• No results found

B.3. - Problem med att fylla i

In document Rapport 2018 (Page 116-121)

I kommentarerna gavs många exempel på problem med att fylla i E-intyget. Bland dem identifierades följande fyra subkategorier.

II.B.3.1. - Datum krångligt att skriva in

Det fanns kommentarer som belyste att det var onödigt krångligt att fylla i datum i det elektroniska intyget, och analysen visade att det framför allt var i kundgrupp Cosmic detta specifika problem fanns, med något exempel även från kundgrupp TakeCare. Det tyckts ha krävts att datum för sjukskrivning fylls i med bindestreck, annars accepterar inte intyget försöken att fylla i datumet. Nedanstående urval av kommentarer skildrar detta, ett detaljproblem som borde vara lätt att åtgärda, och som väcker stor irritation hos flera läkare.

115

Själva överföringen fungerar bra men ifyllandet är gjort onödigt krångligt. T ex måste man själv komma ihåg datumformatet och skriva in strecken. Helt onödigt, borde bara vara att fylla i.

(ID4622)

Vårt system via Cambio Cosmic är irriterande med datum format (krävs att skrivas med bindestreck) och kalenderfunktion saknas. Dessutom hade ngn form av mall varit bra ffa när det gäller ofta återkommande diagnoser med korta sjukskrivningar (ex vissa operationer) Här hade det inte varit dumt om det försäkringsmedicinska stödet kom upp som ett tips eller liknande!

(ID3285)

En läkare tillhörande kundgrupp VITS skrev att hen istället hade problem vid ändring av datum i sjukskrivningsmodulen.

Ska man ändra datum i en kopierad sjukskrivning måste man t.ex. ändra sista-datum innan man ändrar första-datum, annars accepteras inte detta av datorn. En välmenande säkerhetsåtgärd som skapar irritation och merarbete, och kastar bort skattepengar som kunde användas till något meningsfullt som kommer människor och skattebetalare till godo. Här finns en möjlighet för FK att vara ansvarstagande och uppdatera sin modul! (ID4399)

En annan läkare beskrev att det var lätt att tolka olika datum och sjukskrivningsgrader fel i översikten i VAS, när det handlade om nedtrappning av ett sjukskrivningsärende.

När jag skriver ett läkarintyg med två perioder med olika sjukskrivningsgrad, det visar inte den sista period som den första i listan. För exempel: -- 3/4 ---- 16/03 - 31/03 -- 1/2 ---- 1/04 - 15/04 -- 1/1 ---- 01/03 - 15/03 När jag öppnar översikt av sjukskrivningar i programmet (VAS), man kan missförstår att sista sjukskrivning var 75 % till 31/03. (ID6741)

Förutom att läkare önskade bättre funktion för att fylla i datum i e-intyget så förekom att läkare saknade att kunna snabbsöka patienter och saknade det stöd för att ta in diagnosnummer från ICD som finns i journalsystem.

II.B.3.2. - Går bara att fylla i en diagnos

Återkommande kommentarer handlade om att det bara var möjligt att ange en diagnos, och inga bidiagnoser, i det elektroniska intyget. Analysen visade att detta bara var ett problem för kundgrupp TakeCare. Problemet med att det bara går att skriva en diagnos i det elektroniska intyget framkom för användare av olika journalsystem inom kundgrupp TakeCare.

Endast 1 diagnos möjlig att sätta när man skickar elektroniskt. Ej möjligt med bidiagnoser (använder TakeCare) (ID103)

Ett önskemål är att det gick att skriva in mer än en diagnos (Asynja), nu måste man komma ihåg att skriva det i fri text i ngn annan ruta istället. Likaså är det ibland för lite utrymme att utveckla ett resonemang. (ID354)

Läkare menade att det var problematiskt att Försäkringskassans handläggare inte kände till att intyget bara gav möjlighet till att sjukskriva på en diagnos.

Går endast använda en diagnoskod något som tyvärr handläggarna ej vet. (ID6943)

De nya e-sjukskrivningarna innebär att man bara kan ha en diagnos angiven vilket många av FK´s handläggare inte tycks känna till. Svar på inskickade frågor via e-fråge formulär besvaras aldrig (har aldrig fått någon återkoppling hittills) av FK. (ID4082)

Några skriver att det dessutom inte finns något fortsättningsblad att skriva på, vilket leder till ytterligare försämrade möjligheter att kommunicera att en patient har flera diagnoser till Försäkringskassans handläggare.

