stockholms läns sjukvårdsområdes administrativa verksamhet och viss

vårdverksamhet

Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, hyr externa lokaler på cirka 7 800 kvm vid Folkungagatan 44. I lokalerna finns bland annat SLSO:s centrala ledning och verksamhetsstöd, samt utbildningslokaler. Hösten 2016 måste dessa lokaler lämnas på grund av att fastighetsägaren har bestämt sig för att riva huset.

I närheten av Torsplan 2, i den blivande Hagastaden, finns redan SLSO:s verksamheter inom barn- och ungdomspsykiatrin samt centrum för

psykiatriforskning. I närområdet kommer det att finnas vårdverksamhet vid Nya Karolinska Sjukhuset. I samma område finns Karolinska Institutet och Inspektionen för vård och omsorg. Det finns nu möjlighet att förhyra lokaler för SLSO:s administrativa verksamheter samt för viss

vårdverksamhet vid Torsplan 2. Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, och SLL Strategiska fastighetsfrågor och investeringar inom

landstingsstyrelsen bedömer gemensamt och i samråd att lokaliseringen i Hagastaden är strategisk viktig och lämplig.

SLSO föreslår att en lokalyta på cirka 12 000 kvadratmeter vid Torsplan 2 inrättas till ett vårdhus i vilket vård, forskning och utveckling samt

administrativ verksamhet ska bedrivas.

Huset föreslås inrymma vårdlokaler på cirka 5 000 kvm och mer specifikt:

en vårdcentral för boende inom Vasastaden och den blivande nya

stadsdelen Hagastaden, en geriatrisk enhet med en kognitiv mottagning för äldre, en enhet för avancerad sjukvård i hemmet samt ett palliativt

kunskapscentrum. Vårdcentralen ska även kunna specialisera sig för vård och behandling av multisjuka äldre. I vårdhuset ska det vidare finnas specialistmottagningar inom exempelvis hjärt- och kärlreumatologi och njurmedicin som flyttas från akutsjukvården i enlighet med Framtidens hälso- och sjukvård.

14 (70)

SAMMANFATTNING LF BESLUT MÅL OCH BUDGET 2016

LS 1312-1542

Enligt planen ska cirka 1 600 kvm i vårdhuset användas till forsknings- och utvecklingslokaler, inklusive utbildningslokaler. FoU-verksamheten

kommer att samverka med såväl ovan nämnda vårdenheter som med övriga enheter inom SLSO och Stockholms stad.

I resterande del av vårdhuset, 5 400 kvm, är planen att inrätta lokaleffektiva arbetsplatser och verksamhetsstöd för SLSO:s ledning.

De nya lokalerna ger goda möjligheter till lokaleffektiva och flexibla lösningar.

Den totala hyran för lokalerna vid Torsplan beräknas uppgå till 48,2 miljoner kronor vilket med ett tioårigt hyresavtal blir 482 miljoner kronor.

Kostnaden inkluderar en hyresgästanpassning av delar av vårdlokalerna, samt kostnader för el, värme och fastighetsskatt. Merkostnaden för förhyrningen av lokalerna samt nödvändiga anpassningar av de förhyrda lokalerna ska finansieras av Stockholms läns sjukvårdsområde.

Hyreskostnaden blir cirka 3 900 kr/kvm, inklusive fastighetsskatt, el, värme, kyla och avfallshantering, vilket motsvarar en årlig kostnad på cirka 28 mkr för de 7 264 kvm som inte kräver hyresgästanpassningar.

Hyreskostnaden är lika stor för de cirka 4 800 kvm som kräver en

hyresgästanpassning. Till detta tillkommer kostnaderna för en begränsad vårdanpassning av delar av de blivande vårdlokalerna, vilka uppskattas till 1,5 miljoner kronor/år under en tioårsperiod, det vill säga 15 miljoner kronor.

Att-sats 41-43

Att godkänna att Stockholms läns sjukvårdsområde flyttar administrativ verksamhet och viss vårdverksamhet till förhyrda lokaler som inte kräver hyresgästanpassning vid Torsplan 2 i Stockholm.

