• No results found

ÅKESSONS FASTIGHETSFÖRVALTNING AB

YTTRANDE NUMMER 4

genom Örsjö på norra sidan av järnvägen. I denna grusvägs förlängning kan cykelvägen byggas fram till Skivarpsån. Sedan kan cykelvägen följa antingen Skivarpsån till Norra delen av Rydsgård där det finns planer på om ny bostadsbebyggelse på var sin sida om Skivarpsån. Eller så följer Cykelvägen Järnvägens norra sida till samma nya bebyggelse.

Alternativ 3 är att Cykelvägen mellan Skurup och Rydsgård vid vägen till Bösarps Torrbruk följer södra sidan om Järnvägen till dess att den passerat Bösarp Torrbruks anläggning och därefter svänger söderut till Örsjö Gård (där Lions brukade ha sina loppisar och där brukshundklubben nu huserar.) som ligger norr om Dalaled. Därefter kan den sedan precis norr om Örsjö gård svänga österut i riktning mot Örsjö kyrka (jag tror det finns en liten grusväg där som drar österut). Norr om Örsjö Kyrka kan sedan cykelvägen dras till Rydsgårds samhälle bredvid vägen som leder från Ör-sjö till Rydsgård. Därifrån till skola och till centrumfunktioner. Detta är den förslagsvis det tryggaste alternativet.

2. Cykelvägen till Skivarp ska ha en annan sträckning enligt mig än vad det nya planförslaget anger. Cykelvägen till Skivarp ska gå från Skurups Prästamosseskola via Vårdcentralen och den parken, österut som ovan söder om järnvägen (samma cykelväg som ovan beskrivet som mellan Skurup Rydsgård) till Örsjö gård och därifrån via Dalaled till Torsjö och sist sydöst (längs med vägen som gå förbi den kvadratiska byggnaden som ser ut som en före detta dansbana?) mot Skivarps centrum.

3. Jag önskar att det kan sättas igång planering på en annan gång/cykelväg Det jag avser är från ovan beskrivna cykelkors Norr om Bösarps Torrbruks anläggning (vilket jag har beskrivit som ansluter till Örsjö gård och Dalaled samt Skivarp i söder) och som därefter sträcker sig hela vägen norrut under E65 till Slimminge skola. Den vägen är hårt trafikerad av Tunga lastbilar med släp som transporterar grus två gånger i timmen i vardera riktningen från Bösarps torrbruk eller tunga lastbilar lastade med jord och blomster. Stora jordbruksmaskiner. För att vara landsbygd är den vägen hårt trafikerad. Det skulle dessutom vara bra för turismen i kommunen då turisterna enklare skulle kunna ta sig från (antingen Skivarp eller) någon av järnvägsstationerna i Skurup eller Ryds-gård. Besöksturismnäringarna i Östra Hylteberga skulle gynnas, här finns både ett väl ansett B&B och en tillfälligt på grund av pandemin nedlagd restaurang som nog kommer att starta igen när så restriktionerna lättas månntro. Det finns här flera som arbetar inom hundnäringarna. Flera gånger om dagen så måste trafiken väja för flanörer, människor som promenerar med eller utan hundar samt cyklister. Här finns också någon enstaka hästgård också. Det finns barn som bussas till Slim-minge skola. E65an är en barriär förstås men jag önskar att ni kan ha det i åtanke vid förhandling-ar med Trafikverket. Det är inte långt till Slimminge men på grund av trafiksituationen kan man inte släppa iväg barn på cykeltur dit. Kan ni lösa det?

Det vore härligt att kunna cykla runt i kommunen från Östra Hylteberga till Slimminge och till Jo-hannamuseet (Om det finns kvar), till Svaneholm och till Skurup. Eller Rydsgård och Skivarp för den delen. Samt från Skurup till Östra Hylteberga. Cykelturismen behövs också.

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkterna och tar med sig dem i det framtida arbetet med gång- och cykelvägar.