Kan inte skriva flera diagnoser. Kan inte skicka fortsättningsblad. (ID7480)

Går det inte just nu att skriva flera diagnoser och inte heller att använda extra blad. (ID2857) Antalet diagnoser som kan sättas är numera bara en jämfört med tidigare tre. Det finns ingen möjlighet att skriva kompletteringar på särskilt blad. (ID3656)

Man kan bara skriva 1 diagnos. För lite utrymme att skriva. (ID3923)

116

En annan aspekt som framkom i de öppna svaren var att det innebar problem och konsekvenser att bara kunna skriva en diagnos i intyget.

Endast möjlighet att ange en diagnos som grund för sjukskrivning vilket är ett problem.

(ID4502)

Jag upplever att FK bara ser till diagnos och på nya elektroniska intyget kan man bara skriva EN diagnos, Vi distriktsläkare känner våra patienter och det är sällan att man har en diagnos utan att de har flera samtidigt som påverkar arbetsförmågan, då är det svårt med

socialstyrelsens riktlinjer. (ID4477)

En läkare skriver att det elektroniska intygets begränsning till en diagnos är anledningen till att hen inte använder elektronisk överföring av sjukintyg.

Jag använder inte elektronisk överföring för där kan man endast fylla i en diagnos. På pappret kan man fylla i 3 st. (ID6584)

II.B.3.3. - För lite utrymme till fri text

En återkommande synpunkt var att det elektroniska intyget har för lite utrymme till fri text att lämna nödvändig information. Andelen svar från de olika kundgrupperna skilde sig inte från hur stora kundgrupperna var bland sjukskrivande läkare. Andelen svar från vårdcentralsläkare var dock nästan dubbelt så stor; 63 procent att jämföra med att denna grupp utgjorde 34 procent av de sjukskrivande läkarna. En läkare sammanfattar väl de problem vad gäller bristande utrymme i det elektroniska intyget, vilket resultaten i denna rapport också visar på.

1. För kort textlängd i textrutorna.

2. Ingen möjlighet att skriva extrablad.

3. Endast EN diagnoskod som man kan skriva in. (ID6541)

Flera läkare skildrar att det ofta är mycket information som behöver få plats, men inte får plats i det elektroniska intyget.

PROBLEM: De vill ha hela sjukförloppet beskrivet. Det finns inte plats att skriva. Varje sjukintyg skall ju idag vara bärande för sig själv. Vid långa förlopp räcker det inte med plats.

(ID1071)

Intygen är märkligt dimensionerade. Bakgrundsinformationen är i vissa fall komplicerad, men detta ska sammanfattas på tre rader. (ID4514)

Sjukskrivningsblanketten är absurd. Man har bara 2,5 - 3 rader att sammanfatta patientens hela sjukhistoria, sociala förhållanden, psykiska trauman, sjukdomens utveckling, genomgången och planerad behandling mm. (ID1748)

Utrymmet för text i e-systemet (web-cert) stämmer ej med utrymmet på den fysiska blanketten:

även om alla tecken är använda i webcert tar texten i flera av punkterna bara upp halva utrymmet i rutan på den utskrivna blanketten - irriterande att behöva förkorta och flytta text mellan rutorna. (ID4886)

Det begränsade antalet tecken i varje fält kan leda till att läkare flyttar text mellan rutorna istället, något som potentiellt kan bidra till ett annat problem som återkommande synts bland de öppna svaren;

att handläggare begär kompletteringar för att uppgifter står i en annan ruta än avsett.

Fälten ej dimensionerade för somatik respektive psykiatri

Flera kommentarer pekar på att finns olika behov att skriva mer eller mindre i vissa fält i sjukskrivningsintyget, beroende på form av sjukdomsområde.

Rutorna för små, detta blir problematiskt ffa vid sjukintyg vid psykisk ohälsa där psykstatus knappt får plats (vid utskrift hamnar text över nästa ruta). Likaså anamnesen. (ID4224)

Den nya blanketten för ansökan om sjukersättning har en märklig fördelning av utrymme. Ytterst sparsamt med frågor och utrymme för sjukhistoria och undersökningar-behandlingar-fynd vid somatiska sjukdomar, tycks alldeles för inriktat på psykiatriska besvär. Det finns ändå gott om

117

människor med hjärt-kärlsjukdomar, reumatiska sjukdomar, neurologiska sjukdomar,

ortopediska problem m.m. som har svårighet att arbeta och rutorna för beskrivning av sådant är ju nästan obefintliga. (ID2103)

Vidare är Sjukintygen inte utformade för att kunna beskriva och förklara psykiska tillstånd.

