• No results found

1.1. Bakgrund

Kommunrevisionens uppgift är att ge kommunfullmäktige underlag till den årliga ansvars-prövningen. Kommunallagen och god revisionssed förutsätter att all kommunal verksamhet granskas årligen. Begreppet all kommunal verksamhet avser, enligt god revisionssed, flera dimensioner såsom granskning av styrelsers och nämnders verksamheter. Den årliga granskningen delas in i en grundläggande del som innebär att för varje nämnd och styrelse följa, granska och pröva ansvarstagandet. Utöver det sker fördjupade granskningar i den omfattning som motiveras av revisorernas risk- och väsentlighetsanalys och som behövs för att erhålla tillräcklig information till den slutliga bedömningen.

EY har på uppdrag av, och tillsammans med, de förtroendevalda revisorerna genomfört den grundläggande granskningen av kommunens nämnder vilken avrapporteras nedan.

1.2. Syfte och avgränsningar

Den grundläggande granskningen innebär att revisorerna gör en översiktlig granskning av kommunens nämnder. Detta innebär att revisorerna på en övergripande nivå förhåller sig till om nämndens verksamhet är ändamålsenlig och bedrivs utifrån en god ekonomisk hushåll-ning samt med en tillräcklig intern kontroll.

Syftet med granskningen är att utifrån en övergripande nivå ge svar på hur nämnder mottar, genomför och återredovisar av kommunfullmäktige beslutade mål och uppdrag.

1.3. Tillvägagångssätt

Den översiktliga delen av årlig grundläggande granskning omfattar flera steg och genomförs löpande under revisionsåret genom att:

 Löpande ta del av grundläggande dokument, till exempel:

- Vilja och mål - Budgetdokument

- Kommunstyrelsens verksamhetsplan - Ekonomi- och verksamhetsrapporter - Delårsrapporter

- Bokslut - Protokoll1

 Att kommunicera med den verksamhet som granskas.

 Att bedöma om ansvarig nämnd/styrelse skapat förutsättningar för tillräcklig styrning och uppföljning.

1 Nämndernas protokoll läses företrädelsevis av de förtroendevalda revisorerna vilka ansvarar för att relevanta frågor tas upp till diskussion löpande under året.

 Att granska nämnders och styrelsers återrapportering till kommunfullmäktige och bedöma om den ger en rättvisande bild av uppnådda resultat i förhållande till fastställda mål och beslutade åtaganden. Detta görs främst i samband med granskning av del och års-bokslut.

I denna rapport redogörs dels för resultatet från de fördjupade granskningar och de förstudier som gjorts under året, dels för hur kommunstyrelsen, myndighetsnämnderna samt kommun-fullmäktiges beredningar arbetat med deras mål och uppdrag under året. Hur arbetet genom-förts och vad som ligger till grund för våra kommentarer och bedömningar beskrivs närmare i respektive avsnitt.

1.4. Granskningsarbete enligt revisionsplan 2014

Revisionsplanen för 2014 innehåller årets planerade revisionsinsatser samt granskningens inriktning och omfattning. Revisionsplanen baseras på årets risk- och väsentlighetsanalys, genomförda granskningar under 2012 och 2013, de förtroendevaldas protokollgranskningar samt kompletterande information i databaser, verksamhetsplaner och andra dokument rele-vanta för uppdraget. Årets revisionsinsatser består dels av insatser inom ramen för verksam-hetsrevisionen, dels insatser inom ramen för redovisningsrevisionen. Verksamhetsrevisionen består av ett flertal moment såsom grundläggande årlig granskning, uppföljning av tidigare års granskningar, fördjupade granskningar, förstudier samt övriga granskningsinsatser.

Även redovisningsrevisionen består av flera delar, såsom granskning av delårsbokslut, lö-pande redovisningsrevision samt bokslutsgranskning. Därtill genomför även lekmannareviso-rerna granskning av de kommunala bolagen. I denna rapport sammanfattas de insatser som gjorts inom ramen för verksamhetsrevisionen, då övriga revisionsinsatser rapporteras sepa-rat. Nedan beskrivs närmare de revisionsinsatser som gjorts under året.

1.4.1. Fördjupade granskningar och förstudier 2014

Under revisionsåret 2014 har följande fördjupade granskningar och förstudier genomförts:

 Granskning av social hållbarhet och folkhälsa

 Förstudie av grundsärskolan och gymnasiesärskolan

 Förstudie av överförmyndarnämndens uppföljning av ställföreträdare

 Fördjupad uppföljning av tidigare års granskningar

 Årlig grundläggande granskning 2014

I kapitel 3 redogörs för de viktigaste iakttagelserna och rekommendationerna som framkom-mit i de fördjupade granskningarna samt förstudierna.

1.4.2. Övrigt revisionsarbete under 2014

Utöver de fördjupade granskningarna har revisorerna utifrån revisionsplanen även genomfört följande revisionsinsatser under 2014:

 Följt utveckingen av den interna kontrollen inom Lerums kommun

 Följt upp utvalda inriktningar, mål och uppdrag i verksamhetsplanen

Iakttagelser och rekommendationer utifrån revisionens arbete inom dessa områden beskrivs närmare i avsnitt 3.

1.4.3. Dialog med nämnder, beredningar, sektorchefer med flera

Under 2014 har, liksom tidigare år, revisionen haft en dialog med beredningarna i Lerums kommun. Dialogerna har tagit sin utgångspunkt i de uppdrag som framgår av Årsplan 2014 och resultatet redovisas i avsnitt 6 nedan.

Utifrån frågor som uppkommer under revisionsåret bjuds personer in till kommunrevisionens sammanträden. Exempelvis har revisionen under 2014 haft dialog med samtliga sektorchefer och de två kommundirektörerna. Frågor som diskuterats under dessa möten berör bland annat aktiviteter för att nå Vision 2025, kränkande behandling i skolan, risker i samband med upphandling, konsekvenser av förändrat klimat, ekonomin i sektorerna samt intern styrning och kontroll.

Revisionen har även genomfört dialog med medarbetare inom VA-verksamheten i kommu-nen. Under dialogen ställde revisionen bland annat frågor avseende planerade underhållsin-satser, kostnader för VA-verksamhet, VA-taxan samt hur dagvatten hanteras.

I februari träffade revisorerna presidierna i kommunstyrelsen och individnämnden för en dia-log kring den granskning som revisorerna genomfört inom sektor stöd och omsorg, de utred-ningar som genomförts tidigare samt arbetsmiljöverkets tillsynsrapport.

Under november månad genomförde revisionen ett möte med miljö- och byggnadsnämnden.

Under mötet diskuterades bland annat hur nämnden arbetar för att bidra till Vision 2025, hur samarbetet med kommunstyrelsen fungerar samt hur nämnden arbetar med att följa myndig-hetsbeslut inom miljöområdet.

Utöver detta träffade kommunrevisionen i november sekretariatet för överförmyndarnämnden för att föra en dialog och få svar på ett antal kompletterande frågor som uppkommit vid ge-nomförd förstudie. Revisorerna har under året även fört en dialog med överförmyndarnämn-den om risker i deras verksamhet. Kommunrevisionen genomförde också en dialog med tjänstemän från sektor lärande kring hur kränkande behandling hanteras inom skolan.

Resultatet från kommunrevisonens dialoger med myndighetsnämnderna beskrivs i avsnitt 7.