KOMMUNINVÅNARE

Hej!

Här kommer några synpunkter på översiktsplanen.

Positivt att cykelväg planeras att byggas ut från Skurup mot Västra Vemmenhög och ner mot havet. Tror dock att Skurups kommuns invånare hade fått ut än mer av den om man låtit den gå genom Västra Vemmenhög och ner mot havet via Klagstorp, ner till Skateholm och sedan docka på den befintliga cykelkustled som finns. Tycker oxå det är positivt att ni satsar på kustremsan.

Dock tycker jag det är synd att i en översiktsplan till 2035 på 334 sidor att barn endast nämns 20ggr. Att man uttryckligen inte har beaktat barnkonventionen, barnets perspektiv eller barnper-spektiv i planen håller inte måttet. Hela ärendet borde ha genomgått en barnkonsekvensanalys och det är trist att barnen inte får ta mer plats och resurser än vad ni skrivit om.

Kommentar:

Någon exakt dragning av en framtida cykelväg är ännu inte bestämd men kommunen tar med sig synpunkterna i det framtida arbetet med gång- och cykelvägar.

Det jag oxå hade velat se är hur medborgarnas önskan om ett framtida Skurup vävs in i planen.

Jag ser heller inte hur ni tänker kring att skapa en meningsfull fritid för både barn och vuxna eller hur ni tänkt stötta fritidsutbudet.

När jag gått tillbaka i översiktsplaner så ser jag inte att ni tillbaka i tiden satsat på Västra Vemmen-hög. Det är samma känsla vi som bor i byn eller strax utanför har nu. Ni skriver att det är ca 50 hushåll, men när jag slår upp hur många som har postadress Västra Vemmenhög så är det 149st och då ingår inte barnen som väldigt många har. En hel del är nyinflyttade och demografin har ändrats. Eftersom både kyrkan renoveras och gamla skolan har aktiviteter året runt och inte minst på sommaren med teater och skolmuseum så hade det varit önskvärt med en lekplats nära gamla skolan. Inte skulle detta bara gagna de småbarnsföräldrar som har postadress Västra Vemmen-hög utan även grannbyarna, förbiresenärer och turister. Vi som bor i Västra VemmenVemmen-hög har långt till närmsta lekplats och måste alltid ta bilen dit. Något som är både ohållbart och ohälsosamt för både hälsan och miljön. Även efter covid tider är det viktigt att möta det behov som finns att mö-tas utomhus, över generationsgränser. Jag hoppas att ni anlägger en lekplats alt. naturlekplats i Västra Vemmenhög. Det hade gjort att vi hade känt oss som att vi verkligen är en del av Skurup och inte alltid alltid de som blir nerprioriterade. Sist men inte minst hade jag sett att ni utvecklat motionsslingor med elljusspår och naturområden som Svaneholm eller djurkyrkogården med na-turlekplatser.

Mer resurser på barn, natur och hälsa helt enkelt!

Kommentar:

Inför granskningen har handlingarna kompletterats med sociala konsekvenser och en tydligare redogörelse av kopplingarna till exempelvis barnkonventionen. Ett stöttande av fritidsutbudet föreslås i form av utveckling av befintliga rekreationsområden, att kommunen föreslår nya fri-tidsområden samt att flera nya skolor planeras, där bland annat även en ny idrottshall kommer att tillkomma.

Vad gäller Västra Vemmenhög avgränsar Skurups kommun byn till de hushåll som geografiskt räknas till byn Västra Vemmenhög. De hushåll som har fastighetsbeteckning Västra Vemmen-hög ligger utspridda över den kringliggande landsbygden och speglar inte den verkliga by-strukturen.

