• No results found

3. Metod och metodologiska överväganden

4.2 Sammanställning av intervjuer

4.2.3 Jacob AmCham

Bakgrund

Jacob arbetar som ansvarig för policy- och verksamhetsutveckling på AmCham. Jacob har varit verksam inom organisationen i sex år och har tidigare haft andra befattningar, han har bland annat arbetat som projektledare. Jacob började arbeta på AmCham efter sin masterexamen inom project management på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Organisatoriskt lärande

Jacob berättar att AmCham tidigare arbetade på ett eget kontor och att de flyttade till United Spaces år 2016. Anledningen till detta var dels av praktiska skäl då de behövde hjälp med allt administrativt som ett kontor kräver och dels att de ville verka i en social kontext där de kunde interagera med människor i större utsträckning. Då en av AmChams främsta uppgifter är att vara en plattform för nätverkande, menar Jacob att det är mycket fördelaktigt att verka i ett coworking space. Genom att interagera med andra organisationer får AmCham goda insikter i vad som är av vikt för företag som verkar i Sverige just nu. Detta menar Jacob är lärdomar som de får helt gratis av att verka på United Spaces. Vidare beskriver Jacob att han lär sig mycket av att delta i de evenemang som anordnas på United Spaces, som vid flera tillfällen bjudit in personer som talar om sådant som är mycket relevant för AmChams arbete. Exempelvis har han fått lärdomar från ett seminarium om bostadsmarknaden i Stockholm.

Jacob beskriver att AmCham och BSCC har ett nära samarbete. Båda organisationerna började arbeta på United Spaces samtidigt och de arbetar nu bredvid varandra, vilket har bidragit till att

de utvecklat en stark relation sinsemellan. Eftersom organisationsstrukturen inom AmCham och BSCC är lika, kan de dra mycket lärdomar av varandra. Jacob menar att det underlättar att de verkar i samma kontor, eftersom de kan ställa frågor till varandra och dra lärdomar av varandras kunskap och erfarenheter. Jacob förklarar detta enligt följande:

“Email takes time and phone calls interrupt someone’s time. To call someone is to immediately ask for that person's time. When we are here, it is so much easier to do a quick

talk (…). When we sit together in the same area it is much more natural to collaborate.”

Organisatorisk kunskap

Jacob berättar hur AmCham arbetar för att dela sin kunskap, bland annat genom samarbetet med United Spaces, där flertalet evenemang anordnas varje år. “Brown Bag Lunch & Learn” är ett sådant evenemang dit AmCham bjuder in talare som belyser relevanta ämnen. Vidare berättar Jacob att AmCham även delar sin kunskap på ett mer informellt sätt. Jacob och hans kollegor brukar ta del av frukosten på tisdagar, och där kan de interagera och dela kunskap med andra organisationer. Ytterligare ett exempel på när kunskap delas på ett informellt sätt menar Jacob är när någon stannar honom i korridoren, exempelvis med frågor kring den amerikanska politiken. Jacob förklarar hur AmCham delar och tar del av andras kunskap på följande sätt:

“Well all of us in AmCham are very up to speak about that so we are all very happy to talk about it. We often speak to people very casually about what’s going on, explaining the system and how it actually works, especially about Donald Trump. We feel like we give value to other

people just casually and we get it from others as well.”

Huruvida kunskap kan delas mellan organisationer på United Spaces menar Jacob är en personlighetsfråga. Det handlar om att vilja lära känna och dela kunskap med andra menar Jacob och förklarar följande:

“You get what you put in (...) If you want to try knowledge networking, just do it!”

Jacob belyser att de delar mycket kunskap med BSCC, eftersom de är liknande organisationer. Han berättar att flera av systemen som de använder, använder även BSCC. Jacob förklarar vidare att AmCham valde ett datasystem som passade deras organisation väl och därför kunde BSCC också applicera det inom sin organisation. Då AmCham redan hade rutiner för databasen möjliggjorde de att det blev lättare för BSCC att ta till sig detta.

Organisatorisk socialisation

Personalen på United Spaces är enligt Jacob duktiga på att skapa en känsla av gemenskap, en community, samt att länka samman personer som känner inte varandra. På så vis har Jacob lärt känna många, knutit kontakter och fått nya vänner på United Spaces. Detta har även bidragit till att Jacob ofta hjälper andra organisationer, bland annat med engelska texter. Att lära känna andra organisationer menar Jacob är enklare när man verkar på samma kontor eftersom det räcker att ta en kaffe tillsammans. Det krävs således inte samma insats som i andra fall, när han behöver lämna kontoret för att träffa en annan organisation. Jacob berättar att han uppskattar

den sociala aspekten på United Spaces och att det är trevligt att interagera med andra personer utom organisationens gränser.

Sammanfattning och konsekvenser

Jacob trivs mycket bra på United Spaces och berättar att AmCham ofta får förfrågningar från andra coworking spaces. Han menar att United Spaces koncept passar dem mycket bra och att de inte finner någon anledning att byta eller att sluta verka i ett coworking space. Den enda nackdel som Jacob beskriver är att han ibland upplever att han hade velat arbeta mer avskilt eftersom AmCham hanterar mycket känslig information. Samtidigt menar Jacob att AmCham kan dela kunskap och dra lärdomar från andra organisationer samt utveckla samarbeten. Vid sidan av detta har starka sociala band till andra organisationer utvecklats. Enligt Jacob finns det således många fördelar med att arbeta på United Spaces vilka är av större betydelse än nackdelarna.