• No results found

- Facebooková stránka ŠKODA IT po vytvoření

7.3. Doplnění informací

Po založení stránky, Facebook sám vyzívá k doplnění dalších informací. Nejprve je zde možnost zadat odkaz na webové stránky. Na stránku se tedy vloží odkaz na webové stránky, ale ne na hlavní webové stránky ŠKODA AUTO a.s., ale odkaz, který uživatele přesměruje rovnou na stránky ŠKODA IT. Dále je zde možnost doplnit telefonní číslo a e-mail, jelikož se ale tyto informace mohou u různých oborů a nabízených pozic mohou lišit, prozatím se vyplňovat nebudou. Jako další se vyplní adresa společnosti. Jako adresa se uvede adresa

56

hlavního závodu v Mladé Boleslavi. Potom je tu možnost nastavit otevírací hodiny, což ovšem v tomto případě není potřeba, takže se zde nechá možnost: Provozní doba neuvedena.

Jako další možnost je tu odkaz na jiné účty z dalších sociálních sítí. To se využije v případě, že by se v budoucnosti vytvořila i stránka na Instagramu, případně i na dalších sociálních sítích.

7.4. Nastavení stránky

V následujících podkapitolách bude podrobně provedeno obecné nastavení stránky bod po bodu, potom nastavení zpráv a další nastavení.

7.4.1. Obecné nastavení stránky

Nejprve je potřeba provést obecné nastavení stránky. Jako první položka je viditelnost stránky, která před dokončením stránky zůstane na: Nezveřejněná. Druhou položkou jsou příspěvky návštěvníků. Zde je možné umožnit návštěvníkům stránky zveřejňovat na stránce příspěvky. Je možné i příspěvky kontrolovat před zveřejněním. U této stránky ovšem není potřeba, aby uživatelé mohli na stránce zveřejňovat obsah, takže bude vybrána možnost:

Zakázat na stránce příspěvky ostatních uživatelů.

Další položkou v nastavení je možnost nastavit okruh uživatelů vybraných příspěvků a viditelnost příspěvků. Tím se dá omezit dosah příspěvků pouze pro uživatele s určitým nastavením v profilu, např. věk, pohlaví, zájmy atd. Toto omezení zezačátku není potřeba, protože je cílem, aby se povědomí o stránce co nejvíce rozšířilo.

Dále se nastaví povolení sdílení příspěvků a příběhů, které je možné zablokovat, pokud by bylo potřeba zamezit, aby se obsah stránky sdílel dál. To je ovšem věc, která je pro tuto stránku žádoucí, takže ohledně sdílení je vše povoleno. Poté se nastaví povolení zobrazení tlačítka, aby uživatelé mohli stránku mohli pomocí chatu kontaktovat.

Dále je potřeba nastavit možnost označování. To uživatelům umožňuje na fotkách zveřejněných stránkou označit další uživatele. Tato možnost zůstane vypnutá. Druhé nastavení označování je, že uživatelé u svých příspěvků mohou stránku označit a tím o ní informovat své přátele. Tato možnost se tedy povolí.

Jako další je zde nastavení územního omezení, která umožňuje omezit zobrazování stránky jen v určitých zemích. Toto omezení není potřeba zavádět, proto zůstane vypnutá. Jako další se nastaví věkové omezení, které také není potřeba zavádět.

57

Další položkou v nastavení je možnost zablokování příspěvků či komentářů, které obsahují určitá slova a výrazy, jako například sprostá slova a nevhodné chování. Dále se v nastavení povolí možnost tuto stránku zobrazovat při doporučování podobných stránek, které by se lidem mohly líbit.

Dalším krokem je nastavení automatického oznámení o aktualizaci údajů na stránce, jako je popis stránky, telefonní číslo, adresa atd. Tato oznámení budou vypnutá, pokud by se měnilo něco důležitého, bude o tom vytvořen vlastní příspěvek.

Dále je zde možnost nastavit přidávání příspěvků ve více jazycích. Jelikož je tato stránka určena pro ČR a Slovensko, není nutné nastavovat příspěvky v dalších jazycích. Pokud by ale chtěl někdo z jiných zemí alespoň zevrubný překlad, je zde možné povolit automatický překlad.

Poté se nastaví pořadí zobrazených komentářů pod příspěvkem. Pořadí se nastaví podle relevantnosti, aby se uživatelům zobrazily komentáře s nejvíce „To se mi líbí“ a odpověďmi jako první, protože tyto komentáře mohou obsahovat užitečné informace pro další uživatele.

Poslední položkou v nastavení, je Distribuce obsahu, kde je možné povolit, či zakázat stahování zveřejněných videí, kterou dáme zakázat.

Tím bylo dokončeno obecné nastavení stránky.

7.4.2. Nastavení zpráv

Po dokončení obecného nastavení, je na řadě nastavení zpráv. Zprávy budou posílány přes tradiční facebookovou aplikaci Messenger. Pro účely facebookových stránek messenger umožňuje lepší nastavení pro lepší komunikaci s uživateli.

Nejprve se nastaví možnost zobrazení pozdravu. Přednastavený pozdrav se uživateli zobrazí po tom, co si otevře okénko chatu, tedy ještě předtím, než odešle zprávu. Jako výchozí pozdrav je přednastaveno: „Dobrý den, „Jméno Uživatele“! Děkujeme, že jste nás přes Messenger kontaktoval(a). Napište nám, na co se chcete zeptat.“ Toto sdělení bude změněno na: „Dobrý den, máte otázku? Prosím vyberte z následujících možností.“, zmiňované možnosti budou nastaveny v dalším kroku. V nastavení automatizovaných odpovědí, je několik různých možností, jak uživateli poslat automatickou zprávu. Jako první je zde nastavení rychlé odpovědi na první zprávu, kterou uživatel pošle. Jako výchozí rychlá odpověď je zde nastaveno: „Dobrý den, děkujeme vám za zprávu.“, to se změní na:

„Děkujeme za zprávu, odpovíme hned, jak to bude možné.“. Je také možné nastavit zprávu v nepřítomnosti, ale vzhledem k sdělení v rychlé odpovědi to není nutné.

58

Dále se nastaví časté dotazy, které urychlí komunikaci s uživatelem. Ke každé otázce se nastaví příhodná odpověď, do které se mohou i přidat tlačítka s odkazy na web apod. viz Obrázek 9. Do častých otázek se zahrnou odkazy na da hlavní web ŠKODA IT, odkaz, kde uživatel najde výpis nabízených témat, další informace o stážích atd. Jako další se povolí možnost automatického poslání poděkování, za doporučení stránky. Další šikovnou možností je přidání Messengeru na webové stránky. Zákazníci by mohli psát do chatu nejen na Facebooku, ale i na webových stránkách ŠKODA IT. Facebook jednoduše popisuje způsob jakým přidat Messenger do zdrojového kódu webových stránek. Toto propojení ale ŠKODA AUTO a.s. na svých stránkách nepoužívá, proto se nebude zavádět ani tady.

Obrázek 9 - Nastavení jedné z přednastavených otázek