I översiktsplanen behandlas inte åtgärder på en så detaljerad nivå att exempelvis nya lek-platser markeras ut, utan detta behandlas i den löpande kommunala planeringen. I dagsläget finns det kommunala lekplatser i framför allt de fyra tätorterna samt invid kommunala inrätt-ningar och skolor på andra platser. Kommunen arbetar efter att tillhandahålla lekplatser som är gemensamma för de större bostadsområdena samt strävar efter ett samutnyttjande av lekplat-ser med skolor och förskolor. Områden lämpliga för nybyggnation i form av sammanhängande bostadsbebyggelse finns utmarkerade i Västra Vemmenhög i översiktsplanen. I den använd-ningen ingår till exempel lekplatser, men vad här kommer att byggas är varken bestämt eller specificerat.

KOMMUNINVÅNARE

I översiktsplanen skriver ni att områdena 1 b, 2 och 3 kan bli aktuella för mångfunktionell bebyg-gelse. Jag äger samtliga dessa områden, Saritslöv 1:1, och brukar marken som åkermark.

All mark klassas som klass 10 dvs den bästa och mest produktiva marken i Sverige. Eftersom kommunen redan äger Pilgården anser jag att ni först ska bygga där innan ni visar intresse för marken som bl. a. jag äger. Länsstyrelsen i Skåne har beslutat om en nollvision om byggande på ytterligare åkermark men detta verkar inte Skurups kommun ta hänsyn till.

Beträffande fortsättningen av ringleden, som det visserligen inte finns något beslut på att den ska byggas, anser jag att sträckningen i översiktsplanen är förkastlig. Den bör, i enlighet med tidigare förslag, gå längre söderut, och följa den idag befintliga grusvägen innan den viker av mot lant-bruksskolan eller Dalaled som tidigare föreslagits.

Kommentar:

I Skurups kommun består största delen av jordbruksmarken av högsta klass. De områden som pekas ut i översiktsplanen planeras att bli verkställda/påbörjas innan år 2035. Kommunen pekar ut förtätningsområden inne i tätorterna, men för att kunna tillgodose den efterfrågan som finns och för att kunna uppnå de uppsatta befolkningsmålen behöver fler och större områden byggas ut. Då är jordbruksmarken tyvärr vårt enda alternativ. Kommunen har gjort bedömning-en att jordbruksmark innanför västra förbifartbedömning-en kan ses som lämplig för exploatering. Där finns infrastruktur och områdena blir lätta att ansluta till befintlig bebyggelse utan att det bildas nya öar med ny bebyggelse i landskapet.

Gällande fortsättningen av ringleden finns det i dagsläget inget beslut på vare sig byggnation eller sträckning. Den pil som illustrerar ringleden i översiktsplanen är endast visionär för att påvisa att den finns med i kommunens vision om hur Skurups tätort kommer att utvecklas fram till år 2035. Den exakta sträckningen kommer att utredas noggrant i samband med att kommu-nen går vidare i processen med en vägutbyggnad.

KOMMUNINVÅNARE

Det är kring markanvändningen/befolkningsökningen som jag har några synpunkter:

Skurup bör förtätas i möjligaste mån på de platser som finns innan jordbruksmarken tages i an-språk.

Att använda jordbruksmarken för bl. a rekreation är inte bra när vi redan har Svaneholm på kort avstånd.

Att utnyttja Svaneholm ger oändliga möjligheter som borde tas till vara utan att det blir ”sönderex-ploaterat”

En ökande befolkning ställer större krav på samhällets service som t. ex inomhusbad eller stads-buss men det syns inte i ÖP 2035 men borde finnas med.

I Rydsgård borde bebyggelsen öka mellan järnvägen/ Skivarp ån / nya skolan o arenan. Då får man ett samhälle som barnen lättare kan förflytta sig själv från östra/norra delen via järnvägssta-tionen till nya skolan, arenan eller fotbollsplanerna. Det blir lättillgängligt för barnen utan behov av biltransporter, miljön blir bättre och jordbruksmarken bevaras. Vid nya skolan skulle villor kunna uppföras medan resten blir skog o rekreationsområde. Att Hallenborgskolan omvandlas till bo-stadsområde är självklart.

