• No results found

KOMMUNINVÅNARE

PILGÅRDEN

I översiktsplanen 2009 nämns Pilgården på sidan 79 som ”Ett område öster om samhället och som ägs av Skurups kommun är föremål för utredning. En utbyggnad innebär att trafikbelast-ningen i centrum kommer att öka. Området bör inte tas i anspråk förrän möjligheterna att ansluta området till en östlig förbifart finns.”

I nu aktuell översiktsplan 2035 nämns Pilgården på sidan 50 som ”Området är 25 hektar stort och ett av de största områdena som föreslås för mångfunktionell bebyggelse. Markens ägs av kommu-nen men dagvatten och trafik behöver studeras närmare innan bebyggelse kan bli aktuellt.”

man på sidan 150 ”Runt Skurup går idag en halv förbifart och kommunen har som målsättning att förbifarten ska byggas på så att en snabb förbindelse skapas från Abbekås-Skivarp förbi Skurup och ansluter till E65. Detta för att minska den tunga trafiken genom Skurup och därmed få en mer attraktiv boendemiljö.”

VÄG 768

Det som däremot hänt är att den tunga trafiken inklusive all annan trafik generellt ökat kraftigt på dessa år. Trafiken måste ju komma fram, och helst ska det gå fort också! Jag förmodar att en del av den trafik som kommer in till Skurup via Dalaled-Lantbruksskolan går via Jörgensgatan och Saritslövsvägen (olämpligt) till den västra förbifarten och vidare till E65. Men en stor del av den-na trafik går också via väg 768, där ett antal plågade fastighetsägare under några år försökt få kommunen och Trafikverket att vidta hastighetsreglerande åtgärder, med föga framgång. Det har visserligen blivit 40-gräns, men det hjälper ju inte, när inga andra resurser skjuts till och trafikanter-nas respekt för hastighetsgränser inte finns.

Pga. den ökade trafiken har vägen genom åren ”smygbreddats” när entreprenören fyller på mer och mer grus i kanterna. Jag kan berätta att det är inget ovanligt med hastigheter upp emot 80–90 km/h på denna smala väg, som dessutom är ett mycket populärt stråk för joggande och promene-rande och bitvis förbinder gång- och cykelvägen över Pilgården med Nils Holgerssongymnasiet.

Mitt förslag är således att man skyndsamt MÅSTE utreda och projektera för att färdigställa en

”södra förbifart”. Då kan man också projektera för vidare bebyggelse på Pilgården-området och i förlängningen stänga väg 768 för genomfartstrafik I väntan på att detta kan förverkligas bör Skurups kommun överta väg 768, som på sträckan mellan Skivarpsvägen och järnvägen ligger inom stadsplanerat område. Då kan man vidta de hastighetsreglerande åtgärder som Trafikverket vägrar att göra, till exempel att bygga gupp och sätta upp skyltar som visar vilken hastighet en bil verkligen håller, med nöjd eller missnöjd gubbe. Man kan dessutom bygga en gång-och cykelba-na, så att en så säker färdväg som möjligt förbinder gymnasiet med tätorten säkerställs.

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkterna och kommunen är medveten om de trafiksvårigheter som finns för nämnda vägar. För att Pilgården ska kunna exploateras krävs en lösning på hur all trafik som det nya området genererar ska tas omhand. Det krävs även en alternativ lösning till hur den trafik som använder Väg 768 ska tas omhand. Den del av förbifarten som idag är byggd väster om Skurups tätort är en statlig väg, även Väg 768 är en statlig väg. Likaså är Trafikverket väghållare för E65:an, som en fortsättning på förbifarten är tänkt att ledas till.

Därför krävs ett tätt samarbete med Trafikverket för att kunna uppnå bästa möjliga lösning. En sådan process är tidskrävande och det är många faktorer som ska vägas in.

KOMMUNINVÅNARE

I den översiktsplan ”Skurups kommun 2035” som nu är ute på samråd står på sidan 164 om av-fallshantering i kommunen. Jag läser där att arbetet med att ta fram en ny renhållningsordning pågår. Jag vill då passa på att tipsa om fyrfackskärl för småhus/villor.

met för småhus. Organisationen säger också att statistiken talar sitt tydliga språk; kundnöjdheten avseende insamling av avfall är högre i dessa kommuner. Samtliga kommuner som infört systemet talar om bättre sortering av avfall.

