• No results found

den digitala förvaltningen – en tillbakablick För att få en bakgrund till utredningens förslag om hur

3.3 Digitaliseringen i norden och andra länder

3.3.3 Närmare om Norge

Norge tog ett helhetsgrepp om förvaltningen 2006 och har sedan dess bland annat etablerat ett förvaltnings-, utvecklings- och digita-liseringsdirektorat, Difi, samt ett samarbetsråd med representanter från det offentliga, SKATE. I Norge har det varit särskilt viktigt att involvera den lokala förvaltningen i arbetet med de gemensamma lösningarna. Den lokala förvaltningen utför merparten av tjänste-produktionen och står närmast medborgarna och företagen.

I vitboken Digital agenda för Norge – IKT för en enklare vardag och ökad produktivitet presenterar den norska regeringen sina prio-riteringar för den nationella IKT-politiken. Regeringen har även valt att förtydliga styrningen genom att i det årligt återkommande Digitaliseringscirkuläret (Digitaliseringsrundskrivet) ge en helhets-bild av styrningen inom området. Cirkuläret innehåller en samman-ställning av de beslut och rekommendationer som avser digitali-sering i den offentliga sektorn och beskriver även Kommun- och moderniseringsdepartementets bedömning av it-relaterade invester-ingsförslag i kommande års budget. Cirkuläret, som undertecknas av expeditionschefen, gäller departementen, de statliga förvaltnings-myndigheterna, administrativa myndigheter med särskilda befogen-heter och statliga företag.52

Direktoratet for forvaltning og IKT, Difi

Direktoratet for forvaltning og IKT, Difi, bildades 2008 och har cirka 280 anställda. Motiven för att bilda Difi var dels att stärka genom-slaget i regeringens styrning, dels behovet av en gemensam

52 https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/digitaliseringsrundskrivet/id2522147/, 2017-02-27.

Handling C, KSAU 2017-05-16 81 av 341

Från datapolitik till digital förvaltning SOU 2017:23

84

funktion för förvaltningen. Myndigheten hör till Kommun- och moderniseringsdepartementet som har myndighetsstyrningsansvaret.

Närings- och fiskeridepartementet har fackansvar för offentlig upp-handling.

Difis uppdrag är att utveckla och förnya den offentliga sektorn.

Myndigheten ska bidra till en effektiv, tillitsskapande (tillitsvek-kende) och öppen förvaltning, och en IKT-politik för värdeskapande och delaktighet för alla. Tidigare var statsförvaltningen Difis primära målgrupp men i och med den nya strategin är det numera hela den offentliga sektorn.53

Difis ansvarsområden är:

 Förvaltningsutveckling, organisering, ledning, innovation och kom-petensutveckling.

 Digitalisering av offentliga tjänster och arbetsprocesser.

 Utveckling och förvaltning av gemensamhetslösningar.

 Offentlig upphandling.

 Förebyggande IKT-säkerhet i statsförvaltningen.

 Universell utformning av IKT-lösningar.

Difi ska:

 bidra till samordning i offentlig sektor,

 bygga upp och dokumentera kunskap,

 bidra till kompetensuppbyggnad i offentlig sektor,

 utveckla och förvalta gemensamma lösningar för förvaltningen, och

 utöva tillsyn av verksamheter i privat och offentlig sektor ut-ifrån Föreskrift om universell utformning av IKT.

53 Difi. Difi får omstilling til å skje. Strategi for 2017–2020.

Handling C, KSAU 2017-05-16 82 av 341

SOU 2017:23 Från datapolitik till digital förvaltning

85

Difi har tre prioriterade områden: effektivisering, brukarorienter-ing och samordnbrukarorienter-ing. Myndighetens fyra huvudmål är:

 Vi är den centrala källan till kunskap om tillstånd, utveckling och ändringsbehov.

 Vi stärker den offentliga sektorns förmåga att genomföra för-ändring och realisera vinster

 Vi löser gemensamma utmaningar som kräver samordningsinsatser

 Vi utvecklar Difi till en expert som skapar förändring

Difi har en central roll i arbetet med att utarbeta gemensamma natio-nella digitala tjänster och myndigheten förvaltar och utvecklar flera gemensamma it-lösningar:

 ID-porten – en gemensam inloggningslösning som genom in-loggning med en elektronisk ID ger invånarna tillgång till offent-liga tjänster på nätet. ID-porten och Min ID driftas av en extern leverantör.

