• No results found

Uttalandets mening är att profetens obefläckade familj hade ofelbarhet från alla typer av synder, och att Allahs budbärare (s) jämställde dem med Allahs Bok, där profetens familj obefläckade liknar Allahs stora bok som är ingen lögn som kan komma vid den vare sig öppet eller på hemliga väga, så detta uttalande betyder tydligt om ofelbarhet av profetens nära familj, och det ät naturligt om det fanns någon avvikelse i beteende av profetens nära familj, betyder att de skulle separera från Allahs bok, men

1 AlSawaiq AlMuhriqa:75, och Ynabi AlMawada:1:124.

2 Fayd AlQadir:3:14.

3 AlSawaiq AlMuhriqa:36.

Allahs budbärare (s) proklamerade att de inte kommer att separeras tills att de går till hans himmelska källa.

Om vi vill söka efter särskilda betydelser för detta uttalande, behöver vi skriva en stor bok, och att en grupp av forskare sökte efter denna fråga i ett objektivt och fullständigt sätt1.

2- Uttalande av AlSafina (fartyg)

Abu Saeid AlKhidri sade: (jag hörde profeten (s) som sade: (min nära familj liknar Noaks ark, så varje person går ombord på detta fartyg, betyder att den överlever från drunkning, medan varje person lämnar detta fartyg, betyder att den drunknar, och att min nära familj liknar dörr av Hutta för Israels söner som inträdde från det och be: befria oss från bördan av vår synd!, så vem som inträder från denna dörr för att be om förlåtelse, betyder att Allah förlåter till dem))2.

Detta uttalande berättade att det är nödvändigt att hålla fast vid profetens obefläckade familj, eftersom lojalitet för dem (as) räddar nationen från att drunkna i labyrinter av detta liv, så profetens nära familj (as) liknar fartyg som räddar människorna, och att AlImam Sharaf AlDin sade: (ni vet att det finns en viktig betydelse för att lika dem som Noaks ark, och det är vem tar dem som en tillflykt i detta liv och i livet efter detta, betyder att den överlever från eldens plåga, medan vem som lämnar dem, betyder att den drunknar i plåga av livet efter detta. Och att likna dem som dörr av Hutta, är att Allah, Den Allsmäktiga gjorde denna dörr som egenskaper av ödmjukhet och lydnad för Honom, och att denna dör var en orsak för förlåtelse, och att Ibn Hujur sade om detta uttalande och andra liknande

1 Denna fråga presenterades av AlImam Sharaf AlDin i sin bok AlMurajaat:49, och AlSayyed AlHakim i sin bok AlUsol AlAme:164, och att Dar AlTaqrib i Kairo författade en speciell bok som berättade om detta uttalande och dess berättare och dess bevis.

2 AlMujam AlAwsat:6:85, och MAjmaa AlZawaeid:9:168, och AlMustadrak:2:43, och Tarikh Baghdad:2:120, och Hilyat AlAwliya:4:306, och Dhakhaeir AlUqba:20.

uttalanden: (att likna dem som fartyg, betyder att varje person som älskar dem, får välsignelser på grund av kärlek och lojalitet för dem, och att denna person kommer att överleva från livets mörker, medan vem som lämnar dem, betyder att den drunknar i hav av kätteri), och han sade också om dörr av Hutta: (att likna dem som dörr av Hutta, är att Allah, Den Allsmäktiga gjorde inträde av denna dörr (dörr av Jeriko eller dörr av Jerusalem) med ödmjukhet och lydnad för Honom som en orsak till förlåtelse, och att Allah också gjorde kärlek och lojalitet för profetens när familj som en orsak till förlåtelse)1.

3- Profetens nära familj (as) är trygghet för nationen

Profeten (s) tvingade sin nation att vara kärleksfulla och lojala mot hans nära familj, och han (s) betonade på nationen att hålla fast vid dem eftersom hans nära familj är trygghet för dem, så Allahs budbärare (s) sade: (stjärnor är trygghet för jordens folk från drunkning, och att min nära familj är trygghet för min nation från avvikelser, så om en stam av araber motsätter sig med dem, betyder att denna stam blir från djävulens parti)2.

4- Profeten (s) gav fred till den som gav fred till hans nära familj

Profeten (s) proklamerade i många uttalanden att han (s) gav fred till den som gav fred till hans nära familj, och han krigade mot den som kämpade mot dem, och att han (s) sade till Ali, och Fatima, och AlHassan, och AlHussain: (jag kämpar mot den som kämpar mot er, och jag ger fred till den som ger fred till er)3.

1 AlSawaiq AlMuhriqa:153.

2 AlRiyad AlNadirah:2:252.

3 Kanz AlUmal:12:96, och Tafsir AlThalabi:, och Sunnan Ibn Maja: Tarikh Madinat Dimashiq:13:219, och Masnad Ahmed Ibn Hanbal:1:77, och Sahih AlTormothi:2:301.

