• No results found

Vård- och omsorgsnämndens åtaganden utifrån politiska fokusområden

Ansvarsfull ekonomisk politik

Kommunövergripande mål:

Säkerställa ett effektivt resursutnyttjande med bi-behållen eller förbättrad kvalitet.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Utveckla den systematiska kva-litetsuppföljningen och formerna för ständiga förbättringar (samtliga nämnder).

BESKRIVNING: Vid 2014 års slut ska samtliga nämnder ha etablerat former för kvalitetsuppfölj-ning/redovisning med tydlig koppling till arbe-te med ständiga förbättringar. Handlingsplaner definieras utifrån nämndens utvecklingsbehov inom detta område.

(Bakgrund: Enligt ekonomi- och verksam-hetsstyrningsreglerna ska varje nämnd internt be-handla en fördjupad kvalitetsredovisning minst en gång per år. Nämnden ska också redovisa verksamheternas kvalitet inom ramen för fram-förallt årsredovisning och resultatanalysdagar. )

KOMMENTAR: Kvalitets- och avtalsuppföljningar är gjorda för samtliga särskilda boenden för äldre, en stor del av hemtjänsten samt inom daglig verk-samhet enligt LSS och några LSS-boenden. Den systematiska uppföljningen kommer att intensifieras under 2015.

UPPFYLLT Genomföra utvecklingsinsatser för att höja eller möjliggöra höjning av verksam-heternas kvalitet och effektivitet (samtliga nämn-der).

BESKRIVNING: Detta generella åtagande funge-rar som ”paraply” för viktiga effektiviserings- och kvalitetsåtgärder (handlingsplaner) som respekti-ve nämnd/förvaltning identifierar och prioriterar under höstens verksamhetsplanering. Nämnder-na ska särskilt beakta möjligheterNämnder-na till effektivi-sering genom att etablera samarbete(n).

KOMMENTAR: Processkartläggningar är gjorda inom en del av verksamheten och rutiner finns kopplade till proceserna.

Två dialogmöten tillsammans med samtliga

ut-förare har arrangerats under året bl a för att bidra till ett lärande mellan utförarna.

Ambassadörer från verksamheterna har besökt friskolornas åttondeklasser för att informera om vård- och omsorgsyrket (de kommunala skolorna besöktes förra året). Drygt 170 elever deltog och att döma av enkätsvaren var informationen mycket uppskattat.

Ett projekt kallat Webbkollen inom ramen för SKL:s projekt Bättre liv för sjuka äldre har genom-förts under hösten. Personer över 65 år har inter-vjuats med syftet att upptäcka brister som ligger till grund för ett förbättringsarbete och därmed minska akutbesök och återinskrivningar.

DELVIS UPPFYLLT Nämnden ska under året analysera möjligheterna till att inom man-datperioden, och internt under 2014, starta sam-arbete(n) som kan bidra till högre effektivitet för respektive verksamhet (bättre resursutnyttjande med bibehållen kvalitet eller högre kvalitet).

BESKRIVNING: Vård- och omsorgsnämnden kommer att fortsätta samverkan med övriga hu-vudmän inom verksamhetsområdet, såväl lokalt som i länet samt etablera nya former för samver-kansmöten. Detta sker genom exempelvis; del-tagande i gemensamt projekt mellan landstinget och Kommunförbundet i Stockholms län gällan-de förslag på en kommunalisering av hemsjuk-vård – ”Hemsjukhemsjuk-vård 2015” vars främsta syfte är att ge en god, trygg och säker vård samt en effektiv användning av samhällets resurser.

KOMMENTAR: En kommunalisering av hemsjuk-vården kommer inte att kunna genomföras i nulä-get eftersom landstinnulä-get och de 26 kommunerna i länet inte är eniga om villkoren.

Annan samverkan med t ex landstinget finns etablerad och fortgår. Under 2015 fördjupas sam-arbetet lokalt i samband med ombyggnaden av Sol-lentuna sjukhus.

Kommunövergripande mål:

Kommunen ska vara en aktiv aktör mot närings-livet.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Förtydliga information om och minska handläggningstiderna vid myndighetsbe-slut samt vid andra kontakter med företag.