 Kontakt- och reservationsregistret – ett nationellt register över invå-narnas digitala kontaktinformation och reservationsstatus. Regis-tret är en förutsättning för digital kommunikation och invånarna registerar och uppdaterar själva sin konaktinformation (mobil-telefonnummer och e-postadress).

 Digital postkasse – säker digital post från den offentliga sektorn till invånarna.

 eSignering – en gemensam tjänst för elektronisk signering. Signer-ingstjänsten är en fristående tjänst som är tillgänglig för offentliga verksamheter. Tjänsten ger invånarna möjlighet att underteckna dokument från den offentliga sektorn genom en digital signatur.

Tjänsten förvaltas av Difi och levereras av Posten Norge AS.

 Norge.no – är en ”vägvisare” för digitala tjänster på nätet, t.ex.

digital post men också information utifrån vissa livssituationer.

Norge.no är utvecklat av Difi.

 eInnsyn/OEP (Offentlig Elektronisk Postjournal) – är en publicer-ingstjänst för statliga verksamheter. Tjänsten är utvecklad av Kom-mun- och moderniseringsdepartementet, som äger tjänsten. Difi förvaltar och administrerar tjänsten på uppdrag av departementet.

Handling C, KSAU 2017-05-16 83 av 341

Från datapolitik till digital förvaltning SOU 2017:23

86

Difi hanterar medel för samfinansiering av små och medelstora stat-liga digitaliseringsprojekt. För 2017 har Difi fått ett anslag på 111,8 miljoner norska kronor för detta ändamål. Medfinansieringen, som är upp till 50 procent av projektkostnaderna, syftar till att öka digitaliseringstakten i den offentliga sektorn och till att nyttorna ska realiseras. Medfinansieringen är, tillsammans med Digitaliserings-rådet och Strategisk IKT-kompetanse for toppledare, en del av Kommun- och moderniseringsdepartementets Program for bättre styrning och ledning i staten. Enligt departementet går utvecklingen av digitala tjänster för långsamt och en av anledningarna till detta är att det saknas strategisk it-kompetens bland toppledare i förvalt-ningen.54

Skate

Skate (Styrning och koordinering av tjänster i e-förvaltning) är ett strategiskt samarbetsråd som ska bidra till att digitaliseringen av den offentliga sektorn samordnas och ger avkastning för invånare, företag och förvaltning. Skate består av toppledarna i elva statliga myndigheter och två representanter från kommunsektorn. Alla verksamheter som har ansvar for en så kallad felleskomponent är representerade i Skate. Med felleskomponent avses de öppna, åter-användbara lösningar som den offentliga sektorn i Norge har etable-rat för att möta specifika behov för att digitalisera området, såsom inloggning, autentisering, register etc.

Skates ledamöter utses av Kommun- och digitaliseringsdeparte-mentet. Skate leds av Difi, som även har ansvar for sekretariatet.

Skate är en viktig instans för att bedöma vilken typ av it-åtgärder som bör genomföras och hur, samt hur de ska finansieras. Skate ska bland annat ge råd om åtgärder och investeringar inom IKT-området, t.ex. IKT-standarder och arkitektur, felleskomponenter och finansiering, management och organisation av gemensamma lösningar.

54 http://nettsteder.regjeringen.no/bedrestyringogledelse/, 2017-02-27.

Handling C, KSAU 2017-05-16 84 av 341

SOU 2017:23 Från datapolitik till digital förvaltning

87

Digitaliseringsrådet

Den norska regeringen har etablerat ett digitaliseringsråd som ska hjälpa statliga verksamheter att lyckas med digitaliseringsprojekt och bidra till systematiskt lärande. Digitaliseringsrådets medlemmar utses av Kommun- och moderniseringsdepartementet och består av forskare, IKT-chefer och ledare från offentlig och privat sektor. Difi bistår med resurser till sekretariatet och förbereder ärenden till Digitaliseringsrådet.

Digitaliseringsrådets uppgift är att, inom tre veckor från det att verksamheterna kommit in med nödvändigt underlag, återkomma med en värdering. Systemet är frivilligt men rekommenderas för större it-projekt från 10 miljoner kronor.