Antalet tecken som får skrivas i varje ruta är alltför begränsat för att det ska gå att ge en uttömmande bild till en person utan kunskap och inlevelseförmåga om tillståndet. I mitt journalsystem fungerar det inte att skriva på extrasidor. Dessa försvinner och kan inte länkas till intyget. Förändra intyget så att det blir användbart också för oss som ska skriva det.

(ID2405)

De uttömmande beskrivningar som krävs får inte plats

En vanlig kommentar från läkare var det paradoxala i att de upplevde att Försäkringskassan å ena sidan begär att de ska skriva uttömmande och detaljerat, men å andra sidan att detta är omöjligt genom den tekniska begränsningen av det antal tecken som får plats att skriva i e-intyget.

Antalet skrivtecken som kan användas är mycket begränsat, och det kan uppstå en moment 22-liknande situation när Försäkringskassan begär kompletterande information, och när man ger den så säger IT-systemet ifrån att man använder för många skrivtecken, och att man måste vara mer kortfattad och precis. (ID3656)

För lite plats att skriva på. Rutorna blir fulla innan man skrivit det som man vet att FK kommer att kräva. (ID2122)

Antal tecken är begränsade i varje kolumn så det är omöjligt att skriva de 'uppsatser' som handläggaren på FK vill ha.... (ID4557)

Pga platsbrist på intyget är det inte alltid lätt att föra över info. Behöver skicka journalkopia ibland för att slippa skriva ytterligare ett intyg. Vet inte alltid vem som läser journalkopian – skickas till FK:s inläsningscentral. Stör mig mycket. Vill ha namngiven mottagare. FK:s handläggare läser inte gamla intyg m fl som jag hänvisar till. Förväntas att man skriver om allt på varje intyg. Slöseri med tid. Då kommer frågor, krav på komplettering på frågor som finns besvarade sedan tidigare. (ID870)

När nya intyg skrivs har jag plockat bort tidigare anamnes för att få plats med nya

händelser....ack nej då kommer det tillbaka som om handläggaren inte kan läsa tidigare intyg och göra ett sammanhang !!!!! Det bör finnas tillräckligt med utrymme i varje ruta så att viktig info inte behöver fraktioneras. (ID853)

Sjukintygsblanketten är inte ändamålsenlig. Det efterfrågas detaljerad information men man får bara skriva 250 tecken i flera av rutorna på intyget. (ID397)

Blanketterna är helt vansinniga! Alla klagar på våra ”dåliga” intyg, varför ändrar man då inte på blanketten så det funkar bättre? Och fråga oss först!! En del rutor är för små. IT, fixa!!

(ID1701)

Vi talar ”olika språk”. Det förefaller som FK senaste tiden inte har annat att göra än att skicka tillbaka intyg till behandlande läkare för komplettering. Meningslöst lägga ned sin tid på intyg som inte leder någonvart. Blanketter utformade så att det finns för lite plats för att beskriva det FK vill veta och ställer frågor om. (ID748)

Bristande utrymme för fri text leder till kompletteringar

Att intyget ger ett för begränsat utrymme till fri text var inte enbart en teknisk fråga. Flera läkare skildrade vilka negativa konsekvenser ett för litet fritextutrymme inneburit för patienterna, vilket presenteras i Konsekvenser för rättssäkerhet (sid 124), och de beskrev också att det innebar extra arbete i form av att Försäkringskassan skickade begäran om kompletteringar av sådant som inte fått plats i e-intyget.

Blanketterna FK har tvingar en att förenkla och korta ner komplexa resonemang och då blir det i stället behov av komplettering. Vore bättre att kunna skriva mer direkt. (ID5418)

118 II.B.3.4. - Går inte att kopiera eller klistra in text

Några problem som läkare inom SUSSA och VITS beskrev var att det på olika sätt inte gick att kopiera text mellan olika e-intyg, mellan journal och e-intyg eller mellan kommentarsfält i e-intyget.