BESKRIVNING: Säkerställa adekvat information, effektiv handläggning och beslut för att verka

som en aktiv aktör gentemot vårdföretagare och andra leverantörer.

KOMMENTAR: Tydliga processer med klart an-givna handläggningstider finns för upphandlingar både enligt LOV och LoU och dialogmöten med utförarna genomförs regelbundet.

Kommunövergripande mål:

Kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare som skapar attraktiva arbetserbjudanden.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Aktivt arbeta för att implemen-tera reviderad personalpolicy (samtliga nämn-der).

BESKRIVNING: Under hösten 2013 revideras nu-varande personalpolicy och under 2014 ska den sedan, med metodstöd från KLK, implementeras i samtliga verksamheter. I kombination med ar-betet kring vision och internkommunikation be-döms detta åtagande ge en bra grund för fortsatt arbete kring kommunen som attraktiv arbetsgi-vare.

KOMMENTAR: Den nya personalpolicyn har im-plementeras tillsammans med alla medarbetare på kontoret i enlighet med det upplägg som personalav-delningen har tagit fram.

En personalförsörjningsplan har tagits fram och fastställts av ledningsgruppen för kontoret.

Kommunövergripande mål:

Medarbetare och chefer ska utveckla sig själva och kommunens verksamheter.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Medarbetares delaktighet och inflytande ska öka (samtliga nämnder).

BESKRIVNING: Enligt samverkansavtalet ska all gemensam kompetens och erfarenhet tas tillvara inom verksamheterna. Nämnden ska analysera hur det interna arbetet enligt nya samverkansav-talet fungerar med arbetsplatsträffar och möten i samverkansgrupper och vid behov vidta åtgärder så att alla verksamheter tar vara på samverkansav-talets möjligheter.

KOMMENTAR: Medarbetarna på kontoret har getts möjlighet till både delaktighet och inflytande via de avdelningsvisa arbetsplatsträffar som har genom-förts på kontoret varje månad.

Verksamhetsberättelser

En uppföljning av samverkansavtalet görs av personalavdelningen som inhämtat synpunkter från kontoret under hösten.

Utbildning

Kommunövergripande mål:

Skapa förutsättningar för ett livslångt lärande.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Främja möjligheten för äldre och personer med funktionsnedsättning att använda IT för att stärka individens möjlighet till tillgäng-lig och säker information inom vård och omsorg.

BESKRIVNING E-HÄLSA: Målet är att skapa kon-kret nytta för kommuninvånarna, medarbetarna och beslutsfattarna. Kommunen ska i samverkan med landstinget utveckla former för gemen-samma tekniska lösningar genom programmet

”Kommunal IT-samverkan i vård och omsorg”

som arbetar med nationellt, kommunalt och pri-vat perspektiv. Samverkan mellan kommuner, landsting och regioner kommer att vara styran-de i arbetet att nå målet. Tillsammans drivs styran-den tekniska utvecklingen mot morgondagens och framtidens användarvänliga, tillgängliga och säk-ra e-hälsotjänster.

KOMMENTAR: Under året har nämnden arrang-erat en minmässa om e-hemtjänst och tagit fram ett förslag på införande av e-hemtjänst med kost-nadsberäkning. De fortsatta insatserna kommer att inkluderas i arbetet inom ramen för den antagna e-förvaltningsplanen.

Omsorg

Kommunövergripande mål:

Genom förebyggande arbete ge förutsättningar att leva ett tryggt och självständigt liv.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Arbeta förebyggande för att mot-verka risker för fall, undernäring och sår uppstår i vård- och omsorgsarbetet.

BESKRIVNING: Möjligheten att använda meto-diken inom Senior alert för LSS-verksamheterna med fokus på vuxna ska utredas.

KOMMENTAR: Samtliga utförare av särskilt boen-de för äldre har kontinuerligt registrerat genomför-da riskbedömningar i Senior alert. Där risk förele-gat har även planerade åtgärder och uppföljning av dessa registrerats. Registreringen i Senior alert har under 2014 kontinuerligt följts upp och samman-ställts. Vilket givit en god överblick över resultaten av det förebyggande arbetet genom utdatarapporter både för den egna verksamheten och nationellt. På så sätt har registrets data bidragit till och utgjort ett stöd till ett långsiktigt och systematiskt förändrings-arbete.