Jag har personligen bott i kommun (Burlöv) både före och efter införandet av systemet och blev glatt överraskad, då det ledde till enklare sopsortering för den enskilde. Jag märkte stor skillnad i minskad mängd sopor som gick till restavfall/brännbart, vilket är en klar miljövinst.

Detta system går helt i linje med kommunens mål om att minska inflödet av material och produkter till kretsloppet samt öka resursanvändningen i kretsloppet. Jag hoppas att även Skurups kommun ansluter till detta system, då det innebär en vinst både för miljön, den enskilde och kommunen.

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkterna. All avfallshantering kommer att ske enligt de föreskrifter som antogs av kommunfullmäktige i december 2020. Det som står i föreskrifterna är noga utrett och anses vara det bästa för Skurups kommun just nu.

KOMMUNINVÅNARE

Hej,

Generellt har vi inga större invändningar i översiktsplanen som verkar genomarbetad. Men som framtida sakägare med granntomt så anser vi att det är viktigt att redan på ett tidigt stadie marke-ra en del frågetecken om lämpliga områden för bebyggelse speciellt i Abbekås. Vi har tagit del av ert förslag till utbyggnad av nya boendeområden i Abbekås. Skurups Kommun anser att på sidan 73/74 punkt 9 i sitt förslag till nya översiktsplan att området Örmölla 3:28 vore lämpligt som boen-deområde.

Yttrande/invändning mot ny översiktsplan för Skurups kommun 2035: Vi anser i enighet med tidigare beslut tagna av Länsstyrelsen att området Örmölla 3:28 är olämpligt för bebyggelse och är ”lungan” i Abbekås med ett rikligt djurliv med grönska och naturområde. Området är även en äldre äpple odling som djurlivet älskar. Skog och naturområden är viktiga och byggnationer intill (norr om) Kustvägen som förtätar Abbekås skapar inga attraktiva områden/boenden utan skapar en stads känsla då det redan i detta området finns bostäder söder om kustvägen. Abbekås unika grönområden intill Kustvägen bör tillvara tas. Bostadsbyggande i detta området medför ökad trafik till en redan hårt belastad infart till den populära golfbanan (500 meter norr om). Golfklubben har också stora utbyggnadsplaner för bostäder.

Som boende på fastigheten Örmölla 343 (örmölla3:43) ser vi fram emot att följa processen och önskar att Skurups Kommun instämmer med våra synpunkter och tar bort område 9 på sidan 73/74 i (Örmölla 3:28) som lämpligt boendeområde i sitt förslag till nya översiktsplan.

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkten. Det aktuella området har redan ett positivt planuppdrag, så med stor sannolikhet kommer kommunen att pröva områdets lämplighet för bebyggelse i en detaljplan. Vad detta sedan mynnar ut i återstår att se. Kommunen delar synpunkten om att det är viktigt att så många värden som möjligt kring Skivarpsån bevaras och utvecklas.

KOMMUNINVÅNARE

Hur kan ni göra en långtidsplan för Skurup utan att planera för trafik på gatorna det finns inte med hur kan ni tillåta att tung trafik 40–50 ton lastbilar går på Kyrkogatan in mot centrum ni måste planera och förbjuda tung trafik på denna gata och skicka dem ut på leden som runt Skurup och ändra söder infart från Skivarp vi måste ha en ny söder infart runt Skurups kyrkby för tungtrafik?

Kommentar:

Vilken sorts trafik som ska gå på vilka gator är ingen fråga som behandlas i översiktsplanen.

Detta regleras i en annan process av lokala trafikföreskrifter. Kommunen arbetar ständigt med att försöka lösa de trafiksvårigheter som finns.

KOMMUNINVÅNARE

Det är trevligt att förslaget till översiktsplan har fått så fin presentation. Jag tänker inte minst på de fina bilderna.

Det område jag vill yttra mig om är det område i Rydsgård som på kartan över markanvändning har nummer 5, kallat Vattenverksområdet. Intill ligger ett område som på kartan över grönområ-den benämns arboretum. Det är kanske samma som område 5. Jag har svårt för att uppfatta hur kartan är tänkt här.

