• No results found

5 REGIONALA BILDER AV TILLVÄXT OCH DESS INTENTIONER FÖR FRÄMJANDET A

5.2 Strategier och regionala orsaksförklaringar till regional tillväxt

5.2.3 Insatsområdet Arbetskraftförsörjning

I revideringen av RTP tydliggjordes intentionen för insatsområdet arbetskraftförsörjning och vilka åtgärder som skulle främja intentionen. Uppställningen skulle tydligare formulera RTP:s innehåll. Ett relativt stort fokus på kompetensutveckling kännetecknar detta insatsområde. Området och angivna åtgärder relaterade till dess intentioner gör detta insatsområde till det mest omfattande avseende bredd och inriktning.

Tabell 14: Insatser inom området arbetskraftförsörjning

Arbetskraftförsörjning Åtgärder inom ramen för RTP 06- 07 Dokumentet förklarar Delområde 1.1 – Utveckla individers växande på arbetsplatserna Matchning av branschbehov/

Branschbedömning Upprätta branschråd

Ungdomar till bristyrken Företagsringar där unga lärlingar praktiserar hos flera företag inom samma bransch

Utveckla konkurrenskraft inom industriföretag Metodutveckling Utbildning, Nätverk Främja rörlighet På arbetsmarknaden Validering, Arbetsgivarringar Friskare arbetsliv Projektet Sörmlandsstafetten Synliggöra stödstrukturer för lärande på arbetsplatsen

(”snurren”) Fördjupa kunskapen om lärandet på arbetsplatsen: urval av pilotföretag, sprida erfarenheter i syfte att kompetens- utvecklingen blir en del i företagens egna utvecklingsproces ser (kvalitativ inriktning)

Tablå: Delområde 1.2 – Öka mångfalden i arbetslivet

Akademikerarbetslösheten - att förebygga arbetslöshet

bland högskoleutbildade Tillsammans med högskolorna åstadkomma: ökat inslag av poänggivande praktik även i ickeprofessionsutbildningar. bättre uppföljningar av examinerade från högskolan, dvs. har man fått jobb och i så fall inom vilka områden. skapa ett system för matchningar mellan studenter och företag innan man lämnar högskolan, samt vad kan af:s vägledare bidra med. Tillsammans med regionala aktörer utveckla metoder för att: hitta anställningsformer som kan ta vid när 6-månaders ”akademiker- jobb” upphör. skapa nya matchningssituationer mellan arbetslösa och företag.

Den könsuppdelade arbetsmarknaden

- att bygga en plattform för jämställdhet och tillväxt Genväg Sörmland föreslås få ett direkt uppdrag att tillsamm-ans med funktionella Partnerskapet utforma aktiviteter i skolområdet respektive inom företag. Genväg Sörmland är ett projekt vid Länsstyrelsen 2005-2007 med uppdrag att bygga en plattform för jämställd-het och tillväxt.

Utrikes föddas arbetsmarknad - att underlätta inträdet på

arbetsmarknaden för utrikes födda Förbättring av länets lokala överenskommelser, bl.a. gällande: rehabilitering, hantering/rutiner när godkänd SFI-nivå ej uppnås och fortsatta språkstudier är aktuellt, rutiner för samarbete vid kommunplacering, ansvar för och tillgång

till tolk vid behov, ansökningshandlingar klara efter SFI – matchning till arbete/praktik snabbare. Samarbete med arbetsmarknadens parter gällande praktik, provapå - platser, Arbete efter arbetsmarknadsutbildning.

Funktionshindrades arbetsmarknad - att underlätta inträdet på arbetsmarknaden för målgruppen Funktionshindrade

Projektet ska genomföras med utgångspunkt från projektet Hitta Vägen*. *Hitta Vägen är ett projekt som erbjuder funktionshindrade möjligheten att genom studier och arbetsträning stärka sin ställning på arbetsmarknaden för att nå egen försörjning.

109

Regionala bilder av tillväxt och dess intentioner

5.2.3.1 Projekt inom ramen för insatsområdet Arbetskraftförsörjning

Projekten som redovisas nedan var finansierade av RTP och ansåg som verktyg för att nå RTP:s intentioner inom arbetskraftförsörjning.

Fler med högre utbildning Gnesta

Gnesta har en låg andel invånare med eftergymnasial utbildning vilket gör kommunen sårbar vid strukturrationaliseringar. Kommunfullmäktige satte som mål att kommunen år 2008 skulle ha uppnått länssnittet vad avser högskoleutbildning. Projektägare var Gnesta kommun och projektet löpte mellan 2006 till och med 2008.

Fogelsta

Förstudie kring möjligheterna att skapa en ”skola” i Fogelstadanda för demokratiskt samhällsarbete för utlandsfödda svenskar. Förstudien utfördes av Viadidakt som är en gemensam förvaltning för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad i Katrineholms och Vingåkers kommuner. Projektägare har varit Viadidakt och projektet löpte under 2007.

Genväg Sörmland

Syftet med projektet var att utveckla och testa en ny modell för att integrera jämställdhet som en drivkraft i det regionala utvecklingsarbetet. Målgruppen för projektet var bred och omfattade bl.a. grupper som arbetar med regionens tillväxt- och utvecklingsfrågor. Det resultat man förväntade sig av projektet var en ökad medvetenhet av den nytta som jämställdhetsintegrering ger. Projektägare blev Länsstyrelsen i Södermanlands län och projektet löpte mellan 2005 till och med 2007.

Humancentrum Strängnäs

Förstudie om humanistisk utbildning och forskning med pratisk tillämpning i internationellt freds- och säkerhetsarbete. Förstudien syftade till att visa förutsättningarna för inrättande av ett internationellt centrum inom freds- och konfliktforskning i Strängnäs. Projektägare var Strängnäs kommun och projektet löpte mellan 2005 till och med 2007.

SUS

Många Sörmländska små och medelstora företag (SME) har ingen eller mycket lite kontakt med universitets- och högskolevärlden. Ju längre bort från en universitets eller högskoleort ju sämre kontakt har man. Detta gör att tillgången till aktuell forskning och nya kunskaper blir mycket begränsad för dem. Få företagare vet att de kan använda uppsatsskrivande studenter för att öka kunskapsinflödet genom utvecklings- och utbildningsarbeten i företagen. Projektet syftade till att slussa ut studenter till små och medelstora företag där de skulle utföra olika typer av studentarbeten. Projektägare var Linköpings Universitet och projektet löpte mellan 2005 till och med 2007.

Tablå: Delområde 1.3 – Stimulera ”lusten att lära”

Prestationer och resultat i grund- och

Gymnasieskolan [Handlingsprogrammet anger inte hur detta ska göras. Enbart vilka indikatorerna är] Andel övergångar till högskolestudier före 25 års ålder, Andelen behöriga till Gymnasieskolan respektive högskolan Yrkesutbildningens utformning och

relevans för avnämnarna [Handlingsprogrammet anger inte hur detta ska göras. Enbart vilka indikatorerna är] Andel avhoppade från yrkesutbildningar

Entreprenörskapsrollen

i skolan [Handlingsprogrammet anger inte hur detta ska göras. Enbart vilka indikatorerna är] Andel nystartade entreprenörsprojekt

En infrastruktur för vuxnas lärande och kompetens-

utveckling [Handlingsprogrammet anger inte hur detta ska göras. Enbart vilka indikatorerna är] Andel initierade samverkansprojekt mellan vuxenutbildare och näringsliv

110

Regionala bilder av tillväxt och dess intentioner

Outline

Related documents