Ett pilotprojekt genomfördes i Sigtuna där Seni-or alert (avseende nutrition, fall och trycksår) har testats vid två LSS-boenden och ett socialpsykiatri-boende, totalt 17 personer. Resultaten från pilotpro-jektet är lovande och visar på goda möjligheter att kunna implementeras inom boenden enligt LSS i Sollentuna kommun.

UPPFYLLT Arbeta förebyggande för att ut-veckla nya och fler möjligheter till fysisk och intellektuell stimulans för vård- och omsorgs-nämndens målgrupper.

BESKRIVNING: Överenskommelser med fören-ingslivet har träffats för att öka förutsättningar-na för ett aktivt liv. Ett omfattande nätverk med olika organisationer finns som möjliggör ett rikt kulturellt och hälsofrämjande seniorliv.

KOMMENTAR: Samverkan med olika frivilligor-ganisationer finns och fortgår. Nämnden har lagt ett uppdrag på AB SOLOM att driva Frivillig-centralen, en lokal mötesplats för engagemang och gemenskap för volontärer och föreningar. Senior-träffar, öppna träffpunkter, erbjuder aktiviteter och gemenskap och finns i fem kommundelar. Senior-gymnastiken anordnas varje vecka på olika platser i kommunen. Demenssköterska och Anhörigkon-sulent arbetar med förebyggande verksamhet mot nämndens målgrupper.

Kommunövergripande mål:

Arbeta för en individuellt anpassad omsorg av hög kvalitet.

Nämndens åtaganden

ÅRETS DELNIVÅ UPPFYLLD Öka indivi-dens delaktighet och inflytande.

BESKRIVNING: ICF – Klassifikation av funk-tionstillstånd, funktionshinder och hälsa. Klassi-fikationens mål är att erbjuda en struktur och ett

standardiserat språk för att beskriva funktions-förmåga och funktionshinder i relation till hälsa.

Palliativregistret (Nationellt kvalitetsregister).

Registret ska användas för alla som dör på särskil-da boenden i syfte att utveckla vården vid livets slut. Under 2014 kommer det så kallade ”Bryt-punktsamtalet” att följas upp. Samtalet är ett till-fälle för den boende och närstående att uttrycka sina eventuella farhågor, önskemål och behov.

BPSD – Beteendemässiga och psykiska sym-tom vid demens. Under 2014 ska registret an-vändas på särskilda boenden för äldre. Registret kan med hjälp av struktur i vårdarbetet minska BPSD och bidra till; implementering av de na-tionella riktlinjerna, personcentrerad vård, ge-mensamt språk för personalen, tydliga mål, tea-marbete, verksamhetsutveckling, kvalitetssäkring genom ständiga uppföljningar.

KOMMENTAR: Ett projekt för att implementera modellen ÄBIC (Äldres Behov i Centrum) pågår och målet är att 50% av alla ärenden ska bedömas enligt handläggningsmetoden under 2015.Syftet med modellen är att använda en likartad struktur och ett standardiserat språk över hela landet vid bi-ståndshandläggning.

ÅRETS DELNIVÅ UPPFYLLD Utveckla och förbättra kvaliteten i bemötande.

BESKRIVNING: Under 2014 kommer ytterligare värdighetsgarantier för äldreomsorgen att utarbe-tas.

KOMMENTAR: Värdighetsgarantier för hemtjäns-ten har implementerats med utförarna under vå-ren, och värdighetsgarantier för särskilt boende har antagits av nämnden under hösten och därefter im-plementerats på boendena.

Utbildningsnivån inom vård- och omsorgsverk-samheten har höjts tack vare satsningen på omvård-nadslyftet. Denna satsning kommer att fortsätta under 2015 så att alla som påbörjat sina studier får möjlighet att avsluta dem.

