• No results found

3. Metod och metodologiska överväganden

4.2 Sammanställning av intervjuer

4.2.7 Tone MiL

Bakgrund

Tone är ansvarig för MiL:s Stockholmskontor och arbetar med ledarskapsutveckling. Tillsammans med två medarbetare utgör de Stockholmsdelen av organisationen då huvudkontoret är beläget i Malmö.

Organisatoriskt lärande

Tone berättar att hon är en av United Spaces äldsta medlemmar och har varit medlem sedan år 2002, något hon är mycket stolt över. Tone berättar vidare att när hon började arbeta på United Spaces kallades det inte för coworking, då kallades det för en lärande arena. Detta beskriver hon har varit United Spaces “mindset” under hela tidens gång. Hon berättar vidare att det har varit fantastiskt att varit med på denna resa och att hon känner sig mycket bekväm med att prata med de människor som arbetar på United Spaces. Många umgås hon dessutom med privat. Tone berättar att hon fått mycket erfarenheter av att arbeta på United Spaces och hon gillar att det alltid händer något. Enligt Tone hade hon inte hade varit kvar på MiL om hon hade suttit ensam på ett kontor. Vidare berättar Tone att hon lärt sig mycket av att arbeta på United Spaces och att hon gärna är med på olika evenemang och seminarier som anordnas. Hon berättar att det alltid är något som berikar henne under de olika seminarierna. Således finns det att det alltid något som hon kan ta med sig och föra vidare.

Tone berättar också att hon ibland träffar personer från andra organisationer som också arbetar på United Spaces och som hjälpt henne med olika saker eller gett rådgivning i olika frågor. Exempelvis berättar hon att hon fått hjälp av olika konsulter som arbetar där. Hon berättar också att hon ofta får ge råd och hjälpa andra organisationer på United Spaces. Dessutom förklarar Tone att hon har lärt sig mycket om andra branscher. Tone menar att hon fått ut mycket av att arbeta på United Spaces, vilket hon förklarar på följande vis:

“Nej men det har ju bidragit till att vi har en tillhörighet i Stockholm. Ny kontakter, samarbeten, lärdomar, nätverkande och relationer.”

Organisatorisk kunskap

Tone berättar att MiL har hittat samarbetspartners på United Spaces, exempelvis har en organisation hjälpt MiL med deras virtuella plattform. Hon förklarar att denna organisation hörde av sig till henne och ville berätta vad de arbetade med under en fika på United Spaces, därefter kunde Tone para ihop dem med rätt personer inom MiL. Tone berättar att samarbetet

har varit behjälpligt samt att organisationerna har kunnat dela mycket kunskap sinsemellan. Tone berättar vidare att de har kommit med idéer och förslag gällande utvecklingspotential till produkten för att på bättre sätt kunna anpassa produkten efter deras önskemål och behov. Enligt Tone är nätverkande roligt och hon ser de olika seminarierna som mycket givande. Hon berättar att det både ger ett kunskapslyft och ny energi för henne. Hon gillar enkelheten med att gratis få ta del av ett lunchevenemang eller ett frukostseminarium och träffa spännande människor. Tone berättar också att MiL har anordnat ett seminarium där de berättade om sin organisation, men att hon i framtiden gärna vill anordna fler evenemang och seminarier på United Spaces. Tone beskriver vidare att det finns mycket kloka människor som arbetar på United Spaces och att hon alltid känner att det finns någon hon kan rådfråga i olika situationer. Organisatorisk socialisation

Tone berättar att det betyder mycket för henne att arbeta på United Spaces och att hon kallar vissa av de andra medlemmarna på United Spaces för “plastkollegor”. Hon berättar vidare att hon fått ett stort nätverk av att ha arbetat på United Spaces i 18 år då hon lärt känna många och fått många vänner på ett personlig plan. Samtidigt som Tone fått nya vänner har det också synliggjort MiL att arbeta på United Spaces. Tone beskriver att det är när hon pratar med nya människor som saker händer. Hon berättar om hennes nyfikenhet på människor vilket hon beskriver enligt följande:

“Men sådär att bara vara nyfiken på folk och säga: Kan jag sitta här? Det gjorde jag i morse faktiskt, och satte mig med en som jag har sett mycket, men inte har pratat med.”

Tone berättar att det ena ger det andra och att hon tycker det är mycket roligt att nätverka. Hon beskriver att genom hennes nyfikenhet får hon träffa människor som arbetar med saker som hon knappt visste fanns. Hon berättar även om gemenskapen på United Spaces, och förklarar att hon alltid känner sig glad när hon kommer till jobbet. Genom att närvara på olika evenemang berättar Tone att hon skapar nya kontakter. Detta kan exempelvis ske när att hon träffar någon på yogan på måndagar, vilket kan leda till att de börjar hälsa på varandra i korridoren. Tone menar att det finns en tillhörighet på United Spaces som hon gillar, dels för henne och hennes medarbetare och dels för MiL:s konsulter, som kommer hit och har olika möten. Hon berättar vidare att verka på United Spaces har öppnat upp för nya möjligheter samt att det blir mer naturligt att bekanta sig med nya människor.

Sammanfattning och konsekvenser

Tone berättar att United Spaces är en mycket dynamisk arbetsplats och att det haft stor betydelse för MiL att arbeta där. Främst har det bidragit till att de har fått en tillhörighet i Stockholm, men det har också bidragit med nya kontakter, fler samarbeten, nya lärdomar, nya relationer och mer nätverkande. Att verka på United Spaces har även bidragit till att Tone har lärt sig mycket om andra branscher. Tone beskriver vidare att interaktionen med andra organisationer öppnar upp för nya möjligheter på ett sätt som hon inte tror hade varit möjligt om de hade verkat i ett separat kontor. Tone berättar att hon tror att MiL kommer att fortsätta arbeta på United Spaces, dock förklarar hon att risken finns att det sker under andra omständigheter då Tone under nästa år kommer gå i pension och det främst är hon som har varit stationär där.