I texten står att arboretet omfattar 7 000 träd. Jag var själv med och planterade några, men så många finns inte i eller invid område 5. Det finns ett område väster om dammen på sluttningen mot söder som också planterades och där de flesta träden finns.

På område 5 finns inte alls så många träd som planterades. Många har aldrig tagit sig eller har dött ut. Området används mest som hundrastplats. Den dåliga tillväxten av träden beror på att marken under gräset är fylld av avfall, antagligen mest från byggen och gatuarbeten. Det står att området är tänkt för flerbostadsbebyggelse. Innan det byggs behövs nog en rejäl marksanering.

Det borde vara möjligt att behålla åtminstone en del av området som grönområde. Om det skall bli flerfamiljshus på lantmannnatomten och även på område 5 behövs miljön kompletteras med område med växter. Exempelvis skulle de träd i det ursprungliga arboretet som har tagit sig och är friska få stå kvar. Labyrinten skulle kunna ingå i en lekplats för flerfamiljshusen i närheten. På så sätt skulle området kunna bli flerfunktionellt vilket ju är ett genomgående tema i planförslaget.

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkterna och tar med sig dem i det framtida arbetet med område 5.

KOMMUNINVÅNARE

I översiktsplanen önskar jag att Skurups kommun förtydligar, på sidan 100 om Mossbystrand, att nybebyggelse kan ske söder om kustvägen, inom markering ”sammanhängande bostadsbe-byggelse”, givet att marken ligger mer än +3 meter över havet. För att förenkla och förbereda för föreslagna ändringar om strandskydd bör kommunen se över vilka områden som kan omfattas av de lättade förslagen. Till exempel skulle Skurups kommun kunna ta hänsyn till detta genom att mark, markerad som sammanhängande bostadsbebyggelse kan ha lättare krav vid strandskydds-dispens.

Jag anser att det är mycket positivt att Skurups kommun beskriver att erosionen på sydkusten är mycket viktig att hantera. Både den nya översiktsplanen och den tidigare kustförvaltningsplanen påpekar detta problem och jag hoppas att Skurups kommun verkligen försöker att bevara den underbara natur som finns tillgänglig på sydkusten. Jag undrar om Skurups kommun har som plan att anlägga de sandflyktsskydd som rekommenderas i andra stycket på sidan 100 på kommunal mark?

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkterna. Kommunen har dock inte möjlighet att lätta på skyddet i Mossbystrand genom en skrivelse i översiktsplanen. För att få dispens från strand-skyddet krävs fortsatt särskilda skäl.

KOMMUNINVÅNARE

Vi hoppas innerligt att det inte tillåts någon bebyggelse på området 8b på Örmölla 1:31 Abbekås på grund av de höga naturvärdena kring Skivarpsån. Dessa värden behöver i allra högsta grad skyddas och bevaras och då är det viktigt att inte lägga bebyggelse närmare.

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkten. Det aktuella området har redan ett positivt planuppdrag, så med stor sannolikhet kommer kommunen att pröva områdets lämplighet för bebyggelse i en detaljplan. Vad detta sedan mynnar ut i återstår att se. Kommunen delar synpunkten om att det är viktigt att så många värden som möjligt kring Skivarpsån bevaras och utvecklas.

KOMMUNINVÅNARE

Tillägg till vår tidigare synpunkt inskickad den 17 februari 2021

fina skulle försvinna. Idag är det gott för själen att lämna bebyggelsen bakom sig och vandra till och runt i området. Vi behöver inte köra till tex Svaneholm eller Snogeholm för att vara i naturen.

Forskning har visat att intrycken från natur med öppna landskap och skogspartier minskar stress-nivåer i våra hjärnor. Kroppen läker snabbare av att se natur.

Tänk på att bebyggelse är oåterkallelig! Abbekås befintliga bebyggelse tål att förtätas. Bebyggelse på golfklubbens andra förslag 8a skulle inte förstöra ”Platsen för det goda livet”.

Kommentar:

Kommunen noterar synpunkten. Det aktuella området har redan ett positivt planuppdrag, så med stor sannolikhet kommer kommunen att pröva områdets lämplighet för bebyggelse i en detaljplan. Kommunen delar synpunkten om att det är viktigt att så många värden som möjligt kring Skivarpsån bevaras och utvecklas.