Miljö och klimat

Kommunövergripande mål:

Minska utsläppen av växthusgaser från kom-munens verksamheter och skapa förutsättningar för invånare och verksamma inom kommunens gränser att minska sina utsläpp av växthusgaser.

Nämndens åtaganden

ÅRETS DELNIVÅ UPPFYLLD Nämnden ska genomföra åtgärder som internt, direkt på-verkbart, minskar utsläppen av växthusgaser.

BESKRIVNING: Vård- och omsorgskontoret del-tar under 2013 i ett pilotprojekt på initiativ av kommunledningskontoret utifrån kommunens klimatstrategi. Vård- och omsorgskontoret ut-ser en utförare inom särskilt boende. Boendet kommer under en tidsperiod hösten 2013 via kommunledningskontorets externa expertstöd genomlysas med fokus på miljöbelastning och klimatanpassning. Utifrån det resultat som fram-kommer i pilotprojektet finns förutsättningar att samarrangera ett seminarium kring kommunens klimatmål för vård- och omsorgsnämndens verk-samheter.

KOMMENTAR: Vård- och omsorgskontoret har del-tagit med ett särskilt boende för äldre i ett pilotpro-jekt utifrån kommunens klimatstrategi. Inköpens påverkan på miljön har kartlagts. Verksamhetens påverkan på miljön har varit ett av inslagen vid ett dialogmöte med utförarna.

Integration och kommunikation

Kommunövergripande mål:

Öka öppenhet och mångfald, så att barn, ungdo-mar och vuxna är trygga och engagerade Nämndens åtaganden

EJ UPPFYLLT Underlätta för personer med funktionsnedsättning att etablera sig på den or-dinarie arbetsmarknaden, exempelvis genom att sociala företag etableras i kommunen.

BESKRIVNING: Samverkan med utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och arbetsförmed-lingen för ta initiativ till att socialt företagande etableras i kommunen har inletts och fortsätter under 2014.

KOMMENTAR: Ingen lämplig form har hittats för arbetet med sociala företag.

ÅRETS DELNIVÅ UPPFYLLD Den förebyg-gande verksamhet ska ha ett innehåll som främ-jar mångfald.

BESKRIVNING: Den förebyggande verksamheten ska verka socialt inkluderande för alla medborg-are. Detta för att skapa samhörighet i och

infor-Verksamhetsberättelser

mera om samhället och därigenom ge förutsätt-ningar för mötesplatser och bygga nätverk för kontakter och utbyte med det mångkulturella samhället.

KOMMENTAR: Samtliga personer över 80 år om-beds svara på enkät för att fånga in frågor som är viktiga för dem. Utifrån svaren på enkäten arrang-eras informationstillfällen på seniorträffarna där även mångfaldsaspekter täcks in. Kompletterande former för att nå målgruppen behöver hittas.

Kommunövergripande mål:

Öka möjligheterna för invånarna att vara delakti-ga i kommunens utveckling.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Eftersträva ett enkelt och begrip-ligt språk i information och texter som är avsed-da för invånarna (samtliga nämnder).

BESKRIVNING: För att stärka demokratin och människors delaktighet behöver kommunens information som riktar sig till invånarna vara be-griplig. Det innebär både övergripande informa-tion och texter som riktar sig till enskild, såsom beslut.

KOMMENTAR: Inom äldreomsorg har översätt-ningar till flera språk setts över och förbättrats.

Inom funktionshinderområdet finns ett nytt infor-mationsmaterial på lättläst svenska som riktar sig till barn och ungdomar som har en funktionsned-sättning.

UPPFYLLT Underlätta för invånarna att kunna jämföra alternativen i valsituationer (BUN, KS, VON)

BESKRIVNING: I takt med att kommunen ut-vecklar och bygger ut valfriheten behöver vi se till att invånarna har goda möjligheter att välja rätt utifrån sina behov och önskemål. Kommu-nen ska erbjuda lättillgänglig information om vilka alternativen är, hur alternativen förhåller sig till varandra, hur man gör för att ändra sitt val samt ge ett stöd för att enkelt genomföra valet.