Att vara försiktig med exploatering av kommunens samhälle och landsbygd är bästa sättet att be-vara kommunens ”varumärke” med det goda livet. Annars kan man lika gärna välja någon annan kommun.

Att öka befolkningsmängden ställer nya krav på Skurups kommun och är inte bara nya skatteintäk-ter.

Kommentar:

I Skurups kommun består största delen av jordbruksmarken av högsta klass. De områden som pekas ut i översiktsplanen planeras att bli verkställda/påbörjas innan år 2035. Kommunen har identifierat och pekar ut förtätningsområden inne i tätorterna, men för att kunna tillgodose den efterfrågan som finns och för att kunna uppnå de uppsatta befolkningsmålen behöver fler och större områden byggas ut. Då är jordbruksmarken tyvärr vårt enda alternativ.

Det finns i dagsläget inga politiska beslut om att ett badhus ska uppföras i vår kommun. När det gäller stadsbuss brukar man göra en samlad bedömning av regionbussutbud (som ock-så kan användas för transport inom staden), befolknings- och besöksunderlag, avstånd samt vilka målpunkter som finns utspridda i staden. Det är i dagsläget 10 tätorter som har stadsbuss i Skåne där Eslöv och Ystad är de två minsta med sina 30-35.000 invånare.

I Rydsgård finns flera utpekade exploateringsområden som ligger på nämnda lokaliseringar.

KOMMUNINVÅNARE

Hej, önskar hur ni resonerar här? (Hänvisning till s. 163) I er plan så beskrivs det att hushåll på 20 hushåll eller mer bör i första hand tillgodoses av kommunalt VA. Men allt under det bör först vara gemensamma system eller enskilda avlopp. Uppe på Tingbacken är det ca 11 hushåll, det flesta har nya godkända avlopp som renar 98 %. Vissa av våra grannar avgjorde sitt minireningsverk i fjol.. till vilken nytta då? Helt kompletta, välfungerande tankar och avancerade reningsverk ska bara sluta användas/grävas upp. Kasseras? Slöseri på jordens resurser utifrån ett numeröst tänk.

Miljö, resurser, arbetskraft, ekonomi. Nu fyra år senare vill ni vi ska ansluta till kommunalt VA.

Förstår inte ert resonemang då ni 2017 tvingade oss att skaffa nytt avlopp annars får vi betala vite.

Nu måste vi få fram nya pengar igen för ni nu tvingar oss igen. Vi kan ju omöjligt göra rätt enligt er standard och dessutom verkar ni tro vi på landsbygden har ofantligt med pengar att lägga på VA system!

Det är under all kritik det ni håller på med. Jag tycker ni borde låta dessa hushåll med godkända och nya avlopp få välja själva. Det är faktiskt en demokrati i Sverige. Våra reningsverk renar till-räckligt.

Lägg istället kraft och energi på att bygga skolor, cykelbanor som kopplar samman små samhällen utanför tätorten och lekplatser. Det saknar roliga lekplatser, kanske kan bygga närmre havet vid Mossbystrand?

Kommentar:

Kommunen tackar för synpunkterna. Kommunfullmäktige antog en ny VA-plan år 2015, i VA-planen beskrivs hur kommunen skall arbeta med VA-utbyggnad under perioden 2015 – 2026 och där finns en utbyggnad av Tingbacken med.

KOMMUNINVÅNARE

Jag har bott i Skurups kommun sedan 1990 och är på flera sätt engagerad i utvecklingen av kom-munen. Det gäller huvudsakligen utvecklingen av Hörte Hamn och Svaneholms Slott med närom-råde men också i näromnärom-rådet i Skivarp där jag bor. Det jag framför här har på olika sätt diskute-rats i olika sammanhang men är inte förankrat i några styrelsebeslut så jag framför det som mina personliga åsikter.