Att merkostnaden för förhyrningen av lokalerna samt nödvändig

anpassningar av de förhyrda lokalerna ska finansieras av Stockholms läns sjukvårdsområde

Att uppdra åt Stockholms läns sjukvårdsområde att genomföra

upphandling för resterande ytor som kräver hyresgästanpassningar enligt lag om offentlig upphandling vid Torsplan 2 om ca 4 700 kvm lokalarea för Stockholms läns sjukvårdsområdes vårdlokaler.

3.4 Gemensam standard för spårbarhet

Ett kommande krav på spårbarhet från bland andra Nya Karolinska Solna, NKS, innebär att det behövs en standard inom landstinget för att hantera detta. Kraven från Nya Karolinska Solna avser i ett första steg alla

15 (70)

SAMMANFATTNING LF BESLUT MÅL OCH BUDGET 2016

LS 1312-1542

produkter som patienten tar under sjukhusvistelsen, men kommer att utökas till övriga produkter för spårbarhet inom sjukhuset.

Problem som kan uppstå är att det finns mer än en standard, vilket kan leda till att IT-systemen måste kunna hantera olika standarder. Detta gäller både internt inom landstinget och för producenter och leverantörer till

landstinget om olika verksamheter inom landstinget väljer en annan standard än Nya Karolinska Solna. Förslaget är därför att ta fram en landstingsgemensam standard för spårbarhet.

Med spårbarhet genom hela distributionskedjan går det att ta reda på vem som har tillverkat en vara och var den har sålts. Spårbarhet gör det bland annat möjligt att:

• uppfylla lagkravet att ett företag inom tillverkning och distribution av till exempelvis livsmedel ska ha kontroll över varifrån råvaror och färdiga produkter kommer och vart de levereras

• följa gods under en transport och hålla rätt varor i lager

• garantera en varas äkthet, exempelvis vad gäller läkemedel

• skapa intern spårbarhet för till exempel kirurgiska instrument på sjukhus

• genomföra riktade återtag i distributionskedjan

• skapa säkerhet mot läkemedelsförfalskning genom spårbarhet för varje enskild dos, förpackning eller kartong, från tillverkare till slutkund.

Att-sats 49

Att uppdra åt landstingsstyrelsen att utarbeta förslag till en

koncerngemensam standard för godsspårning från producent till patient.

3.5 Befintligt signalsystem i nya tunnelbanan

Förvaltningen för utbyggd tunnelbana har i uppdrag att bygga ut

tunnelbanans Blå linje från Akalla till Barkarby Station i norr, samt från Kungsträdgården till Nacka och Söderort i söder. Gul linje byggs från Odenplan till Arenastaden. I samband med denna utbyggnad behöver ett strategiskt val göras med avseende på signalsäkerhetssystem. Detta ska baseras på vilken påverkan systemet har på den befintliga linjen samt på de utbyggda delarna under kort, medellång och lång sikt.

I de utredningar som har gjorts när det gäller behov, trafik, teknik, juridik och ekonomi pekar allt på att det är lämpligt att behålla det befintliga systemet.

Förvaltning för utbyggd tunnelbana och trafikförvaltningen gör tillsammans bedömningen att valet att behålla det befintliga systemet innebär minst risk, är det ekonomiskt mest fördelaktiga och uppfyller de

16 (70)

SAMMANFATTNING LF BESLUT MÅL OCH BUDGET 2016

LS 1312-1542

kapacitetskrav som finns. Denna investeringsutgift ingår inom ramen för de tre utbyggnadssträckornas avtalade investeringsram.

Förvaltningen anser således att det befintliga signalsäkerhetssystemet bör användas för utbyggnaden av tunnelbanans blå och gula linje.

Trafikförvaltningen ska i samråd med förvaltning för utbyggd tunnelbana utreda behovet av en anpassning av det befintliga trafikstyrningssystemet samt utreda ett eventuellt tillkommande investeringsbehov.

Att-sats 50

Att godkänna att befintligt signalsäkerhetssystem används för utbyggd tunnelbana Blå respektive Gul linje

In document 2 0 1 6 (Page 190-195)