Även brukarnas egna synpunkter kan ges utrym-me som stöd i valet. Detta kräver en kommun-gemensam strategi samt att ansvar för utveckling och uppdatering tydliggörs.

KOMMENTAR: Ett webbaserat jämförelseverktyg för val av utförare enligt LOV har införts under året.

Kommunövergripande mål:

Utveckla den interna kommunikationen.

Nämndens åtaganden

UPPFYLLT Tydliggöra kommunens och förvaltningarnas interna kommunikationssys-tem och tillhandahålla verktyg för att tydliggöra vem, hur och vad som kommuniceras (samtliga nämnder).

BESKRIVNING: Arbetet syftar till att öka effekti-viteten i verksamheten, hålla ordning och reda i kommunikationen och ge goda förutsättningar för ledning, styrning och lärande.

KOMMENTAR: En struktur för den interna kom-munikationen på kontoret är fastställd med infor-mation via mail, möten för hela kontoret och ar-betsplatsträffar avdelningsvis.

Budgetuppdrag

Typ av uppdrag Uppdrag Krav återredovisning Kommentar 2014 – Från

prel budget 2015

Redovisning av effekten av förändrad prismodell inom hem-tjänsten

KS 2014-11-12 Avslutad

(enligt plan) En utredning är gjord och behandlades i nämnden den 7 oktober 2014.

2014 – Från KF

budget 2014 Vård- och omsorgs-nämnden får i uppdrag att inom ramen för sitt verksamhetsansvar arbeta fram förslag för E-hemtjänst som ska underlätta för äldre och funktionshindrade i behov av hemtjänst eller boendestöd att bli mer självständiga och få mer kontroll över sin situation med hjälp av tekniken.

Återredovis-ning i samband med preliminär

Vård- och omsorgsnämnden beslutade 2014-12-09 om ett förslag för e-hemtjänst och hur e-hemtjänst kan införas.

Förslaget har överlämnats till kommunfullmäktige och arbe-tet kan startas när finansiering finns.

2013 – Från KF

Budget 2013 Vård- och omsorgs-nämnden får i uppdrag att använda benchmar-king som ett verktyg för att med hjälp av någon eller några fram-gångsrika kommuner

Beslut i KF 2014-11-26.

Vård- och omsorgsnämnden får i uppdrag att återkomma till kommunstyrelsen i januari 2016 för att redovisa hur de har arbetat vidare med bench-marking och omvärldsanalys.

KLK har dessutom av KS fått i uppdrag ombesörja så att VOK redovisar slutsatser av arbetet hittills med benchmarking i resultatanalysen för 2014.

Övriga utvecklingsinsatser

Uppföljningar och nationella mätningar Arbetet med den systematiska uppföljningen har intensifierats under året. Avtals- och kvalitets-uppföljningar samt granskning av dokumenta-tion har gjorts inom LSS, daglig verksamhet, på nio företag, med platsbesök på 27 enheter, inom hemtjänst på 13 företag med 15 platsbesök samt inom särskilt boende för äldre på sju företag och 12 boenden, d.v.s samtliga enheter. Uppföljning-arna har fokuserat på ledningssystem för syste-matiskt kvalitetsarbete, kompetens hos ledning och personal, bemanning och personalomsätt-ning samt genomförandeplan och social journal.

Uppföljningarna har visat att samtliga företag har ett ledningssystem för systematiskt kvalitets-arbete, kompetensutvecklingsplaner för personal samt genomförandeplan och social journal.

De resultat som redovisats i Socialstyrelsens enkät ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen, 2014”, KKiK (Kommunens Kvalitet i Korthet) samt Öppna jämförelser visar på en klar förbätt-ring för särskilda boendena, goda bibehållna eller förhöjda värden för hemtjänsten och boende-platser enligt LSS § 9.9. Vård- och omsorgskon-toret kommer fortsatt att i dialog med utförarna utveckla processer, aktiviteter och rutiner för avtals- och kvalitetsuppföljningar för att på så sätt ge inspiration till förbättringsarbete och visa på olika kommunala modeller för att skapa god kvalitet inom vård- och omsorgsnämndens an-svarsområde.

