• No results found

PCB-sanering av fogmassor

(ÄRENDE NR 27)

Följande sammanställning har gjorts utifrån dokumentation i ärendet samt samtal med en inspektör på miljö- och hälsoskyddskontoret. Inspektören som genomförde tillsynsbesöken var ej tillgänglig för intervju.

Sammanfattning av ärendet

Anmälan från ett hyresföretag om PCB-sanering av fogmassor gällande två av företagets fastigheter inkommer till miljö- och hälsoskyddskontoret. Delegations- beslut fattades rörande anmälningarna. Man beslutade att inga åtgärder från miljö- och hälsoskyddsnämnden behövdes under förutsättning att verksamheten bedrevs i

huvudsaklig överrensstämmelse med vad som angivits i anmälan. Vid ett oanmält tillsynsbesök den 4 juli 2003 upptäcker inspektören att arbetet som utförts av en entreprenör ej gjorts i enlighet med anmälan. Marktäckningen var slarvig. Inspek- tören uppmärksammade att man inte tänkt slipa kanterna rena utan direkt sätta ny fog, vilket inte överensstämde med anmälan där det uppgavs att fogarna skulle slipas två millimeter. Dammsugaren gick inte att fästa på kniven utan en person fick stå och hålla i denna. Inspektören är tveksam till om dammsugaren motsvarar kraven. Miljö- och hälsoskyddskontoret anmäler entreprenören till åklagarmyndig- heten den 3 oktober 2003.

Lagstöd

9 kap. 5 § miljöbalken:

”För att skydda människors hälsa eller miljön får regeringen, om det framstår som mer ändamålsenligt än beslut i enskilda fall, också i andra fall än som avses i 4 § i fråga om miljöfarlig verksamhet meddela föreskrifter om förbud, skyddsåtgärder, begränsningar och andra försiktighetsmått. Sådana föreskrifter får också meddelas för att uppfylla Sveriges internationella åtaganden. Om det finns särskilda skäl, får regeringen bemyn- diga en myndighet att meddela sådana föreskrifter. Om det behövs, får regeringen meddela föreskrifter om sådana försiktighetsmått som går utöver vad som följer av Sveriges medlemskap i Europeiska unionen eller andra internationella åtaganden.”

Påföljd enligt 29 kap. 4 § miljöbalken:

”Den som med uppsåt eller av oaktsamhet påbörjar eller bedriver en verksamhet eller vidtar någon annan åtgärd utan att ha inhämtat tillåtlighetsbeslut, tillstånd, godkännan- de eller medgivande eller gjort en anmälan som föreskrivs i denna balk eller i föreskrif- ter som har meddelats med stöd av balken, döms för otillåten miljöverksamhet till böter eller fängelse i högst två år. Detsamma gäller den som med uppsåt eller av oaktsamhet bryter mot villkor som meddelats i samband med tillåtlighetsbeslut, tillstånd, godkän- nande eller dispens enligt denna balk eller enligt föreskrifter som har meddelats med stöd av balken eller vid omprövning av sådana tillstånd eller villkor.”

Alternativt 29 kap. 8 § punkt 13:

”Till böter eller fängelse i högst två år döms den som med uppsåt eller av oaktsamhet bryter mot /…/ 13. föreskrifter om försiktighetsmått vid miljöfarlig verksamhet meddela- de med stöd av 9 kap. 5 § /…/.”

Inspektion

När anmälningar i sådana här ärenden inkommer så går inspektören igenom dem, om något behöver kompletteras tas kontakt med verksamheten via telefon. Det kan exempelvis vara avsaknad av utbildningsintyg. I samband med delegationsbeslut ombeds verksamheten att kontakta miljö- och hälsoskyddskontoret när det är dags att starta saneringsarbetet. En inspektör åker då ut, helst samma dag, och kontrolle- rar arbetet. Ofta behövs två besök beroende på hur långt saneringsarbetet har kommit eftersom arbetet vid det första besöket ofta inte har påbörjats. Ytterligare ett besök görs när allt är färdigt. Inspektörerna är noga med att se till att kontrollera arbetet innan ny fog sätts. Verksamheterna föreläggs även att inkomma med slutre-

dovisning och då ska egenkontrollen tas upp samt redogörelser för eventuella fogar som inte har kunnat behandlas på grund av att de sitter otillgängligt till.

Miljö- och hälsoskyddskontoret arbetar efter en checklista, som delvis har tagits från Västra Götaland. Inspektionsanteckningar förs som även skickas till de in- blandade verksamheterna, i det här fallet saneringsfirman och fastighetsägaren. Alla kontakter antecknas. Inspektören har fotodokumenterat.

Samarbete och information

Miljö- och hälsoskyddskontoret har informerat och konsulterat Arbetsmiljöinspek- tionen i Växjö om saneringen. Inspektören tror att samarbetet med dem har funge- rat bra. En aktuell fråga är huruvida PCB-saneringsanmälningar ska ses som an- mälningar eller som redovisning. En ny förordning gällande PCB-sanering av fog- massor ska komma och det hävdas från juridiskt håll att en anmälan enligt miljö- balken kan krävas medan andra anser att det inte är så. Tidigare har dessa ärenden behandlats som en anmälan men i dagsläget behandlas de som redovisning redan från början med föreläggande om försiktighetsmått. Handlingarna skickas även till Arbetsmiljöinspektionen.

Den inspektör som genomförde tillsynsbesöken är engagerad i Miljösamverkan Kronoberg, och eventuellt kan information ha spridits där. Det kan även ha spridits bland miljöinspektörer i andra kommuner i länet. Genom att det skrivits om det i tidningen så har det fått mer uppmärksamhet än vad som annars är vanligt. Den 6 augusti hade Smålandsposten en artikel med rubriken ”Påbörjad sanering av PCB stoppades i Växjö”.

Vidtagna åtgärder och ärendets utfall

Hyresbostäder har efter det oanmälda tillsynsbesöket inkommit med en skrivelse att saneringsarbetet nu skall genomföras i enlighet med anmälan. Entreprenören har införskaffat en dammsugare som uppfyller kraven.

Miljö- och hälsoskyddskontoret har inspekterat verksamheten. Vid ett möte med hyresföretaget och entreprenören informerar inspektören om kraven vad gäller slipning, dammsugare, verktyg, arbetarskydd etc. och att arbetet om det ska fort- skrida måste ske i enlighet med den tidigare anmälan. Ärendet lämnades till åkla- gare den 3 oktober 2003. Förundersökningen lades ner på grund av att gärningen var att betrakta som ringa vilket man på miljö- och hälsoskyddskontoret ansåg var mycket olyckligt. Företaget som utförde saneringsarbetet tycker inte att de gjort en fusksanering och inspektören menar att det var synd att förundersökningen lades ner eftersom det, enligt företagets sätt att se det, ger dem rätt i den frågan.

Saneringen är klar och ärendet är avslutat.

Lärdomar och förändringar

Inspektören tror att inspektörerna har blivit mer noggranna vad gäller dokumenta- tion efter detta ärende. Hon tror också att Växjö kommun lägger ner mer tid på sådana ärenden än många andra kommuner. I stället för att besöka saneringsarbetet kanske många i stället förlitar sig på inskickad redovisning.

Erfarenheter från ärendet

Miljö- och hälsoskyddskontoret har lämnat ärendet vidare till åtal. Åklagaren be- slutade att lägga ner förundersökningen eftersom gärningen var att betrakta som ringa.