• No results found

Intervju, Christer Källström, 2020-04-

I dagsläget arbetar Christer som arbetsledare för stomme. Han har lång erfarenhet från branschen då han tidigare arbetat som hantverkare, däribland som lagbas.

Transkribering:

Spontana tankar?

I stommen ser jag direkt ganska mycket hjälp med en arbetsledare som bara sysslar med logistiken. Släppa in fordon i rätt ögonblick osv. Ofta har man trånga lastgator och då behöver vi köra in dom olika

transporterna. Säg att vi har gjutning med pumpen. Då kanske den måste komma in först, sen kanske man måste ta in ytterväggar och sen filigranplattor på det beroende på vilken dag det är och hur planeringen ser ut. Det är ett ganska stort jobb att få det att flyta så där skulle man som stomledare behöva en resurs i form av en logistikarbetsledare som samordnar logistiken och får in fordonen på rätt ställen i rätt tid. Så det handlar om att styra transporterna. I stomskedet kommer dom oftast, eller ja, då är det ju superviktigt att transporterna kommer på rätt klockslag. För vi har liksom plantider att ta hänsyn till och alla moment styr av varandra. Så det är på morgonen allt sker när transporterna rullar in så måste det gå fort så man kan börja lossa och man vill ju helst kunna börja lossa den första väggen eller den första plattan exakt klockan 7. Så där ser jag mycket hjälp att ha en arbetsledare logistik som ser till att det här fungerar. Självklart i samarbete med stomledaren för det är stomledaren som ansvarar för det annars.

Nummer två där man kan behöva hjälp det är kopplingshjälp. Ibland är det ju så att vissa transportörer , dom får inte koppla lasten som dom har på byggena. En del kan vara behjälpliga men vill inte. Så där skulle man behöva en resurs som hjälper till att kopplar på lastbilen. Men det krävs det ju utbildning för såklart. Men det viktiga med att man har en extern kopplare är att mina killar uppe på valven dom behövs ju på dom momenten som dom är skickliga på, montera väggar osv. Annars måste jag ju plocka ner någon från arbetslaget för att koppla en hel dag och det tappar jag ju kapacitet uppe på valvet på. Så det är önskvärt att ha kopplingshjälp och logistikhjälp med transporter. Och där tänker jag också att det kan ingå i den att se till att lossningsplatser är fria och att det finns säkra lossningsplatser, att man är lite ansvarig för gatan och runt omkring, säkerhetsmässigt och så att allting fungerar. Det är väl mina två spontana tankar i det hela.

Jättebra idéer! Vi har ju snackat med ett flertal personer med lite olika roller på företaget men nu fick vi inte lite nya tankar och idéer. Det är lätt att fastnar på endast JM Supply men där har vi insett att JM Supply inte kan gå in och stötta i vilka moment som helst, stora element osv. Det är sånt hantverkarna måste göra och som dom är utbildade till. Så det är just dom där smågrejerna runt omkring men som ändå gör stor skillnad som vi vill identifiera…

Precis och det är ju svårt också för alla stomkomponenter, dom allra flesta, måste ju gå upp med lyftkran och då är ju lyftkran redan bokad för att montera någonting annat. Och där vet ju stomkillarna bäst när det finns en lucka och då kan man lyfta upp bruk eller uppbockningsmaterial och då är det ju nästan

tidsödande att ha en resurs som ska vänta och få krantid och sen lyfta upp grejerna. Då är det bättre att stomkillarna sköter det. Men just den här kopplingshjälpen på bilarna är väldigt bra skulle jag säga för lagen. För dom känner att dom vill montera och inte ta emot och koppla grejer. Det är oftast tight om personal. Man räknar inte med att ha en massa pluspersonal bara för att kunna göra dessa grejer utan det ska ju ingå i deras uppgifter att koppla men kan man underlätta för en montagekille att bara montera då är ju det en lättare vardag och en mer effektiv vardag och jag tror man tjänar tid på det, helt klart!

Sen tänker jag om man tänker lite längre och tänker bort själva montaget av stommen så har du ju något som kommer som lapp och lag och golvjustering. Där skulle det ju kunna vara möjligt för en

logistikavdelning som JM Supply att kanske bysta in material i form av spackel och bruksprodukter på våningsplan i samarbete då med lagbas eller med arbetsledare. Så att man ser till att innan dom som lappar och lagar kommer upp på plan 7 säg, då står det redan åtta säckar med F5 och lite flytspackelsäckar. Så får man räkna ut hur mycket i det underlag som killarna har, för det ingår ju att dom ska mängda sitt eget material. Men det där gör man ju upp innan man startar arbetsplatsen och så. Så där ser jag inga konstigheter.

Om man ser på andra typer av material, bortsett från ”huvudmaterialen” i form av stora

betongelement till exempel, låt säga uppbockningsmaterial, armering eller liknande. Ser du att det finns några möjligheter där?