Benchmarking

Med erfarenhet från den tidigare genomförda benchmarkingen för särskilda boenden för äldre har en annan form för avtalsuppföljningar, utby-te av arbetsätt och goda exempel, i dialog med

Verksamhetsberättelser

samtliga utförare inom vård- och omsorgsnämn-dens ansvarsområde utvecklats. De utvecklings-områden som utförarna särskilt satsat på har varit bemötande, trygghet, mat och måltider, utevis-telse samt aktiviteter. I den öppna dialog som varit framkom att samtliga utförare var positivt inställda till uppföljning av verksamheten och att den största poängen med benchmarking är att lära tillsammans genom att granska sin egen verksamhet och under konstruktiva former speg-la den mot utvalda andra.

Innovativa upphandlingar

Under 2014 deltog vård- och omsorgskontoret i ett av Vinnova finansierat projekt FRÖN – FöR Ökad inNovation i offentligt finansierad verk-samhet för att arbeta fram en förankrad kvalitets-modell för äldreomsorg som kan användas både vid upphandling och för uppföljning och som syftar till att utveckla partnerskap med fokus på förbättrad kvalitet vid upphandling. Under året har tre workshops hållits under ledning av SIQ (Institutet för kvalitetsutveckling) med deltaga-re från vård- och omsorgskontodeltaga-ret och vårdfö-retagare. Där har viktiga inslag utifrån aktuell forskning presenterats och en kvalitetsmodell tagits fram. Resultatet från upphandlingen och utvärderingen ger sedan en kvalitetsnivå i form av poäng som följs upp under avtalsperioden för att säkerställa att vårdföretaget uppnår utlovad kvalitetspoäng. Utifrån de sammantagna resulta-ten från årets projektarbete, tas under 2015 en ny version av kvalitetsmodellen fram med utvecklad poängviktning och utvärderingsmatris. Sollentu-nas förfrågningsunderlag i samverkan med SIQ för att integrera kvalitetsmodellen och tydliggöra ska-kraven kontra hur-frågorna.

Utvecklingsarbete på särskilda boenden för äldre

Resultaten från Socialstyrelsens Öppna jämfö-relser 2013, visade på låga omdömen gällande trivseln utomhus och möjligheten att få komma ut för boende på särskilda boenden för äldre i Sollentuna. Ett projekt genomfördes 2014 som syftade till att göra en inventering och kartlägg-ning av vilka behov som fanns för varje särskilt boende för äldre för att skapa en god utomhus-miljö och ge de äldre goda möjligheter till utevis-telse. Projektet syftade också till att ta reda på vil-ka behov som äldre människor har, samt ta reda på vilka positiva hälsoeffekter som kan erhållas genom en stimulerande utevistelse. Som en del

av projektet har personalen på särskilda boenden för äldre utbildats med fokus på utemiljöns och utevistelsens betydelse för hälsan. Personalen har fått kunskaper om hur trädgård och närmiljön kan användas i vård, rehabilitering och även fått förståelse för utemiljöns betydelse för hälsa och livskvalitet. Projektet har lett till ett förändrings-arbete avseende underhåll av utemiljön och de boendes möjlighet att själva kunna vara med och påverka utemiljön. De åtgärder för samtliga sär-skilda boenden för äldre som inventeringen och kartläggningen gav förslag på har till en del ge-nomförts under 2014 och fortsätter enligt plan under 2015 med målsättningen att de boende ska uppleva utemiljön trivsam och att goda möj-ligheter till utevistelse erbjuds.

Granskningar av revisorerna

På uppdrag av Sollentuna kommuns förtroende-valda revisorer har PwC granskat vård- och om-sorgsnämnden gällande; Granskning av styrning och ledning av hemtjänstverksamheten, Samver-kan mellan kommun och landsting vid in- och utskrivning inom den slutna hälso- och sjukvår-den uppföljning av tidigare genomföra gransk-ningar. PwC genomförde också en granskning av styrning och uppföljning av avtal i kommunen.

Granskningarna visade endast på mindre brister som nämnden jobbar vidare med för att åtgärda.

Granskningarna visade endast på mindre brister som nämnden jobbar vidare med för att åtgärda.