Abu Bakr sade: (jag såg Allahs budbärare (s) och han var i ett tält, och där var Ali, och Fatima, och AlHassan, och AlHussain, då sade han (s):

(O folk, jag ger fred till den som ger fred till dem som äger detta tält, och jag kämpar mot den som kämpar mot dem, och jag är vän till den som är vän för dem, och att bara den rena troende som älskar dem, och det hatar dem bara den kättare som är från en illegitim födelse))1.

Uttalandens betydelse är att profeten (s) satte sin nära familj på samma sin status, där han (s) gav fred till dem som gav fred till hans nära familj, och han (s) kämpade mot dem som kämpade mot hans nära familj.

5- Vem som älskar profetens nära familj (as), betyder att den är med profeten (s)

Profeten (s) proklamerade vem som älskar hans nära familj, betyder att den kommer att vara med honom (s) i paradiset, och han (s) tog händer av AlHassan och AlHussain och sade: (vem som älskar mig och älskar dem och deras far, betyder att den är med mig i min rang på domedagen)2.

6- lojalitet för profetens nära familj är trygghet från plågan

Profeten (s) sade: (vem som känner Mohammads nära familj, betyder att den är avlägsen bort ifrån elden, och vem som älskar Mohammads nära familj, betyder att den kan passera på den raka vägen, och lojalitet för Mohammads nära familj är trygghet från plågan)3.

7- Varje person frågas om profetens nära familj

Allahs budbärare (s): (tjänarens fötter kan inte röra sig på domedagen tills att den frågas om fyra saker som är: den frågas hur den avslutade sin

1 AlRiyad AlNadirah:2:189, och Manaqib AlKhawarizmi:211, och Faraied AlSimtayn:2:40, hadith nr.373, och Sharih AlAkhbar:3:515.

2 Masnad Ahmed Ibn Hanbal:1:77, och Kanz AlUmal:12:97 och 13:39, och Sunnan AlTormothi:5:305, och Tarikh Baghdad:13:289, och Tarikh Madinat Dimashiq:13:196.

3 Yanabi AlMawada:1:78, och AlMurajaat:54.

ålder, och hur den förstörde sin kropp, och hur den spenderade sina pengar, och varifrån den fick sina pengar, och den frågas om den älskade oss, profetens nära familj)1.

8- att ta profetens nära familj som ett exempel

Profeten (s) sade: (ni bör anses min nära familj som huvudet i kroppen, och ögonen i huvudet, och huvudet kan inte göra något utan ögonen)2. Allahs budbärare (s): (vem som vill leva som mitt liv, och dö som min död, och bo i paradis av Adan som skapas av min Herre, bör den vara lojal mot Ali, och att vara lojal mot den som är lojal mot honom, och att ta min nära familj som ett exempel efter mig, eftersom den är min obefläckade familj som skapades från samma min lera, och de fick från min förståelse och min vetenskap, så ve dem från min nation som förnekar deras dygdighet, och de som avbryter relationer med dem, så de inte kommer att få min medling)3.

9- att personen dör, och den älskar profetens nära familj (as)

Allahs budbärare (s): (vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att den dör som en martyr, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att den förlåtas av Allah, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att den är ångerfull, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att den kompletterade sin tro, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att den meddelas av dödens ängel att den får paradiset, och sedan meddelas den av änglar (Monkar och Nakir) att den får paradiset, och vem som dör och den älskar Mohammads nära

1 Yanabi AlMawada:2:359, och AlMurajaat:158.

2 AlMurajaat:58, och Majmaa AlZawaied:9:172.

3 AlMurajaat:58, och Kanz AlUmal:12:103, och Tarikh Madinat Dimashiq:42:240.

familj, betyder att den skickas till paradiset med glädje, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att det öppnas två dörrar till den från grav till paradiset, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att Allah gör hans grav som en helig helgedom för änglar av Allah, Den Nåderike, och vem som dör och den älskar Mohammads nära familj, betyder att den var en riktig muslim i sitt liv, medan vem som dör och den hatar Mohammads nära familj, betyder att den hämtas på domedagen och det skrivas mellan hans ögon (han kan inte få om Allahs barmhärtighet)1.

Dessa är några uttalanden som återberättades av pålitliga berättare, och skrevs i böcker av AlSihah och AlSunnan från profeten (s), och att dessa nämnde dygdighet av profetens obefläckade familj som var rättvisans ägare och vägledde människorna till Allahs tillfredsställelse.

Vi hoppas att dessa uttalanden nådde till profetens syfte (s) genom att nominera dem (as) till successionen efter honom eftersom han inte ville att hans nation inte skulle gå vilse, och avlägsna bort ifrån hans marsch och hans beteende.

Till här avslutar vi med dessa uttalanden som återberättades om dygdighet av imam Ali, den ledaren för troende (as) och profetens nära familj (s).

1 AlMurajaat:59, som överförde från Tafsir AlThalabi i tolkning av vers av AlMawada:5:157, och AlKashaf:3:467, och Tafsir AlQurtubi:16:23.