KOMMUNINVÅNARE

I Översiktsplanen beskrivs:

”Kommunen vill utveckla Sydkusten som ett besöksmål och skapa en levande mötesplats för håll-bar turism och rekreation. Sydkusten och Abbekås är idag mest besökta på sommaren, men har potential att kunna besökas under större delen av året. Kommunen ser över möjligheten att kunna förlänga säsongen, vilket skapar ett mer hållbart turist- och näringsliv. För att uppnå detta behövs funktioner som bad och rekreation, mat och upplevelser, boende samt aktiviteter längs kusten.

Som kommunens största ort längs med Sydkusten har Abbekås en viktig roll i utvecklingen. ” Skurups kommun har ett flertal vackra områden och platser som skulle kunna utvecklas ytterligare där turism och rekreation kan upplevas och näringslivet kan vara involverade i.

I översiktsplanen beskrivs bland annat om utveckling av Mossbystrand:

“Längst österut i kommunen ligger Mossbystrand, som förutom att vara ett naturreservat och en populär badstrand, inrymmer en rik flora med strandängsväxter och mängder av backsippor på våren. Området har stor betydelse för friluftslivet och har även stor potential att utvecklas som be-söksmål med flerservicefaciliteter och tillgänglighet till stranden och havet i form av en badbrygga.”

Mossbystrand är ett naturreservat med en rik och vacker flora och relativt orörd det vore en skam att exploatera en kustremsa med en härlig sandstrand. Varför en badbrygga när det finns sandbot-ten? Förslagsvis, ska en badbrygga byggas bör den vara handikappsanpassad så funktionsned-satta personer får samma möjlighet att bada som vi andra som fortfarande har möjlighet att gå ner i vattnet+ En trädramp ner till bryggan. ”Stranden vid kanalen i Ljunghusen har byggt en brygga med ramp ner i vattnet” Servicefaciliteter och tillgänglighet bör innefatta alla människor.

Kommentar:

En del av kommunens vision för området Mossbystrand är att friluftslivsmöjligheterna som

Brukar gå på strandpromenader och plocka skräp, det bör satsas mer på fler och större sopkärl som placeras ut på ett större utrymme. Parkeringen är katastrof, bilarna står över allt, finns där inte plats så parkerar man sin bil och stänger in redan parkerade bilar. Handikapps - och cykelpar-kering bör finnas.

Generellt bättre informationstavlor om vad Skurups kommun kan erbjuda men även vid alla natur-faciliteter som finns bör det finnas informationstavlor om vad just denna plats har att erbjuda.

Kommentar:

Sådana frågor ligger på en mer detaljerad nivå än vad som presenteras i en översiktsplan, men kommunen kommer att ta dessa synpunkter med sig i det fortsatta arbetet.

I Skivarp och Abbekås ökar bebyggelsen. Vilket leder till ökad trafikmängd för oss som bor mellan dessa tätorter. Ni beskriver huvudnätet för bilar är väg 9 och väg 734. Väg 734 är redan idag hårt belastad med tung trafik och privat bilism som ytterligare har ökat. Hoppas att denna väg finns med i översiktsplanen vägen är smal och ganska farlig att promenera och cykla på, hastigheten är oftast hög.

Översiktsplanens kartor uppfattade jag något svårtolkad med cykelvägens dragning mellan Ab-bekås och Skivarp, har jag tolkat den rätt att den ska anläggas på väg 734 så är detta positivt men då måste hastigheten sänkas rejält. Även positivt med fortsättning av vägdragning runt byarna till E65.

Förhoppningen är att planerad bebyggelse i tätorterna, blir bostäder som smälter in med övrig bebyggelse så man inte bygger bort den äldre strukturen som finns. Att träd bevaras i den mån det går.

Kommentar:

Både Väg 734 och Väg 9 är statliga vägar. Kommunen har en vision om att uppföra en cykel-väg mellan Skivarp och Abbekås längs med Väg 734 och för detta krävs ett samarbete med Trafikverket. I samband med detta kommer i så fall utredningar att göras för att se till så att alla trafikanter kan färdas där på ett säkert sätt.

FÖRETAG SOM REPRESENTERAR FASTIGHETSÄGARE I