Det finns en viss möjlighet att.. När jag planerade stommen på Sjöviksbacken så valde jag

kranbilstransporter just till armeringen och det var då för att frigöra krantid så man slipper bryta ett moment för att lossa en bil med armering i en timme så då ville jag att dom kommer med kranbil. Så där finns det ju en möjlighet att också för JM Supply att kunna vara behjälplig och placera det förutsatt att då kranbilen kan komma åt armeringsstationen där den ska va. Då får man ju planera den så att den ligger längs en körväg om det är möjligt. För då är den utanför krankapaciteten så att säga och då behöver man inte blanda in lyftkranen och då blir det mycket vunnet på det. Så armering helt klart.

Jag tänker på virkesleveranser kanske också mellanlandar i ett virkesupplag och då skulle man ju kunna se till att köra in plywood och reglar till kapstationer så att allt är uppdaterat där osv. Och det kan vara att göra en beräkning på veckobasis vad som behövs och hur samt hålla kontakt med lagbas och arbetsledare när det behöver fyllas på och vad som behöver fyllas på. Så det kan ju också vara väldigt viktigt.

Är den typen av material sådant som man lagrar på arbetsplatsen vanligtvis?

Nej. Egentligen inte. Jag har ju kontakt med mina hantverkare dagligen och jag tjatar på om att dom måste ligga på förhand och säga till när någonting är slut. Man kan inte säga samma dag att man behöver

plywood för då får man inte det förrän tidigast dagen efter. Så jag som arbetsledare tjatar på dom att ”vad ska ni ha om två dagar?”. Om arbetsledaren sköter det i kontakt med JM Supply då kan ju JM Supply vara behjälpliga med att placera in det på plats tänker jag. Man har ju någon gång i veckan som man bystar på det som behövs så att säga. Det är ju inte så att vi sitter inne med 15 plyfabuntar men en i taget ska i alla fall ligga vid sågen. Så det är ingen stor grej men skulle kunna vara behjälpligt också.

När det kommer till uppbockningsmaterial, hur sker leveranserna av det i dagsläget?

Där har jag också valt att säkra upp med kranbilstransport just för att om kranen är upptagen i ett montage så står man där och då ska man avbryta och lyfta av material. I den allra bästa av världar så kommer ju uppbockningsmaterialet precis när man ska ha upp det och då använder man ju tornkranen. Lyfter upp det och ställer det på plats.

Det är klart att man kan planera för det men vissa dagar går det inte som man har tänkt sig och då blir det att man får ställa av materialet och sen lyfta upp det. Det är inte optimalt. Det optimala är att det kommer på rätt tid och så lyfter killarna upp det med tornkranen så man har allt material på plats. Där skulle ju JM Supply kunna planeras in men eftersom killarna är vana att hantera kranar och trånga utrymmen så är det ju kopplingshjälpen i första hand jag tänker på. Annars tror jag man behöver ha jobbat ganska länge i en stomproduktion för att veta exakt hur det ska gå. Alltså hur det ska gå till för att få det effektivt och säkert. Så det finns en möjlighet men jag tror det är bäst om stomkillarna tar emot och Supply hjälper till och kopplar på bilarna.

Om man ser till planeringsarbetet med mängdning, inköp, avrop. Ser du några brister eller utvecklingsmöjligheter i det arbetet?

I nuläget så som jag har kört i alla fall så mängdningen får jag ut från kalkylavdelningen, sen gör jag en egen mängdning om det behövs och justerar. Sen lägger jag utefter huvudtidplanen, som ofta platschef och stomledare gör ihop tillsammans, en veckotidplan. Och efter huvudtidplanen lägger jag även avropen. Jag

gör en leveransplan för varje detalj om det så är väggar, innerväggar, plattbärlag, armering osv. Allt sånt sköter stomledaren och gör leveransplaner för redan innan man börjar projektet.

Har man gjort det där bra och allting funkar så flyter det på av sig själv så är det bara att kontrollera varje vecka att det man beställt verkligen kommer. Så som stomledare är jag inte pigg på att släppa den

planeringen till en annan för då har ju inte jag någon insyn i att det kommer som jag vill. Och om jag äger mina leveransplaner då har jag mycket lättare att ändra dom också om det händer något oförutsett som att det blåser för mycket eller att någon transport uteblir eller att man saknar en vägg eller nånting. Så det tror jag dom flesta stomledare själva vill ha koll på. Det känns så för mig i alla fall, en trygghet.

För just i en stomme har man ju inga marginaler. Om jag inte får plattbärlagen idag då skjuts ju alla kommande moment. Det måste komma och det måste fungera. Så det vill man äga känner jag!

Hade ni ALL på senaste projektet?

Inte från början. Då var det jag och en annan arbetsledare som skötte det tillsammans. Och det behövdes verkligen. Jag har nog haft det väldigt tufft om jag var helt ensam med det. Sen fick den andra

arbetsledaren andra ansvarsområden så då fick jag en ny kille(ALL) som hjälpte mig med det där. Då kunde jag delegera osv. Det blir en mycket lättare vardag för som stomledare har man ju inte bara det att tänka på. Så det är en stor hjälp för en stomledare.

Så du kände att det gjorde skillnad med ett stöd/ALL?