Går inte att kopiera text från journal till e-intyget

Inom kundgrupp SUSSA beskrev läkare exempelvis att det inte gick att kopiera text från journalen och inte heller kopiera och klistra in text mellan intyg.

Det vore bra om man kunde klippa in uppgifter, tex status från journalen till det elektroniska intyget för att spara tid men det går inte. (ID883)

Svårt att hoppa mellan journal och intyg - förfråga från fk. Omöjligt klippa och klistra.

(ID2903)

Svårt att överföra /kopiera uppgifter från journalen till intyget. Detta leder till dubbel administration, onödig stress och dålig arbetsmiljö. (ID2276)

Några läkare inom VITS beskrev att det inte var möjligt att kopiera text från journalen in i e-intyget, en teknisk begränsning som tycks höra hemma i journalsystemet.

Melior heter journalsystemet. Jag kan inte läsa journalen och fylla i intyget samtidigt. Jag borde kunna kopiera in vissa journaluppgifter genom datorns klippa och klistra funktion. Men det går inte. Det är en helt annan mjukvara en de andra 10-15 andra mjukvarorna kopplade till Melior med sin egen logik och fördelar och fallgropar. ALLT TAR EN MASSA ONÖDIGT TID FRÅN DET JAG ÄR BÄST PÅ ATT GÖRA. Nämligen behandla patienter. (ID4503)

Mer relaterat till Journalsystemet Melior där självklara funktioner som klippa ut och klistra in text inte fungerar. Överföringen till FK är sällan problematisk. (ID5429)

Man kan heller inte ”copy-paste” från journalen. Detta blir ett irriterande moment när man är stressad. (ID7675)

Går inte att kopiera text inuti e-intyget

Några läkare inom VITS hade också problem med att det inte alltid gick att kopiera text inuti sjukskrivningsmodulen, det vill säga mellan e-intygets olika rutor.

Ej möjligt att kopiera text mellan intyg. (ID6845)

Det enda som inte är så bra att det på vissa datorer inte går att kopiera text mellan de olika punkterna. Detta fungerade tidigare, annars fungerar det oftast bra. (ID6903)

Det går inte att ”copy-paste” information från t.ex. en rubrik till en annan eller från

journalsystemet till läkarintyget, utan alltid måste skrivas manuellt, vilket tar tid läkare inte har.

(ID2975)

Det går inte att använda copy-and-paste för text i sjukskrivningsmodulen. Detta medför medarbete, ökade kostnader, upplevelse av meningslöshet och skatteslöser kring sjukskrivningsadministrationen osv. (ID4399)

Går inte att kopiera text alls mellan systemen

Läkare inom VITS rapporterade störst problem med bristande möjlighet att kopiera text. Dessa läkare beskrev problem såväl med att kopiera e-intyg för förlängning, text mellan olika e-intyg, text inom ett och samma e-intyg samt text från journal till e-intyg. En läkare skriver dock att det gick att

återanvända ett tidigare e-intyg.

Fungerar de flesta dagar och det är smidigt att slippa skriva ut, stoppa i kuvert, använda Postnord. Det är också smidigt att man kan återanvända text från tidigare intyg, att man slipper skriva om hela intyget, bara justera/uppdatera. För en som skriver många andra intyg till FK är det osmidigt att det inte går att kopiera (Ctr C, Ctr V) DFA mellan de olika intygen eller mellan en bra och aktuell journalanteckning och intyget. Det är också osmidigt att det inte går att Ctr C alt Ctr X, Ctr V inom intyget om man vill justera sin text under tiden man skriver intyget. Jag vet att det finns en annan metod för att kopiera eller flytta text men den är bökig, fungerar dåligt. Är

119

man stressad och van att skriva mycket och redigera under tiden så går det vanliga sättet med automatik och vips så har en bra text (som man bara vill flytta lite) försvunnit. (ID2024)

Medan citatet ovan pekar på att läkare inte anser att de ska behöva skriva om ett intyg från början vid uppdatering eller förlängning, utan kunna använda tidigare intyg och uppdatera detta, så skrev en annan läkare från VITS att detta inte gick.

Det ska gå att flytta text/kopiera från första läkarintyget till nästa när man förlänger tiden, men det går inte. (ID3740)

In document Rapport 2018 (Page 116-121)